Új hozzászólás Aktív témák

  • Magnat

    veterán

    válasz slug #41746 üzenetére

    Szia,

    abban tudnál segíteni, h az ipv4-en port forwardnak megfelelő routing szabályokat hogy kell definiálni? Arra gondolok, h pl a nasom (címe) egy adott porton legyen elérhető, de más portokon ne (illetve a többi kliens sem). A nehézséget ugye az okozza, hogy a kliensek címe sem fix... ha jól értem, így képződnek a címek:
    -az első 2 oktát fix (az a Digi tartománya)
    -a második 2 oktát a tulajdonképpeni dinamikus rész
    -a maradék 4 az mind az adott useré, szóval gyakorlatilag ezen a scopen belül bármit kiosztok, az műxik (kvázi elérhető kintről).
    Így elméletileg már ki lehet találni a routerben a kliensek címét:
    2a01:36d:a router címének 3. oktátja:a router címének 4. oktátja: a maradék 4 oktát meg lehet fix, amit én osztok vagy a router vagy a mac címből képzett cím - csak az a kérdés, h ezt hogy lehet leírni a tűzfal szabályokban?

    Egyébként nekem egy Suste-féle OpenWrt BB van fent, de igazából még menüpontot sem találok rá, hogy hol lehetne beállítani ilyen szabályokat (zárni vagy nyitni tudom a tűzfalat), szóval gondolom az egyéni szabályokban kell leírni a routeokat.
    Egyáltalán van olyan router, amiben az ipv4 port forwardhoz hasonló menüpontja van az ipv6 routinghoz vagy eddig még nem terjed az ipv6 support, hanem kimerül annyiban, hogy kapnak publikus címet a kliensek?

    ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Új hozzászólás Aktív témák