Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bruti01
őstag
válasz Mikulásbá #70667 üzenetére
Jó megoldottam de egy nagyon retek gány módszerrel. A régi bekrepált asus laptopombol kivettem a ssdt amin a windows volt és beleraktam. Most megy a driverek cseréje.
Máshogy egyszerüen nem ment.[ Szerkesztve ]
(olyan szèp vagyok allig kapok levegőt. ) Galaxy tab s10 ultra 5g
-
törölt tag
válasz Mikulásbá #68357 üzenetére
Á... Olyan drágák a gamer notik hogy csak hatalmas bukóval tudnék újítani. Meg annyira nem izgat azért, ott a tévé alatt egy PS4 is, csak most a Fallen Orderen úgy meglepődtem milyen jól viszi a 1050 (még ezzel az időnkénti megakadással együtt is szebben fut szerintem mint ahogy PS4-en futna) hogy kedvet kaptam laptopon játszani
-
-
őstag
válasz Mikulásbá #67372 üzenetére
Szinte nincs olyan, hogy ne kelljen cserélni. De természetesen az a trutyi amit a Dell felken, hát az pl. az i9-nél ilyen szép színes eredményt produkált 5 perc alatt :
[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Faterkam
addikt
válasz Mikulásbá #67306 üzenetére
Sajnos ez sem segített Teljes Win reinstall-t csináltam, a kulcsot nem ismerte fel így sem, de kézzel beírva és aktiválva végig ment! Mindent rakhattam fel újból, de már a 6420-as is Win10 2004
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
törölt tag
válasz Mikulásbá #67079 üzenetére
Póbáltad a 2004 frissítési segéddel? Ennek az is előnye, hogy a telepítés rendben megtörténte után uninstallálod és letörli a felesleges cuccokat, mint windows_old, telepítő iso mappa, stb.
-
somasz
Topikgazda
válasz Mikulásbá #66668 üzenetére
Szia!
Csak a multitouchos felső rész van FHD. Valami korai thinkpad kijelző asszem belemegy FHD-s, de az nagyon ritka és én még nem láttam élőben.
7250 ugyanez, csak a 7270-től van gyárilag matt FHD.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
-
-
sb
veterán
válasz Mikulásbá #56126 üzenetére
Köszi, erre gondoltam. Kicsi az asztal és a notit egyébként is hátratolnám. Szerintem dokkolva egyébként is külön monitor+bill használat a normális, nem? Akkor meg nem az ember előtt van a noti, hanem hátrébb, stb...
Nem értem mi a rákért fél méteres még a dokk. Nem hiszem, hogy a hátsó dobozva nem fért be az elektronika ami kell. Ráadásul meg még hülyén is mutat a vékony üres rész. Régi notiknál gyanítom nem hátul volt a csatlakozósor.
[ Szerkesztve ]
-
szőr Artúr
tag
válasz Mikulásbá #54740 üzenetére
Az a baj, hogy egyre jobban felhúzom magam a témán és előbb vagy utóbb, de elveszítem az úri modoromat.
Ha érted a finom célzást.Fujitsuból az említett már minden általam ismert, megbízhatónak tartott helyen kifutott. Ez van.
Nem baj, lélekben már lemondtam mindenről.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
-
adam432
tag
válasz Mikulásbá #52863 üzenetére
Köszönöm! PCX jelezte, hogy hibás volt a leírás. Igazából még 2 kérdésem lenne:
SSD-t vennék külön és tenném a 7559-be:
1. Samsung SM951 256gb jobb vagy egy Kingston 256gb-os SSD?
2. Garancia nem vész el ilyenkor, hogy ha belepattintok egy ilyen meghajtót?[ Szerkesztve ]
„Si vis pacem, para bellum.”
-
félisten
-
hito
nagyúr
válasz Mikulásbá #52794 üzenetére
Jobban letojják, mintha nem írok semmit Voltak olyan márkák, amiket nagy megelégedéssel használtam (Lenovo Thinkpad széria, Fujitsu üzleti gépek), inkább visszaváltok azok közül valamelyikre.
Nem tudok semmi jót mondani ezek után a Dell-ről, itt patvarkodni, meg szájhabozni teljesen felesleges és fárasztó is az elégedett usereknek, úgyhogy inkább elköszönök!
És köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteni
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
válasz Mikulásbá #52792 üzenetére
Na ezt viszont már a legjobb indulattal sem tudom elfogadni Hogy ez a gép ne lenne alkalmas fHD videó lejátszására, az számomra vicc. Magasan fölé van pozicionálva. Ha nem alkalmas, akkor az azért van, mert a Dell alkalmatlanná tette a CPU energiagazdálkodási házirendjével (vagy mittomén hogy hívják ezt).
Bocsánat, de egy csúcstablet mire lett tervezve akkor, ha se munkára, se multimédia tartalomfogysztásra? Uborkaszeletéshez vágódeszkának? Vagy mégis mire?
Elnézést, szerintem azért picit érthető a kiakadásom
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Mikulásbá #52787 üzenetére
Van. És összefüggésben is van a dologgal. Akkor szaggat be, amikor felpörög a venti, tehát a CPU elkezd melegedni a terheléstől. Addig nincs baj, smooth a lejátszás.
AnTomySm: a Core M-esben és a BT-es Atomosban nincs, de a Core i5/i3ban van.
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz Mikulásbá #52339 üzenetére
ez volt az!
KÖSZÖNÖM urak!
végig 3rd party appokkal szórakoztam azokkal nem ment eddig :/-----------------
Illetve 7440 proci beragadás hiba javítva az a17 biosban és a windows bootidő kárára se ment ( valami gebasz lehetett az A17 és windows 8 között 2-3 hónapja, azért cseszhette el ). Most tökéletes windows 10-zel.
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
morfondőr
őstag
válasz Mikulásbá #52182 üzenetére
Ránéztem, de az én E6430-as gépem BIOS-ában nem találtam lehetőséget. Két asztali PC-n is ki tudtam kapcsolni, de itt nem találom. Esetleg nézd meg a tiéd is hátha találsz valami hot plug vagy hot swap kapcsolót. Nálam nem ír ki leválasztást, mert csak egy meghajtó van a gépben, amin a rendszer is van.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
hito
nagyúr
válasz Mikulásbá #52059 üzenetére
Akkor ott valami egesz mas gond van. Videovezerlo szoftveren belul, vagy bios-ban nincs lefojtva az IGP? Driverek nincsenek osszekuszalva? Kodek, lejatszo, stb? Be van kapcsolva a gep? Utobbival csak azt szerettem volna erzekeltetni, hogy tenyleg kulonosebb megeroltetes nelkul meg kene vele birkoznia.
-
hito
nagyúr
válasz Mikulásbá #52055 üzenetére
Mi? Meg a HD4000 is megbizkozik mindennel, nemhogy a HD4400. En videoval mar nagyon reg nem tudtam megakasztani egy gepemet sem, pedig 4k-t is hasznalom nem is ritkan. Most HD4200 van a gepemben es ez is kacagva teker minden videot.
-
legenda
válasz Mikulásbá #52013 üzenetére
igen, azt néztem én is, hogy odd tekintetében kompromisszum, illetve az akkumulátor is kérdéses, hogy mit bír a maximum 4 cella/45 Whr.
nem mondom, hogy nagyon sűrűn kell az odd, meg a nagyon hosszú akkumulátoros üzemidő sem, de néhányszor húzott már ki a pácból úgy, hogy sokan megköszönték, illetve (közvetve) anyagi hasznom is származik belőle azóta, mert sokszor emiatt hívnak engem mások helyett, így nem szívesen mondanék le róla a későbbiekben sem, ha nem muszáj.
pont az a baj, hogy ritkán kell az odd, viszont nem tudni előre, hogy mikor, emiatt meg állandóan hurcolászni kellene magammal a külsőst, amit nem igazán szeretnék.
mindegy, nézelődök tovább, hátha...
köszi amúgy!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Brandynew
őstag
válasz Mikulásbá #51785 üzenetére
Egy fotós ismerősöm mondta (akié a kalibráló eszköz), hogy legalább évente érdemes újrakalibrálni a kijelzőt, mert minimálisan, de változik az ideális színprofil.
Tehát ezért szeretném megcsinálni, viszont neki egy monitorspecifikus szoftvere van, ezért kérdeztem, hogy milyen szoftverrel használható ez az eszköz, én nem értek hozzá.
-
kisza25
félisten
válasz Mikulásbá #51683 üzenetére
nekem asztaliban sincs sokkal erősebb gépem
Dell 7559 i5-6300hq+gtx960m, asztaliban ~i5-4460/i3-3470 és gtx 750ti-nek felel meg.
Asus 751 i7-4750HQ+ gtx 965m meg i5k+ gtx 960 szint, ez kb a mostani gépem, bf4-et tolom fullHD low, más játékokra csak kicsapongok, bf5 még kérdéses, de még az sincs meg milyen lesz, nem hogy a gépigény, de frostbite 3 elég jól skálázódik
nekem a 2év gari ami szúrja a szemem, 3év lenne nem is agyalnék már venném is[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
-
gt7100
tag
válasz Mikulásbá #51670 üzenetére
A személyeskedő megjegyzéstől eltekintve: ez csak egy apróság.
Egyebekről (hűtés, strapabíróság stb.) van információd?
Latitude esetében szabályos zuhanást látok a minőségét tekintve, a 6500 óta.
Ebben benne van a billentyűzet, a touchpad (6x20 már ALPS, hihetetlenül gagyi) stb.
Az egy dolog, hogy a frissen kicsomagolt hogy néz ki. De úgy egy év intenzív használat után?
Nekem nincsenek illúzióim.
A másik, számomra gázos pont a garancia: inspironra is van NBD? Mert anélkül, ha nincs tartalék gép... hát szopás...[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Mikulásbá #51673 üzenetére
Na végre valaki megválaszolta a kérdésem, még ha nem is közvetlenül nekem és offban
nézegettem még az ASUS g751-es gépeket amit te is ajánlottál, de 350eFt és 2 év kiterjesztett garival meg ~375eFt az nekem már túl van az ingerküszöbömön, ez a dell 7559 amiről már megnéztem egy csomó tesztet, meg itt is többen ajánlják.
A 3 év gari ami nekem fontos, mert ami elromolhat az el is romlik és ezt egyre inkább tapasztalom.
Ebben minden szerelhető és bővíthető, a hűtése is átgondoltnak tűnik.[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szólánc.
- CPU léghűtés kibeszélő
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- BestBuy topik
- Akvarisztika
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Keresek, vennék Dell E5550-hoz magyar világítós billentyűzetet, esetleg matricázhatót is (Í)
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
- Dell Precision 7530/15.6"4K/i7-8850H/32GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia P1000/Magyar billentyűzet!
- Dell Inspiron 8.gen I5 + Radeon 530 2GB VGA
- HP ProBook 640G5 Core i5 8.gen notebook
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest