-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hardtech
aktív tag
Ehez a ládához tudna valaki ajánlani erősítőt ? Mekkorát kéne keresnem hozzá, milyen márkák a jók ? Inkább újat szeretnék ,de esetleg van valami jó használt azt is megnénzém. Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Hardtech
aktív tag
válasz Digital #67541 üzenetére
Én is várom a tippeket ugyan ez a szitu. "A ládára, erősítőre kb 80-100k-t szánok" Én jobban szeretnék újat de ha itt a forumba van valakinek valami azt átgondolom, de random embertöl vatera jofogas facebook stb nem szivesen vennek. Eddig egy tippet kaptam: [link] valami mas otlet esetleg?
-
Hardtech
aktív tag
válasz troll81 #67517 üzenetére
A jelenleg benn lévő láda is jól szól (nekem) ,csak vannak bizonyos számok aminél úgy gondolom hogy nem elég ezért hangosabbra veszem ,de így meg lekapcsol az erősítő vagy mert túlmelegszik vagy mert régi sz...r van vagy 10 éves. A kalaptartón van 2 kivágás gondolom hangszoró volt ott (már igy vettem a kocsit) igy egesz jol szol a mostani láda is. A keret legyen 80-100 ezer Valaki irta hogy Gladen Audio RS 10 BR [link]mas otlet eddig nem jott ez kb 40-45 ezer tehat marad erösitöre 40-50 az elég EZ ?
-
Hardtech
aktív tag
válasz Gyumadár #67511 üzenetére
Azért nem vennék használtat mert gözöm sincs milyen állapotban van se az erősítöhöz se a nyomohoz nem értek....Utazgatni pláne nincs kedvem érte hiába nézem meg ugyse értek hozzá. Ezért lenne jobb új nem pedig használt de ha tudtok esetleg konkretan valami használt láda + erősítöt eladot olyan embertöl aki megbizható és postáz is akkorl ehet róla szó ha nem akkor marad az új. Mint mondtam kb 30-40 ez szánnék a ládára meg nemtudom mennyi hozzá egy erősitő de tippre az is 30-40 (lehet több nemtudom)
[ Szerkesztve ]
-
Hardtech
aktív tag
válasz Speeedfire #67507 üzenetére
Na ez zsír ha ládába van és még az ára is belefér. És milyen erősítő kéne hozzá ?
-
Hardtech
aktív tag
válasz Speeedfire #67505 üzenetére
Ez csak hangszoró ? Nem lehet ládával együtt kérni ? Van olyan bolt ahol lehet kérni hozzá ládát és össze is rakják vagy enis összetudom nem tul bonyolult ?
-
Hardtech
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy mélyládát+erősítőt a kocsiba. Jelenleg egy JVC KD-R881BT + Hertz ESK 165L.5 van a kocsiba.
Ilyen ládával meg hozzá valami erősítő ami állandóan lekapcsol. Gondolom mert túlhajtom mivel halknak találom a mélyet. Ezért szeretnék valamit ami hangosabb jobb mélyebb erősebb stb... ki hogy akarja hívni. Én egy DLD 500+ ra gondoltam (de csak hogy legyen valami kiinduló alap amihez lehet hasonlítani) valami normális erősítővel. Bármit meghallgatok ebben az árkategóriában 30-40 ezer + erősítő. Mindenképp újat szeretnék nem használtat! Ha azt mondjátok fentebb kell menni árban az is megoldható ,de nem szeretnék sokkal többet költeni rá nem versenyezni akarok csak zenét hallgatni. Köszönöm a segítséget. -
Hardtech
aktív tag
Sziasztok!
Ismét próbálkoznék. Valakinek nincs valami ötlete:
"Csak nem hagyott nyugodni ez a 2 way 3 way beállítás úgyhogy visszaraktam 2 wayre így sokkal szebben szól tehát eddig így volt de így a hiba megint elojott nagyobb hangerőn recseg a csipogó és gazadasnal megjobban. Mi mehetett tönkre és mi köze a gazadasnak a recsegeshez? Nem lehet hogy valami test probléma lesz vagy valamelyik kábel közel van a másikhoz?" -
Hardtech
aktív tag
Csak nem hagyott nyugodni ez a 2 way 3 way beállítás úgyhogy visszaraktam 2 wayre így sokkal szebben szól tehát eddig így volt de így a hiba megint elojott nagyobb hangerőn recseg a csipogó és gazadasnal megjobban. Mi mehetett tönkre és mi köze a gazadasnak a recsegeshez? Nem lehet hogy valami test probléma lesz vagy valamelyik kábel közel van a másikhoz?
[ Szerkesztve ]
-
Hardtech
aktív tag
JVC KD-R881 BT + Hertz ESK165L.5 Értem mit mondasz ezért is kérdeztem hogy most akkor a hangváltó szart be vagy mi történt? De hát csak be van kötve hát látom hogy be vannak kötve a vezetékek A rádióbol megy 1-1 vezetek a hangváltóba jobb bal oldalt a hangváltóbol 1-1 a középbe 1-1 a csipogóba mashogy nemigen lehet bekötni.
-
Hardtech
aktív tag
válasz Peti66 #62176 üzenetére
Igen szerintem is 3 csak itt fentebb valaki írta hogy most akkor a szett hangváltója vág vagy a fejegység vág. Ezt én aztán nemtudom... a fejen semmit nem állítottam se, EQ se ,bass boost ,se loudness ,se nemtom mik vannak még minden közepen van. Van benne high pass meg low pass filter tudtommal ezt kéne beallitani de mivel ehez se ertek igy inkabb ehez se nyultam
[ Szerkesztve ]
-
Hardtech
aktív tag
válasz Peti66 #62174 üzenetére
Mondom nekem fogalmam sincs mi miért és hogy van beállítva nem értek hozzá. Odavittem a hifishez ö összerakta azt hogy mit meg hogy csinalt nemtudom mikor ide adta működött. Eltelt masfel hónap egyik nap lemegyek a kocsihoz bekapcsolom es elkezd recsegni anelkul hogy én barmit is elallitottam volna. Most reggel atraktam 2 way röl 3 way re es elmult a recseges. A kérdés normális e ez igy 3 wayen kell lennie ?
-
Hardtech
aktív tag
Tehát most ha be van kötve elöl a szett hangváltója + csipogó + közép + hátul erősítő meg sub akkor a fejen 2 way vagy 3 wayre kell allítani a crossover típust ? Eddig nemtudom hogy volt de működött. Most pár napja elkezdett a csipogo torzitani... Úgy tünt hogy mélyet is adna ha tudna de ugye csak recsegett + magasabb fordulaton/gázadásra mégjobban elkezdett recsegni. Erre most reggel beállítottam hogy 3way legyen és minden probléma megszünt nincs recseges nincs torzitas nem akar mélyet adni. Vagy ez most azt jelenti hogy elromlott a hangváltó és most azért jó mert a fejegység vág ?
-
Hardtech
aktív tag
válasz kacsa7 #62162 üzenetére
Csak a magas recseg és olyankor ha a mély szól tehát nekem úgy tünik hogy valamiert mélyet is akar adni + ahogy irtam gázadásra erösödik a recsegés. Azt még nem próbáltam hogy ha nincs zene akkor recseg e de holnap megnézem. Egy bizinyos hangerőig semmi gond nincs pl: 20 on még jó minden 21 en már recseg eddig 25-26 ig volt felféve max és semmi gond nem volt.
-
Hardtech
aktív tag
Még mindig nem jöttem rá mi a probléma. Nincs valakinek bármi tippje hogy mi lehet az ok ,mit szedjek szét állítsak be stb? Felhívtam a boltot ahol vettem de csak annyit tudtak mondani hogy kuldjem be a hangszórókat megnézik jó e. Ezt egyelőre nem szeretném megtenni mivel szét kéne szednem a fél autót és nem gondolom hogy a hangszórók mentek volna tönkre
-
Hardtech
aktív tag
Valaki erre Annyit még hozzá tennék hogy úgy vettem észre mint ha valamiért a mély is szólna a csipogón és ettöl recseg + továbbra is fenn áll hogy gázadásra erösödik a recsegés. Valami elállítódhatott vagy kihúzódhatott hogy nem vágja a mélyet a csipogoról ?
-
Hardtech
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problemam lenne hogy vagy két hétig nem hasznaltam a hifit a kocsiba. Ma reggel bekapcsoltam es a csipogok nagyobb hangerön (ahol eddig nem volt semmi gond) elkezdtek recsegni. Probalgattam egy kicsit hogy mi lehet a gond es ugy tunt hogy mondjuk gázadasnal elkezdenek recsegni ha nem nyulok a pedalhoz akkor nem. Lehet hulyeseget beszelk de ugy vettem eszre hogy nagyobb fordulatnal kezdenek el recsegni létezik ilyen ? Mi lehet a gond ? Minden uj kb 2 honapja lett beszerelve eddig nem volt ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
-
Hardtech
aktív tag
A hétvégén megcsinálom a testet, letakaritom fémtisztára. Igen akkor is letilt. Már nem egyszer volt hogy menet közben elhallgatott ,sőt előzés közben is volt pedig ott jóval nagyobb volt a fordulat csak alapjáraton vagy nem járó motornál többször előfordult ahogy észrevettem. Ilyenkor rádio ki be és megy tovább mint ha nem történt volna semmi ,persze kicsit lentebb veszek a hangból. Ezért is gondolom hogy nem a melegedés a probléma mert akkor csak nem engedne visszakapcsolni egyből.
-
Hardtech
aktív tag
Megkerestem hova van testelve az erősítő a hátsó ülés mögött van a biztonsági öv lefogató alatt meg se tudtam mozdítani itt egy kép itt van még két kép az erősítőn lévő kábelekről 1 2. Most is kiprobáltam vettem fel a hangerőt egyre hangosabbra majd egyszer csak lekapcsolt az erősítő természetesen olyan számoknál kapcsol le amiben igeny nagy a mély. Amit még észrevettem az hogy a töltésjelző a műszerfalon alapjáraton kb visszaesik a felére, ha van fordulat akkor felmegy rendesen maximumra , ha nincs bekapcsolva az erősitö akkor persze nem esik vissza maxon van nemtudom ez mennyire normális. Azt is megneztem hogy mennyire meleg az erősítő simán rajta tudtam hagyni a kézfejem nem mondanám hogy forró lett volna.
-
Hardtech
aktív tag
Az előző tulaj egy ismerősöm volt nagyobbra váltott ezért adta el nem hiszem hogy baja lenne bár elég régóta állt már a szekrényben. Holnap megnezem hol és hogy van testelve bár én nem tudom mit nézzek sajnos nem értek hozzá megnezem mozog e és csinálok képet hogy hová és hogyan lett rögzítve. Ma mikor hallgattam nem volt vele probléma de úgy tűnik mint ha halvanyodott volna a fényszóró és picit mozognak a műszerek a muszerfalban. Valamelyik nap szerzek nagyobb aksit azt is megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Hardtech
aktív tag
Hát még az is lehet hogy tudok kölcsönbe ládát es erősítöt is. Minden új leszámitva a ládát és az erősítőt. Testelve valahol a csomagtartóba lett ha jól láttam, nem tudom pontosan nem én raktam be.
@troll81
hát a láda se egy nagy durranás valami 180W RMS igy vettem öket egybe használtan még jópár éve csak most kerultek be autoba
[ Szerkesztve ]
-
Hardtech
aktív tag
Valaki erre
-
Hardtech
aktív tag
Sziasztok!
Most raktunk a kocsiba egy komplett hangcuccot
JVC KD-R881BT
Hertz ESK 165L.5
és egy erősítő ami csak ezt a mélyládát hajtja. Ilyen kábelszett van hozzá és 55 Ah aksi van a kocsiban (Lada 2107)
A probléma a következő az erősítő néha lekapcsol ,pirosan világit a protection lámpa ,ha ki be kapcsolom a fejegységet akkor bekapcsol vissza. Nem hiszem hogy túlmelegedne mert már pár percel a bekapcsolas utan is lekapcsolt. Úgy tünik hogy akkor jelentkezik a probléma hogy ha túl hangosra veszem a fejegységet, de még ebbe se lennék biztos mert ma akkor is lekapcsolt amikor még nem is volt hangos. Mi lehet a probléma gyenge lenne az aksi (felkapcsolt lámpánál se villog se a műszerfal világitas se nem halványul el a fényszóró)? Vagy olyankor tul nagy áramot vesz fel es nem kap eleget ezért kapcsolna le ? Köszönöm a segítséget. -
Hardtech
aktív tag
Sziasztok!
Az egyik haveromnak kéne egy kis segítség hova tudná kötni a remote szálat a gyári fejegységen ami bekapcsolja az erősítöt. Nem akarja direktbe az aksira kapcsoloval . Az autó Nissan Almeira 2002-es és nem elektromos az antenna.Van még valami lehetőség ? Köszönöm a segítséget.
-
Hardtech
aktív tag
Sziasztok!
Megjött a Hanno Protecto PF830 azt szeretném megkérdezni hogy a hőlégfúvó/hajszárító az azért kell hogy jobban alakítható legyen vagy a tapadásban is van szerepe? Csak azért kérdezem mert nem nagyon tudok jelenleg áram közelébe jutni a kocsival ,de ha ki lehet hagyni ezt a lépést (pl kint hagyom egy kicsit a napon) akkor meg tudom csinálni most is nem kell várnom vagy 2 hetet. -
Hardtech
aktív tag
válasz PiciPeti #61277 üzenetére
Az a baj én nem nagyon ertek hozzá azért gondoltam hogy megrendelem így egyben mert ebben minden benne van.Ja igen 2107 es ladáról van szó, miert jó ha hátra van húzva a test ? Amúgy közbe ajánlottak egy másik első szettet azt irták hogy ez jobban szereti ha csak fejegységről van hajtva mint az előző amit linkeltem persze ez is jobb lenne erősítővel de az most még nem játszik erről lenne szó.
-
Hardtech
aktív tag
válasz Hardtech #61263 üzenetére
Bocs már nem lehet szerkeszteni azt kifelejtettem hogy tudnátok ajánlani hangszórókábelt ezek közül? Köszönöm a segítséget
-
Hardtech
aktív tag
Megrendeltem a zajcsillapitot. Most a következő lenne a kérdésem kinéztem ezt a fejegységet ezzel az első szettel + van egy kis mélyládám erősítővel tudom nem egy nagy durranás de most ez van majd később lesz masik a kérdés jó lesz ez a fejegység ezzel az első szettel ? Sima mezei zenehallgatasra kell nem verseny nem az a lenyeg hogy hangos legyen hanem hogy szépen szóljon.
-
Hardtech
aktív tag
Valaki erre?
-
Hardtech
aktív tag
Lada 2107 első ajtókra szeretnék zajcsillapítót felrakni (sima mezei zenehallgatashoz nem verseny tehat minnel olcsobb annal jobb). Mit ajánlanátok és leginkabb arra lennek kivancsi hogy mennyi szükséges hogy a 2 ajtóra elég legyen ?
-
Hardtech
aktív tag
válasz opeter70 #48997 üzenetére
Nem feltétlen a garancia miatt csak szeretnék újat egyszerűen itt van pick pack pont is ahogy láttam az nekem jo mert sose érek rá átvenni a csomagot csak sokkal olcsobbnak tunik mint sok masik bolt ezért kérdeztem vagy lehet ez a normalis es sok masik bolt drága attol fugg honna nezzuk
-
Hardtech
aktív tag
Valaki ismeri EZT az oldalt nekem elég olcsónak tűnik? Mennyire megbízható ? Tudtok ajánlani esetleg valami boltot ahonnan tudok rendelni fejegységet és első szettet? http://autohifioutlet.hu/-t néztem még de innen már nem biztos hogy lehet karacsony elott rendelni.
-
Hardtech
aktív tag
válasz PiciPeti #48958 üzenetére
Egy ismerösömnek van JVC ilyen 20 ezres kategoriaban és nekem nagyon bejött ezért gondoltam erre + a 2 RCA is jol johet meg a jovoben. Se a CD se BT nem lényeg. Megmondom őszintén hogy a színe miatt kattintotam rá elöször tetszett ez a sárga világítás pirosat semmiképp nem szeretnék egyszerüen idegesit tudom hogy nem a színe a lényeg de fel....sz h a legtöbb piros
-
Hardtech
aktív tag
-
Hardtech
aktív tag
Sziasztok! Voltam már itt korábban és érdeklődtem első szettet szeretnék 2107es ladába lassan aktuális a dolog legkesőbb januárban ,de szeretném még karácsony előtt letudni inkább.
Ezt a fejegységet néztem ki JVC KD-R761 nemtudom mennyire jo de nekem ez tetszett meg elsőre.
A kérdés leginkább az első szett lenne hogy milyen legyen? Fejegységről hajtanám nem szeretném erősitőről. Elektronikus zenét hallgatok többnyire techno,minimal techno,deep house néha becsuszik egy kis hip hop. (Mély+erősítő van)
Felsorolom miket néztem ki:
Hertz DSK 130.3
Focal R-130S2
Gladen Audio M 130
Kicx GFQ 5.2
Rainbow SLX230
Hertz ESK 130.5
Tehát az ár ilyen 22-30 ez az utolsó 35 már nagyon a teteje. Valahol meg kell húzni a határt. Nem tudom mekkora a minőségbeli valtozas egyaltalan megéri e ennyivel többet adni érte nem értek hozzá ezért is vagyok itt. Esetleg ha ajánlanátok masik boltot ahol lehet nézelödni + rendelni azt is megköszönném nem ismerem ezt a boltot se csak itt egy helyről megtudnám rendelni az egészet azért linkeltem innen. Köszi a segítséget. -
Hardtech
aktív tag
válasz PiciPeti #48232 üzenetére
Rendben így már érthető. Akkor mi lenne ha EZ a fej lenne ha jól látom ez 2 RCA-s vagy esetleg EZ vagy amit ti ajánlanátok ilyen árban és akkor ez mellé kéne egy első szett + erősítő nyilván így nem jön ki 70 böl úgyhogy mehetünk feljebb de azért ne a csillagos égig az erősítő akár használt is lehet. A kábelek + szigetelést most hagyjuk most csak a fej elsö szett erősítő része a lényeg de ha jól emlékszek valaki írta hogy a szigeteles kabel kb 25e ft. A zene stílusa leginkább elektronikus zene (techno,minimal techno,deep house stb de szívesen hallgatok más stílust is feka vagy épp magyar rappet )
-
-
Hardtech
aktív tag
válasz PiciPeti #48227 üzenetére
En úgy gondoltam hogy új fej új első szett és kesőbb gondoltam az erősítőt. Azt akár használtan is. A szigeteles meg a kabelek az ok azt nem akartam beleszamolni a 70 be inkabb csak arra lennék kiváncsi hogy 60-70 körül szánok a fej+elsőszettre és milyet ajánlanátok 13 vagy 16 milyen gyártó stb
-
Hardtech
aktív tag
Sziasztok!
Először is ott kezdem hogy ez az első autóm és az első hangcucc amit bele szeretnék rakni szóval lesz pár valószínüleg hülye kérdésem ezért előre is elnézést kérek!
Tehát az autó egy 2107-es Lada továbbá még kb 5 éve szereztem egy ilyen mélyládát egy ilyenerősítövel akkor hallottam hogy szól autóba majd elado lett kb 15 vagy 20ezer ft ér igy megvettem gondoltam egyszer még jó lesz persze később ezekből is szeretnék valami jobbat de egyenlőre megteszi. Szóval kéne nekem egy fejegység és egy első szett van ra kb 70 ezer ft-om újat szeretnék nem használtat. Alpine fejegységre gondoltam Alpine UTE-72BT vagy Alpine UTE-81R nem tudom melyik lenne a jobb. Első szettnél pedig gőzöm sincs hogy 13 vagy 16 os lenne a jobb mind a 2-t bele tudom rakni az autóba.Itt is néztem alpinet mondjuk egy ilyetde mivel nem tudom hogy 13 vagy 16 igy nem nagyon nézegettem.
Ti mit ajánlanátok ?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest