Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ödike
tag
Sziasztok!
E-közműről megvett adatokat tudja valaki hogyan lehet szétválogatni?
Egy fólián van egy csomó elektromos vezeték, de lehet föld, vagy légvezeték, esetleg alépítményben.
És még a ott is lehet mindegyik KIF KÖF, vagy NAF.Nekem pont elég lenne, ha le lehetne szűrni az elemeket mondjuk a V-ELHMOD szerint, ami lehet 1, 2, vagy 3.
Ha tudtok valami megoldást, akkor az nagyon nagyon jó lenne.
Voltam már jobban is, de szarabbul még soha.
-
-ZeeZee-
senior tag
Leírás...? Civil online help?
Én úgy szoktam, hogy bekapcsolom (Feladatok a magyar neve) a panelt, ott az adat ikonra kattintva a Rajzadatok hozzáadása/Aktuális rajz lekérdezése, jön a tényleges lekérdezés. Ezzel a metódussal az aktuális rajzot tudod "legyűjteni".
Itt válaszd az adatot, akkor jön az adattáblastruktúra, majd hogy pontosan mit szeretnél.
Ezután pedig a jobb oldalon tudod ki-be kapcsolni, hogy mit szeretnél látni: a lekérdezést vagy minden mást...
Ha jelentést szeretnél csinálni (txt-t a lekérdezet adatokról) az egy kicsit más, de ez az alapja...
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, és a paraméterek meghatározása mellett felvetődött bennem egy kérdés. Autocad, C+I közműtervezés (nem 3D modellezés) szükséges-e a programnak dedikált videókártya, vagy elég egy integrált egy komolyabb procival. Ram-ból mennyit érdemes rakni a gépbe?
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
MODERÁTOR
Ahogy a fórumtárs is mondja, az egyszálas órajel legyen minél magasabb. Én ezen oldal alapján szoktam összehasonlítani.
RAM-ból minél több, annál jobb, én is inkább a 32GB felé hajlanék.
Én is azt tapasztaltam, hogy a videókártya nem sokat számít, alap 2D munkára bőven elegendő az integrált. Nagyobb, komplexebb rajzoknál (sok hatch, nagy méretű xrefek) lehet egy kis előnye a dedikáltnak, de nagyon minimális.
3D renderelésnél tudja csak igazán hasznosítani több magot és a GPU erejét.Én egy i7-9700K+integrált VGA rendszerről léptem egy i9-10900KF+GTX1650-re. Az 5-10% előny a processzornak köszönhető.
Harrrr!!!!
-
sabrinho
tag
Más kérdés: meg lehet valahogy egy fólia tulajdonságait (szín) változtatni úgy, hogy minden érintett objektum változzon?
-
sabrinho
tag
Köszi!
-
rgqjx
aktív tag
válasz Mythunderboy #5218 üzenetére
Bocs, de most nincs előttem CAD. Itt kezdenék, a bal oldali menüben (context).
-
MODERÁTOR
válasz Mythunderboy #5218 üzenetére
Nem nagyon szoktam 3D-zni, de a kijelölés színét a beállításokban tudod átállítani.
A metszősík pedig egy objektum, aminek bármilyen színt adhatsz a Properties panelen.
Harrrr!!!!
-
Mythunderboy
csendes tag
Köszi a segítséget megtaláltam de valamiért nem jön az amire gondolok , pedig ez lenne az opció több leírás szerint is ...ha átállítom a színt akkor az "alkalmaz" lehetőség nem aktív bár a beállítás úgy marad...viszont nem változtat színt... a kijelölésen mindegy próbálkozom addig is ..lehet a fólia, blokk beállítás kell hozzá...
Spacesynth 4 ever!
-
Imy
veterán
Van egy alaprajzom, amin vannak gépész, villamos, építész elemek különböző fóliákon.
Van egy új alaprajz, amire át kellene vinnem a gépész elemeket. Hogyan tudom megtenni? Az új építész rajzot már bemásoltam, letisztáztam. Most a több gépész réteget kellene az új rajzra pozíció helyesen átvinnem.
Az új és a régi rajznak egymás mellett kellene maradnia, és az új és régi rajzon nagyon sok funkcionális fólia elnevezése ugyanaz, azaz ugyanazon a fólián vannak.[ Szerkesztve ]
-
robertka
tag
Sziasztok! Szeretnék az Autocad LISP funkciójával kapcsolatban többet megtudni. Tudnátok nekem ajálani könyvet, YT csatornát, vagy bármit ami ből teljesen az alapoktól lehet információt szerezni? A cad használata készségszinten megy programozni C++ ban Excelben azért tudok egy szinten de ezzel még nem foglalkoztam soha.
Egyelőre az sem világos, hogy a LISP vagy VBA az amiben írni kell. Egy ilyen 2013 as pdf-et találtam ez jó lehet? [link]
Köszönöm szépen! -
Kolbi_30
őstag
Sikerult leterdeltetni a cadet 23x ezer pontnal feladta.(terkep)
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Ödike
tag
Sziasztok!
Sikerült valamit elállítanom az Autocadben.
Ha egy sraffozást kijelölök, akkor vele együtt jelöli az összes határvonalat adó objektumot.
Volt már ilyen, de most már megőrjít, és nem találom, hogy hol mit kapcsoltam be, vagy ki.Előre is köszönöm!
Voltam már jobban is, de szarabbul még soha.
-
dcsabesz
tag
Sziasztok,
Bocs az OFF kérdésért, de inventor témában lett volna kérdésem és sajnos nem találok topicot ahol előtárhatom a problémám.
Elsőre rá is csodálkoztam, hogy egy ilyen elterjedt software-nek nincs fóruma itt a PH.-n.
Ebből kifolyólag kérdezném, hogy tudtok tanácsot adni, hogy van-e valahol élő fóruma a proginak.Köszönöm
-
zazira2
tag
Sziasztok! Vettem egy eredeti dobozos AutoCad 2010 EN Cd-t.
Már többször feltelepítettem, de sehogyan sem tudom aktiválni.
Próbáltam nettel és a nélkül is de nem sikerül. -
dcsabesz
tag
Sziasztok,
van olyan beállítás az AutoCAd-be, hogy ha megnyitok egy dxf-et, módosítom, majd rá akarok menteni, akkor ne a mentés másként ablak jelenjen meg, hanem rámentsen a dxf-re ?
Kösz a válaszokat. -
-ZeeZee-
senior tag
válasz dcsabesz #5235 üzenetére
Alapvetően a "mentés" az előre beállított formátumba fog menteni. Ha te dxf-et állítasz be, akkor arra fog menteni alapértelmezetten mindent (dwg/dxf). Ez a beállítás az Eszközök/Beállítások/Megnyitás és mentés alapértelmezett mentési típusnál állítható be (vagy: _options/open and save).
Nem azt nézi, hogy mit nyitottál meg, hanem hogy mi az alapértelmezett mentési mód.
-
tpotyka
tag
Sziasztok, van köztetek olyan, aki Windows 11 Pro -n használja az AutoCAD-et, és tapasztalt olyat, hogy az asztal megjelenítése parancs során zavaró villódzás kíséretében mennek az ablakok kisméretbe? Hiába kapcsoltam ki az animációs effektet. Kérdem, aki találkozott ilyennel, mit lehet tenni ez ellen? Win10 ugyanezt az ACAD-et nem így kezelte.
Elsősorban Win11 problémára gondolok, ezért oda írtam (ld. #15467), máshol olvasva sem sikerült még a jelenség nyomára bukkannom, de próbálom kiszűrni, mi a kiváltó ok.
-
MODERÁTOR
válasz tpotyka #5238 üzenetére
Nem vettem észre zavaró villogást, de most teszteltem és kikapcsolt Windows animáció mellett én is láttam egy kis "ugrálást", amikor Win+D-vel letettem az asztalra.
Próbáld meg kikapcsolni a DirectX12 módot.
GFXDX12 értékét tedd 0-ra. Ez egy rejtett változó, ami nincs dokumentálva, de simán csak annyit csinál, hogy DirectX11 módba állítja az Autocadet. Tettem vele egy próbát és úgy tűnt segít a problémán. Ha neked mégsem válna be, akkor ne felejtsd el visszaállítani 1-es értékre.Harrrr!!!!
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Az Autocad illetve az Inventor program aktív felhasználóitól kérdezném, hogy ha egy gépet építenék egy rokonnak kifejezetten multimédiára és a fent nevezett két programmal történő munkavégzésre akkor az alábbiak jók lennének?
12600-as Intel processzor
16 vagy akár 32 GB RAMVGA tekintetében viszont nem tudom, hogy érdemes-e egyáltalán komolyabbat beletenni mint egy 8GB-os RX 580 ???
Előre is köszönöm a segítséget.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
tpotyka
tag
Szia Ndruu, köszi a tippet. Kipróbáltam, de nem oldotta meg. (De most legalább tudok erről a rejtett változóról.)
Imitációként: pl. legyen 6 dwg megnyitva, pár egyéb prg, pár böngésző, lev.rsz, vagy egyéb, ami egészen normál használat (nálam), s az ACAD-től elkalandozva 3-4-5. helyre átkattntva, majd asztal (=Win+D)... éééés jön a flash show.
Civil 3D-nél is ugyanez a jelenség, persze nem lep meg ezek után.
Van egy sejtésem, hogy a Win 11, akárhogy is kikapcsolható(nak tűnik) az az idétlen animációs effekt, rejtve mégis az lehet az alapértelmezett, és totál szerencsétlenül bírja azt meglépni (=nem bírja megugorni), amikor több ACAD-es ablakot kell(ene) lecsengetnie, talán nem varrták el az egészet normálisan, hogy hol legyen blokkolva az effekt - ami nekem magától értetődően abszolút nem is kellett.
-
MODERÁTOR
válasz blaca83 #5240 üzenetére
Az Autocadnek mindegy, dedikált és integrált GPU-val is ugyanolyan lassú. Csak a CPU számít, annak is az órajele (minél magasabb) és az egyszálas számítási teljesítménye.
Inventort nem használok, ott talán kicsit többet hozzá tud tenni a GPU a számításhoz.
Harrrr!!!!
-
Kapanyél
őstag
Hi!
AutoCAD LT Autodesk 365 licence-szel használom Windows PC-n és iPadOS-en az alkalmazást.
Tervezem a váltást MacOS-re - a 2024-es verziót el fogom tudni indítani bejelentkezés után, vagy azért külön kell fizetnem?Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
zazira2
tag
Sziasztok! Autocad 2000-ben a sraffozás megjelenítési sorrendet nem tudom utólag módosítani, régebben nem volt gond vele. Mit lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Futás, futópályák
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest