Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
!wannabe
tag
válasz haromegesz14 #1142 üzenetére
-
-
!wannabe
tag
Doc, HUP-on is doc vagy? Vagy az egy másik doc?
[ Szerkesztve ]
-
!wannabe
tag
Sziasztok,
Adott az alábbi kód: code
A feladat lesz, hogy hasonló kódokból papíron megmondjuk a kimenetet. Valaki tudna segíteni abban, hogy hogy működik ez a kód és mitől lesz ez a kiemenet: BVWMWFAE
A segítséget előre is köszi
-
!wannabe
tag
válasz WonderCSabo #931 üzenetére
Azoknál a bekereseknél ahol szamot getlineoztam be ott a kövi üzenet jött: proba.cpp:35: error: no matching function for call to ‘getline(std::istream&, int&, char)’
igy hasznalom
pl: cout << "kora"; getline(cin, kor);[ Szerkesztve ]
-
!wannabe
tag
Hali,
Adott a fenti bekérés. Az a problémám, hogy ha a Darab ciménél nem 1db szót adok meg akkor a szóköz utáni részt úgy veszi mintha a következő bekérés értéke lenne.
Q.: Hogy tudnám megoldani, hogy szóközös Darabcimeket is megadhassak? Olyan megoldás érdekelne ami cin-el van megvalositva, nem pedig a getline.
-
!wannabe
tag
A lmgfy-ban rákersek arra, hogy C++ STL utána kipróbálom a linket és gyönörűen működik, azonban miután ide postolom (az előbbi postom Google szócskája mögé került volna a link) és visszanézem a linket azt látom, hogy C STL-re keres csak rá. Lehet, hogy a speciális karaktereket forumról visszanézve nem jeleníti meg a lmgfy?
-
!wannabe
tag
STL programozáshoz azon kívül, hogy Google-zok van olyan doksi vagy könyv amit kifejezetten ajánlotok? Angol cuccok előnyben.
[ Szerkesztve ]
-
!wannabe
tag
Üdv,
(Félek kissé túlságosan triviális lesz a kérdésem...)
Ha csinálok egy osztályban egy paraméter nélküli és egy 3 paraméterrel rendelkező konsturktort akkor mindkettőhöz meg kell csinálnom a desktruktorokat?
Átfogalmazva: Ugye nem kell, hanem elég egyszer megírni a destruktort a konstruktorok után?
[ Szerkesztve ]
-
!wannabe
tag
Mit jelent az ha egy függvény tipusfüggetlen?
-
!wannabe
tag
Üdv!
A QT-ban járatosaktól kérdezném, hogy ki mit használ? (valamiféle designer vagy creator) Van pl egy haverom aki csak gedit-ben nyomja a QT-t. Szerintetek mit érdemes használni?
Egyébként, hogy érdemes hozzákezdeni a tanuláshoz? (melyik könyvet ajánljátok különös képp)[ Szerkesztve ]
-
!wannabe
tag
Az általad említett könyv nekem is megvan, nem rossz cucc amugy, viszont azt fontos tudni, hogy egy könyv olvasgatásával nem lehet megtanulni programozni még ha van pascal alapod akkor sem.
A netes tutorialokbol pedig én is a http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/ -t emelném ki.
-
!wannabe
tag
-
!wannabe
tag
Bizony ez is benne van, hogy előttünk van egy csoport és nyomkodnak észnélkül
Nem az eclipse-hez hasonlítom a DEVC-t. Látom a különbséget, martonx kérdezte, hogy kipróbáltam-e már a DEVC-t. Arra válaszoltam, hogy igen és CB-t is használtam.
A notimon van eclipse az előző progit is abban írtam. Néha itt is fagy bár most úgytűnik jó napja van.
Egyébként miért baj, ha konzolbol fordítok?[ Szerkesztve ]
-
!wannabe
tag
válasz Fire/SOUL/CD #458 üzenetére
martonx
Eclipse-nél van ez a helyzet. Pont azt írom, hogy ez a bajom az eclipse-el. DevC-t használtam régen. Viszont azóta rákaptam a codeblocks-ra. Itt a suliba eclipse-t erőltetik, azonban kis programokat kell még írni ebben a félévben, olyanokat amiben az előbb segítettetek. Ehhez gedit-et használok és terminal-ban fordítok. Ma volt az első gyakorlat és eclipse ott is jobbra-balra fagyott. Nem fogom a kisZH-mat abban írni egészen biztos vagyok benne. Ha egy nagyobb projectet kell összehozni biztos hasznos meg kódkiegészítő stb....de éppen írtam aggregátornak is, hogy eclipse-ben kisZH-t írni olyan mint ágyúval hangyára lőni!Fire
Köszi a segítséget, még annyit kellett, hogy a külső ciklust ne '1' től hanem '0'-tól indítsam mivel így a tömb 0. elemét mindig úgyhagyta. A lényeg, hogy most működik[ Szerkesztve ]
-
!wannabe
tag
pl amikor azt irom h:
std::cout
akkor a '::' utan megáll és nem csinál semmit. Elszürkül és tölt kb 4 masodpercig, aztan lehet folytatni a munkat. Neha '<<' utan csinalja. Kaptam egy olyan tippet, hogy a project --> properties-ben kapcsoljam ki az indexelest. Ez megtortent, de a dolgon nem valtoztatott.
Ha mar ennyire belejottem, akkor kerdezek vmi mast is.
#include <iostream>
using namespace std;
void beker(int& elemszam)
{
cout << "Kerem a tömb elemszámát: ";
cin >> elemszam;
}
void feltolt(int elemszam, int * tomb)
{
for(int i=0; i<elemszam; i++)
{
cout << "Kerem adja meg a tömb " << i <<". elemét: ";
cin >> tomb[i];
}
}
void kiir(int elemszam, int * tomb)
{
for(int i=0; i<elemszam; i++)
{
cout << tomb[i];
}
}
void csere(int elemszam, int * tomb)
{
for(int i=0; i<elemszam-1; i++)
{
for(int j=i+1; i<elemszam; i++)
{
if(tomb[i]>tomb[j])
{
int tmp = tomb[i];
tomb[i] = tomb[j];
tomb[j] = tmp;
}
}
}
}
int main()
{
int x;
int * A;
beker(x);
A = new int [x];
feltolt(x,A);
kiir(x,A);
csere(x,A);
delete [] A;
return 0;
}Ez egy egyszeru cseres rendezes akar lenni. Igazabol ki kellene mostmar csak iratni, de mivel 'tomb[i]'-t iratok ki ezert ugyanugy irja ki az ertekeket ahogy a bemenetre adom. Szoval hogy kellene kiirni a cserevel elrendezett elemeket?
[ Szerkesztve ]
-
!wannabe
tag
Hi!
Eclipse-t hasznalok illetve probálnék. C++-ban mondjuk "hello world"-t futtatni de allandoan kifagy amikor a 'cout'-hoz erek. Hallottam, hogy be lehet állítani valamit, hogy ez ne legyen problem. Vmit be pipálni vagy vmit nem be 'x'-elni már nem tudom. Hátha itt tud vki segiteni.
-
!wannabe
tag
Üdv!
Az alábbi kódban mire való a nothrow?
#include <iostream>
#include <new>
using namespace std;
int main ()
{
int i,n;
int * p;
cout << "How many numbers would you like to type? ";
cin >> i;
p= new (nothrow) int[i];
if (p == 0)
cout << "Error: memory could not be allocated";
else
{
for (n=0; n<i; n++)
{
cout << "Enter number: ";
cin >> p[n];
}
cout << "You have entered: ";
for (n=0; n<i; n++)
cout << p[n] << ", ";
delete[] p;
}
return 0;
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest