Hirdetés
-
GAMEPOD
A source motor hihetetlen módon elsz@rt netkóddal rendelkezik. A régi cs és dod óta eszméletlen változáson ment keresztül. Próbálják a valve-s arcok heggeszteni, de néha 1-1 update csak ront a helyzeten, mint javulna.
Elsősorban a 3 fő netkód paraméterre kelle figyelni. Hogy mik is azok: rate/ cl_updaterate/
cl_cmdrate
Ezeket az értékeket kell nagyjából belőni, mindegyik hihetetlen mértékű változást tud előidézni egy pillanat alatt.
Persze a túlzott félreállítás sem éppen célravezető mert könnyen vonhat kick-et vagy ban-t maga után. (ratehax...)
Hogy mire is kell beállítani ezeket az értékeket?? Az saját netedtől függ, sebesség illetve attól, hogy wi-fi-s vagy normál kábeles.
Szóval az átlagos rate értékek így nézhetnek ki: rate 20000, cl_updaterate 100, cl_cmdrate 100.
Ez egy 1Mbit/s (le) | 256Kbit/s (fel) net kapcsolatra ajánlott. Ha valakinek gyorsabb nettel rendelkezik, akkor az teheti 30k/100/100-ra is a ratejeit. Az update/cmdrate-et nincs értelme 100 fölé emelni. Akinek kisebb net sebessége van annak a 16k/80/80-as rate-eket ajánlom, feltéve ha a szerver / adminok engedik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
triklin
tag
Sziasztok.
Megint problémám van...
win7 et feltettem, minden játék megy rendesen kivéve a source amivel az esetek 95% ban játszok... (persze hogy csak ez a szar...)
A hiba pedig az, hogy a videókártyám teljesítménye visszaesett az xphez képest. Sőt, azt is tudom miért, csak azt nem, hogy mi okozza...Szóval adott egy 3870x2. Szoftveresen nem lehet állítani a cf-et. (máshogyan sem) szóval nem lehet lekapcsolni az egyik gpu-t, hogy csak a másik menjen. De a játék mégis megcsinálja!
Csak a 2es gpu megy, az 1 es nem. (nem is melegszik, nem csinál semmit. 2d órajelekkel működik, miközben a másik pedig megy).
Minden más játék alatt működik a cf rendesen. (portal2, crysis 2, stalker cop stb, sőt még half life blue shift alatt is megy... ().
Mi a hiba? konfig ugyanaz mint xp alatt (xp alatt ment a cf) beállítások ugyanazok (bár kipróbáltam azóta mindenhogy , de semmi.)
Valaki?
-
triklin
tag
Segítsen valaki nekem.
A konfigommal lenne kapcsolatos, mert pár dolgot nem értek.
az egyik az, hogyha fps_max 300 feletti értéket adok meg (kíváncsiságból) akkor ugyanaz a hiba áll fent mint amit nemrégiben kérdeztem itt. (mintha speedhackelnék, begyorsul minden + akad a játék de mégis 200+ fps-em van) Ez a kissebb gond...
(egyébként mennyire érdemes fixálni az fps-t?)Másik:
Ugye mivel 1280*1024ben játszok, így a vga (3870x2) szinte csak lazsál. Nem meglepő, hogy nemtudom kihajtani hiába minden veryhigh illetve on +8xmsaa 16x af. A proci is 3,1ghzen megy, de mégsem azt tapasztalom, hogy a cpu magok 100% on tekernek, a gpu meg 40-60% közt, hanem a cpu nem 100% on megy. Az is csak 80-95% on. Mcr persze enabled. Szóval akkor más limitál? ram? Létezik, hogy az nem elég gyors neki?
(pl source engine nél maradva, portal2 alatt mindkét gpumag és mindkét cpumag 100% on megy. Ennyit optimalizáltak volna az engine-en, vagy user error?)
Cél nem az lenne, hogy kihajtsam a vga-t, mert azt ebben a játékban ilyen felbontás mellett úgysem tudnám, de legalább a proci dolgozzon már...
Sajnos kitesztelni nemtudom, hogy ram tuninggal gyorsulna-e, mert a lap 420mhz felett nem kezeli ezeket a ramokat, pedig sokkal többet tudnának. Ezért kérdezem..
Üdv:
-
triklin
tag
Sziasztok, remélem ti tudtok segíteni.
Az az egyik problémám a legújabb frissítés óta, hogy bármelyik mapon, szervertől függetlenül minden kört a földbe ragadva kezdem. (ugrás, gugolás, ugrás, gugolás és jó lesz)
Erre tulajdonképpen fosok rá, annyira nem zavar, viszont a másik probléma (2 napja) pedig az, hogy hiába van 150-200 fps-em és jó ping+latencym borzasztóan akadok ráadásul kegyetlen gyorsan tudok futni. Minden szerón ugatnak, hogy speedhackelek stb... Mondom miafasz?
cstrike mappát töröltem, újraraktam a játékot, de nem használ. Mi a fene ez? -
triklin
tag
Elég fura problémám lenne a cs-vel. vagyis nem a játékkal, hanem a video stress test-el. Valamiért fordítva indul el a dolog. azaz végig a földet nézem a bench közben, nem az efekteket mint eddig. Próbáltam 2 gépen ( ugyanarról az accról telepítve) is, sőt újra is raktam már azóta egyszer a játékot, de változatlan. (nem ez miatt, de ez sem javult)
Nektek is ilyen most? vagy mivan?
Találkozott már vki ilyen problémával?
Mit csináljak? -
triklin
tag
Valaki próbálta már ezt a játékot cf vagy sli rendszerrel? Esetleg multigpuval?
Érdekelne, hogy az első generációs multigpukkal skálázódna-e az fps. Gondolok itt 7950 gx2 re vagy 3870 x2 re.
Vagy bármi tesztet, valamit láttatok, esetleg be is tudjátok linkelni, érdekelne.
Köszönöm. -
triklin
tag
Sziasztok
Régebben jártam erre a furcsa problémámmal, méghozzá azzal, hogy 2 maggal kevesebb fps-em van, mint 1-el. (mcr off, és +10-12% fps...) akkor azt a tippet kaptam, hogy valószínűleg a vga a szűk keresztmetszet a konfigban, és az miatt lehet. (valóban van limit
)
Most eljött az az idő, hogy kis ráfizetéssel eltudnám cserélni egy 3850-re (agp) a vga-t. Szerintetek ezzel megjavulna a probléma? 1280-ban mennyivel nyújtana nekem többet, mint a mostani? (tudom, itt meg már majdnem proci limit)
Köszönöm előre is
Üdv -
triklin
tag
Nekem is már dettó ezt csinálja... (már...) eleinte csak szerver keresőm nem működött de már az egész összefosta magát.
Végigpróbáltam az összes felvetett lehetőséget de semmi.
-
triklin
tag
Sziasztok, ismét problémám van a cs-vel. Tegnapelőtt éjfél körül befejeztem a gamet, mentem alvódni... másnap délután mennénk warozni, megkapom az infót ts-en, beírom consolba, enter, és nem csinál semmit. Mondom biztos rosszul adták meg az ip-t, steamen keresztül joinolni próbáltam a többiekre, az sem ment. (előjött az ablak, és kiírta hogy nincs kapcsolat a szerverrel... )ekkor nézem, hogy a szerver keresőm sem működik. Még a fav. list sem jön be. Azóta újraraktam a játékot már, de az sem segített.
Mi lehet a probléma? Netem van. (...) (ping minden jó, szóval nem azért nem talál mert túlllenne terhelve) Ban-om nincs.
A szerverkereső pedig azt írja hogy: No internet games responded to the query.
Valakinek volt már vmi hasonló?
Off
A f@szom kivan már ezzel a beta css-el. Elvan cseszve teljesen a játék, ráadásul naponta frissül, és nemgyőzzük a szerót sem frissíteni...)
R.I.P. CS S 2004-2010....
ON
-
triklin
tag
MIvel Agp-s videókártyáról van szó, ezért már nem igazán szeretnék másik agp-s kártyáért pénzt kiadni, arról nem is beszélve, hogy szinte már csak egy 3850-el lenne javulás, ami jóesetben is 17k+...
-
-
triklin
tag
válasz
GabN73 #11746 üzenetére
Ezt be szeretném neked bizonyítani hogy az én esetemben ez nem így van.
A gafikát visszavettem olyanra, amilyet ajánlott nekem a rendszer. ( a csillagosok, és már itt is fura mert nem ajánlja az MCR-t)
Felbontás : 1280*1024 (native)Első teszt, MCR nélkül:
http://kepfeltoltes.hu/view/100804/css_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(amint látod disabled (((nem utólagosan változtattam meg....))))Második teszt:
Minden beállítás ugyanaz, kikéve azt , hogy itt engedélyezve van az MCR
http://kepfeltoltes.hu/view/100804/CSS2_www.kepfeltoltes.hu_.jpgEzek az fps-ek max grafon (8x msaa, 16x as, very high stb visszaesnek 56/49 -re)
Ha visszanézem a monitorozást, akkor kikapcsolt állípotban valóban csak 1 mag dolgozik, bekapcsoltban 2 (értelem szerűen)
Kérdés: MIért? Mit ronthatok el?
És hogy miért nem P4-el?
passz, talán annak kevesebb a chase-e .(mint az újabb 2-3-4-6 magos prociké)
-
triklin
tag
A source kihasználja a két magot?
Régi athlon 64 3200+ @ 2400 mhz +1 giga ram+ hd 2600 xt 512 gddr3 ++ minden high és very high 8x msaa 16 af +motion blurral video stress teszt szerint 47 fps (1280*1024)
Most athlon 64 x2 3800+ @ 2400 mhz (a többi marad ugyanaz) 49 fps (1280*1024)Ez most hogy van? 2 fps-t jelent + 1 mag? Vagy ki sem használja?
(direkt azért vettem erősebb procit, hogy max grafon legalább 60 fps legyenbakkkerrrrr.....
)
Esetleg még + 1 giga ram segítene? vagy az is csak elenyésző?
Köszi -
triklin
tag
Engedi, azzal nincs gáz, meg akkor már eddigis fognia kellett volna, nam csak 3 napja... (sztem
)
-
triklin
tag
Sziasztok
Elég érdekes probléma jelent meg nálam az almúlt 3 napban. Ugye lejött ez a patch... eddig minden szép és jó, de aztán megint frissített egyet a cs-m és azóta nem tudok játszani mert folyamatos 600-800 as pingem van az összes szerveren! Pingtest.net szerint 10-15 ös pingem van, amúgy a netem pedig 15/1 es t-online.
Minden más hibátlanul fut, kivéve a cs-t. Eddig jó volt, pedig már vagy másfél éve ez a netem van. Próbálkoztam mindenféle rate beállítással. Uninstal-t is próbáltam, és a steam-be a letöltési régiónak most magyarországot adtam meg (eddig cseh volt..) de frissítés után ugyan ez a helyzet.http://www.pingtest.net/result/19633640.png
http://www.speedtest.net/result/864146096.png
http://kepfeltoltes.hu/view/100629/85464654_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mit lehet tenni? Valakinek volt már ilyen valakinek?
(Net szétvan osztva, de jelenleg csak ez az egy gép megy, lopni sem tudják mert jelszavazva van (tegnap cseréltem direkt, nem-e ez a baj)
Új hozzászólás Aktív témák
Archívum 1: [link]
- Precision 5480 14" FHD+ IPS i7-13800H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kedvező ár! Dell Precision M4600 laptop (15,6FHD/I7-G2QM/8GB/320HDD/FirePro/AkkuX)
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD/Good)
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest