Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
BogyóBP #90875 üzenetére
Megtaláltam:
"A játék alatt futó Giants Engine 9.0 a korábbi epizódoktól eltérően folyamatosan építi a shadereket, illetve szüksége is van rá. Tehát a játék igazából nem a töltőképernyőn fog teljesen betölteni hanem majd menet közben. Ez lehet akár 10-15 perc is (indításonként). Egy dolgot tudsz vele tenni, vársz és nem idegeskedsz, hogy miért fut szarul. Azzal tudsz a játéknak segíteni, hogy a map különböző pontjaira elteleportálgatsz ahova lehet, az összes járművedbe belső nézetbe kapcsolsz egy pár mp erejéig és nézelődsz benne egy kicsit, körbe futkosod a farmodat, ha van autód vagy valami gyorsabb járgányod csapsz egy-két kanyart a környéken és ez mind segít gyorsítani a folyamatot. Tökéletes soha nem lesz, akár egy óra elteltével is lesz néha mikrolag, de nem 3 másodpercenként mint az elején, csak mondjuk 2 percenként, de az már nem zavaró.
Egy másik kötelező folyamat, hogy néha törlöd a játék könyvtárából a shader cache mappát és a log txt-ét. Ha a játék új patchet kap akkor egyenesen kötelező, de csak úgy magadtól is megcsinálhatod hetente, nem fog ártani. Illetve a főmenüben a beállításoknál a szemkövetést kapcsoljátok ki, gondolom senki nem vr-ba játszik. Viszont az csak félmegoldás, Dokumentumok<MyGames<FS22<game.xml a szemköveteshez tartozó configot (lap alján) át kell írni "true"-ról "false"-ra, és ugyanabban a sorban lévő másik két kiegészítő beállítását is. Ez is talán segíthet valamit." Elnézést a hosszú bemásolásért, de hátha segítség lehet azoknak akik ezzel játszanak. -
kolopele
nagyúr
válasz
BogyóBP #90875 üzenetére
Olvasgass a redditen, a Farming Simulator 25 esetében nincs olyan ember szinte akinek nem akadozna akármilyen erős gépe van, ráadásul kb. 2-3 másodpercenként. Írnak rá valamilyen megoldást, amivel jó két percig bírja, és csak utána akad egyet, de ne kérdezd hol olvastam. Kár ma már több százezret beleölni PC - be, az optimalizálás úgyis halott köszönhetően az ilyen DLSS, FSR, FG förtelmeknek. A 3D Mark jó, a Time Spy akkor is kifagy hiba esetén ha minden más lefutott.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
BogyóBP #90792 üzenetére
Ne vedd készpénznek, de úgy tudom a szabványban van némi flexibiliás. A sense tüskék a csatlakozóban pont azt a célt szolgálják, hogy a kártya meg tudja állapítani mennyi szufla áll rendelkezésre, így ahhoz igazítja az áramfelvételt. Mai kártyák meg szabadon tudják menedzselni a fogyasztást, hőmérsékletet, stb. 4090-et is elvileg alá lehet rakni és meg kéne álljon 450 Wattnál ha 3 tüske van csak bekötve a csatlakozóban. Ennek szintetikus teszteket leszámítva nemigazán kellene teljesítmény csökkenéssel járnia. Még a 4090-et is alig láttam 300 Watt fölött játék videókban. Úgy, hogy 99%-ra ki van hajtva. Persze lehetséges, hogy volt a kártyákon UV vagy hasonló, de valós felhasználásban azért a 450 W elég sok mindenre elég. Játék alatt én még a közelében sem láttam egy videóban sem a 600 Wattnak. Nekem 4070 TiS is jellemzően 230 Watt körül szokott fogyasztani 4K Dlss Performance módban és natív 4K-ban közelíti csak a 300 Wattot. Szóval a mostani generációból szerintem bármit vehetsz (játékra).
Persze ha Furmark-ot indítasz, ott limitálni fog(ja a 4090-et). -
5leteseN
senior tag
válasz
BogyóBP #88242 üzenetére
Milyen AMD?
A játékok alatti ilyen jelenségek egyik oka a driver(amiben az AMD ismerten gyengébb), a másik a kártya VRAM gondja(ez a ritkább), ami itteni hozzászólás statisztikám alapján korábban túlhajtott(vagy most is húzott) kártyáknál van. A VRAM MHz-et vedd vissza valamelyest, egy-két próba erejéig.
Afterburner ? A GPU-VRAM MHz-ek gyáriak? -
kolopele
nagyúr
válasz
BogyóBP #88070 üzenetére
Az Asus Dual egy jó hűtésű és halk kártya, már amennyiben beállítod a ventiket, ugyanez van az AMD kártyáik esetében is. Elég lassan melegednek be, jó a borda, viszont valami éktelen nagy százalékkal indulnak el gyárilag a ventik, emiatt elég gyorsan ki is kapcsolnak. Be kell állítani egy alacsonyabb fordulatot a ventiknek, és tényleg nagyon csöndesek lesznek. Ma már alig van olyan kártya, amihez ne kellene hozzá nyúlni.
-
spleenszuru
őstag
válasz
BogyóBP #87317 üzenetére
Köszi, de nem említettem egy fontos infót, ez a játék még nem FSR támogatott, The Crew 2 amúgy, itt még csak egy AA opció van, ami a TAA.
RSR baja meg ugye, hogy igazából nem felfelé scalel, hanem lefelé.
A virtuális szuper felbontás hónapok óta gond nélkül ment, nem tudom most mi történt.
Drivert sem cseréltem most a működik-nem működik helyzetek között. -
Spizzi
tag
válasz
BogyóBP #87308 üzenetére
Mindig az aktuál legújabbat ami kijön és felajánlja az Adrenalin, hogy töltsem le.
De nem minden régebbi játék ilyen. GTA 5-ben pl. semmi anomália nincs.
Azokban a játékokban ahol probléma van azok is jól futnak, tehát hozza az elvárható FPS-t, csak éppen a kép olyan ami nem egészséges. Hiába van ultrán, minden normálisan beállítva, emlékszek, sőt tudom, hogy ezeknek nem így kellene kinéznie, és akármit csinálok nem tudok mit kezdeni vele. A legegyszerűbben úgy tudnám jellemezni, hogy különböző dolgok miatt bugos a grafika. (homály élesítő filter ellenére is, villódzó élek TAA beállítás mellett is stb.)
-
Csupingo
veterán
-
-
DravenMoral
senior tag
válasz
BogyóBP #87236 üzenetére
Amd ***** melegszik? Te valamit félreolvastál annó.
Az ugyan olyan erősségű Intelek,mint az amd legalább kétszer annyi, de inkább 2.5x annyi wattot esznek, és sokkal jobban melegednek.
Nem is értem honnan jött ez a ***** melegednek mondat..
Egy Ryzen 5 5600x-et simán le tudsz hűteni a gyári hűtőjével is még, ellenben egy i5 12600-at csak akkor, ha visszaveszel annyit a teljesítményéből, hogy szegényke rosszul fogja érezni magát még egy Ryzen 5 3600-hoz képest is.
Nemhiába nincs gyári hűtője már az inteleknek.Játékra jelenleg viszonylag olcsón a Ryzen 7 5800x3D a legjobb.
Ezt a procit simán lehűtöd egy 5hőcsöves 155mm-es toronyhűtővel, egy 120mm-es ventivel.Hasonló erősségű intelt játékokban már csak esetleg egy 7-8hőcsöves, 2 ventis ikertornyos hűtéssel.
-
hiimezio
csendes tag
-
Aprósólyom
addikt
válasz
BogyóBP #87175 üzenetére
Azt gondolnám, amit te is, ha csak nem:
pont a napokban tettem volna be a RX580 Nitro+ kártyámat a PC-be, a legújabb driverrel (23.4.3) (win10), természetesen előtte DDU-val.
Nagyon hasonló hibát kaptam mikor még csak aktiváltam a teljesítményhangolás engedélyezését és még csak nem is állítottam semmit. (Gyanítom, hogy a driver elcsesz valamit a teljesítmény állítás folyamán és instant fagyás az eredmény egy random pillanatban.)
Nem akartam elhinni, hogy a polcon megdöglött volna a Radeon-om, úgyhogy visszatettem a már jól bevált régi (21.10.2) drivert és egyből hiba nélkül ment. Ez van. Szimplán el tudják cseszni a drivert.Természetesen nincs 100%-os válasz innen a fotelből, csak ha sikerült elhárítani a hibát, ahhoz viszont tesztelni kell. Egy próbát megér, hogy feltesz egy "őskövület" drivert.
#87180 adamcsik: hogy te mit fogalmazol meg vibrálás alatt és tényleg mi látható a képernyőn, e kettő között nagy különbség lehet, nem csak látványban de ebből kifolyólag a hiba okában is. Ha tudnál egy videofelvételt készíteni, amin jól látható a jelenség, az alapján talán tudnánk segíteni.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
BogyóBP #87023 üzenetére
Én tuti Sapphire-t vennék, mert kiemelt partner.
Nem tudom minden Sapphire kártyára jellemző-e, de a Sapphire RX 580 Nitro kártyámra BIOS mod után is feltehető volt a gyári amd driver minden mókolás és patchelés nélkül, ami nálam hatalmas plusz pont, mert ha minden igaz, akkor az online anti-cheat alkalmazások azt nem szeretik. (De majd kijvítanak, ha rosszul emlékszem.)
BIOS mod alatt viszont nem is kell nagy dolgokra gondolni feltétlen:
pl. változtatható, hogy hol legyen a fan-stop érték vagy pl. a gyári 18% min venti értéket lentebb tudtam nyomni egészen stabil 13%-ra. Úgyhogy nekem non-stop ment a venti ~550RPM-en hang nélkül.
De akár még olyat is lehet eszközölni, hogy a gyári VRAM órajelhez megpróbálkozol feszesebb timingot használni, ami freki tuning nélkül is adhat kis plusz teljesítményt.All-in-all én rosszabb hűtés esetében is inkább Sapphire-t választanék.
Bár mivel Nekem csak RX 500 sorozattal van tapasztalatom, ezért várom a megerősítést/cáfolást, hogy ez az újabb generációknál miként működik a BIOS mod. -
FoLey-v
addikt
-
r4zer0919
tag
válasz
BogyóBP #86813 üzenetére
Szerintem a DDU kellőképpen jó, mindent leszed amit le kell neki.
Én azt használtam, igaz nem napi szinten, de már volt hozzá szerencsém és mindent gond nélkül leszedett.
Csökkentett módba indítottam és onnan legyalulta.
Annyit csináltam még, hogy minden szükséges telepíteni kívánt drivert letöltöttem előre, majd a műveletek végeztéig letiltottam a netet is, nehogy automatikusan feltelepítsen valami sajátot a winfos.
Majd ha kész a telepítés net vissza és minden indulhat.
Nálam ez a módszer bevált, eddig működött/működik. -
gooool
őstag
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
BogyóBP #86691 üzenetére
Arra értettem ,hogy nem minden driver van a helyén ,vlmelyik pl.hibátlan de alvó módból nem ébreszti fel a monitort ,vlmelyik dobálja az órajelet ,vlmelyiknek meg a Windows frissités rak keresztbe.
Ettől függetlenül nem kell megiedni ,van hibátlan driver is ,picit gyakrabban sikerül jobbat csinálni már mint anno.
Az összes játék is szinte AMD re van optimalizálva a jelenlegi konzolok miatt ,én is Radeon kártyát használok előszeretettel ,bátran ajánlom. -
Aprósólyom
addikt
válasz
BogyóBP #86658 üzenetére
Minden hirdetési kategóriának van RSS linkje. Ingyenes RSS mobil alkalmazással pedig beállítható, hogy percenként/másodpercenként lekérje a listát. Bizonyos RSS alkalmazás meg olyat is tud, hogy beállíthatsz akár kereső szót is és csak akkor fog pittyegni a telefonod, ha egy 3070 hirdetés került fel. Ha ráérsz válogatni, akkor megéri várni és inkább monitorozni a kívánt portékát.
-
Vigneau
félisten
-
válasz
BogyóBP #85209 üzenetére
Nem akartam elkezdeni vitatkozni, de igazából kételkedtem a válaszban Én is. A kártya hűtése szempontjából szerintem érdekes, hogy milyen küllemű és mekkora VGA tartó van betéve a házba. Vertikálisan Én személy szerint nem raknék be VGA-t sehova, kivéve, ha olyan jó a ház szellőzése, hogy az sem jelent gondot.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
BogyóBP #83789 üzenetére
Most QHD vagy 8K? Ha homályos kép nem használsz valamilyen átméretezési technikát? Anti-Aliasingot?
A textúrák olyanok amilyenek. Vagy felbontással változik vagy a video beállításoknál a textúra állításokkal, vagy ahogy pandras83 írta.De lehet még bár trükkhöz folyamodni:
Texture filtering
SharpeningDe Anti-aliasing eljárások tudnak homályosítani. Játék válogatja, hogy mennyire működik jól-rosszul.
Milyen a videokártyád? Nem találni dGPU-t a cuccaid között feltüntetve.
-
C4mp3r
addikt
válasz
BogyóBP #81381 üzenetére
sajnos ezt igy nem lehet behatarolni, nekem volt amd referencia 6700 XT es red devil is. a devil csendes volt, de az amd-s nyekergett elegge. sajnos ez sok mindentol fugg, nemcsak a kartyatol. bovebb infoert nezz be ide AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat - PROHARDVER! Hozzászólások nagyon sok info van markakrol, tuningrol, coil whine-rol is. emlekszem valakinek a red devil is cicergett.
-
törölt tag
-
-
Csupingo
veterán
válasz
BogyóBP #81156 üzenetére
Szerintem ha digitális jelet használ, akkor ez nem igazán jellemző. Néha "rondább" a kép, ha a monitor nem a natív felbontásán van használva, vagy nvidia videókártyáknál sokszor hdmi csatlakozás esetén a kimeneti dinamika tartomány csökkentett módban van alapértelmezettként. Ilyet inkább analóg jelnél tudnék elképzelni, pl. d-sub csatlakozó használatakor.
-
Celithrandi
addikt
válasz
BogyóBP #81118 üzenetére
Neem, csak azt akarom, hogy mindkettő rendeltetésszerűen működjön egymástól függetlenül. Tehát szeretnék szimplán játszani bármit a 6600xt-n úgy hogy van a gépben egy 590 amit másra használok, de amint egyszer használtam akármire is az 590-et onnantól kezdve az első restartot követően a 6600xt-n már nem indulnak el a játékok, vagy szaggatnak, tehát láthatóan a driver telepítésekor első körben a 6600at rendesen felteszi, megy, majd az első aktivitás után felteszi az 590nek a driverét és onnantól nem megy a 6600 rendesen. Tehát semmi mást nem szereznék mint hogy egymástól függetlenül mindkét kártyát tudjam használni egy gépben.
-
Márk
senior tag
válasz
BogyóBP #81023 üzenetére
NVIDIA GeForce RTX 3060 Specs | TechPowerUp GPU Database
Annyira nem gagyi, de 4k-ra lehet hogy kevés lesz.
-
Celithrandi
addikt
válasz
BogyóBP #80999 üzenetére
Ebből a két kártyából mely kártyának van 12gb ramja? Mind a kettő 8gigás verzióban érhető csak el a piacon szerintem és van majdnem 100ezer forint is köztük. Megjegyzem, olyan videókártyára senkinek se lehet szüksége ami két havi fizetésébe kerül, de ez már csak a magánvélemény.
-
pecccccccca
őstag
válasz
BogyóBP #81003 üzenetére
Egyik sem kevés. Az én véleményem szerint!
Én egy pár hónappal ezelőttig, mantráztam az itt leírtakat. Mármint, ha valaki 4K-ra keresett VGA-t akkor minimum 3070-et javasoltam.
Aztán tavaly novemberben vettem egy 4k OLED tévét.
Azóta 4k-ban játszom 1660 S-el. A legtöbb játékom medium, low/medium beállításokkal 45-70 fps. Overwatch Ultrán 110fps. Persze vannak olyanok is amik low/mediumon 25-35fps, de azokkal úgysem játszok.
A lényeg, hogy játék és az igények válogatják meg, hogy mekkora vga kell 4k-hoz. Annyira szerintem nem kell a 4k-tól félni, hogy fél milliós vga-k kellenének mindenképp oda.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Honda topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest