Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
Van itt topikja is , de már nem igazán aktív. Ott többen írták, hogy elég optimalizálatlan a játék és csak 1-2 processzor magot használ. Jóval erősebb cpu-val is több embernél beesik az fps 15 környékére is és maximum 40-60-ig megy fel. A procit gyilkolja, a vga meg nem kap akkora terhelést. Pl. így lehet növelni az fps számot egy fórumtag szerint:
Én a character model limit-et (nem tudom pontosan fejből) állítottam mediumra, azóta 50 alá nem esett az FPS a legrosszabb esetben sem.
Ugye ha kevesebb emberkét jelenít meg akkor a CPU-nak kevesebbet kell számolnia. Gondolom ez lehet az oka. -
Aprósólyom
addikt
i5-6600 lehet a válasz, meg játék. Amelyik játék procit is kérne, ott lazsál a 1650 Super, Ahol inkább GPU, ott pedig felboostol 1900 körülre.
De a játékon felül a grafikai beállításokon is múlhat. Előfordul, mikor 1-1grafikai opció állítása a CPU-n is növelheti jelentősen a terhelést.
ui.: De abba a platformba már semmiképp ne vegyél nagyobb procit.
Megoldásra jó lehet egy filléres H410+i3-10100 kombó~48k + DDR4 RAM, de ez csak egy gyors ad-hoc példa volt. Most még talán emberséges áron ki tudsz szállni az i5-6600-ból, mert irodai és általános feladatokra, tartalomfogyasztásra még sokaknak jó lehet akár hosszabb távra is. -
Csupingo
veterán
Lehet, hogy a játékban van alapból 30, vagy 60 fps-es korlát és azért nem terhel annyira. Ha minden igaz, itt épp erről írnak.
-
Csupingo
veterán
Akkor elvileg a kártya jó, és az adott játékban kell keresni az okokat. Talán be van kapcsolva a v-sync, vagy valamilyen fps limit, esetleg kis gépigényű a játék és nem izzasztja annyira a vga-t. Vagy amit te mondasz, hogy a cpu előbb fullad ki. Pl. akár gyorsabb, több szereplős multi-nál.
Ha jól látom, ennek a játéknak nagyon kicsi a gépigénye. Talán amiatt. -
Aprósólyom
addikt
Már egy GeForce RTX 3050 Graphics Cards | NVIDIA is 1x8PIN tápigénnyel rendelkezik. Utoljára GTX 1650 Super elégedett meg 1x6PIN táppal. Már a GTX 1660-nak is 1x8PIN kell.
Hogy mi lesz a jövőben? Talán van nVidia/Geforca találgatós topik, ahol a jövőt boncolgatják.
Ebben én nem tudok pontosan nyilatkozni, csak sejtem, hogy kis esélye van, mivel azt látom, hogy eleve az RTX szériákkal a VGA kategóriák TDP-je nőtt. GTX 1060 (1x6PIN) és rendre az RTX 2060, 3060 jóval többet esznek. Ha az nVidia köti az ebet az RT-hez, akkor szerintem a VGA szint/TDP nagyjából maradni fog, hiába fejlesztik a gyártástechnológiát. A technológiát a teljesítmény növelésre fogják áldozni, nem pedig a TDP csökkentésre. Ez az utóbbi évek jól látható tendenciája. A TDP csökkentés csak másodlagos vagy méginkább harmadlagos. -
Csupingo
veterán
Persze, az rtx 4050-et, vagy a 4030-at.
Viccet félretéve, azért a gyengébb kártyákra nem kell komoly csatlakozó, de az is lehet, hogy addigra szinte mindegyiken az új 12-es csoda lesz, vagy valami más.
-
Csupingo
veterán
Ha a biosban bekapcsolod a multi gpu-t, akkor win alatt is tudnál váltogatni. Persze ez csak akkor lenne az igazi, ha a monitorodon két bemenet lenne, az egyik az alaplapra kötve, a másik a vga-ra. Ilyenkor csak a monitort kéne átváltanod, más esetben át kell dugni, azt meg inkább kikapcsolt gépnél érdemes.
Vagy tv-t kötsz az alaplapra és azon játszol ilyenkor.
-
HD6850-el nem megy? Vagy milyen kártyád van? Mit ír ki, mikor nem indul el a játék? HD6850-el azért kéne menni, nem sokkal van a minimum alatt, főleg ha okés egy HD530-al is.
Ilyet találtam hirtelen:
FIFA 17 Minimum Specifications
CPU: Intel Core i3-2100 @ 3.1GHz or AMD Phenom II X4 965 @ 3.4 GHz
RAM: 8GB
Hard Drive Space Required: 50.0 GB
Minimum Supported Video Cards: NVIDIA GTX 460 or AMD Radeon R7 260
DirectX: 11.0FIFA 17 Recommended Specifications
CPU: Intel i5-3550K @ 3.40GHz or AMD FX 8150 @ 3.6GHz
RAM: 8GB
Hard Drive Space Required: 50.0 GB
Minimum Supported Video Cards: NVIDIA GTX 660 or AMD Radeon R9 270
DirectX: 11.0 -
Csupingo
veterán
Akkor vissza a régi bios. Vagy vga, vagy dual memória.
Az igp-vel nem húznád ki egy másik kártyáig? Talán nemsokára megjelenik egy új bios és azzal minden rendben lesz. 1,3 -ba se megy a memória? Most nézem, nem olyan régi lap, de kijött már vagy 10 bios hozzá. Pedig csipem az msi lapokat.
-
Apone33
őstag
Bocsi rosszul írtam, félreolvastam, tehát neked ati van benne és nvidia-t akartok benne kipróbálni. Előtte szedd le az ati driverét, indítsd újra, majd csökkentett módban a driver sweeper-el pucolj ki mindent. Utána kicserélheted a kártyákat, és mehet rá az nvidia. Nem csökkentett módban kell felrakni az nvidia-t, hanem rendesen.
-
-
Hunork
veterán
Szia!
A Gigabyte-ot NV kártyára értettem, és a GTX550Ti-re. (nekem is az van, semmi gond vele, hasít rendesen)
HD6850: ~130W Full-on + proci és egyebek= 205-230W Full Load-on. Elvileg bírnia kéne a tápnak, de én aztat nem ismerem, erre van egy külön topik, a tápos, ott biztos szakszerű választ kapsz gyorsan!
De a lényeg: jó választás az AMD kártya. -
Hunork
veterán
Szia!
Hmmm, hát a konfigodhoz pedig egy erősebb kártya nem passzolna, nem tudná a proci kihajtani...mostanában amúgy 30k körül van, de ennél jobb alternatíva a HD6850, ami 256 bites, és kb. 35k körül van az ára. Amúgy nekem az 550Ti van, és még mindig nem értem a kétkedőket, még semmi sem fogta meg úgy igazán, és FullHD-ban tolom és a fiam is...
(A 460 meg persze, hogy erősebb, az volt az alap, de cserébe jóval többet is eszik.)
Én a HD6850 mellett tenném le a voksomat, de szerintem az is "szelidítetlen" bika lesz a gépedben.Mod: jah, a tuningolt verzió nyilván az OC lenne, akkor meg szerintem Gigabyte, ha 550Ti.
-
fatal`
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- LED világítás a lakásban
- Hobby elektronika
- Honda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest