Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pkornel
aktív tag
-
5leteseN
senior tag
-
Teasüti
nagyúr
válasz
pandras83 #90808 üzenetére
Nagyon kevés játék érzi meg a 3.0 és 4.0 közti különbséget.
Ha szoktad figyelni az Afterburner statisztikákat játék közben, akkor a PCIe busz kihasználtsága a legtöbb játékban még a 10%-ot sem üti meg.
Nálam a könyvtáramban egyedül a Hitman 3-ról tudok, aminél fps esés van, ha visszaveszed a PCIe busz verzióját vagy szorzóját. Ennél a címnél a PCIe 3.0 8x nálam ilyen 60-70%-os busz szaturációt okozott, 3.0 16x módban fele annyit. De 4.0 16x módban már nem volt fps előny a 3.0 16x-hoz képest, hiába ment picivel még lejjebb a kihasználtság.
Azok a címek amik meg ilyen 5% körül mozognak a buszon, azoknak teljesen mindegy még az is, hogy melyik foglalatba teszed a kártyát.Szerk: most olvastam a linkelt tesztet. Érdekes. Már régóta 12/16 GB-os kártyákon vagyok, így nálam sosem ütközött ki a PCIe busz szerepe.
-
válasz
pandras83 #90808 üzenetére
Kétségbeesésemben már én is ezt fontolgatom pedig nagyon szeretem ezt a kártyát.
Előtte RX 580 8 Gb volt, az pl. bencsmarkban nem tudta ennek a szintjét de a Doom 100-120 fps-el szakított minden gépészkedés nélkül.
Amúgy a 4 GB tudom, hogy karcsú de tele a net videókkal ahol ez a kártya (vagy más 4 GB-osak) szakítanak a játékkal. -
-
5leteseN
senior tag
válasz
pandras83 #90742 üzenetére
Ezekre gondolt a "Költő"(Én
):
A 4060Ti 16GB-os kb 30%-kal tud kevesebb AI-teljesítményt(ez VGA területű összevetés), mint az ezen a téren(egyébként jogosan) "sztár" RTX3090(24GB)!
Cserébe az új 3090 árának kb 30%-áért megvehető az új 4060Ti(16GB), és ezt a modernebb felépítés és gyártástechnológia miatt olyan fele fogyasztásból tudja!Ezek egy otthoni használatú gépnél (szerintem) komoly előnyök!
Használt 3090-et elég kockázatos vásárolni(szerintem), használt 4060Ti-k meg még nem is nagyon vannak a piacon.A 3090-es 350W-os fogyasztása sem szimpatikus nekem a még mindig igen jó AI-teljesítményű, de csak 165W-ot égető 4060TI-vel szemben.
A "civileknek" szánt AI-k többségénél elég a 16GB VRAM, nekem nem tűnik "Game-changer" paraméternek a a 24GB VRAM-os 3090-es.Nekem...
...+: nincs/nem is szánok ennyit a AI-MI-hobbimra a családi-kasszából!
-
BlackGoku63
kezdő
válasz
pandras83 #90592 üzenetére
Már lassan oda jutunk mint az új kocsiknál,hogy lizningelni kell a gépeket is,hogy bírjuk tartani az iramot... xD Nem kellene ennyire túlhúzni a gamek gépigényeit és nem lenne gond,vagy találjanak fel 400 ezerért olyan gépet mindennel együtt,hogy 20 évig fullon vigye a legújabb gameket....
-
BlackGoku63
kezdő
válasz
pandras83 #90592 üzenetére
Így ahogy mondod semmi értelme ennek mármint 600 ezer forintért venni egy videókártyát. Amúgy a processzor a 4070tiS-hez több évig is gyors lesz mint 2-3 mert elég erős hozzá csak a játékokhoz nem lesz majd 5-6 év múlva elég erős ez a kombó vinni fogja az újakat csak grafka lejjebb meg felbontás lejjebb stb..... a videókártya nem fog fejlődni,hogy gyenge legyen a cpu hozzá csak a gamek. Egy szónak is száz a vége szóval 2-3 évig vinnni fogja a gameket jól de utána már kompromisszuumot kell majd kötni.
-
BlackGoku63
kezdő
válasz
pandras83 #90583 üzenetére
Az idáig oke de egyáltalán van annyi ero a 12700k-ban ismétlem nem 13700k mivel nem annyira bizom meg a mikrokodos szarsaguk miatt abban a generacioban. Szoval a 12 generacios i7 elegendo hogy kihajtson egy 4080 akar 4090et???Nekem vannak ketelyeim akarmilyen videot nezek mindegyik vagy 13,4 genes i7,i9et tesz hozza
-
Iroil
tag
-
gborisz
tag
-
Csabi000
csendes tag
válasz
pandras83 #89236 üzenetére
Végül skerült hosszabb ideig játszanom, kb 3 óra volt és nem dobott ki, csak amikor bezártam a játékot akkor fagyott ki. Ezt csak egy kijelentkezéssel tudtam orvosolni. Alatta ment a HWinfo, de csak a log maradt meg. Abból kibányászva ezek-et gondolom relevánsnak:
Fan 1 speed:
A tüskéknél tapasztalható olyan hang mintha épp felszálláláshoz készülődne a vas (itt olyan 3966RPM a max.) A hang nem krepegő.A hotspot GPU Temp:
max: 106,8; avg:102,4GPU Temp:
max: ; avg:78,9; 82.2Ma reggel csináltam egy "3DMark - Fire Strike Ultra Stress Test" -et 30 loop-al, arra így néz ki a helyzet:
Mindezt safe mode-ban történta DDU-val gyalulás után.
-
Csabi000
csendes tag
válasz
pandras83 #89236 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. "Kártyacsere után ddu-val gyalultál egyet? Win reinstall volt? Msi Ab-ben próbáltál user def. venti görbét állítani?" Ezekre egyhangúan nem a válasz. A eszközkezelőben eltávolítottam a kártyát aztán telepítettem a legújabb drivert.
A tanácsokat/javaslatokat megfogadom és jelentkezem az eredménnyel. -
kolopele
nagyúr
válasz
pandras83 #89114 üzenetére
Drasztikusan emelkednek a minimumok? Ennek több összetevője is van azért, pl. a monitor, a HZ, mennyi az az fps amin hajtani akarod. Még mindig nagyon sokan megelégszenek a 60 fps - sel (én is köztük vagyok, mert minek több single játékok esetén kontroller mellett), és eszembe nem jutna a 6700XT mellé nagyobb procit tenni a 10700 - as helyett. Miért? Mert tökéletesen sima a kép ekkora fps esetén, tényleg azért vegyen az ember 200 ezres procit hogy elmondhassa, ilyen van benne? A teljesítmény maradna ugyanez, az fps is, értelmetlen. Látom neked 5600 - as van, ami ugyanannyit nyújt játékokban mint egy 10700, sőt utóbbinak több magja és szála van, ami jól jön néha.
-
kolopele
nagyúr
válasz
pandras83 #88303 üzenetére
Humoros ember vagy nagyon. 20 elmúltál már? Én 5 perce lettem 56
Az Oled meg nem tudom hogyan jött az fps dropp témához, de nem is érdekes. Vannak akik szeretik oltani a másik embert, mert ez az egyetlen örömük az életben. Egyszer majd belátod és bosszankodsz is talán, amikor a milliós nagyságrendű géped max. kitámasztónak lesz jó, mert ez az idő is eljön hamarosan.
-
kolopele
nagyúr
válasz
pandras83 #88299 üzenetére
A droppokra? Semmit, azon kívül hogy meg kellene tanulni optimalizálni a játék fejlesztőknek. Tegyek alá processzort? Mármint a gépház alá, és akkor jobb lesz?
Szerintem jó az a proci ami az adatlapomon látható, és jelenleg össze van párosítva egy 4080 - nal. Azzal nem lehet mit tenni, ha 1-5 percenként beesik a minimum fps 10 - re. -
5leteseN
senior tag
válasz
pandras83 #88278 üzenetére
Nem volt a hsz-ében kizárólagos játékra utalás, ezért feltételeztem, hogy sokakkal együtt nála még nincs ez az AI/MI terület a látóterében, annak ellenére, hogy a következő néhány év erről fog szólni!
Ezért javasoltam számára egy játék-teljesítményben szinte azonos, de a VRAM méretben minden területen sokkal időtállóbb, nem nagyságrendi árkülönbségű modellt.
A Mesterséges Intelligencia területet igénybe vevő szofverek a VGA-k igénybevételével sokszoros sebességet tudnak, és ebben (is) aminél nagyobb VRAM fokozottan előnyös.
Sőt: Ezt a területet a játékok is használják, egyre inkább!A kis-betű/nagy-betű rugózásba nem nagyon van kedvem belemenni. Ez egy IT fórum.
-
kolopele
nagyúr
válasz
pandras83 #87604 üzenetére
Így van, mindenben egyetértek, lézer egér ugyan minek egy böngészéshez? Játszani single gamet főleg kontrollerrel kell. SSD? Az jó ha van azért, bár nem létkérdés, mondjuk a hangja tud idegesítő lenni. 6700XT? Azért az már nem árt ha az ember Alan Wake 2 - vel is játszik
-
-
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
pandras83 #87598 üzenetére
Nem biztos. Én is próbáltam erőltetni a 144 fps - t, mindent megtettem annak érdekében hogy azt mondjam, igen, ez tényleg más mint a 60, de hiába. Pedig nem egy-két napig használtam úgy. Egyszerűen nem látok játék közben semmi extrát, maximum hogy hangosabb a gép mert feleslegesen működik max. közeli teljesítményen. Ez van. Böngészésnél vettem kicsit észre hogy a weblapok talán kicsit simábbak, meg az egér kurzor mozgása, de ez számomra teljesen jelentéktelen különbség. Autóból sem azért veszem meg a drágábbat, mert egy átlagossal nem jutnék el oda ahová akarok, hanem a kényelmi funkciókat fizetem meg. A 60 és a 144 fps esetében nem erről szól a történet, mert a kényelmet a gamer szék adja hozzá
-
kolopele
nagyúr
válasz
pandras83 #87594 üzenetére
Én már 60 fps - nél maxolok mindent, hobbi szinten több mint tökéletes, és hogy kíméli a vasat
Egy haverom meg 30 fps - re korlátoz, és gond nélkül játszik bármilyen single játékkal (mondjuk 60 alatt már engem is zavar az a kis akadozás fordulásoknál, de van aki észre sem veszi). Azért jobb nevet is kitalálhattak volna ennek a multi versengésnek, mert sportnak nevezni azért elég durva szerintem.
-
Henker2
addikt
válasz
pandras83 #87074 üzenetére
Azért azt is nézem, hogy kb mi az a kártya amit még a 12400F "kihajt". Friss vétel a proci , azt végképp nem akarom cserélni egy darabig.
2560 × 1440 A max felbontás amin játszom egyébként.
Ha AMD-s VGA-t teszek az Intel proci mellé, semmilyen anomália nem lehet most már elvileg? -
r4zer0919
tag
válasz
pandras83 #86912 üzenetére
Óriási hibát követsz el azzal, hogy kiragadsz a neked tetsző helyről, bizonyos mondatokat, a posztjaim legelejétől nézd már meg mit írtam.
Ez is szerepel a te általad kiragadott részben, az eredeti kommentben, és így a teljes:
,,Az, hogy én még részleteztem hozzá, hogy egyébként még mi a bajom a 3090-el az egy dolog, nem ebből indultunk ki, és nem erről szól a történet!
Hanem az olcsóbb és hypolt márkák megérik-e az erős túlárazást!
Erre írtam én is és most is azt írom, hogy NEM!"
DE ha már éppen idézted, akkor az idézetet legalább értelmezd, és ne csak bizonyos szavakról vegyél tudomást.
,,teljesen alap Gigabyte 2080" (tehát egy alap, Gigabyte VGA kárty - EZ A LÉNYEGE)
vs
"3090 Suprim" (tehát egy csúcsnak mondott MSI Suprim kártya - EZ A MÁSIK LÉNYEG)
Még egy pár kommenttel alatta pedig így indulnak a posztjaim:
,,Én abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán lenne egy olyan óriási nagy különbség akármelyik kártya között is. Ugyanott készül, mást ragasztanak rá.... Egy óriási különbség van köztük, az irgalmatlan felár, semmi más.
Futószalagon készül milliárd számra, tömeggyártási cikk, semmi extra."
Ha még ezek után sem akarod megérteni akkor az szándékos hangulatkeltés, viszont engem az nem érdekel.
Azt gondolsz és veszel magadnak amit akarsz.
A véleményem, tapasztalataim azok maradnak, változatlanok.
Egyáltalán nem éri meg az erős túlárazást a jobbnak mondott kártya, kész, pont. -
r4zer0919
tag
válasz
pandras83 #86904 üzenetére
Hát ez már kicsit fáj....
Felejtsük már a 2080 at és a 3090 et, ok?!
NEM a 2080 és a 3090 van összehasonlítva, nem tudom, hogy ez eddig érthető-e?
Hanem a túlhypolt márkák megérnek-e annyit mint amennyit kérnek érte.
Mitől lesz egy 3090 Manli - 220.000 és mitől lesz egy 3090 Suprim 300.000, erről van, és volt szó!
Mitől kerül egy Manli jóval kevesebbe mint egy Suprim.
Mitől kerül egy kevésbé ismert brand jóval kevesebbe mint egy erősen nyomott/túlhypeolt,
Az, hogy én még részleteztem hozzá, hogy egyébként még mi a bajom a 3090-el az egy dolog, nem ebből indultunk ki, és nem erről szól a történet!
Hanem az olcsóbb és hypolt márkák megérik-e az erős túlárazást!
Erre írtam én is és most is azt írom, hogy NEM! -
r4zer0919
tag
válasz
pandras83 #86891 üzenetére
Ezt is leírtam....
Így kezdtem: ,,Itt van pl. az én esetem, nem első már, sokadik, de ez most a legfrissebb...."
Tehát én is felültem a hype-ra, ismételten, hittem a propagandának, ismét csak feleslegesen.
Mert az 10000001. alkalommal is bebizonyosodott, hogy a reklámpropaganda és a bazári bóvli csillogó villogó megjelenés mögött semmi lényegi, tartalmas, belbecs nincsen.
Sőt azóta már meg is bántam, hogy egyáltalán beruháztam ebben a 3090-es VGA-ba, mert egyáltalán nem vagyok tőle hasra esve, óriási csalódás teljesítményre.
Ellenben fogyaszat annyit, hogy a fenntartása az az igazi kihívás.
Egy dologban viszont kiváló, a brutális méretei és bordái miatt télire jobb mint egy radiátor.
Ha ezeket akkor tudom, eszembe nem jutna lecserélni a jó kis 2080-asomat, erre a sz*rra. -
bencze
senior tag
válasz
pandras83 #86588 üzenetére
Amit írsz simán lehet, hogy akár picit távolodott valami rajta, ezt pontosan megmondani nehéz, ha szerviz szétszedi majd ők esetleg látják. A bracket ami jött vele emlékeim szerint nem úgy nézett ki mint amit a papírja mutatott és nem sikerült kitalálnom hogyan kellene felszerelnem (fél-1mm-el rosszul volt alignolva rajta a csavarhely), nem is értettem, de így nem tettem be. A kártya stabilnak tűnt, nem lötyögött, lógott, minimálisat mozgott, nem jobban, mint korábbi videokártyáim, 1.5mm volt a "lógása" most (lefektetett helyzethez képest). Lefektetett géppel pont tökéletesen ugyanaz volt az eredmény egyébként, ami zavar volt benne, az mindenféle pozícióban mgvolt.
Sajnos azt sem tudom mióta van ez, mert rég nem játszottam semmi komolyabbat, a heroes 5 gondolom nem hajtotta túl, ahogy a civilizations 6 sem
Utoljára januárban játszottam "komolyabbat", az a Zero Dawn horizons volt, de az is 2017-es játék, simán lehet, hogy egyszerűen nem fűtötte annyira fel. A Starfield alatt volt, hogy órákat ment meghalás nélkül, de egy adott pillanatban pl a ship builderben 30mp-1 perc alatt megállt, 5x próbáltam egymás után, ugyanez adott helyen ahogy megmozdultam és lődözni kezdtek rám, szóval azon is múlott épp mit teker a játék. Vagyis ha akár picit is kevésbé terhelte valami akkor lehet, hogy max hőfokon ment de mivel nem volt okom nézni sosem derült ki.Leginkább az zavart meg, hogy eredetileg én is a tápra gondoltam - lekapcsolás, az ugye áramellátás
- olvasva, hogy egyeseknél ez a táp egyes példányaival előfordul, de a hőmérséklet dolog akkor derült ki amikor elkezdtem tesztelni és akár jó a táp akár nem ez ahogy sikerült innen, redditről meg egyéb fórumokról kikövetkeztetni tuti probléma. A "normális" panasz amikkel találkoztam az legalább 10 fokkal alacsonyabb hőmérsékletekről szól és nem pár mp, hanem mondjuk 1-2 perc alatti felforrósodásról. 117 fok junction hőmérsékletet nem láttam sehol említve
nem is kellene legyen ha kicsit lassabban melegedik be mert a szoftver reagál rá. Érdekes módon, és ezt is okozhatja hőmérséklet, bizonyos értékekkel (amivel már nem halt meg a gép azonnal) a teljesítmény grafikon fűrészt rajzolt, arra gondoltam ezt az okozhatja, hogy túl meleg és visszavesz, majd amint esik pár fokot emeli megint a teljesítményt.
Tegnap elpostáztam vissza a kártyát, lássuk mit mond a bolt, az is lehet, hogy valami szerviznek továbbítják, határozatlan ideig várakozás van, addig notebookos csendes netezés...
Egyáltalán nem biztos, hogy kapok bármi részletes infót, hogy mi a gond, de ha mégis azért igyekszem nem elfelejteni posztolni itt a végeredményt.Köszi az ötletelést mindenkinek.
-
-
blp85
senior tag
válasz
pandras83 #86327 üzenetére
Köszi! Ugyan nem nekem, hanem #86321Csongi2015 -nek kell, de lehet találni a yt-on, az biztos. [yt] [MSI RX470 Armor 8GB thermal pad]
Illetve a redditen is kérdezték, hogy mekkora thermal pad kell ehhez, azt is belinkeltem, elvileg 1mm vastagságú, ha cserélni kell.Nem reklám, hanem csak valamelyik videóban ajánlották [Thermal Pad] , illetve az Arctic MX4-es pasztát.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
pandras83 #85686 üzenetére
+1 Hadd szabadjon kiegészíteni, annak ellenére, hogy mind igaz:
A GPU-ban van a VRAM memóriavezérlője: A GPU órajele nem csak a grafikus számítások sebességét határozza meg, hanem a memóriaműveletek sebességét/késeltetését is: read/write/copy. (És ez igaz a CPU-kra is.)
Magyarul: ha csökkentem/növelem a GPU órajelét, az meg fog látszódni a hatásos memória sebességen is. De hogy ennek a VRAM sebességkülönbségnek mekkora hatása van az adott alkalmazásra, az alkalmazás VRAM tempó érzékenységétől függ.
Vagyis: teszteket kell bámulni, nem adatlapot. Ha játék a cél, akkor pedig a célfelbontásnak megfelelően. A tesztek utáni kártyaválasztást tovább erősíti, hogy a driver kiforrottságán is sok múlik. -
Aprósólyom
addikt
válasz
pandras83 #85268 üzenetére
Neked ez nagyon félrement... ne legyél gyerekes. Az írás sehol sem győzködött arról, hogy HDD vegyél, se arról sem szól, hogy azt favorizálom.
Ellenben mintha te pont azt kérted volna számon, hogy miért nem vesz SSD-t...
Szimplán csak felvázoltam a világ egy másik oldalát, erre nálad kitört a világvége hangulat. -
Pikari
addikt
válasz
pandras83 #85268 üzenetére
Én szivesen telepakolnám a gépet több db sok terás ssd-vel, csak nincs kedvem elkölteni rá egy családi ház árát. De olyan valóságtól elrugaszkodott javaslatokkal én is elő tudok rukkolni, hogy ha pl fáj a hátad, akkor repülj el egy luxemburgi hátklinikára, ahol egy magánkórházban teljes ellátás mellett megctzik 8 millió forintért.
-
-
-
Asycid
tag
válasz
pandras83 #83887 üzenetére
1600AF-em van, most vettem egy 3070-et az rx580-at leváltandó.
FullHD-s monitoron RTX high-al (minden egyébként legmagasabb állásban, DLSS es FSR kikapcsolva) sima ügy a 60+ FPS, pedig felbojditottam a várost kisebb tomegmeszarlassal tesztkent.
Mondjuk nekem a cpu 4.2GHz-re van húzva... -
-
De4d
őstag
válasz
pandras83 #83262 üzenetére
Egyre inkább elgondolkozom egy fejlesztésen, de aztán mindig visszakozok az árak miatt, illetve azért még el el vagyok a jelenlegivel, főleg a full hd 60hzen erre egy közelmúlt játékai még elegek, illetve most már egy komolyabb generáció váltás se ártana, nem csak ram vga proc alaplap csere, ilyen új generációs vgakhoz már dukálna egy full hd feletti monitor és mondjuk 60hz fölé menni. De erősen elgondolkodtam a 3070en ami önmagában se olcsó, nem hogy egy teljes ráncfelvarrás a jelenlegi konfignak. 2060ról lenne a lépés.
Noha annyira nem igényelném feltétlen a nagyobb felbontást, de ha már fejlesztek nem lenne érdemes ezen szinten maradni és emiatt új vga proc alaplap ram komobót venni, hanem már akkor mindenben feljebb lépni. -
zaja8
aktív tag
válasz
pandras83 #83225 üzenetére
A 3090ti csak egy felvetés volt, ráadásul írtam hogy távoli jövőben. Jelenleg egy 3060 ti lenne ezt is írtam. Ez a szomorú a mai világban, hogy rugdossuk az embereket ahelyett hogy segítenénk. Olvasd el és értelmezd amit írtam mielőtt teljesen feleslegesen kötekedsz.
Kifejtem a "nem lenne sok százezer a ráfordítás" mondatomat: egy i7 9700k + lap + RAM = ~120k
Míg egy mai akár Intel, akár amd, + lap + RAM = ~300k
Köszi a segítséget, a többieknek is! Nem lettem beljebb!
Vegyétek úgy hogy itt sem voltam, további szép napot!
De egy dolgot megtanultam, már a ph sem a régi... -
Puma K
nagyúr
válasz
pandras83 #82393 üzenetére
Arra jutottam én is, hogy az volt egy olyan kártya ami már tudja az újdonságokat és a teljesítménye is bőven jó volt 1440-ben.
A 6 GB VRAM meg egyáltalán nem korlátozta be semmiben. Legalábbis én így tapasztaltam: Cyberpunk 2077 mérésem (GPU: 0,95v@1920MHz-re állt be, VRAM 15800 MHz)
-
Daveron
újonc
válasz
pandras83 #80592 üzenetére
Na át tettem bátyám gépébe, az övé "kicsivel" korszerűbb az enyémnél...
Nos ott még a kártyához tartozó drivert sem kellett fel tennem, elindítottam a Skyrim Special Editiont, ami nálam már medium,low beállítással is összeomlást okozott. Nála nem történt ilyen probléma high beállításokkal. Szóval az ő alkatrészeivel használva nem merül fel ez a hiba. -
válasz
pandras83 #80592 üzenetére
Nekem is volt pár ilyen megmagyarázhatatlan inkompatibilitás*. Mire rájöttem hogy bizony a pcie fel és le kompatibilitás csak mese, ugyan így régi gépek biosa nem egyformán kezelik a 4gb-osnál nagyobb kártyákat.
*pl 750ti nem ment abban a lapban amiben meg GTX970-es igen de maga a kártya teljesen hibátlan volt.
Ha mélyebben érdekel a téma akkor intelnél van egy rakás doksi pcie errata néven, mert iszonyat sok bug van elrejte a hardverekbe csak éppen ilyen furcsa helyzetekben jön elő. -
Daveron
újonc
válasz
pandras83 #80589 üzenetére
Tudom hogy nem nagy mutatvány, csak nem szeretek vitatkozni, ha meg szétszedem a gépüket,meg drivert cserélgetek stb akkor abból ugatás van.
Futtattam egy Dead Pixel-t,azt írták rá hogy ha vram a hibás akkor ott kibukik. De nem jelentek meg színes pöttyök.
Bios azt írja Aspire M5810 és P01-A3 a verzió. -
Daveron
újonc
válasz
pandras83 #80578 üzenetére
Nem próbáltam, a többiek nem szeretik ha szét túrom a gépeiket.
..xD
A bios az fogalmam sincs, ennek az alaplapnak még az a kék, cmos van.
A kártya nem használt, újan lett véve.Dauntless, Dying Light és Haunt Chaser esetében is ezt csinálja, Phasmophobiával is, de ott csak egy pillanatra előjön ilyen zöld vastag csík vízszintesen. Ilyen van a többi játéknál is az összeomlások előtt közvetlen.
( Dauntlessnél is ha le húzom a resolution scalet és lowon játszok ,akkor nincs baj. AC Originnel is ez volt ) -
Scarletiel
senior tag
válasz
pandras83 #80573 üzenetére
Mint mondtam nem megbántani akartam senki lelkivilágát, csak nem értem miért jó kuplerájban élni, dolgozni, játszani, bárakármit csinálni. Nem kell nekem, hogy az általad leírtakat megtegye, ahogy mondtam nyilván nem az én reszortom beleszólni ki, hogyan él, pusztán csak elborzaszt, mert szeretem a rendezett dolgokat. Ugyanez igaz arra is mikor konzolos csoportban valaki linkeli a képet a setup-járól és mintha rálapátoltam volna 6kg földet egy szeméttelep közepén. Nyilván a másik véglet mikor mindenki flexel a milliós setupokkal. Nem akarok nagyon off lenni, így is az voltam már. Elnézést ha megsértettem valakiket, de számomra ez akkor is
kategória.
Így már látom ez már valamivel rendezettebb. Nem lehordani akartalak csak sosem értettem meg a fentebb leírt dolgokat. Az, hogy valami hány éves mennyi pénzbe került az csak egy részletkérdés, lehet valami 1000 éves és 1 ft, csak legyen meg a helye és legyen rendezett.
Én ennyiben is hagynám, bocs még egyszer az offért meg ha bántottam valakiket.
-
törölt tag
válasz
pandras83 #80409 üzenetére
:sigh:
igen, teljesen feleslegesen vetted ha nem tudod kihajtani a 144fps-t. alatta csak a freesync miatt látod folyékonyabbnak a látványt ,ami feltételezem a 60hz-es előző monitorodon nem volt/nem volt bekapcsolva.mert ha tripple buffering bevan kapcsolva akkor 141-re kell állitani. azért.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
pandras83 #80404 üzenetére
épp ez a faszság amit te irsz.
attól h annak hat számodra még nem jobb. max placebó.
a 144hz-nek akkor van értelme ha képes a vga az adott játékban minimum 141 fps-t produkálni.ha nem képes akkor meg bőven elég egy 100 vagy 120hz-es monitor, a 70fps azon is bőven elég freesynccel és nem kerül 2x annyiba mint a 144hz-es "gémer" monitorok.
a másik kedvencem amikor a 300hz-es parasztvakitásokat reklámozzák a cégek hiszen milyen jó már h minimum grafikán egy aknakeresőt képesek futtatni 300fps-el a vgak
amikor ezt megemlitem akkor meg kapom az "esport" mint megsemmisitő érvelést amikor a "sportolók" 99% nem is látja a különbséget 144 és 300 között. nettó baromság. -
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPad topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Classic / Xbox 360
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest