Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz FeRRaR1 #40593 üzenetére
Az csak ezzel a vödörrel működik és akkor strandpapucs-zokni kombóban feltújt HYDRO2-val
[ Szerkesztve ]
-
JHONNY 79
aktív tag
Láttam már többen kérdezték, de vajon mi lehet az anyag különbsége a Fusso Dark és Light között?
-
Formaster
addikt
válasz RP1980 #40589 üzenetére
Kötve hiszem, hogy kereskedelmi forgalomban elérhető kerámia 3-4 évet bírna. Ha kettőt tud, akkor szvsz már tapsolni lehet. Úgy gondolom, hogy ilyenből sincs sok és ehhez is vitrinben kell tartani. Bár Dodi tudott valamit ami 8 évig fent marad (Ja az a reload, ha minden mosás után felrakod )
(#40588) Gombinyó Gratulálok, csak tippeltem, mert amit én használok, az otthon nem kapható.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Tálaltam egy videót.
Rovarok oldása. [link] -
RP1980
tag
Amit mindenkinek szoktam az a gtechniq crystal serum light kb. 26000re jön ki Angliából slimsről rendelve. Ez kb 3-4 évig bírja. Lehet topingolni az exoval de magában is elég jó.
A másik a carpro cquartz uk 3.0. Ez itthonról kb 22000 postával. Ehez jár egy kis flaska reload is ami annyit tesz, hogy aplikálás után pár órával már mehetsz a kocsival.
Nanolex si3d sem rossz, de macerasabb aplikálni és 1 évet bír. Ebayről a németektől kb 13-15000 de ez csak az üveg aplikátor stb nélkül.
Én ezeket ismerem jobban.
Jó lehet még a srev faces cuccai, de ott pl. a nagyágyút az ultimát csak partner veheti meg.
Többiek biztosan tudnak még mást is. -
keyol
aktív tag
Sziasztok.
Kerámia bevonatot szeretnék az autómra.
Tudnátok ajánlani ilyen terméket,ha lehet akkor árral.Nagyon köszönöm . -
JHONNY 79
aktív tag
Bilt-Hamber-Double-Speed-Wax-ot használt már itt valaki? A Fusso-hoz képest hol van?
-
bogyo74
tag
Félig offtopic.
Használok tetőcsomagtartót, amelyik alján a rögzítésnél ún. gumipapucsok érintkeznek a tetőn lévő fényezéssel.
Ajánlás szerint ugye teljesen le kell tisztítani a felületet felszerelés előtt, mert a kettő közé szorult szemcsék a mozgás következtében csúnyán karcolnak. SZVSZ mindenképpen lesz mozgás, és mindenképpen marad valamennyi kosz.
Eddig úgy oldottam meg, hogy a karosszéria elemre valami ragasztószalagot tettem, természetesen alapos tisztítás után. Mondjuk ott is valamennyi mozgás lesz, de talán kevesebb.
Ti mit ajánlotok?Bogyó
-
RP1980
tag
válasz zsolti1 #40577 üzenetére
Legközelebb egy próbát megérne hab nélküli kezdéssel. Esetleg egy teszt szerűt úgy, hogy egyik felén habbal a masikon csak a vízzel leveretni. Mert itt nem tudni mennyit tesz a dologért a hab és mennyit a bogár stop. Amennyiben ez a bogár stop eredménye, akkor egész meggyőző.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti1
csendes tag
https://youtu.be/JhpqyPhA3CE
Öt percet hagytam a habot.[ Szerkesztve ]
-
zsolti1
csendes tag
Nincs más bevonat az autón.
https://youtu.be/8mX-LRV9wgo -
zsolti1
csendes tag
Sziasztok.
Kipròbáltam a wolf's-os bogárstoppot.
Esztergombòl mentem Szigetvárra
(300km. pálya) Tegnap du. indultam ,elötte aplikáltam
és este érkeztem, ma du. pedig lemostam
nagyon jòl lejöttek a dögök.
Csináltam videòt ha gondoljátok megpròbálom
valahova feltölteni. -
Petyyyyy
addikt
-
polonic
félisten
A gyeon-t mintha írta volna valaki, hogy nagyon jó gumira.
-
RP1980
tag
válasz Peti78 #40563 üzenetére
A perl a gumik oldalfalán nekem sem működött igazán jól. 1:3 ban szinte semmi volt, pedig tsizta nem kiszáradt abroncsokra kentem. 1:1 ben már valami, de úgy hogy 2x kentem át és csak a második aplikálás során töröltem nagyon gyengéden vissza, úgy hagyott moderátan csillogó, inkább szatén fényű felületet. Külső műanyagokra viszont nagyon meg vagyok vele elégedve. Motortérben pedig kiválló.
-
i-sti
senior tag
válasz Peti78 #40561 üzenetére
Leírom az állapotgépet, lehet megtalálod bug-ot benne.
1: Gumikat befújom 1:10 zöld Meg's APC-vel, majd ecsettel/kefével súrolom.
2: Öblítés
3: Újra fújok rá APC de kevesebbet, csak hogy meggyőződjek, hogy már fehéren habzik, vagyis nem színeződik el a piszoktól
4. Öblítés
5: Minden IS lefújok #csakazavalanche-el.
6: Öblítés
7: BSD/Ablakpucolás alatt a gumi oldalfala megszárad, nem szárazólom külön
8: Szivacs applikátort befújom gazdagon 1:1 PERL-el, majd jól beledolgozom.
9: Hagyom "hatni" 5-10 percet majd visszatörlöm.Novum Forum Siculorum
-
i-sti
senior tag
válasz nVIPER #40559 üzenetére
"Autósamponból mi az etalon, illetve külső műanyag apolásnál mi a legtartósabb anyag? CG - TIRE AND TRIM GEL FOR PLASTIC AND RUBBER ???"
Samponból:
Sonax 2L sampon, itt sokan használjukKülső műanyagra:
PERL jó, de 1 esőnél/mosásnál nem bír többet. Nem veszem újra.
Amit írtál a CG lehet kipróbálom azt vagy valamit a Shiny Garage-tól: Coco vagy Back2BlackNovum Forum Siculorum
-
nVIPER
senior tag
Sziasztok!
Néhány tapasztalat:
Belső tér: Műanyagápoló; Shiny Garage Interior Satin Dressing. Nagyon jó kis anyag, felületre közvetlenül nem szabad kenni, csak kizárólag mikroszálas kendőre fújni, hígítatlanul. Forró / tűző napon kész rémálom, ugyanis műanyagokon kiválik egy fehéres réteg, amit egyből nem is lehet észrevenni, csak ha nagyon figyelmes vagy. Ez így csúnya, nem is tudod letörölni vagy újra leápolni, előtte APC-vel le kell szedni, utána mehet újra fel a cucc. Egyébként közepesen fényes, jól kiemeli a műanyagok textúráit. Nagyon koncentrált, sokáig elég. Illata nagyon kellemes.
Auto Finesse Spritz; Na ez nagyon brutál! Természetes fény, abszolút matt hatás, nekem bizonyos szögből nézve olyan, mintha grafittal lenne leöntve a műszerfal. Mély textúrát kölcsönöz a műanyagoknak. Koncentrált és kiadós termék, alapból szórófejes palackban érkezik. Illata nekem kicsit steril, de friss, még napok múlva és jól érződik. A port nagyon jól taszítja. Egyelőre ez eddig a befutó.
Külső: Auto Finesse Iron Out. Remek termék, - eddig iron-x -et használtam, ami talán picit reagensebb anyag -. Nagyon jó vasoxid eltávolító. Sztem ára is elég korrekt. Mindenképpen ajánlott!
Autósamponból mi az etalon, illetve külső műanyag apolásnál mi a legtartósabb anyag? CG - TIRE AND TRIM GEL FOR PLASTIC AND RUBBER ???
-
runner 125
nagyúr
válasz momo2828 #40554 üzenetére
Sajna ugyanezt tapasztaltam én is az AG gumi és műanyagápolónál, egyszerűen nem tartós, pedig maga a felvitél utánai állapot szép.
Kíváncsiságképp most berendeltem és kipróbálom a Koch-Chemie szilikontmentes műanyagápolóját."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
momo2828
tag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalatot én is megosztanék, mostanában téma volt úgy láttam pár dolog. AG Vinyl & Rubber Caret használok én is, az eredmény tényleg szép, gumin és műanyagokon is, de egy mosás és le is jön.
Rovaroldó témában én a Turtle Waxos Bug & Tar removert használom már több mint egy éve. Mivel szinte csak pályán megyek, mindig tiszta bogár a kocsi, nekem ez nagyon bevált. Múltkor próbaképp vettem egy üveg SG insect removert, de az szintekkel rosszabb volt, és foltot is hagyott, pedig nem hagytam rászáradni sem.
Nemrég kellett nekem is száraz PTFE spray, OBI-ban én WD-set nem láttam, csak MOTIP-est, de amire kellett, arra tökéletes volt az is.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Akarok rendelni kintről 800gsm Auto Care kendőt. Melyik eladótól vegyem aki tuti jót küld?
Meg kellene valamilyen wax! -
8
senior tag
válasz Kabel15 #40549 üzenetére
Gumikéderre (és bármilyen gumi és műanyag részre) a kedvencem Auloglym Vinyl & Rubber Care
Szilikonmentes, vajpuhává teszi a kédereket.
Gumin matt lesz, műanyag dolgokon kis mennyiségben félmatt/selyemfényű, nagyobb mennyiségben fényes. Gumiabroncsra is tökéletes, egy ecsetre ráfújni és körbekenni, szép fekete teljesen matt abroncsokat csinál.
Megkérik az árát de nagyon sokáig elég egy flakon.52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok,
Gumi kéder ápolásra mit ajánlotok?
Kabrio tető zárásánál lévő gumikat szeretném végig kenni, meg az ajtó körüli kédereket.Köszönöm
Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
RP1980
tag
válasz Peti78 #40547 üzenetére
Én akkor kezdeném ha már gyengélkedik a fusso. Nem kenném be az autót BSD vel amíg nem indokolt, mert a fusso fényesebb és selymesebb/simább felületet ad. Persze próbáld ki egy elemen, ha viszket az újjad, baj nem lesz belőle.
Kb. semennyit a visszatörléssel! Viszont az aktuális időjárásra való tekintettel napon és forró kasztnin ne állj neki, mert maszatos marad.[ Szerkesztve ]
-
Peti78
őstag
A BSD-t fel lehet rakni közvetlenül a Fusso után?
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
veterán
-
Hellas
senior tag
Koch Chemie Speed Glass Cleaner vélemény?
-
DJ. Ru$y
félisten
-
RP1980
tag
Páramentesítős üveg tisztítót vett fater. Valamennyire tényleg páramentesít, mert ahová nem kent , ( belső visszapillantó mögé pl) ott jobban párásodott a szélvédője.
Illata sem rossz, nem úgy mint a sokkal drágább Angelwax Visionnek aminek tömény hugy (na jó amónia) szaga van.[ Szerkesztve ]
-
kisZ2
csendes tag
Száraz PTFE spay van az OBI-ban (wd-st meg motipest láttam).
Ami még érdekelne, hogy használt-e már valaki Astonish márkájú termékeket és ha igen mik a vélemények. Ugyanis az OBI-ban elég sokféle Astonish terméket lehet kapni és az áruk csak egy ezres. -Link-
És még egy dolgot kérdeznék, ti hogyan takarítjátok ki a kefe vagy ecset sörtéinek alján megtapadt olajos, zsíros retket?
[ Szerkesztve ]
-
JHONNY 79
aktív tag
Kátrányoldóból melyik lenne jobb választás felület előkészítéshez? KC rovar és kátrányoldó, vagy KC Eulex?
-
MrSealRD
veterán
válasz DJ. Ru$y #40531 üzenetére
Hát ez a kör 31K Slimsből. A két kék ecset 11.48USD volt szállítással.
Tudom, hogy ez elsőre soknak tűnik, de utálom amikor retkes a kocsi...és sajnos nagyon sokat el tudok locsolni a lándzsásban. Ráadásul legutóbb, hiába nyomtam habot, meg samponost, meg mindent, a bogarakat nem szedte le teljesen és a felniken is maradt retek... Így meg kicsit kidobott pénz. Viszont van lehetőségem magasnyomásút használni olyan helyen ahol nincs sürgetés, így inkább saját szerekkel fogom megoldani ezentúl.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
i-sti
senior tag
válasz szabi325 #40530 üzenetére
Remélem jó a link.
[Premium Korean microfiber twisted pile drying towel Free world wide shipping - 12USD]Novum Forum Siculorum
-
MrSealRD
veterán
Na, alakul a készlet. Az eddigi GS-ek mellé ezek érkeztek ma:
A két kék ecset kakukktojás, az lucullan Chen bácsikámtól...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
RP1980
tag
válasz JHONNY 79 #40527 üzenetére
Erre a gyurmás dologra nem tudok 100% biztos választ adni. Én jó alaposan átmosnám green staros oldattal (1:2 max 1:5) aztán políroznám. Nem hiszem, hogy az a vékony réteg ami ezután marad gondot okozna.
A nitro higító biztosan levinné, hisz még a kreámiát is lekapja, de azért már ne nitrozzuk a lakkot ha nem vészmegoldásnak kell
[ Szerkesztve ]
-
JHONNY 79
aktív tag
Fussoval bekent felületet lehet polírozni?Ha igen, van valami különleges eljárás, vagy minden mehet ugyanúgy?
-
8
senior tag
Valszeg fenyőgyanta. Ha az, akkor spec gyantaoldóval, vagy ha nem akarsz sokat költeni akkor tiszta alkohollal próbálkozz. Kátrányoldó spray is jó lehet bizonyos fajta gyantákra (nem mindegyiket oldja, fenyőfajtától függ). Esetleg étolaj. Google segít az egyéb praktikákban, nekem az alkohol működött legjobban.
[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
8
senior tag
válasz Gombinyó #40473 üzenetére
Attól függ milyen ragasztó.
Próbáld meg lefagyasztani (pl jégkockával) és egyben óvatosan leszedni / letörögetni a nagyját.
Utána WD-40 feloldja, mikroszálas kendővel jól letörlöd, majd kárpittisztítóval ki tudod szedni a WD-40 maradékát.Jobb kézi mosóban gőzzel leszedik neked.
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Tegnap lemostam az autót, azonban nem vagyok elégedett az eredménnyel.
Apró sárga pöttyök, szinte levakarhatatlanul rajta maradtak (fanedv?) és a bogarak sem jöttek le tökéletesen.
Milyen fázist és szert iktassak még be?1. Prelix aktív hab lándzsával (50 ml 1 liter vízhez, de elég gyengén habzott)
2. Öblítés után Sonax piros bogároldó a kritikus részekre. (ez pont elfogyott, nem tudtam bőven felvinni)
3. Sonax fényező sampon, két vödrös mosás, mosókesztyűvel. Közben Sonax bogárszivacs.
4. Öblítés és szárazolás után Sonax gyorsviasz.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
8
senior tag
Tudnátok ajánlati mikroszálas kendőt (többféle kéne), szegés és címke nélkülit, megfelelő minőségűt (értsd nem kapaszkodik az ujjamba mikor végighúzom rajta) emberi áron?
-
i-sti
senior tag
Mivel a vasárnapi #csakazavalanche és #csakakézimunka után túl lettem egy nagy viharon és ~80km itt volt az ideje egy mosásnak.
VP CPW: 200ml+600ml víz, így ért is valamit.
Mivel vasárnap kapott BSD-t, a CPW is szépen lehozta a pár darab eső/por cseppet.
Annyira hogy megnéztem egy fehér mikrószálason mennyi szennyeződést maradt a fényezésen és semmi.
Így, lehet most rossz leszek, de szárazoltam egyet és a CleanKorea kendőn egyáltalán nem lett semmiféle kosz.Utána természetesen ment fel egy újabb adag BSD.
Innen is nagy +1 a piros Sonax mikrószálasoknak. Most azzal finish-eltem az ablak pucolást, zöldbékás + autocare-es ablakpucoló rongy, remek eredmény
Perl 0 pont. +1 nem ér mert kb első eső/mosás leviszi a gumikről, pedig mindig alaposan átmosom őket APC-vel. -1 nem adok, mert az első esőig szépen tartja magát, amolyan seveled/senélküled kapcsolat ez.
Nagy +1 a CleanKoreás rongynak. Gyeon-t és a többi 800gsm autocare-es csodát szerintem már nem is fogom használni.
Kérdés:
Van olyan BSD szerű anyag ami előtt nem kell szárazolni, csak mosás/öblítés után ráfújom majd magától cseppmentesre szárad és hasonló eredménnyel bír.
Természeten BSD maradni a kézimunkák utánra.Novum Forum Siculorum
-
gooool
őstag
válasz Formaster #40496 üzenetére
Felkerestem, köszönöm, ő sem kecsegtetett túl sok jóval, főleg az árat figyelembe véve (amit nem sokallok, csak annak fényében nem éri meg, hogy milyen értéket képvisel a verda ).
Szóval némi bőrfestékkel megpróbálom halványítani a repedéseket, aztán leápolózom és legyen boldog, szerencsére az anyóson keveset ülnek, így reményeim szerint bírni fogja még 1-2 évig.Köszönöm!
Üdv, Balázs
-
FeRRaR1
őstag
válasz proof88 #40513 üzenetére
Nem tudok segíteni Magyar beszerzésben, mivel Angliában élek, rákerestem pár helyen ahol legolcsóbb volt megrendeltem, talán amazonról volt.
JHONNY 79
Én biztos nem várnék csak ezért. Szerintem vedd meg amikor kell amelyiket jónak gondolod. A régi biztos hogy jó, így azzal nem lősz mellé. Majd veszek egy újat ha elfogyott / megromlott a régim.
-
RP1980
tag
Jól tudod, sajnos bele tudnak égni/maródni a lakkba. Egy jó detailer is segíthet rajtad, ha nem lett koszos az autó nem muszály elmenni megint lemosni.
Én speciel Carpro ech2o-t használok erre a célra (is). 1:15ös higításban. Nagyon jól lehozza a bogár maradványokat max 2x kell befújjam vele. (mióta kerámia van fenn elég 1x is) Azért is jó még az ech2o mert eleve víz nélkükli mosásra is tervezték. Ezért elméletileg a benne lévő polimerek egy film réteget képeznek a lakk és a kosz között mikor törlöd. -
MrSealRD
veterán
Hasonlóan jártam a hétvégén, és pár érdekes megfigyelésem is volt. Nem tudom milyen lények ezek, de a szélvédőről lemosni szenvedés. Szó szerint beleragadnak... A lándzsás mosóban sem a hab, sem a tisztítószeres magas nyomás nem viszi le...
Szóval kell valami atomfasza bogároldót szerezni. Lehetőleg olyat ami mehet a szélvédőmosó tartályába is és külön is használható.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz FeRRaR1 #40512 üzenetére
Ilyet hol szoltál venni? Gondolom ez jó arra is, ha az egyik oldalon elkezdett nyikorogni a tükör is a ki-/behajtás közben?
Más: szombati pályázás után rengeteg bogár lett a kocsi elején. Mivel este értem haza fel sem tűnt, főleg hogy a háta és az oldala kvázi tiszta, mert előtte mostam le. Vasárnap vettem észre délelőtt hogy tele van az eleje bogármaradvánnyal. Aztán nem használtam a kocsit 2 napja, most jutott eszembe hogy amúgy tűz a Nap, kánikula van (költözés után lakásrendezkedés közben kimennek a fejemből dolgok). Jól emlékszem, hogy nem csak a madárkakik, de a bogármaradványok is kárt tudnak okozni a fényezésben ha jól odasüt a Nap? Jobb lenne lemosni este a kocsit, ugye?
-
Drughi
addikt
Nyikorgó ajtó ellen mit fújjak?
Talán WD40 van a garázsa, esetleg műszerolaj / kontakt spray.
Xiaomi 14T
-
-
RP1980
tag
válasz zsolti1 #40500 üzenetére
Azért a meguiars koronggal ne ess neki a piros 1k lakknak, azt tartogasd 2k festékre. Sajnos pont pénteken néztem a polirtech oldalán, hogy 1db korong kerül 4 vagy, 5 ezerbe. Vagy én néztem el valamit múltkor vagy ők válzoztattak de így azért emberes az ár. Külföldi oldalakon a 2 db os van 6 körül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest