Hirdetés

Aktív témák

• Zsadi

őstag

Egy másik fórumon, hasonló dolgokról megy a vita.
    Kicsit hosszú, de szvsz van benne igazság:
    ''MOHAA alatti ''mendemondák'' alapján én nem szimpatizálok a konzoltrükökkel, mivel ismeretük és használatuk előnyhöz juttathat - nem kimondottam fps növelés érdekében, de pld. egy ''lecsupaszított'' bokorban sokkal könnyebben kiszúrod az ellenséget, vagy éppen homályos, füstös ködös látótár helyett tiszta terep.... A bebindelt konzolparancsokról meg ne is beszéljünk. Engem mindig is zavart az, hogy pld. lanpartikon van félóra(?) konfigolásra, és vannak olyanok, akiknek ez nem elég?? Mi a rákot csinál az illető addig? Persze ezen lehet vitatkozni, hogy ezek a dolgok alapból benne vannak a játékban stb, tehát nem külső cheat - de pld. aki menet közben bebindelt utasításokkal a rate-t variálja, biztos hogy nem ok nélkül teszi, hanem azért, hogy neki valami jobb legyen, és mivel valamelyik hüle fizikus kitalálta az energiamegmaradás törvényét - ebből fakadóan másoknak meg valami rosszabb lesz .

A példáim valószínüleg rosszak, ugyanis nem ismerem a komoly konzoltrükköket - nem voltam klánban, ahol kiokítottak volna - és többségüket az általad említett cvar dologgal ki lehet védeni, de ami miatt én ezt felhoztam az az, hogy régebben valahol olvastam egy pro (tényleg neves játékos volt, ezáltal sokak céltáblája is) megjegyzését arról, hogy sokan lecsíterezik, valami ilyesmi módon:

....sok kis kezdőnek fogalma sincs a dolgokról, csak vagdalkoznak, és sosem hallottak olyan konzolparancsokról mint xxxxx,xxxxx,xxxx (bocsi de már nem emlékszem, és nekem is újak voltak, pedig akkor már éveken át játszottam), és egyből lecsalózzák az embert....

Ja... itt játék közbeni változtatásokról volt szó, csak kicsit rosszul idéztem, és valami rate buhera is volt köztük.... menet közben? Meg a ''lagbind'' vagy screenshot jelenségről ne is beszéljünk - bebindelt trutyik, amikkel érdekes módon mindig akkor találkozik az ember, ha sarkon/ajtóban fut össze az ellenféllel. Élvezettel szoktam nézni, hogy mindig akkor lesz valami fura jelenség amikor bizonyos játékosokkal találkozom szembe sarkokon. De hát én tudom, hogy csak a szolgáltatómnál van a baj, és az egész csak véletlen egybeesés.... Vagy az, hogy valakinek sirály a pingje (meg nekem is), szépen mozog midenhol, de mégis ha nyilt terepen a szalad át, akkor hirtelen elkezd pattogni, 2-3 részletben ''teleportálódik át'' a téren, hogy egy egylövetűvel még véletlenül se lehessen eltalálni.... De én tudom, hogy ez megint csak a szolgáltatóm hibája, mert pont akkor indítottak el egy karbantartó funkciót a szerveren....

Ezek után és kissé vegyes érzelmekkel vagyok a konzoltrükkök és spec konfigokkal szemben, mivel mindnek az a vége, hogy az illetőnek valami jobb lesz, azaz előnyhöz jut. Ez úgy lenne korrekt, hogy akkor mindenkinél legyen meg ugyanez, és akkor tényleg a ''valós'' skill dönt vagy pedig csupasz alapkonfig, csak a mozgások állíthatók - azaz totális konzol/külső konfigfile/stb. tiltás!!

Engem is ki lehet majd okítani, mivel most csak vagdalkozom.... nem ismerem ezeket a trükköket, csak hallottam ezt-azt, meg játéktapasztalatok alapján nyilatkoztam... és lehet hogy tényleg az én készülékemben van a hiba.'' by Nyekhere

Aktív témák