Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz #54715584 #1300 üzenetére
na szóval, arról van itten szó, hogy azért kell az avit dvd-re csinálni, mert az asztali lejátszó nem tud divx-et. ehhez használok tmpgenc+vobsub-->mpgenc dvdauthort, itt jött képbe még a dvdlab.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
k_laci
tag
sziasztok, valaki egy INGYENES konvertáló progit nem tudna belinkelni ide ? nagyon megköszönném, SÜRGŐS lenne
-
Balinov
titán
ha feltétlen feltétel az ingyenesség,akkor tégy egy próbát a free Avi2DVD-vel
most nézem,még egy alapszintű WYSWYG menüszerkesztőt is belezsúfoltak![ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
rétisün
veterán
válasz rétisün #1286 üzenetére
sikerült srt2sup-ban bepozicionálni a kívánt helyre a feliratot winavi-ban valahogy nem sikerült...ugyhogy a feliratos filmekhez asszem marad a tmpgenc+srt2sup+ifoedit kombináció, még ha nem is a legegyszerűbb, leggyorsabb módszer.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
k_laci
tag
válasz Balinov #1305 üzenetére
nem vált be. egy kalap sz@rt nem ér ez a kis fos. most b@szott ki velem 2x. elegem van belőle, neten keresek vmi mást..
nagy nehezen végez a konvertálással kb 5 óra alatt, beállított mappába nézem : 595 megában benne van ( egy 700 megás avi film ) megnyitom, persze az első 40 perc van átkonvertálva.. és ez volt másodszor.. Elsőre 110 mega lett az eredmény, az első 15 perccel.. kb 6 óra alatt..( jó tudom, ilyen géppel ne várjak csodát, de akkor is sok !! ) Ja meg a 2. probléma az hogy direkt kiXelem hogy NE csináljon iso fájlt, neki mindegy.. valami más ötleted nincs mivel próbálkozzak ? ncore-on sincs fenn semmi ilyesmi, a mocskok meg mind pénzér adják a sz@rjaikat, vagy égetik a feliratot középre..
az eszem megáll[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
válasz Balinov #1308 üzenetére
WinAVI-t használom én is, de nem értek valamit. Azt hittem, hogy komplett menüs DVDt lehet gyártani, de nekem ez nem jött össze vele. Az avit át tudom vele konvertálni ráégetett felirattal ezzel nincsen gond, de menüs DVDt nem tud készíteni.
Tehát így csináltam:
első módszer, nincs siker
1. WinAVI - avi to DVD
2. avit és a feliratot kiválasztom, beállítgatok mindent
3. lekonvertálja a VIDEO_TSbe a VOBokat, ráégetett felirattal
4. kiírom Neroval DVDre, Nero figyelmeztet, hogy nem szabvány DVD (nincs ifo meg bup fájl, azaz a menü hiányzik)
5. a DVD lejátszó nem játsza le a lemezt...mondjuk szar Toshiba videó-DVD kombó, csak a mínuszos lemezeket eszi, SVCDt pl. és divxet sem, lényeg, hogy nem teccik neki
de PCn megy a lemez PowerDVDvel, tehát egy menü nélküli DVDt sikerült így kreálni tulajdonképpenmásodik módszer, siker
1. WinAVI - avi to avi (MPEG4)
2. avit és a feliratot kiválasztom, beállítgatok mindent
3. lekonvertálja a ráégetett-feliratos avit, kicsit romlik a minősége a filmnek (ugye mert még jobban rátömörít az MPEG4 kodek)
4. Nero Vision dvd author progi, beadagolom a feliratráégetett avit és menüt kreálok
5. kiírom vinyóra, megvannak a VIDEO_TSben az IFO és BUPok is, ekkor örültem már
6. kiírom lemezre, megeszi a DVD játékos és egészen élvezhető a képe is 72cmes CRT TVn, monitoron jobban kijön a tömörítés miattii kockásságA Nero Vision a Nero 7 csomag tartozéka, szóval fel tudtam telepíteni keresgélés nélkül, ezért használtam ezt. Viszont arra nem jöttem rá, hogy a Nero Visionben hogyan lehet feliratot ráhegeszteni az AVIra (srt vagy sub fájlból), mert akkor a WinAVIt hanyagolni is lehetne. WinAVIval sem tökéletes a felirat ráhegesztés, mert nem tudok neki fekete margót adni (hogy ne olvadjon bele a világos képbe a felirat).
A 2., sikeres módszerhez kell kb. 1 óra, a két konvertálás kb. 25-25 perc, a kiírás lemezre 5 perc, mindez egy 3GHzes C2Dval és ha jól emléxem mind2 program kihasználja mind2 magot.
A fő kérdésem, hogy van-e szerintetek oylan megoldás, ami gyorsabb és ugyanilyen minőségű a kimenet?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
ConvertXtoDVD nevezetű programot használom, bár lehet, hogy ez nem tud feliratot kezelni (nem próbáltam még feliratos filmmel)
-
Balinov
titán
Gyorsabbat nem hiszem,hogy tudunk ajánlnani, MediaCodert nem próbálod ki?Most nincs annyi időm,de este leírom,hogy szoktam én csinálni.Igaz,kicsit több gépidőráfordítással,viszont jóval lasabb gépen (AM2-es sempi,singlecore)
üdv
Bali6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
c41r0^
őstag
válasz Balinov #1311 üzenetére
köszi, várom a leírásod, de nem sürgős
igazából minőségre nekem teljesen jó a kapott eredmény, eleve tömörített anyagból dolgozunk amire még plusszban rá is tömörítünk ugye...szóval csodákat nem lehet várni akinek írom az elégedett vele 72cmes CRT TVn (a 32 colos LCD TVmen -mert ezt hazsnálom monitornak- viszont siralmas ) és én is meglepődtem, hogy egészen élvezhető volt a kreálmány
az 1 óra én azt mondom még elmegy, de ha van egy tuti és gyorsabb módszer, akkor kipróbálom
[ Szerkesztve ]
-
-
rétisün
veterán
basszus, mégse jó az srt2sup-os pozicionálás számítógépen visszanézve a dvd-t, ott a felirat, asztalin viszont nem jelenik meg.
-
Eagle16
addikt
Az új ConvertXtoDVD egyből átalakítja a feliratos avi-t is dvdbe ha jól látom. (most tesztelem)
Ja és kihasznája a több magos procikat is, bár nem 100%-ban. 15 perc alatt kész egy film...₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Balinov
titán
válasz Balinov #1313 üzenetére
Na ittvagyok, régebben ~45min hosszu Lost epizódokból gyártottam menüs,chapteres dvd-t,cirka 4-5 rész/dvd felállásban. Ekkor a ~360mib-os hdtvrip avi-t CCE 2.7x.xxx-et használva a következőt állítottam be:
1pass VBR-rel,MPEG2, for DVD -t a (felesleges lett volna többmenetesen megcsinálni a már amúgy is agyontömörített hdtvrip-et)
Az Output files-nél az Audio file=enable,mpeg1-et kiválasztva 128-160kbit/sec,
Frame Size fejezetnél a helyes FPS értéket,Aspect Ratio-nál a helyes arányt,
Az Advanced-nél a Close All Open GOP-ot (dvd lab nem szereti,ha nyitott GOP-ot teszek át a proejktbe az Assets-ből)
Be szoktam még a Max Filesize-t lőni úgy,hogy a 4-5 epizód (audio+video streammel) úgy adjon ki ~3800-4000mbyte-ot,hogy a dvdlab menüzésnek (ami ha jól emlékszem tömörítetlen valami) maradjon 3-400mega hely.
Most az adataimnál látható masina egy 30perces The League of Gentlemen BBC komédiaepizódot a fenti beállításokkal 9perc alatt kódolt át mpv+mpa nyersanyagba.
Ezt a DVDlab-bal Assets-be betallózva,majd az audio és video adatfolyamot a porjekthez hozzáadva,a feliratot is hozzáadva megfelelő formátumra dvdlab-bal átalakíttatva,főképernyő jobb oldalánál az Add chapters-nél Find all possible chapters.Ekkor van egy audió,egy chapterelt videó.Majd a Movie1 ablakban ráböksz a Sub1 gombra mindjárt az Audio2alatt..srt-ben van most az aktuális TLOG feliratom,szépen beimportálja az Import gombbal kitallózva és megnyitva.
Itt be lehet állítani a felirat "nyelvét"- ez sztem a lejátszó hw/sw felé tolmácsolja,hogy milyen nyelvü a sub.A Global font and Style-nél beállítod a betütipust,méretet,meg hogy hogyan legyen megjelenítve (ezt speciel még sosem próbáltam),a Margin-nál a margót és igazítást adhatod meg.A Set this subtitle Always On-nal azt tudod beállítani,hogy lejátszódáskor minden kiválasztás,gombnyomogatás nélkül induljon el a filmmel együtt a felirat megjelenítése is.Végül Generate Subtitle,megadod a fjálnevet,majd rövidesen elmenti és automatikusan hozzáadja a Movie1 projekthez a dvd kompatibilis feliratfájlt.Ezután,ha mondjuk 1 filmed van és nem akarsz különösképp menüt első próbálkozásra,nincs más dolgod,mint a Project Menü -> Compile DVD,majd ahogy kívánod,akár DVD Image-be is,amit IMGBurn-nel ki is írhatsz. Érdemes a dvdlab-nak nekiesni,guide-okat próbálgatni,mert egész jó és színvonalas dolgokat lehet vele készíteni.
Itt van egy screen a fenti dvd lab projektrőlWinAVi-val persze meg lehet az mpeg2 fájlokat is csináltatni,amit dvdlab szintén fogyaszt,nekem valamiért a CCE - hangsúlyozom idáig,no flame- jött be.Most kódoltatom 8-as WinAVi-val 400mb fix méretre,128kbit hanggal ugyanazt elementary streamekre, ez 5-6percet ír,kódolási időnek.
üdv
Bali6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
-
rétisün
veterán
válasz Eagle16 #1320 üzenetére
megvolt a próba, szinkronos filmhez jó lesz, a feliratot sajna nem tudja a fekete sávba tenni, ugyhogy feliratos filmhez marad a tmpgenc+srt2sup+ifoedit összaállitás.
-
Balinov
titán
válasz rétisün #1321 üzenetére
Sünikoma - próbáld már ki a DVD lab Pro 30napos próbaváltozatát,mint fentebb írtam van lehetőség a subtitle alignmentre..talán még mpeg enkóder is van benne...ja,Quick lab MPEG encoder..
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
rétisün
veterán
válasz Balinov #1322 üzenetére
mint fentebb emlitettem, próbálgattam egy időben, aztán asszem win ujratelepités után valahogy elfelejtődött ugye jól emlékszem, a nem mp2+m2v a forrás, hanem egybőlaz avit adom meg neki, azzal is boldogul?
-
Balinov
titán
válasz rétisün #1323 üzenetére
Részben.Most csekkolom,Assets-be nem tudsz Avi forrást megadni,viszont a Tools menüben található Quick Lab Encoder-rel át tudod elementary streamekbe kódoltatni a programmal mindenféle 3rd party program nélkül.Egy 29:44 hosszú TLOG részt ~17-18min alatt transzkódol át mp2,m2v adatfolyamokká.
-
rétisün
veterán
válasz Balinov #1324 üzenetére
má letöltöttem a 2.33-ast, előbb utóbb rászánom magam mégis csak jobb egy menetben, egy progival megcsinálni az ilyesmit (bár ezt mintha már említettem volna ) csak tudjam legyőzni a megszokást (tmpgenc+ifoedit, vagy tmpgencDVDauthor)
-
-
rétisün
veterán
válasz AlyArkhon #1329 üzenetére
a tmpgenc-el kódolom át az avit m2v (video) és mp2 (hang) fájllá, az srt2sup az .srt formátumú feliratot alakítja .sup fájllá, amiket az ifoedit rak össze dvd-re írható .vob, .ifo, stb. fájlokká. hátránya, hogy a felirat (ami nincs"ráégetve" a filmbe) alapon zöld, azt meg kell változtatni, amit az ifoedit-ben lehet, egyből miután készek a dvd-re irandó fájlok. a felirathoz használhatsz vobsubot is, ez "ráégeti" a feliratot a filmfájlba, ami nekem nem tetszett ebben, hogy a filmbe teszi, nem az alsó fekete sávba, viszont olyan színű, amilyent csak akarsz.
az m2v, pm2 fájlokat tmpgencDVDauthor is összerakja dvd-vé, ebben az esetben könnyebb a fejezetrebontást is megcsinálni, menüt is csinálhatsz vele, viszont ebben az esetben "ráégetett" felirattal tudsz csak dolgozni, a tmpgencDVDauthor nem kezel feliratot.
kétségkívül nem a legegyszerűbb, leggyorsabb módszer, leginkább a megszokás miatt használom....[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz rétisün #1330 üzenetére
Rétisün,Többiek. Különösen mondjuk te,a feliratpozíciónálás miatt.Próbáljátok ki a The Film Machine-t. Itt egy magyar guide hozzá,innét meg mindíg a legfrisebb változat.
-
attrax
aktív tag
Hamar feladtad!
A Winavival átalakítod a filmet dvd-re és ővele írasd ki a filmet akkor jó lesz.Bal első ikon a főmenüben.A clone dvd se akarja kiírni azt amit a winavi convertált.
Nekem az volt a bajom hogy a forrásfilm 16:9 es volt és amikor kiírtam DVD -re akkor nem volt elég arányos tehát elment az aspektus.Clipben tudtam csak beállítani(set to end)a kívánt képet.Már a Winaviban.Más programmmal nem.
A másik amit szeretek a VSO.az berakja a feliratot is szépen.
DVD-ből AOA-val alakítok át filmet avi-ba, ami nagyonjó minőséget ad, de nekem nagyon sok az a 4 óra amennyi idő kell neki.Tudtok gyorsabb progit?Unterschreiben
-
attrax
aktív tag
Á még lassabb!
Unterschreiben
-
animatrix11
őstag
üdv
felraktam a filmmachine-t, hogyan kell a feliratot is berakni?
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Balinov
titán
válasz animatrix11 #1339 üzenetére
user guide,17-es oldal,amúgy meglepő módon a feliratkok hozzáadása képernyőn kiválasztod/belövöd a feliratot..
-
Balinov
titán
válasz animatrix11 #1341 üzenetére
jááj,csak a tekedverét kaptam le az utolsó véglegest. 1.5.4-est,és szenvedtem fel fostalicska melóhelyi gépre..akkor ok.
-
gortys
csendes tag
Sziasztok,
Milyen progival lehet két hangsávos 23.976 FPS-es Xvid-et MPEG2-re konvertálni? Menüs DVD-t szeretnék majd belőle.
VirtualDubMod-dal demuxoltam:
Audio2=AC3
A videot TMPGEnc-el átkonvertáltam MPEG2-re (MP2+M2V). Tehát Audio1=MP2
A 3 fájlt beadagoltam a DVDLab Pro-ba, de az FPS-t minden áron át akarja konvertálni 29.97-re, amitől csúszni fog a hang. Lehet ezzel valamit kezdeni? -
Balinov
titán
szerintem ha például virtualdub/virtualdubmod/nandub valamelyikével No Audio ill. Video fülön direct stream copy bekapcsolásával,majd Save as Avi-ként lemented csak a videostreamet .Az mp3+ac3 hangsávot szintén vagy ezen programok valamelyikével File->Save Wav-val kimented (nem próbáltam még két hangsávos filmmel bevallom),vagy ha ez így nem jó,akkor a tmpeg cuccal csak az audiosávot csináltatod meg.Érdemes lenne még a CinemaCraft Encoder-t vagy az ingyenes Qenc-et vagy HCenc-et megpróbálni egyból avi->m2v,mpa konverzióra.Valamelyik csak jó lesz.
Remélem tudtam tippet adni.
üdv
Balinov6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Core2duo6600
veterán
convert x to dvd
ezzel nem lesz gond
ami a téma cimét illeti, gondolom ilyen progit kerestekGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
bladepubi
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Egy probléában kérném a segítségeteket: a kamerával felvett, Tv tunerrel digitalizált anyagból szeretnék dvd-t kreálni. A probléma a következő: dvd-vé alakítva a videót a számítógépen és a számítógépre kötött tv-n tökéletes a film, de ha dvd-lejátszóval játszom le (többen is próbáltam) a kép folyamatosan vibrál a kép, föl-le remeg. A videó elméletileg nem volt deinterlacelve (szg-en a nyers avi-n látszanak a "csíkolatok" mozgás közben). Egy Pinnacle kártyával lett digitalizálva, PICVideo M-JPEG Codec-et használva IuVCR-ben. A kimeneti fájl 768*576 25FPS-volt (interneten úgy olvastam, ezt kéne, bár most inkább úgy tűnik a 720*576 jobb választás lett volna, mivel ekkoráva lkódolják a codekek...). Próbáltam Adobe Premierrel kódolni, és Mainconcept Encoder + DVDLab 2 variációt is de az eredmény mindíg ugyanaz volt: vibrálás. Szerintetek mit lehetne vele tenni, v. hogy kénen digitalizálni a videót....)
Előre is köszi a segítséget... -
zed01
őstag
Én ubuntun az ingyenes ManDVD-t használom arra, hogy aviból DVD-t konvertáljak, nagyon jó minőséget csinál menüvel. Általában egy DVD-re, két másfél órás filmet szoktam feltenni.
PS: A winfosos ConvertxtoDVD fizetős, a linuxos megoldás ingyenes. Minden fizetős winfosos alkalmazásnak, megvan az ingyenes linuxos megfelelője. Opensource forever!
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest