Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
Volt már valakinek szerencséje ehhez a Lavazza-hoz? Mediamarkt-ban 4990, és novemberi pörkölés. Úgy tűnik, hogy jó ár.
[kép] -
z123456z
őstag
Szerintem ilyet vettem aldiban 6k-ért. Csak a nejem miatt nem porszívózom ki belőle, neki ízlik. Életem egyik legrosszabb kávéja. Hármas vagy négyes finomság, legmelegebb víz, legerősebbre és legnagyobb mennyiségre állítva az eszpresszó. Pontosan az az alap íz, mint az OMV kutakon, csak nem annyira savanyú. Valószínűleg a végén oldódik ki, mert ristrettoként nem annyira rossz. Ilyenkor kéne igazán a cserélhető tartály.
-
z123456z
őstag
Én ilyen mennyiségnél hanyagolnám a tejtartályt. Azt állandóan töltögetni kell. Olyat nem néztél, ami a tejesdobozból dolgozik közvetlenül? A Saeco készülékei ilyenek. Nem kell töltögetni, gőzzel átöblíti a pálcát és a csövet, előbbit elég eltörölni a használat után. És tud egyszerre két tejes italt klszíteni. Van itt néhány fórumtársnak, talán ideálisabb ebből a szempontból egy irodában, mint egy lattego.
-
z123456z
őstag
Philips oldalán 3300 lattego 150k. Szerintem egész jó ár, bár nem követtem mostanában az árak alakulását.
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
Itteni sugallatra vettem ilyet. Használata után hallottam először gumis nyikorgást a gépből, ezért elkezdtem a gyári philipset használni. Na, attól ugyanúgy nyekereg, úgyhogy szerintem ezzel sincs gond. Használtam is múltkor, mikor elfogyott a philips. Nincs vele gond, eddig.
-
z123456z
őstag
Azért baromi röhejes, hogy egy listaáron 200+ ezres gépnél ilyenekkel kell kísérletezni. Kihagyom, már lesz@rom, de köszönöm. Inkább ici-picit megbillentem előre, hogy a hátsó fogpiszkálók ne érintkezzenek a pulttal, így csendesebb. Darálásnál lecsukom az őrölt kávé betöltő ajtaját, és ráteszem a tenyeremet, így még csendesebb a "csendes" daráló. Mondjuk az kézrátétel nélkül is vállalható, még hajnalban is, csukott konyha ajtónál.
Nem mondtam, hogy nem létezik vastagabb munkalap, de szerintem az extrém, ritka és gondolom horror árú.
-
z123456z
őstag
Gyerekkoromból emlékszem a táncoló energomat alá vettek anyámék, az volt kb 2cm vastag. Ma ilyeneket kapni:
6mm: https://euronics.hu/moso-es-szaritogep-tartozekok/wpro-ant-100-rezgescsillapito-gumiszonyeg-p2888001cm: https://www.praktiker.hu/lakberendezes-haztartas/szonyeg/darabszonyeg-csuszasgatlo/quadrat-mosogep-alatet-gumi-50x62-5x1cm/p/301163
A 4 centiméteres munkalap pedig ma is a vastagabbak közé tartozik, ikeában mindenképp. Szerintem nincs is vastagabb náluk. A 2-2.5 centisek a vékonyak.
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z #14034 üzenetére
Ja, és egy vízszűrő átlagosan 3 hónap. Nyílván függ néhány dologtól, de ezzel lehet számolni. Fog figyelmeztetni a vízkőmentesítésre.
FőDudu
Amúgy meg azért nem vettem, mert próbáltam hasonló dolgokat tenni a lábak alá, pár napig remekül működik, de azok a vékony lábak és a nagy súly annyira összetömörítik, hogy nem tudja tovább ellátni a feladatát. Tuti, hogy azt is összenyomná. 6mm-1cm alátétek ezek, nem hiszem, hogy sokáig bírnák.
-
z123456z
őstag
válasz
jozefgucci1 #14031 üzenetére
Két hét az semmi. Elvileg 8 db vízszűrő elhasználása után fog jelezni. Ha most megcsinálod, lenullázza a vízszűrő számolást. Én is megcsináltam önszorgalomból, bár felesleges volt szerintem. De az kb fél éves korában volt és 2 vízszűrő elhasználása után. Semmi sem fog történni vele a következő két hétben, ne aggódj.
FőDudu
Nekem sem papundekli, 4 cm IKEA. Az aláépített szekrény bútorlap, még a 20 évvel ezelőtti vastagabb. Na az nem a legmasszívabb, nem sokmilliós darab, de ez nem is a fő konyhabútor, hanem a szemközti falhoz állított valami. Nem normális dolog ennek a gépnek a hangja.
-
z123456z
őstag
"...meg nem rezonál az egész konyhapult..."
Hát ez az! Majdnem meggyőztek a többiek, hogy nálam van gáz, de végre érti valaki, hogy miről beszélek. Fos konstrukció, nagy, nehéz dög, gyufaszál vastagságú, kemény gumi lábacskákkal. De luxus lenne félévente cserélni, így marad még. Köszi. -
-
z123456z
őstag
Akkor viszont az a kérdés, hogy a Primadonna Soul vagy az Eletta Explore van-e olyan halk?
Régebben találtam egy hangerő listát. Nem lehet túl régi, mert a 2300/3300 Philips már szerepelt benne, méghozzá a második legjobb helyezéssel. Az első egy Siemens lett. Sehol sem találom sajnos, pedig talán van rajta néhány De'Longhi is. -
z123456z
őstag
Csak nehogy bedölj a Philips marketingnek a 2300/3300/4400/5500 kapcsán, hogy megalkották a csendes gépet. Nem tudom, milyen lehetett az előző generáció, de ez minden, csak nem csendes. Viszont az új Delonghi-ról írták itt, hogy nagyon csendes. Én elhiszem nekik, látszik, hogy egy masszív, jól megépített gép. Nem ugrik be a neve, a cserélhető tartályos. Talán érdemes lehet körülszaglásznod.
-
z123456z
őstag
válasz
Dr. Szilikát #13980 üzenetére
Talán mégsincs hozzá köze. Nem nyúltam hozzá másfél hete, ismét vizes.
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #13982 üzenetére
Hát elég elb.szott egy szerkezet, az biztos. Nem értek hozzá, de tettek volna egy csapágyat ide, egy perselyt oda, nagyobb merevségű házzal és nagyobb lábakkal lehetett volna csendesebb is. Gondolom. De idegesítőbb állandóan a zacctartó alját törölgetni ürítés előtt. Így inkább nem kenem. Spórolok két műveletet.
-
z123456z
őstag
válasz
Dr. Szilikát #13980 üzenetére
Egy időben azt is kipróbáltam, ugyanúgy víz volt a zacc doboz alatt. Ha nem kenem, és le is törlöm róla a régit, akkor csont száraz. Nem tudom, mennyire képtelenség, a lényeg, hogy nincs víz. És a kezelésben sem írnak a kenéséről, csak a home made karbantartási videókban látni.
-
z123456z
őstag
Visszatérő témám az O gyűrűk kenése vagy nem kenése. Most már biztos vagyok benne, hogy nem kell kenni, legalábbis azon a pipán lévő két picit. Azon túl, hogy sem a 3300 sem az 5500 leírásában nem szerepelt, hogy kellene kenni, 100% tapasztalat, hogy amikor kenem, rendszeresen áll a víz a zacctartó alatt a csepptálcában. Utoljára kíváncsiságból megint nem kentem, szárazra törölgettem, és egy csepp sincs azóta. Csont száraz.
-
z123456z
őstag
De nincs valami videó a szétszedésről? Biker pont takatja a kezével a műveletet. Garis gépnek nyom nélkül akarnék nekiesni.
-
z123456z
őstag
Erre gondolsz? A kolléga itt döntötte el, hogy philips megy, De'Longhi jön. Ő gézzel és csavarhúzóval tisztította meg kb 99%-ra, próbáld te is azzal. Érdemes lehet ezt már most megnézni? Kb 7-8 hónapos. Van erről valami videó, hogy kell megbontani?
-
z123456z
őstag
válasz
TheProb #13917 üzenetére
A #13899-et illett volna megköszönni, ha már segítséget kértél és kaptál. Amúgy meg egyszerűen arról van szó, hogy ki nem állhatom a nyámnyila, döntésképtelen embereket, akik azt várják, hogy idegenek megmondják neki, hogy mit vegyen. Minden információt megkaptál és megszereztél a döntéshez. A többit meg előzőleg leírtam, amit végül is segítségnek szántam, de az infantilis önérzetességed vagy szimpla paranoiád meggátol a megértésében. Amúgy meg leszarlak, azt csinálsz, amit akarsz.
-
z123456z
őstag
válasz
TheProb #13915 üzenetére
Nem értelek.
A #13901-es hozzászólásodban te magad levezetted az állást amit én tömören összefoglaltam neked, mire te jól megsértődtél. Pedig ezt írtad:
"inkább a Saeco felé húznék talán. Igazából tesztek alapján inkább valami Delonghi lenne a legjobb választás, de azok meg inkább a 300hoz vannak közel..."
Tehát önmagadtól eljutottál odáig, hogy tulajdonképpen 2 versenyzőt kizártál, egyiket ugye a tesztek miatt:
"Philipsekre amúgy több tesztben láttam, hogy nem annyira jó kv-t főznek és "vízesek" is. "
másikat az áruk miatt. Amit szintén nem értek, hiszen a Delonghi is kínál 200 alatti készülékeket.
A #13905-ben még meg is erősíted a nyomozásod eredményét:
"saeco is tudja ugyan azt, mint az 5x-es philips-ek, talán még nagyobb is a feature set-je."Ennek ellenére, hogy meggyőzted magad, visszakanyarodsz a philipshez és a saecohoz. És ismét megindokolod, hogy miért jobb a Saeco a Philipsnél, egy csomó pluszt és pozitívumot felsorolsz, de mégis azt várod, hogy más mondja meg neked, hogy mire költsd a pénzed, pedig itt már állításod szerint nincs nagy különbség. Aztán majd nem tetszik, amire rábeszél egy idegen, és majd ő lesz az oka. Ki a fene érti ezt?
Az kétségtelen, hogy a lattego habjába nincs beleszólásod, saecot nem.tudom, de talán van, Delongi állítható minőségű. A Saeco.őrlő csendességéről nem tudom, hol olvastál, de a tavalyi 3300-as modellel debütált a Philipsnél a silent brew vagy micsoda, amivel mérések szerint a legcsendesebb őrlőt hozta létre. Valahol volt egy lista a dB-ben mért hangerőkről, és egyedül egy Siemens csúcs gép volt 1 dB-lel csendesebb, az összes többi hangosabb. Egyébként egy videó is van róla, ott Delonghi a vetélytárs. Viszont azóta kijött a Delonghi is új modellel, írták is itt a többiek, hogy valóban csendes. Én még a 3300-nál leírtam, hogy szerintem olyan siralmas a philips anyagminősége vagy tervezése, ami nagyban befolyásolja a hangját. A darálás valóban nem veszélyes, de a főzés nálunk hangos. És ezért nem is ajánlanék senkinek philipset. Az italok minőségével viszont én elégedett vagyok, különösen a tejes italokkal és a ristrettoval.
A vizes pogácsákról pedig a philips oldalán is találsz némi támpontot. -
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #13911 üzenetére
A karos félautomata kapucsínós gépemnél a tejhabosító és a tartály egyben volt, és lecsatlakoztatva mehetett a hűtőbe. Az is gőzzel és forró vízzel tisztította magát. Ennek ellenére néhány havonta szét kellett szednem, mert a szilikon csövek tele voltak tejzsír lerakódásokkal, amit manuálisan kellett kipiszkálnom. Gondolom egy ilyen drága gépnél alaposabb a gőz tisztítás, de továbbra is kétségeim vannak a hatékonyságát illetően. Ennek ellenére nyugodtam meg merném venni akár a Saeco -t, akár a De'Longhi T, ez biztosan nem tartana vissza.
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13883 üzenetére
Tulajdonképpen tök feleslegesen idegesíted magad. Amiket látunk lerakódásokat, azoknak semmi köze a lefőzött kávéhoz. Nem okoz szorulást,nem büdös, penészt még nem láttam. Szerencsére ajtó mögött van, nem látom. De ha ennek ellenére megcsinálod, számolj be róla legyél kedves, mert engem is birizgál egy picit.
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13877 üzenetére
Az enyém se szép, de nem nézegetem. Én a tusoló zuhannyal szoktam elmosni hetente, ekkor a szűk, nagyobb nyomású állásra kapcsolom. Kicsit gyakrabban zsírzom az előírtnál. De ha akarod és nem félsz a garanciavesztéstől, szedd szét. Aztán majd számolj be róla, hátha én is kedvet kapok.
-
z123456z
őstag
válasz
mazsi70 #13841 üzenetére
Köszönöm. Most otthagytam, de így legközelebb megveszem, kipróbálom.
Más.
Tegnap önszorgalomból csináltam egy nagy karbantartást, olaj/vízkő oldással, szűrő cserével és kenéssel ( most elölről kezde a szűrő számolást, ezt nem tudtam ). Ma reggel és most az előbb a szokásostól eltérően + extra shot-tal csináltam a presszót, ez két adag darálását és főzését jelenti és a mennyiséget is levettem 30 ml-re a szokásos 70-ről, bár az extra adaggal szerintem ugyanannyi lett, tehát pont jó nekem. De a lényeg: mindig a pogácsa vastagságával vergődtem, erre most kis túlzással nagylábújj vastagságúakat csinált, tehát már őszinte a mosolyom. Ez a változás mitől lehet? A karbantartás eredménye lenne, vagy a megvariált eszpresszó miatt?
-
z123456z
őstag
Ezt ismeri valaki? Lidl, 5k.
[kép] -
z123456z
őstag
válasz
markussandor #13807 üzenetére
Ja, ha most vennék, akkor a Delonghi cserélhető tartályos gépét venném, nem ugrik be a neve. Vettek mostanában többen is. Arról elhiszem, hogy csendes, vadiúj tervezés, nem az évtizedek óta csiszolgatott cucc.
-
z123456z
őstag
válasz
Csigavair #13801 üzenetére
Ha szoktál itt olvasgatni láthatod, hogy már csak egy pici hiányzik ahhoz, hogy átnevezzék a topikot Delongi rajongói csoport-ra. És akkor a válasz is meglett. Én Delonghit még nem tapasztaltam, Philipsem van, a hangján kívűl nincs vele bajom, számomra remek italokat készít. De állítólag a Delonghi a király. Egy biztos, szerintem a Philipsnél nagy a minőségbeli szórás.
-
z123456z
őstag
Lavazza crema e gusto forte 4500 lidl
-
z123456z
őstag
válasz
Cblacksmithc #13766 üzenetére
Miért?
-
z123456z
őstag
válasz
Cblacksmithc #13764 üzenetére
Köszönöm, ezen már túl vagyok, jó volt. Most ez jött szembe, meglátjuk milyen lesz.
-
z123456z
őstag
Aldiban 5.990,- a Pellini N⁰4. Ez milyen lehet, próbálta már valaki?
-
z123456z
őstag
Mégis mi a fene a különbség a különböző csomagolású, ámde azonos kávék között? Egyszer és mindenkorra pontot teszek a rejtély végére. A vonalkód is megegyezik. Egy fényes piros, két bordó, az egyik vákuumos. Tehát ez az új módi a szemes kávéknál is. Egy aldis, két sparos. Mind osztrák pörkölés.
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13699 üzenetére
5500-ast nem kell kihúzni. Utána elmosni, megszárítani, kenni. Összerakni és főzni két kávét, akár kávé nélkül is ( őrölt kávé beállítátás kávé nélkül ). Kész.
Én rendesen meleg hajszárítóval szárítom, nem vacakolok hideggel. A kávét is forró vízzel csinálja, nem gondolom, hogy árt neki. Minden hónap utolsó hétvégéjén csinálom, a sima takarítást minden hétvégén, ekkor nincs zsírzás. Vízkőtlenítést még nem csináltam, a következő vízszűrő cserénél tervezem, most még 40%. -
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13686 üzenetére
Én kádban lezuhanyozom, ha kenős karbantartás, akkor nagy nyomással is. Aztán a kád fölött, a sárga műanyagot összefogva a házzal jól megrázom, majd hajszárítóval megszárítom. Amíg elmosom a többit, ez kihül, ha kell kenem, ha nem, akkor mehet össze. Én is bekapcsolom, hogy minden rendben van e. Ennyi.
-
z123456z
őstag
válasz
Dr. Szilikát #13652 üzenetére
Ezeket kismilliószor kitárgyaltuk már, te is többször elmondtad, amit köszönök. De nem tudom érthetőbben leírni, amit már többször is leírtam. Nagyjából már ismerem a gépet, hogy mivel mit állítok. Nos, tök mindegy mit csinálok, nem lesz olyan vastag, mint a 3300 volt eszpresszónál max erősséggel 3. finomságok. De még olyan vastag sem, mint a magasabb, durvább őrlési beállításokon, ugyanúgy presszón. S ami még érdekes, hogy 12. fokozaton és 3-4-en is 10.2-10.3 másodpercig őről, míg ha leveszem az erősséget legkisebbre, akkor csak 8 mp. Tehát változtatja kávé mennyiségét az erősségnek megfelelően, de az őrlemény elvileg ugyanannyi finom és durva beállításnál is, csak vékonyabb. Ránézésre azt mondanám, hogy 8-10mm, míg a vastag szerintem simán másfél centi.Vigyem szervízbe, vegyek egy központi egységet vagy hagyjam, mert ez normális ( szerintem, nem az, mint az előző modellen láttuk )?
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #13649 üzenetére
Pedig függ, az tuti. Amikor nyáron beüzemeltem, már akkor feltűnt ( volt összehasonlítási alap ugye, a 3300-as ), és mérgemben visszatekertem 12-re. Ott megjött a vastagság. Aztán szép lassan ismét a 3-on kötöttem ki. Mi kénytelenek vagyunk állítgatni ( az italok beállításit ), legalább 3 profilt használunk. Tegnap ismét 12-ről kezdtem, nagyon szép a vastagság, lefőztem egy csomót, hogy visszaérjek 4-re, és megint vékony. Kezdem únni, hogy nem tudom, miért. De a durva és vastag pogiból is jó italt készít, és a finomabb vékonyból is. Akkor milyen lehet normális vastagságú finom pogiból? Ki a fene érti ezt?
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #13643 üzenetére
Még 2.5 év gari van rá, nem akarnám felújítani. Csak 17k nem olyan sok egy központi egységért. Meg idegesít a vékony pogácsa. Tegnap visszatekertem 12-re, és szép kövér pogácsák készültek. Most 4-ig elértem, és megint vékony. Mondjuk az ital kifogástalan, csak nem értem ezeket a vékony pogácsákat. A 3300 még finom fokozatokon is vastagot csinált. Ezzel nem akarom beküldeni gariba, ezért gondoltam rá, hogy veszek egyet. A központi egység tömöríti a kávé őrleményt nem?
-
z123456z
őstag
Érdemes vajon tartalékba venni egy központi egységet ( megy rá a szülinapi kupon, így 17 ezer ), vagy tök felesleges a 3 év gari mellett? Most kapható, eddig nem volt.
-
z123456z
őstag
válasz
Mentior #13607 üzenetére
https://www.philips.hu/c-p/EP1200_00/series-1200-automata-eszpresszogepek
De ha nem ízlik, ne engem ne okolj. Te akartál automatát.
-
z123456z
őstag
válasz
Mentior #13604 üzenetére
Szerintem az összeg kevés egy új automatához, használt árakat nem ismerem. A legegyszerűbb Philips darálós automata 9x.000 forint, nem tudom, menne e rá a szülinapi kupont. Amennyiben igen, akkor még 27 lejönne belőle. De az tényleg alapgép.
Megnéztem, megy rá, így 66.500.
Philips Series 1200
Olcsóbban tuti, hogy semmit nem kapsz.Félautomata nagynyomású van annyiért, szerintem arra gondolhattál. Nekünk Sencor ses 4040bk volt, szerettük, jó kávét csinált. De ha nem kell a tejtartály, akkor olyat nézzél.
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13602 üzenetére
Szerintem igen. Nemigen foglalkoztatott eddig a mennyiség kérdése, de reggel eszembe jutott, mert habos kakaót csináltam csak tej habosítással. Először 250ml-re aztán 320ml-re állítottam, így már tele lett a bögre, de szerintem talán 1 dl fogyott a tejből, bár nem tudom, mennyi megy a tartályba, csak tipp. De ez a hab köszönőviszonyban sincs a lattés/kapucsínós habbal, inkább olyan, mint amit te fotóztál. Tehát valahogy tudja ( tudná ) szabályozni a hab minőségét, talán a gőz mennyiségével, nyomásával, nem tudom.
-
z123456z
őstag
Szerintem ezt jozsi252-nek akartad, nekem jó a hab. És igen, mindig hideg tejből csináljuk.
-
z123456z
őstag
Nekem pedig méginkább mindegy, hidd el. Amire pedig reagáltál, ezt is írtam: "Ezt mondják, de én sok különbséget nem vettem észre."
De valóban nem tudtam eddig ezt, mondhatni be lettem csapva, mert mindenhol a zsírtartalmat említették, legalábbis ahol én olvasgattam. Most benéztem egy barista oldalra, és tényleg a fehérje a lényeg. Úgyhogy köszi.
De száz szónak is egy a vége: szegénynek nem a tejtől néz ki úgy hab, mint a mosgatószer habja.
-
-
z123456z
őstag
Én eddig még nem láttam vákuumolt csomagolásban szemes kávét, de ma ez is megtörtént. Kínainál néztem kávékat, találtam Lavazza Expert Gusto Pieno -t. És vákuumcsomagolású volt! Nem az a beton kemény, mint az őröltek, de érezhetően kemény. Találkozott már valaki ilyennel?
Nem mertem megvenni, de találtam egy nem vákuumoltat más lejárattal, azt megvettem. Ezt szeretem ebben a kévéban, hogy megnyomogatva az aroma szelepnél annyira finom illata van, amit más kávénál nem érezni. Szerintem a legjobb az 5000 környéki kategóriából. -
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13550 üzenetére
Őrlés közben állítsd ( legalábbis lefelé ) és egyesével. Nem kattant szerintem, érzéssel kell. Ezzel is szenvedtem, volt, hogy több fokozatot sikerült állítani egyszerre. Vagyis a 3300-nál, ezen már megy egyesével. Kávékat neked kell kitapasztalni, olvasgass vissza, sokan leírják a véleményüket egy egy kávéról. Én a tejhabot latténál és kapucsínónál is maxra teszem, nem érdekelnek a számok. Jó lesz az.
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13547 üzenetére
Nem tudom, mitől függ, de valakinek az elejétől fogva jó, másnak idő kell, míg beáll. Nekem a 3300 az elejétől jó volt, az 5500-zal sokat küzdöttem. A mennyiségekkel nem foglalkoztam soha. Az őrlési finomságon célszerű állítani, de egy darabig lekvár szerű volt nekem is. Majd jó lesz, de nem lesz karosra jellemző sűrű és krémes.
-
z123456z
őstag
válasz
Memmaao #13545 üzenetére
Hazudtam, bocsánat, 138 volt. Még nyár elején volt. Nehezen indult a barátság, de már beállt, jókat főz. De én se veszek többet philipset, de én kizárólag a hangok miatt.
-
z123456z
őstag
válasz
Memmaao #13543 üzenetére
Akkor jól gondoltam, hogy alapvetően elégedett voltál vele, tehát az, hogy jobb kávét csinált, csak egy extra, pozitív hozadéka a váltásnak. És milyen igazad van, én is ezektől a hangoktól vagyok rosszul. Ez a profit maximalizálása érdekében történő silány anyaghasználatnak és a spórolásnak köszönhető sajnos. Ha egyszer lesz véletlenül olyan, mint a tied, ilyen jó árban, mint az 5500 volt ( alzánál szerintem elárazták, valami 136k volt, ismételten köszönöm a szemfüles fórumtársnak, hogy megosztotta, vettünk is páran ), akkor nem fogom kihagyni, az biztos, de a mostani árát számomra nem éri. Pedig a csendessége, látszólagos masszív felépítése, a vadiúj tervezése miatt biztosan megérné.
-
z123456z
őstag
válasz
Memmaao #13540 üzenetére
Amikor kijött a 3300 a csendesebb darálóval, a YouTube -on volt zajteszt, összehasonlították elődmodellel és De'Longhi val is. A De'Longhi és az előd is jóval hangosabb volt. És nem himi-humi influenszer teszt volt, hanem kávés oldal tesztje. Hozzáteszem, hogy és személyesen soha nem hallottam mást, se philipset de De'Longhi-t, de elhiszem nekik. Neked minden bizonnyal a hangosabb Philips modellek voltak, ezért halkabb az új, biztos fejleszt a De'Longhi is. Ennek ellenére gyűlölöm a hangját, még így is kellemetlenül hangos nekem.
Már többször írtam, hogy a lefőzött italokkal tökéletesen elégedett vagyok, szerintem nagyon jók ( már a 3300 is remek volt, de az 5500 szerintem jobbakat főz, azonos szerkezet ide vagy oda, vagy placebo, de mindegy is ), és amíg nincs másikkal tapasztalatom, ez így is marad, ezért nem is keresem a próba lehetőségét. Egyébiránt soha nem adnék ekkora összeget egy kávéfőzőért, De'Longhi sem vonz különösebben, kivéve a te modelled, egy olyat a cserélhető kávék miatt elfogadnék. De feltételezem, ha 12 évig használtad a philipseket, te is elégedett voltál, nem ez indokolta a váltást.
Összefoglalva elhiszem, hogy jobb a De'Longhi, a tiéd különösen tetszik, de nem tervezek jó darabig váltást, pláne ilyen áron. De azért köszönöm.
-
z123456z
őstag
válasz
staldan #13537 üzenetére
Nekem kb fél évet volt meg, szerintem jó gép, nem tudom, milyen megbízhatósági problémákat hallottál. A hangját utáltam, ahogy az 5500-ét is gyűlölöm, de szerintem nagyon jó italokat készítenek. De ha úgy hallottad, hogy nem jó, akkor ne vedd meg, mert a végén még én leszek a hibás.
-
z123456z
őstag
válasz
Tomirallye #13530 üzenetére
Nagyon finomak a jeges dolgok. Valahogy máshogy főzi, mert egész más a hangja, amikor átnyomja a vizet. Talán kevésbé forró, de maga a főzet nem hideg, ezért is kell bele a jég. Jó dolog, de a jégkockák miatt nekem ez több munka, mint szeretném. Delonghikat reklámozzák cold brew-val, azt nem tudom, hogy tényleg hideg e.
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
Suprema is megy szülinapi kuponnal, 406k. Elég komoly gépnek néz ki. Talán érdekel valakit. Ha egyáltalán labdába rúghat a sok De'Longhi ajánlás mellett.
-
z123456z
őstag
válasz
Dr. Szilikát #13271 üzenetére
és FőDudu
Majd próbálok képet csinálni, de szemmel láthatóan az egyik oldala vékonyabb, mint a másik. Mint egy ferdén vágott rúd. Érdemes ezzel foglalkozni, vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest