Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz philoxenia #29639 üzenetére
Az AI legyőzte az embert? Ne csináld, tényleg? (Az lenne a hír, ha nem így lenne.)
Szerintem a semmiről vitázunk, kár idehozni az időjárást meg a körülményeket, én arra értettem a legalább 1 %-ot, hogy az adott játék/sport vagy bármi tartozékai, elemei, a játékmenet eseményei között van olyan, amit sorsolással alakítanak ki a játék közben. Vagy én fogalmaztam rosszul, vagy nem ment át, de szerintem el tudjuk képzelni, mi tartozhat a szerencsejáték kategóriába.
A póker esetében azon megy a vita, hogy inkább stratégiai játék-e mint szerencse, én vegyesnek gondolnám, mások meg nem. De mivel ott van a kártya, mint véletlenszerű tényező, ezért nem tudom teljes mértékben stratégiainak tekinteni.
De a sakk esetében nem értem, mire gondolsz a variációk számával... A következő lépésed az ellenfél számára egyáltalán nem meglepetés, sőt nem is véletlenszerű, ugyanígy az ő lépései sem azok. A táblán minden látható, csak az ellenfelek tudásszintje dönt az adott játszmában. Ha hibázol, az ellenfél kerül előnybe, de ennek továbbra sincs semmi köze semmilyen sorsolt körülményhez. Én úgy szoktam fogalmazni, ha a sakkban veszítesz, egyedül magadat okolhatod, senki mást.
(Amúgy matekból jó voltam, és szerencsémre az oktatás is épül lefelé annyira mint amennyire a tudásom kopik, még most is 5-ösre írnám meg a matek érettségit, mint 15 évvel ezelőtt. )[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Interactive Brokers társalgó
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.