Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #88542 üzenetére
Nem megfelelő bios.
Modern kariknál ugye összevissza ugrál az órajel + boost.
+azon felül van az öregedési faktor is ,hgy adott orajelen már magasabb feszt kér a gpu
Bios editor és minden pstate értéknél emelj egy kicsit ,ha úgy meggyógyul akkor ha van türelmed kisakkozhatod melyik orajelnél kell emelni.
Vagy techpowerup és végiguongorázod a biosokat -
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #88043 üzenetére
Ha megtalálod a hw különbséget irj... tippem szerint valamelyik adatbusz van lehúzva földre ,hogy ne detektálja a gyorsabb sebességűnek a cuccot...de ez csak elmélet nem is érzem magam hw zseninek de megmagyarázná a techpowerup oldalát... lehet a korai szériáknál nem volt ez a trükk
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #88040 üzenetére
Én külső íróval szoktam az ilyesminek nekiesni
Így a software korlátok kilőve
1060-at miliméterről miliméterre összehasonlítottam de eltérést nem tapasztaltam
De jobban jársz ha "BoardViewer" -el nézed meg... javításkor is ezt használom és sokkal több infót ad ha megvan a pcb kép ,mint a mikroszkóp a jelzések nélkül feltett alkatrészek miatt... nem egyszerü visszakövetni mit mivel és hogyan álmodott meg az adott gyártó -
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #88037 üzenetére
neked ment valaha 3.0-án a p106-100?... én akármibe rakom (win/linux mind1 csak 1.0-ban megy terhelés alatt is
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #88037 üzenetére
Sebességet nekem sem sikerült emelnem... pedig kotorásztam a vga biosban eleget, persze ez nem zárja ki a lehetöséget hogy ott a bibi
smd/egyébb cucc lehagyása trükköt ismerem... ezt a kimeneteknél is alkalmazzák.
Igazából egy ilyennel lehetne biztosra menni ,hogy él e az összes adatszál
a bios limit-et viszont nem lehet megkerülni mivel az nv csúnyán lekorlátozta a bios cserét/módosítást azzal hogy a chip-ben fizikailag benne van az azonosító első fele
annó P106-100 -al játszottam hogy valami trükkel nagyobb sebességet érjek el de semmi software trükk nem jött be... fizikailag sem láttam ,hogy mit mókoltak hogy csak 1.0 menjen... gpu cserét meg nem csináltam ,hogy kiderüljön ott van e a turpisság házon belül megoldva -
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #88024 üzenetére
1060 bányász karin mind a 16 sáv van bekötve de csak 1.0 sebesség
Akkor szoktak 4 sávon menni a karik ha valamelyik sávval bajban van (fizikai hiba) és akkor automatikusan a legkisebb biztos adatsebességet választja a vga 8 sáv /4 sáv /1 sáv... bios szinten nem láttam még sávcsökkentő korlátozást -
ricsi99
addikt
válasz
Terminator17 #87919 üzenetére
Van valami olyan amit a 20-as széria tud a 10-es meg nem?
-
-
ricsi99
addikt
válasz
gordonfreemN #87868 üzenetére
Megpróbálhatod még a böngészödben a "videokártya/gpu gyorsítás"-t kikapcsolni
-
ricsi99
addikt
válasz
gordonfreemN #87858 üzenetére
-
ricsi99
addikt
válasz
gordonfreemN #87849 üzenetére
Videokártya ,beállitásáinal told fel maximális teljesitményre... orajelváltásnál láttam ilyen hibát
-
ricsi99
addikt
Első körben én arra saccolok ,hogy valamelyik ventillátor csapágyas
Tedd fel a z MSI-Afterburnert... van benne olyan hogy a hűtés fordulatát kézileg szabályzod... azzal szépen végig tudsz menni ,hogy mekkorra furdulatnál jün elő ez a hang....igy biztosan meg tudod állapítani ,hogy a ventillátor ment el vagy esetleg csak valamelyik burkolati elem kezd el rezonálni egy bizonyos fordulatszám tartományban -
ricsi99
addikt
válasz
Enigma1945 #86686 üzenetére
Felejsd már el azt a "kihajcsa/botleneck" fogalmat...
Előveszed a kedvenc játékod elinditod... felteszel valami monitorozó progit... ha fel tudod ugy venni a felbontást hogy 80-100% között menjen a karid akkor "kihajcsa"
Tele van a youtube 290x tesztekkel... megnézed ,hogy a te gépeden ,hogy fut az az adott game az adott beálításokkal...
Amúgy is ha nem k-s a procid és nincs megzavarva 4.2-4.5 ig akkor teljesen felesleges nagyobb karit venned. -
ricsi99
addikt
válasz
Enigma1945 #86676 üzenetére
Kapcsold ki a ht-és meglátod a valódi cpu terhelést
Nekem is volt ilyesmi kombóm és ott azt tapasztaltam ,hogy a ht nem igazán ment és ezért a tesztprogik szerint 50% volt a terhelés... fps-en ógy is látod melyik játék támogata a ht-t
-
ricsi99
addikt
válasz
carrionxxx #86627 üzenetére
A cpu-hoz legközelebbi slotban van a videokari?
Illetve nem ATHLON proci van a lapban? -
ricsi99
addikt
válasz
carrionxxx #86625 üzenetére
Ha szerencséd van akkor kontakt hiba a pci-express csatlakozó és a kártya közt... ha nincs szerencséd fizikai sérülés... ha abszolute nincs szerencséd akkor gpu hiba
-
ricsi99
addikt
válasz
racskobalazs #86614 üzenetére
Ha gyorsan felmelegszik akkor hűtési gond...
Szerintem addig ne eröltesd /terheld amíg ki nincs takarítva /ujrapasztázva
Thermal limit a végső mentsvár hogy ne süsd meg a karit... úgyhogy ne kisérletezz vele inkább
-
ricsi99
addikt
válasz
racskobalazs #86612 üzenetére
Tegyél fel valami hömérséglet monitorozó programot... (pl gpu-z)
Futass ablakban valami 3d teszt progit
Ha látod hogy 80 fok fölé megy akkor első körben vedd le a gépház oldalát ,így kiszüröd hogy gépház hűtési probémáját , ha akkor is 80 fölé megy akkor újra kell pasztázni első körben. -
ricsi99
addikt
Vga javítás házilag nem javaslott...
Annyit megtehetsz ,hogy megszimatolod van e égett szaga... ha nincs és van + pci express slot a lapodon próbáld meg az alsóban is
Ha nem megy:
a.)
Eladjatok hűtés/alkatrész árban ....(kb 10k)
b.)
Megfuttatod javításra... ennek feltétele ha nem barkácsolod ...sokkal több esély van akkor az életre keltésre
Vannak apró banális hibák ,de lehet komolyabb is ,ha javítható...
Ez álltalában 5-20k közt van ,ha felderíthető a hiba
UI: speaker van az alaplapodon? ha 3 at sípol induláskor akkor abszolute nem indul a kari... a ventillátor áramellátása+az rgb az külön móka... annak semmi köze ahhoz hogy elindul e maga a gpu...csak egy támpont hogy a vrm-rész nagyjából egyben van -
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz
elitdomain #86355 üzenetére
Ha csak 1 játéknál jön elö a hiba akkor az nem hw gond lesz... Cs-go meg nem is vga terhelő játék
-
ricsi99
addikt
válasz
hidroglobusz #86348 üzenetére
Bios-ban be tudod állítani ,hogy az integrált legyen az elsődleges vga kimenet..
-
ricsi99
addikt
válasz
hidroglobusz #86342 üzenetére
Amikor elkezdted s win-t akkor /addig jól működöt a kari? Be tudtál lépni a bios-ba stb?
-
ricsi99
addikt
válasz
hidroglobusz #86340 üzenetére
Próbáltad felcserélni melyik dp csatiba teszed az átalakítót?
-
ricsi99
addikt
válasz
hidroglobusz #86338 üzenetére
Displayport kábellel használod?
-
ricsi99
addikt
válasz
Csongi2015 #86334 üzenetére
Vigyél valami vesztegetési cuccot és kérd meg ha csendbe vagy, hogy végignézhesd. Legközelebb akkor te is meg tudod csinálni vagy eldöntöd, hogy sose
-
ricsi99
addikt
válasz
Csongi2015 #86324 üzenetére
Ha még sose csináltad ,nem biztos hogy élesben kéne gyakorolni....
Tudom nem nagy szó... 5-10 után már zsebből megy
Cak akkor ugorj neki ,ha biztos vagy magadban... -
ricsi99
addikt
válasz
Csongi2015 #86321 üzenetére
80 fok a plafon... az felett gond van... ha 90-et is eléred szép lassan megsütöd a gpu-t.
Újra kell pasztázni a karit... ideális esetben másik gépben megnézni utánnna ,hogy ott stabil e... ha igen akkor újra kipróbálni a gépedben -
-
ricsi99
addikt
válasz
Cs1csó #85780 üzenetére
Ha lejjebb veszed a feszültséget /power limit-et azzal nem veszélyeztetheted a kártyád. Halkabb s csendesebb lehet... viszont a stabilitásból veszthetsz..
2 programot felesleges használni mert a beállitások össze akadhatnak
Szerintem a power limited-et kezd el 10% -al lejebb venni... ha stabil akkor folyt köv... ha ezzel elérted a célod akkor okés ,ha nem akkor a gpu-voltage-t 5 tizedenként (ha engedi) elkezdheted lejjebb venni -
ricsi99
addikt
válasz
westcoastog #85756 üzenetére
Ha úgy gondolod elméletileg lehetetlen hát akkor akkor legyen... természetesen tévedhetek... csak tipp volt
Nálam már volt ilyen hibával kari -
ricsi99
addikt
válasz
westcoastog #85752 üzenetére
Szerintem valamelyik beleér az alsó 3 müanyagszárba ami a ventit tartja vagy a csavarba... nézd meg hogy a csavarok benne vannak e ami odafogja... tipikus szerelési hiba hogy vagy nem húzzák rendesen a helyére...
Frissen vetted? -
ricsi99
addikt
válasz
yagami01 #85735 üzenetére
Tippek:
Próbálj ki valami 3d tesztelő programot
Valami egyébb programmal nézd meg a videokari hőmérségletét
Ha 80 fölé megy az probléma
Ellenőrizd le a csatlakozókat minden a helyén van e
Gondolom moduláris a táp... próbáld meg minnél jobban különválasztani a vga bemenői tápcsaijait -
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz
hfrankee #85723 üzenetére
Ha adsz egy tipuszámot hogy mit is láthatunk akkor rákeresek
Emlékeim szerint az vagy föld láb vagy a pci x16 sáv valamelyike... dobd be gépbe ,ha gpu-z szerint megy 16-ban akkor minden rendben van
de nézd meg ott ahil "bibis" ...ha látod az érintkezön ,hogy feljebb is meg van kopva (99%) akkor rendben van az érintkezés.... nem a csati alján kapcsolodik a kártya a foglalathoz hanem ugymond a csati közepe felé -
ricsi99
addikt
válasz
razor1010 #85714 üzenetére
Semmi gond nyelvtanáci... gondolom a pont .pont vesszőcske az megy.
Gondolom úgy születtél ,hogy ezek a dolgok alaból mennek... nekem sajna sokat kellet a magam és más kárán tanulnom... de hát a youtube elég ehhez a szakmához...
Sajnos sok olyan esethoz volt már szerencsém hogy a felhasználó 720p-be tekintette az adott videót ,így nem sikerült elsőre élből minden.
Remélem a te inteligenciád azért ezeket az apró kis nüanszokat pótólja.
Abban is igazad van ,hogy azok járnak ide akik tanácsokat kérnek... akik adhatnának azok meg lassan máshol is eltölthetik a szabadidejüket....
Igazán kiváncsi vagyok sikerrel jártál e művelettel... főképp a karid tipusára lennék kiváncsi... vajon mennyi csajnából az új ventik ára.
UI: nem akartam a lelkivilágodban kárt tenni csak furcsáltam ,hogy aki egy villanymotor alapvető működési elvével sincs tisztában ,az hogyan gondolja az ilyen szintű karbantartást -
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #85678 üzenetére
Ne aggódj... idővel minden gyártó minden szériájába becsúsznak olyan bakik ,hogy csak néz az ember... nekem a kedvencem 1 1060 volt... csavarmatrica gyári paszta minden oké volt... csak épp 1 centvel volt arréb tolva igy a gpu 50% volt hűtve...
-
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #85676 üzenetére
Én javítok így ugye csak a problémás cuccokat hozzák... hidd el annyi ilyen csodát láttam már hogy annyi 1ft-s em lenne akkor mennék vrnni pár sőrt.
Elmélet más ami labor körülmények közt születik ,más a gyakorlat a home-user felhasználási szinten -
ricsi99
addikt
válasz
Dark KillerX #85667 üzenetére
Ha megfogod a kábelt és meleg (nem langyos) akkor lehet... lehet csillió wattos tápod is de a vezető rézszálnak (kábel) is van áteresztő képessége... ha vékony akkor melegszik és akkor mégkevesebb-et szeret átengeni
Nagyon csúnya amperek rohangásznak a mai vga-kon.. szóval minnél jobban elosztod annál jobb -
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #85660 üzenetére
"egy hibátlanul működő VGA akkor sem kapcsolna ki, hiszen GPU oldalon hőmérséklet és teljesítményfelvétel alapján is képes throttlingal védeni a GPU-t a túlmelegédéstől."
ezt 5* is elolvastam
én ugye meg azt tapasztalom ,ha túlmelegszik /vagy nincs rajta a hűtő akkor meg lekapcsol... -
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #85655 üzenetére
Kissé rosszul tudod
Kizárólag a gpu-ban van ilyesmi védelem
Se a vrm se a memória hőmérséglete nem váltosztatja meg a gpu órajelét.
Ha nem hiszed vedd le a kártyádról a hűtőt és adj neki... ha igazad van csökkentett órajelen megy a karid ,ha nem akkor max füst. -
ricsi99
addikt
válasz
benfolds #85645 üzenetére
Papir forma szerint nem. A monitor csak "kimenet..."
Persze pl egy földeletlen 220-as ajzat is okozhat ilyet...
Vagy ha bármi müszaki problémája is lehet a moncsinak
Privát véleményem szerint pont most halt meg a karid ...erre saccolok 99%-osan.
Ha régi crt-t is megnéztél akkor azt d-sub on kellett csatlakoztatnod... ami feltételezi ,hogy a karid sem mai darab ,igy nagy az esély... az általad jelzett tünet is tipikus "gpu" hiba.
Ezen felül ,mivel az lcd-t saccom szerint hdmi-n csatlakoztattad ,igy műszaki hiba esetén inkább a hdmi kimenet ment volna el nem a gpu. -
ricsi99
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #85632 üzenetére
Jelőld meg pici alkoholos filcel ,hogy tudd ,hogy az a tiéd... + csavarnál is alig láthatóan ,hogy hozzányulnak e
... szépen akkor amikor visszakerül a kártya akkor láthatod mi az ábra... fényképezd is le
-
ricsi99
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #85617 üzenetére
Szerintem ahol vetted azoknak is kell lenniük szakszerviznek ilyesminek ahol megoldható ,telefonon érdeklődj az a biztos.
Notiknál is előfordul /hogy memóriát /akkut cserélnek... ott volt már ,hogy az ügyfél rákérdezett ahol vette hogy engedélyezik e.. persze hivatalos szervíz esetén. -
ricsi99
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #85612 üzenetére
Ha el akarod adni garisan akkor nem matass rajta.
Akinek meg nem tetszik így majd saját magáak lepasztázza/gariztatja.
Amúgy ha nagyon akarod akkor ahol vetted oda irj/telefonálj és kérj negedélyt ,hogy szakszervíz kitakarithassa stb... akkor nem bukik a gari -
ricsi99
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #85592 üzenetére
Te értettél félre
Régebben volt a videokari kombinációnál a sávok variálása
Mostmár a sata vezérlővel lehet közös.
Ergó mind1 mennyi karit és hogy variálod az m2-es az fix -
ricsi99
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #85590 üzenetére
1.) nvidia driver csak 1 féle lehet fent... nvidia nem enged többet
2.) már nincs úgy elosztva a pci-e sáv mint régen... max ha nagyon fapados lapod van akkor előfordulhat hogy 1-2 sata portot lekapcsol m2 esetén. -
ricsi99
addikt
válasz
blendész #85466 üzenetére
Automata tuning az van a kártyádon... úgy hivják "boost"
Kézileg persze lehet szórakozni ,de max 5-10% gyorsulást kaphatsz
Ha az alaplapodon van másik pci -express slot akkor abba is tehetsz videokarit
Nem kell sli se crossfire
Elméletileg ,de nézz utánna ,hogy a programod támogat e több karit...
Vagy mint a bányászoknak a rig... átalakítóval mehet bele még kari -
ricsi99
addikt
válasz
bobalazs #85436 üzenetére
Ha a hűtő maga eltakarja a memória modulokat akkor én szoktam oda tenni... ártani nem árthat... eleve nem rakódik akkor be a por +ban oda...
,ha semmi légmozgás nincs + takarásban is van akkr valamit tenni kell... ha nincs ott semmi előbb utóbb gond lessz... lehet 1/2 év lehet sose... de árthatni nem árthat hővezető anyag.... az oda szorult levegő... és idővel por az meg annyira nem okés.Természetesen én is a gap-pad híve vagyok ,de mivel még a szomszéd pistike is vérbeli pasztázó videokártya varázsló ( így született) , ezért már sok kártya volt a kezem alatt amit már nem lehet gyári álapotra visszavarázsolni ,mert már minden IS meg volt csavarodva...így pasztával helyettesítettem a dolgot.
A linkelt hirdetésben is a fő probléma volt mert "pistike" igaz tolta a pasztát a gpu-ra ,csak valami sorosista külső hatás miatt, nem sikerült neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest