Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
keyol
aktív tag
Sziasztok.
Megjött a menzerna csomagom.Kíváncsi leszek hogy fog teljesíteni.Bár annyi féle pasztát kaptam,hogy szerintem nem is tudom mindegyiket kipróbálni.....
-
törölt tag
Üdv!
Mivel még elég sok tanulni valóm van,ezért szívesen vennék minden segítséget!
Gyurmával kapcsolatban, érdemes-e vennem saját felhasználásra és pontosan hogyan is kell használni?
Amint láttam, nem egy olcsó dolog, az egész autót át szoktátok vele dolgozni, vagy csak a vízszintes részeket, hány alkalommal lehet használni?
Előre is köszi a válaszokat! -
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Ma találtam rá erre a fórumra és igen sok hasznos dolgot olvastam, valamint sok szép munkát láttam.
Lelkes amatőr ként én is próbálkozom a 18 éves járgányomon több kevesebb sikerrel de a legapróbb mosós karcokat nem igazán sikerül mindenhol eltüntetnem. Van egy olcsó fordulatszabályzós gépem, 3M közepes pasztával próbálkoztam és teknőcös metálra való folyadékkal fényesítettem (eddig)
Ilyen volt amikor vettem!
Ilyen most! -
törölt tag
válasz diablo1984 #12492 üzenetére
Ez igaz.kb 2000-es papírral fel foltak húzva és müanyageljárással volt lakkozva ahogy előbbi hsz-ben leírtam.
Mint látható az utcsó képen a legvilágosabb metal ezüstel lett megfújva ill. oldoszeres komoly karcálló lakkal lett lekezelve. -
törölt tag
válasz Motion_Blur #12485 üzenetére
Porsche felniken is hasonló bemarodások és padkázási nyomok voltak.
Végeredmény:
Polírozott felni: nos nem rossz dolog mert csicsa fényeség stb...de ha 1500-as papír felett csiszolsz valamit meg ez lehet lámpa vagy alufelni akkor csak egy féle lakk marad meg rajta az a műanyagos porszorással vihető fel amit 33percig +210fokon égetnek rá.(lámpára nem).
Szóval a hagyományos 2k-s autólakkokal le lehet festeni de nem lesznek tartosak kb 1év és elkezdenek vedleni... -
Matthew
őstag
Sziasztok!
Hol tudnék venni javítófestéket metál fekete autóhoz, Audiról lenne szó. Van néhány apróbb kőfelverődés, horzsolás, ezeket szeretném kijavítani vele.
Előre is köszi! -
MunezXBK
nagyúr
válasz diablo1984 #12486 üzenetére
Becsiszol, políroz.
-
bitpork
nagyúr
Az alamíniumot ha oxidálódni kezd csak a mar megkezdett réteg eltávolításával lehet menteni, nem? Nekem anno a pohunál mondták h a kasztnihoz ha nem a spec aluhoz valo szérszámmal érnek akkor elkezdi az oximaxit és onnantól vége annak az elemnek.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
MunezXBK
nagyúr
válasz diablo1984 #12486 üzenetére
Vagy polírozni.
-
diablo1984
veterán
válasz Motion_Blur #12485 üzenetére
festeni
MunezXBK: az alu színe így azért kissé esztétikai hibás lesz, mert nyoma marad az oxidnak nem? utána lakkozni már nem olyan, főleg a körkörös minta miatt sem szerencsés a polír.... mármint a marás mintára gondolok itt...
[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
-
törölt tag
válasz Motion_Blur #12480 üzenetére
Hy...
Hát az nem Tükörpolír csak egy esztergált cucc és lelakkozták.Sajnos kapott valahol egy kis "léket" majd alá fojt a viz akármi.Most az alumunium neki állt oxidálodni.
-
MunezXBK
nagyúr
Ha ráérsz, gurulj el erre, itt a felnis arc.
-
diablo1984
veterán
oxidálódik, legalábbis úgy néz ki mint az alu oxid!
-
Motion_Blur
félisten
Bal első felnimen ilyesmik jelentek meg:
Tükörpolír a felni és 4 éves. Idén tavasszal amikor felrakattam őket, akkor vettem észre. Mi lehet ez? Természetesen mosással, egyéb szerekkel nem jön le. Szerintem az anyagba marta bele magát valami.
Érdekes módon a többi felnin semmi nyoma ilyesminek.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
!Overdose!
őstag
válasz runner 125 #12472 üzenetére
A Mike Sanders-ről a Totalcar-on olvashatsz bővebben, Csikós azzal kezelte az állólámpást, Bandi pedig a 02-est.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
Agostino
addikt
Laybee - na igen, anno mintha én is ilyesmit hallottam volna. két évente visszatérő történet lesz. dühítő, mert belül patent a kocsim...
Dodi72 - köszi, mester. még annyit, erőstísd meg vagy cáfold: tegnap nézegettük szerelővel a járgányt, elbeszélgettünk vele a lehetséges cserékről. akkor annyit mondott, hogy az újabb kocsik horganyzott acélból kerültek kialakításra, ami nem tud megrohadni. igaz ez?
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
törölt tag
válasz Agostino #12473 üzenetére
Hát ez valoszinüleg már bellűlről jön kifelé ami nem jó jel.Le kell venned a sárvádőt és kezd el a belső peremnél orvosolni a hibát.
Skoda fábia járt nálam ami 2 éve lett feste márkaszervizben.Fogták megvették az új fekete elemeket kivűlről gyönyörüen megfújták csak a belső részével nem foglalkoztak "úgy is oda megy és takatja a műanyag dobbetét címszóval".
Nos már párszor elmondtam,leírtam az nem alapozó festék valamiféle előkészitő cucc ami 2honapnál tovább nem bírja a külső környezeti tényezőket.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz runner 125 #12472 üzenetére
900-as üregvédő és a 950-es alvázvédő
-
Agostino
addikt
sziasztok
milyen árakat tartsak szem előtt, ha a kocsimon ugyan ilyen jellegű rozsdák ütötték fel a fejüket? a képek nem a saját autómról vannak, indexről loptam, de kb ez a helyzet. érdemes ezekkel bármit kezdeni, vagy tegyek félre inkább és vegyek pár év múlva új autót. idén 17 éves a polom.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
runner 125
nagyúr
válasz #00809728 #12471 üzenetére
Köszi!
Annyi van belőle, mint a huzat, melyiket célszerű választani? Nem kell nekem fényezhető.
Index-en valami Mike Sanders féle zsírt írtak, de erről nem nagyon találok semmit.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
törölt tag
válasz runner 125 #12470 üzenetére
Body termékek erre jók...
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Melyik termék most a legminőségibb, legtökéletesebb alvázvédő és üregvédő?
Tervezem egy használt GrandVitara vásárlását, s még időben szeretnék a korrózió elé menni.
Köszönöm.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Metalfan
senior tag
Sziasztok!
Elkezdett leválni a típusjelzés a kocsimról. Mivel lehetne leszedni - hogy a ragasztónyomokat eltüntessem - és utána visszaragasztani a feliratot úgy, hogy az ott is maradjon? Gondolkoztam egy pillanatig az új típusjelzésen, de 3 karakterért (S70) a fél vesémet kérnék el...
-
Tomics
addikt
Az ajtókban cuppog az ablak ha le/felendem, mintha hozzá lenne tapadva a gumihoz vagy ragadna. Mivel kezeljem le az ablakokat illetve az alsó/felső guminyílásokat érdemes valamivel takarítani?
PH! addikt since 2004
-
Krisz79
őstag
Használtatok már teflon viaszt?
Én vettem 1 flakont kipróbálni. (Saratoga)
Tapasztalat vele?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
MunezXBK
nagyúr
[Ózonos tisztítás] kész, nagyon komoly!
-
Jaded
őstag
válasz focvis #12447 üzenetére
Ezt nem tudom,nem ismerem annyira a vanish cuccokat. Gondolom bekevered vízzel,aztán beáztatod a mikroszálast és elkezded dörgölni óvatosan. Vagy van a turtle waxnak ilyen kárpit tisztító löttye,az sem rossz. Én speciel Autoglym beltér sampont használnék mikroszálassal. Asszony kocsiját azzal csináltam,egész jó lett.
Renault Megane IV Limited
-
Jaded
őstag
válasz diablo1984 #12443 üzenetére
Az újabb autók nem Ennyire kényesek (persze eláztatni tényleg nem kell). Mehet rá vanish is,de én mikroszálas kendővel csinálnám.
Renault Megane IV Limited
-
MunezXBK
nagyúr
válasz Motion_Blur #12444 üzenetére
Autoglym.hu.
Vagy veszek tőle, házhoz szokott jönni.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz zsolt1129 #12420 üzenetére
Igen, Rain-X-et vettem, 3000 Ft volt. Sajnos az ablaktörlőmet kinyírtam télen ezért ha nem esik az eső és nem elég vizes az ablak, akkor nagyon rondán "belecsíkoz" a nano rétegbe. Ezt leszámítva jól sikerült az anyag felvitele.
más téma: CarPro CQuartz DLux, vagy ehhez hasonlóan hatékony illetve halandó ember számára is elérhető műanyag ápolót tudnátok ajánlani? Értsd: van magyar kiskerben
Sajnos pár műanyagomat már agyon kiszívta a nap, + az ajtók körüli gumikat is szeretném valamivel átkenni.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
diablo1984
veterán
válasz focvis #12440 üzenetére
először eldugottabb helyen próbáld ki(márha a tetőn van ilyen ), ha ott koés, akkor mehet másfele is! mindenképpen ne bő nyállal csináld és a lehető legkevesebb vegyszerrel! nekem a rácsos passatomnak a tetőkárpitja egy vékony rongy volt egy habszerű szarra ragasztva, na az is az oldható ragasztók egyike!
-
veterán
válasz diablo1984 #12437 üzenetére
Golf 6, nem plüss benne a tetőkárpit, kicsit krémes fehér. Ma délután akartam megtisztítani, de csak kocsimosás lett belőle, meg ablakpucolás belülről.
Vanish mehet, abból melyik? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
-
veterán
Fehér tetőkárpiton koszos ujjlenyomatokat találtam
Mivel tisztíthatom?
Vanish Oxy Action vízben feloldva + körömkefe?
Esetleg sima (lila) Vanish + víz + kefe?Köszi!
-
-v-
addikt
Srácok! Ilyen ragacsos cuccot mivel tudok a műszerfalaomról leszedni, úgy hogy le is jöjjön de ne bántsa a műanyagot? A magas sugárzók voltak ilyennel rögzítve, valami ragacsos ragasztó maradék, így le is lehet gyurmázni valamelyest, de leszedném rendesen mert már jó ideje nem ott vannak a hangszórók és elég gázul néz ki Alkohollal lejön?
-
No.01
őstag
Dodi:
Ezuton is koszonom a kivalo munkadat az autonkon. A kollegak egybol meg is jegyeztek, h milyen szepen csillog.
A szelvedo polir ill az a cucc amit rakentel (mi is volt az??) olyannyira bevallt, h visszafele jo 500km-en esett es az ablaktorlot egyaltalan nem hasznaltam. Ennyire durva cuccot meg nem lattam arrol nem is beszelve, h ha nem a sajat szememmel latom akkor el sem hiszem, h ennyire hatekonyan mukodik ez a vizlepergetosdi[ Szerkesztve ]
-
mv
aktív tag
Sziasztok,
Az asszony a hetvegen elnezte a garazskijarot es elkapta a hatso sarvedoivvel a kaput. Most orulok neki hogy milyen dorzsolt autom lett.
Komolyra forditva: lemez nem serult, a fenyezest kellene kijavitani. Tudnatok ajanlani Budapesten egy fenyezot, aki szepen dolgozik?
Elnezest az ekezetek hianya miatt
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
-
bitpork
nagyúr
válasz Motion_Blur #12418 üzenetére
En egy hibat eszrevettem. Amikot az eso nem esik csak szemetel es az utrol csak az elotted meno kereke altal felcsapott kosz van. Na akkor a teljes szelvedo atmegy egy opalos foschba.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
zsolt1129
addikt
Rain-x-et vetted? Mennyiért sikerült hozzájutni?
-
törölt tag
Akkor annyit megért... Tényleg jó cucc.
-
Motion_Blur
félisten
válasz #00809728 #12416 üzenetére
Auchanban sikerült találnom aranyárban, de megvettem. Ma fel is ment és tényleg drasztikus a különbség! kb. 60km/h fölött megindulnak a cseppek és egyáltalán nem szükséges használni az ablaktörlőt. 90-es tempónál meg minden vízcsepp leszalad a szélvédőről. Szakadó esőben, csuklós busz mögött teszteltem
-
neduddki
nagyúr
HI!
ma ketten mostuk az otot en mostam az esso oblitette, na ezt megcsinaltuk 3x...
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
törölt tag
válasz Motion_Blur #12413 üzenetére
Metroban is volt én akkor vettem 2-3flaskával.
Gáz utcában van egy autóalkatrészes ök tudnak hozatni de lehet van a boltjukban is. -
MunezXBK
nagyúr
válasz Motion_Blur #12413 üzenetére
Jó kérdés, engem is érdekel, Norautoban vettem régen.
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Nem tudjátok véletlenül,hogy ha valaki megvesz egy autót,ami taxi volt, akkor ennek a sárga matricának az eltávolítása mennyibe kerül?
Alias: Júzer error
-
Autoglym
tag
válasz Autoglym #12404 üzenetére
Mosás témához csak annyit fűznék hozzá, hogy a habos ELŐmosótól ne várjatok csodát, mert csupán annyi célt szolgál, hogy samponozás előtt minél több koszt távolítsatok el. NEM helyettesíti a sampont. Ha csak erős vízsugárral lesalagolojátok a kocsit samponozás előtt már az is egy lépés előre, ha előmosót is használtok, ne adj isten még magasnyomású mosót is, az már hab a tortán. Abba nem megyek most bele, hogy előmosó és előmosó között mekkora különbségek vannak, illetve ven-e egyáltalán értelme a habosításnak...
Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
válasz !Overdose! #12382 üzenetére
Tudsz rajta javítani, de tökéletes szerintem még csiszolás után sem lesz, csak újrafújva. Lagalábbis kép alapján. Használj Paint Renovator-t, utána meg Super Resin Polish-t
Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
nagyúr
válasz busman #12400 üzenetére
te most jársz autós topikban először?
10 éve vagy a PH!-n és nem ismered?én már az egyéni arcképet neduddki olvasáshoz és ismerethez kötném, nem csak úgy osztogatnám
(különben ez a hsz-e, meg teljesen jól olvasható)
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest