Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
r.levente75
addikt
válasz
EmberXY #30144 üzenetére
A 3x3-ast is ki tudom rakni, ez sem okozna gondot, de bárhogyan tekerem egy ilyen kocka mindig marad. Mivel 2x2-es szimmetrikusan kellene szerintem maradnia. Csak egy sarkot nem tudok beforgatni, ezért merült fel bennem a buherálás lehetősége. Használtan vettem össze volt keverve, tehát nem kirakva.
-
törölt tag
válasz
EmberXY #30126 üzenetére
Azért azt se felejtsd el, hogy régen nem volt divat az energiaosztály szerinti besorolás.
Egy automata mosógép többszörösét is fogyaszthatta a maiaknak, a képcsöves tv szépen fűthette a szobát, stb.
Elég, ha a régifajta hűtő nem volt leolvasztva, és máris duplán fogyasztott.
Azaz a régi fogyasztók folyamatos fogyasztása jelentősebb volt mint ma. Szerintem. -
törölt tag
válasz
EmberXY #30117 üzenetére
Tudsz használni mindent, mert kevés fogyasztód van.
Első körben az a baj, hogy kint B* karakterisztikájú, bent pedig C karakterisztikájú biztosíték van. És a B kicsi.
A különbség annyi, hogy a B kvázi lakossági, a C kvázi motorvédő. Ami annyit jelent, hogy a lakossági ha eléred a teljesítményhatárt, akkor leold, a motorvédő meg úgy van kitalálva, hogy az aszinkron motor indításkori 8-10-szeres rövid idejű áramfelvételét tolerálja.
Azaz másfajta védelem van bent, és kint. Neked 3db C16 van bent, azokon folyhat annyi áram, külön-külön, hogy az eredő áram levágjon mindent. Mert a B a gyorsabb.Szerk*.:Meg amúgy a 16A kevés ma. Nagyon.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #30072 üzenetére
Meg tudod mondani hány amperesek a megszakítók a lakáson belül és a villanyóránál? Ha együtt a lakáson belüliek többet bírnak, mint a villanyóránál ami van, akkor előfordulhat, hogy a villanyóránál csapja le először az áramot, és nem a lakáson belül. A 3.31kW amit írtál elég könnyen túlhasználható, bár 1.8kW-os bojlerrel elég érthetetlen, hogy hogyan. Még a hűtő megy gondolom este, de ahogy olvasom ilyen 1-200W-os kompresszor lehet max benne, szóval a kettő együtt se kéne, hogy lecsapja. Minden más hacsak nem zárlatos készenlétben max 5-10W-ot eszik. Viszont ha a bojler együtt megy a vízforralóval, hajszárítóval, porszívóval, ilyesmivel, akkor az már könnyen túllépheti a 3.31kW-ot, hacsak nem elírtad, és 33.1kW-ra gondoltál. Lehet persze áram lopás is a háttérben, vagy akár az is, hogy zárlatos a csengőd. Legalábbis az rémlik, hogy az közvetlenül a villanyóráról megy, nem a lakáson belüli kismegszakítókról. Na remélem a szerelő kideríti. Sok sikert!
-
Cs1csó
titán
válasz
EmberXY #30070 üzenetére
MI az extrém? Gondolom betonkerverő, vagy hűsugárzó kilőve. DE egy mikró? Tipikus nagy induló áramfelvétel, a bojlert pedig érdemes lenne - ha van - a vezérelőt órára kötni ami más hálózaton van (ez a régi " éjszakai áram" néven futó dolog kb. fele annyi a költsége mint a normál áramnak.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #30063 üzenetére
Nekem nem teljesen világos, hogy pontosan mi a jelenség. Leírnád még egyszer? Annyi jött le, hogy elmegy az áram, de a kismegszakító sehol nincs lecsapva. Ha így van, akkor szinte kizárt, hogy nálad legyen a gond lakáson belül, valószínűbb, hogy együtt a lakások már túl sokat fogyasztanak, és mindenkinek elmegy az áram emiatt, aki azonos körön van. Bár nem értek hozzá, de úgy tudom elképzelni, hogy előtte is van néhány lakással közösen valami megszakítótok, amit ha túlterheltek, akkor elmegy az áram. A villany fűtéses elmélet pl ezzel teljes összhangban van, meg az is, hogy a szomszédnál is elmegy a villany, nem csak nálad. Azt viszont nem értem, hogy akkor hogyan tudod visszakapcsolni magadnak. Na mindegy, nem értek én ehhez, jobb, ha a többiekre bízom.
-
Cs1csó
titán
válasz
EmberXY #30067 üzenetére
Az nem jó, mert akkor a nálad a villanyász sem tud majd sokat kezdeni, ez lakóépület probléma.
Az alul tervezésről - spórolásról - már forgattak is pár filmet pl. Pokoli torony
Sajnos ez még új projekteknél is valós gond, ismerős egy új kiosztású lakóparkban él, ahol 50 telket osztottak ki de mivel elég nagyok voltak ezért szinte mindegyiken két ház van tehát 100 ház, de a netbekötésnél a szolgáltató erre nem figyelt csak az alap adatokra figyelt ezért a net-tel van némi gond mert nem mindenkinek van. -
donmackó
addikt
válasz
EmberXY #30056 üzenetére
Azt mondjuk nem árt ellenőrizni, hogy nem a te feleden van-e a hiba. Nézd meg a biztiszekrényben lévő vezetékeket. Csak mert ha kijön a szaki és nem a villanyóránál van a hiba, akkor vagy ott hagy, vagy azt mondja hogy innentől kezdve fizetős a téma. Elvileg (ha jól láttam a képen) csak a 4 műanyag csavart kell kicsavarni és levehető a fedél.
-
donmackó
addikt
válasz
EmberXY #30049 üzenetére
Lehet hogy valahol melegszik a vezeték (lehet hogy pont a betáp, ami megy az órától a lakásig). Nálunk pont tavaly volt hogy az egyik biztinél konkrétan szétolvadt a bekötési pont. Ott is csak annyi volt az előjel hogy néha levágta, majd egyre sűrűbben, végül elolvadt és reggel villany nélkül keltünk. A mi 32A-es biztink többet bírt mint az ELMŰ-s. Rádió helyett hallgathattam az asszonyt hogy nem tudja kivasalni a haját.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #30049 üzenetére
A bojlert mikor vízkövezted utoljára? Nálunk fél-egy évente kell, annyira kemény a víz, és az elektronika is volt már hogy annyira elszállt, hogy felforralta benne a vizet és gőz jött a csapból. Nem mondom, hogy azzal van a gond, de azért érdemes ránézni.
szerk: Ja jó, közben olvasom, hogy csak fél éves.
-
EmberXY
veterán
válasz
EmberXY #30035 üzenetére
A helyzet rosszabbra fordult, ma napközben is levágta, mire hazaértem, leengedett a hűtő... Aztán még párszor eljátszotta, azóta lekapcsoltam a bojlert, így csak a hűtő megy, egyelőre bírja. Amit továbbra sem értek, hogy egyébként a bojler is megy együtt a többi dologgal, csak menet közben egy random időpontban elszáll minden, tehát nem hiszem, hogy a készülék lenne hibás, főleg úgy, hogy egy másik lakásban is ugyanez a helyzet, tegnap óta egyszerűen semmit nem akar bírni ott sem a rendszer. :F Holnap be kell jelenteni a problémát, remélem kezdenek vele valamit.
Tényleg csak a gyenge kismegszakító lenne a gond? -
Inhouse
őstag
válasz
EmberXY #30027 üzenetére
Nem árt, ha az ember tudja, hogy milyen áramkörökre van osztva a lakása. Ha ilyen leírást nem adtak hozzá anno, akkor érdemes feltérképezni. Lenyomni egyet és megnézni, hogy mi ment el, lámpák, alzatok, direkt bekötésű eszközök, aztán vissza és a következőt... Ezeket felirkálni, így ha lemegy egy, akkor tudod, hogy merre keresd a hibát. Illetve, ha éppen te akarsz lekapcsolni egy helységet (ennyi kismegszakítóval nem valószínű az ilyen osztás), vagy szakaszt, akkor csak rápillantasz az ide elhelyezett papírodra és rém egyszerű lesz. Nekem sok kismegszakítóm van, filccel számoztam őket és egy táblázat van nyomtatva az alatta levő szekrény ajtajára.
-
törölt tag
válasz
EmberXY #30019 üzenetére
Az nem.
Viszont találkoztam már olyan esettel, hogy a lakáselosztó a bejárati ajtó felett volt, és abban volt egy olyan mechanikailag elfáradt kismegszakító, ami egy kicsi ajtócsapásra is leoldott.
Tehát ilyen mittomén a helyzeted....
A benti kismegszakítók, ugyanakkorák, vagy kisebbek, mint a kinti? -
Met
nagyúr
válasz
EmberXY #30013 üzenetére
Előfordulhat ilyen.
Nem vagyok villanyász de a kismegszakítókból van gyors (nagyobb terhelésnél hamarabb leold) és lassú (tovább bírja a nagyobb terhelést), lehet az óra alatti gyorsabb.
De lehet az is hogy öregszik a kismegszakító és azért old le.
Ha gyakrabban előfordul akkor hívj villanyászt. -
carl18
addikt
válasz
EmberXY #29907 üzenetére
Persze én nem is szoktam hagyni hogy kihasználjanak. Csak Sajnos nincs jelenleg más lehetőségem, ezért vagyok itt. Szivos vagyok és kitartó, ennek hála birom de azért az alvás hiány még is megmutatkozik. Ne Aggodj pár éve én is megfogadtam nem leszek ilyen rabszolga. Az a vicc nem csak a ukrán vannak közvetitő cégen keresztül hanem szinte minden új dolgozó is, köztük én is.
A legnagyobb baj például hogyha beraknam mellém egy kezdőt, aki még ráadásul troger is és alig akar dolgozni akkor majd nem hogy 2 ember munkáját csinálom néha. De valamelyik nap is volt hogy 2 ember csinálta 4 ember munkáját, és a vezetőséget nem érdekli csak az hogy meglegyen a munka. Én Raktári pozicióban vagyok csomagolni, de azért vannak keményebb napok. Figyelni kell a váltásokra, a tévék tipusára. Rakni a raklapot a szalagra, arra rárakni a szivacsot, becsipogni utána az megfelelő élvédővel csomagolni. Ha élvédőt hoznak nekem is kell kipakolni, akkár csak a csomagolásra használt fóliát (40kg). Ha a gépnek baja van nekem kell megoldani, már szinte mindenért rajtunk csattan az ostor. Néha-néha nekem is van nap hogy úgy érzem feladom, de másnap megint megyek.
Eredetileg amúgy is targoncásnak jöttem ide, de ide raktak raktárba és úgy látszik innen nem akarnak elrakni. Magyarok amúgy már nem igazán vállalják ezt a munkát, megfizetni nem nagyon akarják. És annak ellenére igen kemény, ember próbáló munkák vannak. Talán jövőre még egyszer megpróbálom külföldöt, vagy majd tovább képzem magam.
Pont ez a baj hogy az ehhez hasonló gyári munkák csak kikészitik az embert, nem nagyon birják az emberek hosszú távon csinálni. Legalább ha megfizetnék, de sajnos pénzügyileg se egy áldás -
carl18
addikt
válasz
EmberXY #29900 üzenetére
Oké köszönöm, igen én is épp attól tartok hogy beájulok esetleg valami komolyabb bajom lesz. Sajnos netto 150E a havi fizetés, szóval tény nem fizetnek annyit hogy megérje.
Sajnos az a baj hogy Abádszalókon más lehetőség nincs, körbe vagyunk véve ilyen rabszolga gyárakkal. Eaglee Ottawa, Samsung....
Igen már a gyár fele több mint ukrán, és csak ők vállalják ezt a munkát. Múlt héten 5 új ember jött a raktárba mind leszámolt. De rengeteg ukrán is ott hagyja, szóval ők se nagyon birják ezt a hajtást. Még az a mázlis szivos vagyok, de sajnos az én testemnek is van egy hattára. -
carl18
addikt
válasz
EmberXY #29877 üzenetére
A csoportvezetőmmel beszéltem ma. Aki annyit mondott munka idő keretbe vagyunk és akkár mennyi túlórát elrendelhetnek ha akarnak. Mert pont rákérdeztem tőle, hogy a 3X12 órát hogy gondolták.
Alapvetően 5X8 órába vannak az emberek, de mivel most jön a Szezon (Samsung gyár) Szeptember végétől Novemberig. -
BogyóBP
addikt
válasz
EmberXY #29859 üzenetére
Hát úgy értem hogy feltettem a legujabb biost az sokkal fényesebb képet adott mint a gyári bios. Backflash funkcióval lementem a legujabbtól egyesével a gyáriig de ugyanaz volt a kép, kivéve a gyári alapból rajta lévő biosnál mert ott mintha sötétebb lenne a kép pont annyira hogy ne bántsa a szemem vagy nemtudom.
-
-
-
Hosssszu
őstag
válasz
EmberXY #29674 üzenetére
Szerintem jól tudod.
És persze hogy van benne méregetés is. De ha belegondolunk abba hogy mondjuk csak egy csatorna lenne (azaz nem kellene méregetni), akkor is ebben a sávban mennének a népszerű műsorok.
Az meg hogy fedik egymást, biztos csak a véletlen műve, hiszen a primetime nem egy barátok közt epizódot fed le. -
Hosssszu
őstag
válasz
EmberXY #29671 üzenetére
Ez direkt van.
Nem feltétlenül a szívatás miatt. Nem fog egyik csatorna sem délelőttre tenni "izgalmas" műsorokat, mert akkor nem nézi senki. Ezért megy olyankor ezotv, teleshop, meg egyebek.
Szóval nem feltétlenül szívatás, hanem inkább akkor van több néző és akkor drágább a reklámidő. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #29628 üzenetére
Nem egészen így működik a dolog. Ha a nagy világbajnoknak nincs semmije, akkor bedobja egy idő után ahelyett, hogy megadná, amit emelsz. Aztán jön a következő leosztás. Persze ha folyamatosan szerencsés lapokat kapsz, akkor te nyersz, szóval elméletileg lehetséges, hogy csak a szerencse miatt nyersz, gyakorlatilag nincs túl nagy esélye. Amúgy egyetértek, hogy szerencsejáték, legalábbis oda sorolják, de ennyi erővel a tőzsde is az, vagy bármilyen befektetés, vállalkozás, stb. Mindegyiknél közre játszik a szerencse, csak nem az időelbaszás a céljuk, mint a kártyának.
-
Cs1csó
titán
válasz
EmberXY #29628 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy amit viccesen leírtál állás egy bontatlan paklival indul egyenlő feltételekkel akkor nem juttok el idáig.
Ezekre a pénzdíjas versenyekre több ezer ember is jelentkezik bazi nagy teremben játszanak és minden újabb körnél csökken a játékosok száma a végére mégis mindig ugyanaz a fél tucat ember marad.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
EmberXY #29616 üzenetére
Hol élsz?? Nem tűnt fel, hogy a nagy pénzdíjas pókerversenyeken a végén mindig ugyanaz a fél tucat ember ül?? Nem szerencsejáték. Persze aki nem tud jól pókerezni és nem tudja jól leplezni az érzelmeit na annak szerencsejáték főleg ha hasonszőrűekkel játszik.
DE ha van egy profi akkor az megkopaszt mindannyiótokat.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #29596 üzenetére
Ja tudom, ezek nők: [link], de most nincs időm többre. :-) Nem tudom, hogy cirrózist össze tudsz e szedni napi 1 pohár borral. Úgy sejtem, hogy nem. Hmm érdekes, ezek szerint napi 1 pohár is elég lehet hosszú távon a cirrózishoz: [link], majd később belenézek jobban a teljes cikkbe, kíváncsi vagyok.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #29582 üzenetére
Ez bonyolultabb, az alkohol nem tesz jót a májnak hosszú távon függetlenül a mennyiségtől, de van egy csomó más dolog a vörös borban, ami viszont nagyon egészséges. Sarkítva a végén a szívroham helyett a májrák visz el. Nem mintha engem különösebben érdekelne, pár havonta lecsúszik egy üveg késői szüretelésű tokaji vagy pár kupica pálesz. Én is arra jutottam néhány évtized után, hogy mindent lehet csak mértékkel, vagy inkább ritkán. Ami azonnal öl, arra úgyis rá van írva, hogy méreg...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #29433 üzenetére
Hát ha az utcán élnék lehet belőlem is alkesz válna, szóval valahol érthető az is. Nekem eddig nem volt gondom ilyen kaja elfogadással amúgy, de olvasom, hogy nyugaton sokaknak visszautasították.
Nincs baj a szűréssel, ha tényleg gond van a vízzel. Onnantól parasztvakítás, ha jó a víz nálatok, mégis rátok akarják sózni. Fehér foltot okozhat a kemény víz, amit egyébként vízkőnek hívnak. Ihatóság szempontjából semmit nem jelent, nálunk is ilyen a csapvíz. A gépeknek nem tesz jót, mert a bojlerben, mosógépben, stb. le tud rakódni. Kb. fél évente - évente kell vízköveznünk a bojlert. Foszfátozni szokták a vizet, hogy ne vízkövesedjenek a dolgok, de az meg egészségtelen. A karcos ízért szerintem valami más lesz a felelős.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #29427 üzenetére
Páran csinálják, hogy a környező forrásokhoz mennek kannával, és azt isszák. Az ásványvízben a szentkirályi a legjobb itthon szerintem. A csapvíz nálunk egész jó itt a Bakonyban, de így is hagyom állni a kancsóban, hogy kimenjen belőle a klór. Egy próbát esetleg tehetsz vele úgy is. Sokszor nem is a vízzel van a baj, hanem a régi csővezetékekkel.
Ja a Pepsit pont azért nem szerettem, mint amiért te szereted, szerintem gejj édes a Cocahoz képest. A Coca tényleg inkább savasabb. Talán szökőévente egyszer iszok ilyesmit vendégségben, ha nincs más. Legtöbbször ott is inkább csapvizet kérek, aztán néznek bután, hogy ennek meg mi baja.
Amúgy a kóla tényleg kitűnik, a foszforsav tartalma miatt károsabb a többinél, amikben csak szimplán cukor meg valami egyéb sav, pl citromsav van.
off:
Ja amúgy tök érdekes, most olvasom, hogy sok hajléktalan azért nem fogad el kaját, mert van, aki megmérgezi őket. Eddig eszembe se jutott, hogy ilyesmi lehetséges. Ez a mérgezés a fejlettnyugaton divat gondolom. -
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #29411 üzenetére
A Kólát mindig is utáltam, mert lemarta a fogzománcot, aztán csikorogtak tőle a fogaim. Először limonádéztam, cukor szirup + citrom, és rájöttem, hogy sokkal jobb a Sprite-nál. Aztán azt hiszem teáztam annak idején, kb kipróbáltam az összes gyógyteát, a zsályának egész jó íze van, meg néha a kamilla is jól esik. A gyümölcsteák se rosszak, illetve én szeretem a zöld teát is, azt is rengeteget ittam. Utána meg konyakoztam sör kísérővel egy jó darabig, majd boroztam, majd söröztem, majd meguntam a piálást, teát főzni meg már lusta vagyok, és ezért végül a jó öreg csapvíz mellett kötöttem ki. Nagyjából ennyi a sztori. Most éppen 100%-os narancslé meg egy kancsó víz van előttem, de ez se szokványos, legtöbbször csak vizet iszom, illetve még a leves, amiből szeretek folyadékot pótolni, azt sokszor dupla adagot eszem.
Nem tudtam, hogy Coca vs Pepsi a téma. A Pepsi-nek szerintem rosszabb az íze, de azt mondják ez attól függ, hogy ki melyiket kóstolta előbb. Jó a vicc.
-
krizmo_
addikt
válasz
EmberXY #29411 üzenetére
Ritkán szoktam inni kólát kb. karácsonykor, szilveszterkor whisky mellé, (mondjuk most nyáron is ittam), de utána mindig nagyon sok vizet kell innom, mert nagyon kívánja a szervezetem. Valahogy én nem tudok különbséget tenni a Coca és a Pepsi között, nekem olyan egyformák, mindig meglepődőm, amikor valaki erre képes.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #29382 üzenetére
Ritka öröklődő betegségeket lehet pl kimutatni vele. Illetve a hajlam is fontos, mert ha mindkét szülő hordozó, akkor a gyereküknél esetleg megnyilvánulhat a betegség. Szerintem külföldre is ki lehet küldeni egy nyálkahártya mintát, ha valami olcsóbbat keresel, hátha jobban jársz úgy. Nem vagyunk nagy piac amúgy, gondolom ezért csak egy cég van nálunk. Inkább világ viszonylatban vagy nyugati viszonylatban kell nézni a versenyt, ha ott olcsósodik, akkor idővel nálunk is fog.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #29374 üzenetére
Ez nem teljesen így van, ahogy fejlődik a technológia, úgy lesz minden egyre olcsóbb a piaci verseny miatt. Pl teljes genom szekvenálás ma már elérhető áron van, 20 éve meg csak dollár milliárdosok engedhették meg maguknak.
Ha mindenhol kartelleznének, akkor lenne csak igazad, de akkor megállna a technológiai fejlődés is, a tudósokat meg kivégeznék vagy bebörtönöznék.
-
krizmo_
addikt
válasz
EmberXY #29314 üzenetére
"Bár én sem vagyok orvos, de szerintem egy vérvétel és egy teljes vérkép elkészítése manapság a háziorvostól kiindulva ingyenes..."
Így van. Én egészséges vagyok, de ennek ellenére minden évben megyek teljes vérképet csináltatni (vagyis labort, mert vizelet is nézik). A háziorvos adja a beutalót.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #29314 üzenetére
Magánban is jóval olcsóbb, mint 50k. Egyébként én arra értettem, hogy az alap dolgokat szokás csak megcsinálni, és ha abban eltérés van, vagy, ha a tünetek indokolják, akkor érdemesebb a specifikusabb vizsgálatokat csináltatni, mert azok jóval drágábbak. Ha szó szerint értjük, hogy teljes kivizsgálás, és mindent megnéznek, akkor megy az anál tükör meg csontvelő fúrás meg minden franc, aztán lehet milliókat fizetni. Ha valakinek ehhez van kedve persze szíve joga, de egy vérképből nem diagnosztizálható minden betegség. Tünetek nélkül az alapokat persze érdemes megcsináltatni, én is szoktam 2 évente, bár lehet, hogy az is túl ritka. Igazából én magánból csinálom, hogy ne terheljem az egészségügyet vele, meg akkor legalább én mondom meg, hogy mit mérjenek.
-
carl18
addikt
válasz
EmberXY #29280 üzenetére
Jobb karon mérten az is lehet gond? Ballon csak 170 volt, hát azért elég sok galagonya teát iszok amit a sziv miatt fogyasztok. Voltam ügyeleten ott csak 150-et mértek azt mondták kicsit magas és majd holnap menjek be orvoshoz és ir egy beutalót.
Május óta kezdődött az egész hogy elkezdtem szedni a Stillnox nevezetü altatót, az egész úgy kezdödött hogy nyomni kezdett a mellkasom és fájt a fejem, sajnos azóta ezek a tünetek nagyrészt megmaradtak.
Vérnyomásom nyugalmi állapotba idáig 135-150 között volt, de elöször emelkedett ilyen magas értékre azért ilyedtem meg. De a lényeg megmaradtam
-
inf3rno
nagyúr
válasz
EmberXY #29159 üzenetére
Ja, gyakorlatilag erről van szó Sokszor volt olyan, hogy az én leveleimet, csomagjaimat az ő cégénél vették át, aztán utána elkeverték. Gondolom ha a lakhelyen nem találnak senkit, akkor átviszik a céghez, hogy vegye ott át valaki. Ami gáz, hogy a titkárnője is simán átveszi az utánvétes csomagjaimat, aki meg már nem családtag. Egyszer volt, hogy utánvétesnél írtam a cégnek, hogy később küldjék, ne azonnal, mert nyaralok, erre 2-3 napra rá kihozták. Akkor mondtam a futárnak, hogy vigye oda faterhoz. Azóta már meg se kérdez, oda kézbesíti, ha otthon vagyok, ha nem. Na mindegy. Most elküldettem a szomszéd városba postán maradóra, remélem oda ér, és tényleg így működik.
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
EmberXY #29015 üzenetére
Ezt neked kell tudni, 2-3 ezerért is lehet teljesen vállalható egereket venni: Microsoft Basic Optical Business, Logitech M100
MaxxDamage
A kép lemaradt, hogy hol kell "masszírozni-nyomkodni" a fület:
-
Golden9
veterán
válasz
EmberXY #29007 üzenetére
Haldoklik a görgő mikrokapcsolója.
Egér Duplaklikk, vagy Nemklikk Javítás Tutorial -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
EmberXY #28898 üzenetére
Nem erről van szó. Nyilván változtak a törvények és ahhoz alkalmazkodni kell. Ellenben minden kérdést megválaszolni egyenként, egyrészt értelmetlen, másrészt felesleges, harmadrészt van ami tényleg nem is érinti az átlagjúzert. Például én nem hirdettem még és vásárolni is talán két cuccot vásároltam eddig.
-
Vakegérke
félisten
válasz
EmberXY #28847 üzenetére
No, ahogy öregszem, úgy leszek egyre hülyébb.
"Én úgy képzelném ezt el, hogy csak a fogyasztókat kapcsolom ki, de a biztosítékok meg minden maradna, és miután úgy is pörög az óra, hogy nem fogyasztok, akkor kezdenék gyanakodni."
Stimmel.
Ami meg a rákötést illeti, Golden9 megfogalmazta a lényeget.Köszönöm szépen, hogy nem hagytál hülyét csinálni magamból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Asztalos klub
- Windows 11
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Felléphet az amerikai tech óriások ellen Németország az újabb vámok miatt
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Purple Használt, karcmentes állapotban 16/512 GB
- Asus VivoBook Go 14" OLED kijelző Új
- Újszerű Apple Watch Series 8 45mm GPS éjfekete sportszíjjal
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst - 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest