Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
ricsi99 #88560 üzenetére
Ez pontosan így van, sokan a 60HZ - es monitoron is engedik maxon futni a kártyáikat, mert akkor van mondjuk 150 fps (legalábbis a monitorozó ezt mutatja), miközben az akkor is 60, és csak a kártya melegszik meg zúg feleslegesen. Normálisan 60 fps - en hajtva meg futna fél gőzzel a kártya, nyilván ilyenkor az nem baj ha nem megy 99% - on hanem mondjuk csak 50 - en. A kérdésedre meg csak annyit, hogy igen, ami jól bevált azt nem kell azonnal egy újabbra cserélni
-
kolopele
nagyúr
válasz
ricsi99 #88547 üzenetére
Azért ezzel lehetne vitatkozni. Nem tudom milyen user error az, amikor fenn van egy driver, teljesen jól működik minden játék, majd jön egy újabb, felrakod és stutter hegyeket kapsz. Vársz, hátha a következő majd megoldja, az eredmény ugyanaz. Megunod, visszateszed az utolsót ami még jó volt, és megint nincs hiba. Az MPT - vel meg ha valaki nagyon akarja meg tudja csinálni hogy az órajel ne ugráljon, csak ki kell venni a pipát egy bizonyos feature elől, más kérdés hogy akkor a videók is azon az órajelen fognak folyamatosan futni akár Youtube, akár más, ezért leginkább játékoknál érdemes ezt megcsinálni.
-
Arlekim
aktív tag
válasz
ricsi99 #88523 üzenetére
Igen, és Igen.
A grafika rendben van jatekok alatt, de a hang ugyanúgy akadozik, csakúgy mint filmek, youtube, stb alatt.
Nyilvánvalóan az AMD audio driver okozza a problémát, vagy összeakad valamivel.
Sajnos nem sikerül generic hd audio driverre cserélni az amd-t reset után minden visszaáll a korábbi állapotra. -
-
válasz
ricsi99 #88038 üzenetére
Elvileg már feltörték hogy lehessen valami bios mókolást véghezvinni. [Flash any BIOS to NVIDIA GPUs - Safe board ID bypass up to 4xxx series including Founders Edition cards]
Gyakorlatban nekem cseszik beleírni, már felvettem a kapcsolatot a készítőkkel.
A másik dolog hogy kézzel íróval beleírom az a biost ami leginkább hasonlít a kártyára (1080) viszont az azonosító részeket hagyom gyári értéken (bios első része). Kellene szereznem egy GTX1080 turbo kártyát akár döglötten is hogy össze tudjam hasonlítani a kettőt. Ami még lehet hogy valami gpu strap id smd-k máshogy vannak variálva a pcb hátoldalán.
Hex-ben összehasonlítgattam a biosokat, az a tippem hogy a pcie verziót a bios adja meg neki de nem jöttem rá melyik rész, így marad a favágó mód hogy kézzel tesztelgetem.Sem a P106 sem a P104 nem ment sosem 1.0-1.1 felett. Techpowerup oldalán rosszul van leírva, mindegyik p106 1.0-1.1 módban megy de legalább 16x-en.
-
válasz
ricsi99 #88036 üzenetére
Igen, a P106-100, P106-90 az 16x bios és fizikai szinten is.
A P104 és P102 meg 4x bios szinten de fizikailag 16x.
A CMP kártyák meg fizikailag 4x viszont helyreállítható 16x-re smd-k forrasztásával.
Igazából a pcie verzió már javítana rajta sokat azaz 1.1 helyett 3.0 módban már messze jobb lenne 4x-el is.
Kiszedem és megnézem ki tudom-e mérni valahogy de tényleg úgy néz ki mintha érintetlen lenne a 16x rész.
Annyi biztos hogy az 1.1 mód bios szintű.Kipróbáltam amúgy stable diffusion alatt számol szépen és generál, annál nem okoz gondot a limitált pcie, de játékok alatt ahol kell a sok pcie sávszél (pl: texture streaming) ott gtx1060 szint alá is beesik.
-
fpeter84
senior tag
válasz
ricsi99 #87219 üzenetére
no kiderült hogy mégiscsak van szimpla szalagkábeles SLI hidam is - egy Giga laphoz kaptam, vagy az előző tulaja a lap dobozában tárolta és odaadta a lappal együtt, nem tudom - de a lényeg hogy tökéletesen működik win10 alatt is... ez miből jött hogy 10-11 alatt felejtős? nem úgy tűnik hogy bármi gond lenne...
ahogy emlékeztem... a maga szintjén kifejezetten bika kártya ez a GTX 760 még önmagában is - csak az az átok 2GB memóriája rettentő kevés... FC5-ben a memória miatt csak 1360x768-ig tudok felmenni abszolút low beállításokkal, pedig ha több memóriája lenne simán lehetne még feljebb menni: 69 fps single, 84 fps SLI értékekből simán be lehetne áldozni még egy 20-30%-ot a jobb grafikáért cserébe... ugyanez a GTX 1060 3GB-os kártyám is - a GPU sokkal többet is tudna de a memória mennyisége nagyon limitálja... -
Pikari
addikt
válasz
ricsi99 #86636 üzenetére
kicsit olvass utánna a témának
Utánaolvasás? Nem tudom, mit zagyválsz, de én olvastam utána. Méghozzá a gyártó által adott manualban olvastam el a specifikációkat. Ha rajtad múlt volna, már fujattad volna ész nélkül kontaktsprével az alaplapot.
Jó dolog, ha segíteni akarsz másokon, de ne ész és fogalom nélkül, és ne elsöprő egóval tedd.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
ricsi99 #86613 üzenetére
Szia,
Köszi a tippeket, rápróbáltam:
Furmark stressztesztet futtattam ~5 percig, ezalatt nem jelentkezett a hiba. Megnéztem a hőmérsékleteket is, kb azonnal (fél percen belül) eléri a 80-82 fokot (hotspot ~105), viszont ott is tartja, GPU-z performance limitnek thermalt ír.
-
Csongi2015
tag
válasz
ricsi99 #86336 üzenetére
Sziasztok!Na megvolt a pasztázás 5k volt mindennel együtt,és még a maradék pasztát is megkaptam,nem tudtam megnézni személyesen mert a műhelybe nem lehet bemenni adatvédelmi dolgokra hivatkoztak,meg be van kamerázva minden.Azóta a hőfok megáll 60-65 foknál.Köszönöm mindenkinek!!!!
És megszűnt a gép leállás.
-
Cs1csó
titán
válasz
ricsi99 #85781 üzenetére
A power limittel kezdem, majd tesztelem, és esetleg (kis lépésekben ahogy ajánlottad) majd kipróbálom a feszültséget is csökkenteni)A képen látszik egy "gyári" power limit és egyéb csökkentés a " SILENT MODE" ami így állítja be az értékeket:
(Lehet először ezzel kezdem ha már "gyári" megoldás, de ki fogom próbálni az alulfeszelést is.)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
ricsi99 #85758 üzenetére
Hwinfo alapján a vrm lehet ami annyira nem jó ,de úgy tudom 85 fok még nem vészes:
Hwinfo full terhelés után2 év garancia miatt sajnos nem tudom megbontani ,hogy uj pasztát és thermal pad ot rakjak alá.
Lehet ezt így használni 1 vagy max. 1,5 évig?
Úgy látom aprón a több éves kezeletlen bányász 5700xt-nek nem nagyon van baja és nem is nagyon találni hibás darabot. -
westcoastog
veterán
válasz
ricsi99 #85757 üzenetére
Azért is gondolom, mert ha feltekerem manuálisan a ventit, 0-ról 50%-ra mondjuk afterburnerrel, akkor is röffen egyet a venti, ha beleérne valamibe az folyamatosan karistolna. De ha sebességen van nincs hangja. Hirtelen terhelésváltás nem tetszik a csapágyazásnak szerintem.
-
-
razor1010
tag
válasz
ricsi99 #85713 üzenetére
Ricsim, nem tudom feltűnt-e de itt javarészt olyanok kérnek tanácsot akik nincsenek tisztában a dolgokkal. Örülök, hogy te okosabb vagy mindenkinél, bár a kutyát nem érdekel. Ha legközelebb nem tudsz érdemben hozzászólni egy témához, javaslom gondolod meg, kommentelsz-e hülyeségeket. Puszillak.
Szerk: Nem küldök PM-ben nudeot hiába kérlelsz.
*Elvvel/ vessző előtt nincs, utána viszont ki kell tenni a szóközt. Szívesen.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
ricsi99 #85677 üzenetére
Ez az RTX 30 eléggé elcseszett lehet, ha ekkora szélsőértéket képes produkálni a GPU hőmérséklet.
Vagy csak az AIB partnerek cseszik el azzal, hogy szar pasztát használnak?
Azért egy ~400 wattos 630sqmm felületre nem szabadna tenni, csak csúcs pasztát.
De gyanítom, az is szar, hogy tervezés miatt vannak túlterhelt gócpontoka GPU-ban és ettől alakulhat ki nagy különbség hot spot és avg hőmérséklet között. Ez amolyan flag ship problémának tűnik + az utóbb két generáció csúcs kártyái iszonyat éhesre sikerültek.
Kicsit szánalmas tartom ezt a tendeciát, szerény véleményem szerint. -
Aprósólyom
addikt
válasz
ricsi99 #85661 üzenetére
Utána olvastam és tényleg.
De csak akkor fordulhat ilyen elő (nVidia FAQ szerint), ha a throttling nem elég ahhoz, hogy visszafogja a hőmérséklet további növekedését (ami kicsit szürreális, mert még száraz paszta is vezeti annyira a hőt, hogy ilyen ne fordulhasson elő)
és a chip tovább hevül egy max. értéken. RTX 30 esetében nem találtam pontos infót (talán 110 fok?).
Szerencsés lehetek, mert sose találkoztam még ilyennel, pedig került a kezembe száraz pasztás VGA, az nem produkált ilyen hibát, bár az is igaz, hogy össz-vissz csak ~200W TDP kártya volt, nem egy RTX 3090...RTX 30-nál tényleg előfordul az, hogy kiszáradt paszta miatt több mint 30 fokos lesz az avg. és hot spot közti különbség, a hot spot pedig túllépi a max. hőmérséklet?
Na, akkor ma is tanultam valamit. -
benfolds
őstag
válasz
ricsi99 #85646 üzenetére
Nem, d-subon csatlakoztattam a régi monitort. Ehhez kölcsön kellett kérnem egy régi vga kábelt, mert nem volt olyanom. A másik említett, használatban lévő monitoromat meg dvi-on használom, és se azon, se a d-sub kimeneten keresztül nem tudtam jelet varázsolni a rá azután, hogy a most kapott régi monitorral jelentkezett a hiba. Azért kicsit fura, hogy, sok 1000 órát használok egy kártyát, és pont abban a 10 percben döglik be, amikor rádugok egy másik monitort.
-
válasz
ricsi99 #85621 üzenetére
Hm, érdekes kérdés merült fel:
A videokártyát a Compker Kft-től rendeltem webshopban, majd személyesen vettem át az akkor még üzemelő és a konzolvilág bolttal a Váci úton egymás mellett lévő és az alkalmazottak számára átjárható üzletben.
Megnéztem amit kaptam:
- 1db "Vásárlási jegyzék" felül Compker logó, alul konzolvilag.hu
- 1db "Kártyabirtokos bizonylat" Konzolvilág névre
- 1db "Nyugta" Konzolvilág Kft névreNamost akkor a Compkert, vagy a Konzolvilágot kell garanciális ügyintézéssel zaklatnom?
-
válasz
ricsi99 #85613 üzenetére
És ilyen létezik, hogy ezt engedélyezik? Amúgy a Compkerben vettem.
Valahogy úgy kéne megkérdezni, talán inkább telefonon, hogy nem adom meg a nevem, mert ha azt mondják, hogy ilyet nem lehet, akkor ne tudják visszakövetni ki volt, aztán majd ha gariztatás lesz mikroszkóp alatt nézegetnek mindent.
Ezt az újrapasztázást eleve garira nem lehetne velük megcsináltatni? -
-
Aprósólyom
addikt
válasz
ricsi99 #85576 üzenetére
Nem mindegy, hogy a társadalom alsó 10%-t vagy a felső 10%-t szolgálod ki és közben nagyban számít a régiótól is.
Egy példa: kb. 3-4 éve elmondta egy pesti festő vállalkozó, hogy szakmai végzettség nélkül, segédmunkást nem talál napi 20k alatt, ez azóta biztos csak fentebb ment. Ha meg vidéken egy kis faluban takarítasz, kapsz mondjuk havi, nettó 150k-t jelenleg? Mindkettő munka jóformán végzettség nélkül végezhető, mégis durván 2x a fizetéskülönbség. -
válasz
ricsi99 #85560 üzenetére
Na ja. A játékos laptop a halálom. Egyszer beírtam a Magyarósi Csabának a YouTube csatornájára, amikor éppen valami GÉMER laptopot reklámozott, hogy hát mondom azért ez mégse valami jó megoldás még, mert az asztali PC csak erősebb, csak kényelmesebb, csak jobb a hűtése, csak élvezhetőbb, stb. Valami olyasmit írt vissza, hogy "jó lehet vele utazás közben veretni". Mondom mit veretni Te majom? Nem azért utazok el, hogy jól érezzem magam, nem pedig egy rohadt gémer laptopot nyomkodjak a szállodában? De tiszta hülye, aki nem normális.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
ricsi99 #85522 üzenetére
Attól még ,hogy nem a legjobb vrm és samsung memóriák vannak egy nyákon a forrasztási minőség és a tekercsek lehetnek normálisak.
Van sok kártya ami nem Suprim ,Gaming X vagy ROG és mégsem ciripelnek mert normálisan megvannak csinálva.Régen nagyon ritka esetben volt jelen a CW (kb.2015-ig) ,mostanra meg már egyre gyakoribb.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
ricsi99 #85505 üzenetére
CW és a pasztázás nem értem hogy függ össze.
CW magas fps és táp függő, utolsó sorban fogyasztás, amit ugye UV-al lehet csökkenteni.Rowon
Emiatt fordítva is igaz.Minden gyári beállításon, úgy van értelme hasonlítani, nem saját profillal a kártyáknál. Nálam 1660S hibátlan, 2060S CW, 3060 hibátlan, 3070 CW ugyanabban a gépben. Persze ha mindegyiket alulfeszelem, akkor okés. Na meg nagy erőforrás igényes játéknál sem kell 165 feletti FPS, mivel 165Hz a monitor. Nyilván ha el van engedve és több százról beszélünk más frekvenciát hallani.
Szóval vagy a fent említett dolgokkal lehet megszűntetni vagy mérsékelni vagy táp, kártya csere. Persze mindegyik zsákbamacska. Régen 2600XT, HD 4850 stb is egyfolytában cicergett, amikor régi játékokban 500+ FPS volt...
-
Grave_444
nagyúr
-
-
Pikari
addikt
válasz
ricsi99 #84979 üzenetére
Szóval ki se próbáltad, hanem jó lesz mert elindul benne alapon javasoltad? Pedig van eladó 775 félgéped, próbáld bele a kártyákat, amiket javasoltál. Engedj rájuk mondjuk egy yandere simet, aztán majd meglátod. Win11-et javasolni core2duo mellé is elég vad. Ha meg már pénzt ad érte, ne olyan kártyát vegyen bele, ami csak az ezer éves játékokat tudja megmozdítani, hanem olyat, ami a mostaniakat b kategóriát is. Ezért lenne jobb neki az nvidia.
-
Pikari
addikt
válasz
ricsi99 #84977 üzenetére
Próbáltam ezt a gent c2d, pentium dual core, athlon64 x2, phenom, phenom2 mellett is, mindenhol ugyanaz volt az eredmény, fele-harmad annyi fps, mint az nvidia azonos éra beli dx10/11 kártyáival (mindenhol, kivéve a régebbi aaa gameket és benchmarkokat). ez volt 3xxx-el, 4850el, 5670-el, 6xxxakárhánnyal, 2 féle fireproval. Nem hiszem, hogy a teszt módszertanomban lett volna a hiba, de ha tudsz valamit, amit én nem, akkor ki vele, mert ez esetben éppenséggel lenne hova tenni azokat az amd kártyákat, amiket itt felsoroltam.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
ricsi99 #84840 üzenetére
[2070, 2080, 2080Ti] Ezeket a kártyákat érdemes megnézni mielőtt vásárlás lesz belőle, a ramok miatt és szeretnek ciceregni. Persze gondolom csak az első példányok.
5700XT ból nagyon jó a Msi Gaming X és a Nitro+
-
Enigma1945
őstag
válasz
ricsi99 #84829 üzenetére
Na megneztem az oldalt. Igen van mas tipusu kartya ami ghz orajelen megy de egyik r7 240 sem. Meg sem kozeliti a ghz erteket. Az enyem is azert 820mhz, mert az asus hozza nyult. Gondolkoztam en ezen, es lehet azert birja a magas orajelet mert ezek a kartyak annyira tul vannak butitva szandekosan? De a gpu meg birja a nagyobb orajelet is? Persze a shader stb le van butitva.. de akkor se all ez ossze nekem. Ez egy low end kartya volt a maga idejeben is, semmi gamer kinezete sincs, es csak az menti meg a teljes katasztrofatol, hogy 128bites nem 64. Akkor megis hogy birja a +280mhz-cet amikor semmi extra sincs benne, raadasul alapfeszen? Nekem a hd 7 ezres szeriabol nagyon sok kartyam volt, de a sapphire hd 7770 ket ventis volt az, ami nagy tuningot birt, de kozel sem ennyit. Pedig a 2 kartya kozel sem egy szint.
-
Enigma1945
őstag
válasz
ricsi99 #84829 üzenetére
Szia! Az amd kartya drivereben huzom. Msi afterburner nincs fent ezen a gepen, amibe beraktam a kartyat.
De amint lattam, az asusnak van egy gyari oc programja, mindenkeppen megnezem azon mit lehet allitani.
Kivancsi vagyok mi a vege a kartyanak oc teren. Mindenesetre engem nagyon meglepett, hogy alapfeszultsegen +280mhz, es birja kifagyad nelkul. Igaz mar a homerseklet kozel van a 80c fokhoz, de a gyari venti ertekekkel fut a kartya. -
imotrepus
aktív tag
válasz
ricsi99 #84808 üzenetére
Nekem nem úgy tűnik, hogy én az eladóra egyetlen rossz szót is szóltam volna!
Nem értem a túltolt igényeimet című megjegyzést! Írtam is, hogy nem szeretném visszaküldeni! Szerintem teljesen jó topikban kérdeztem! A nagymamás szöveget
külön köszönöm! Had gratuláljak! Nyilván, ha észszerű távolságon belül van én is
elmegyek érte! Nyilván rákérdezhettem volna, hogy garázsban tartott, nem dohányzó és szervizkönyves-e! Én kérek elnézést!
De hagyjuk is, mindenkinek köszönöm! -
Aprósólyom
addikt
válasz
ricsi99 #84808 üzenetére
"Egyéni feltételezésekből kialakult demagógia...."
Ezt kinek, miért? Nagyon nem jön át a kontextus...Minden ami a normálistól, üzemszerűségtől eltér, azt az eladónak kötelessége lenne közölnie, mert nem a következő tulajnak kellene tudnia mindent is a termék előéletéről. Nem kérdezhet rá minden egyes milliónyi eshetőségre, mert ilyenből aztán tucatnyi van.
Az hogy kátrányos hányadék a termék az nem a normális, nem üzemszerű működtetés esete egy elektrotechnikai eszköz esetében. Ezt ildomos volna közölni egy eladónak előre, kérdezés nélkül is.
Volt már esetem ilyen helyről származó digit fényképezőgéppel, aminek a 1-2 gombjának a kontaktja sose lett tökéletes, pedig kapott többször is kifejezetten elektrotechnikai tisztító spay és kontakt spray is. Évek múltán, a sok-sok gombmozgatásra és a folyadékok hatására lett majdnem hiba nélküli... A kátrány az egy undorító dolog.
Egyébként szerintem senki nem vár patika állpotot. De volt már rengeteg üzeletem, hogy tudja, mennyire másként értelmi egy tróger a szép állapotot és egy gondos tulaj a kicsit viseleteset.... Viszont nem mindenkinek van 100-200 egyéni használt-vételi tapasztalata, hogy sok mindenre előre gondoljon. Ez nem elvárható a vásárlóktól. pl. Ugyan ilyen elvek mentén alkották meg a fogy. véd. törvényt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest