Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
válasz radi8tor #2430 üzenetére
Én a tetőről lógattam, míg a gép tolta a felvételeket. Sajnos kötve volt hol kell legyek, így a jelentős fényszennyezés miatt közel zenitre kellett rakjam a gépet, ha a csillagok kiexponálásához nem sárga függönyt akartam, ez sajna nem kedvezett a hullócsillagoknak. Lényegében 10-től napkeltéig (vagyis van naplemente is akkor már) folyamatosan megvan minden repülő, ami érintette a légteret, meg úgy 10 értékelhető fényességű hullócsillag. Úgy 2500 expóból
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Elég jól kitisztult, remélem azért néma a topik, mert mindenki az eget fürkészi, hátha maradt belőlük
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
A hét végére jön a hidegfront, és utána hiába lehetne jobb a kisebb páratartalom miatt, nem úgy tűnik addigra kitisztul majd.
Szóval lehet ez az év nem a csillaghullós fotóké lesz -
konyi79
addikt
Napfényes Kalifornia, ismét gratulálunk Lóránd!
-
konyi79
addikt
Én is csalódtam kicsit, 2-ig etettük magunkat a szúnyogokkal, de összesen kb 20-at láttunk, elég ritkás...
Volt 3 nagyobb, de ez akkor is elég gyér. A samy 12f2 neki volt szegezve az égnek, lett belőle vagy 1000 expo, majd össze kellene rakni, meg valami videót belőle... -
konyi79
addikt
Nagyon remélem kegyes lesz az idő hozzánk. Ma még tiszta nálunk az ég, hét második felére felhősödést mond. Ha holnap estére ideér, szívás. Szerintetek mennyire éri meg már ma is kimenni?
-
konyi79
addikt
Hali,
elkezdtem a Perseidák megfigyeléséhez keresni idén is a helyet, de szomorúan látom, a bevált lementett oldal, az égkép megszűnt.
Tudtok ajánlani valamit helyette? -
konyi79
addikt
Pont ezen agyaltam én is, a nátriumok eléggé monokromatikus, lényegében egy sávos színképe miatt ugye nem túl magas cri-vel büszkélkedhetnek (kb25), viszont pont ezért jól is szűrhetőek. Arról nem is beszélve, az a hullámhossz talán nem is olyan lényeges a csillagok szempontjából. A ledeknek viszont az össze-vissza vonalas szar színképe sokkal rosszabb, főleg mivel jórészük elégé el van tolva a kék felé jobb legyen a fényhasznosításuk. Ezekkel lehet valamit kezdeni?
-
konyi79
addikt
A tejútfotózásba próbálok én is bele mostanában, kisebb nagyobb sikerekkel. Találtam elég jó helyet hazai viszonylatban, az égkép szerint 6.7 a fényessége. Viszont még így is sok a bajom a fényszennyezéssel, lényegében ha felhúzom a csillagokat, a kép így is marha sárga alul. Ezt hogyan szoktátok korrigálni, ha nincs direkt szűrő? Ps-ben megvágni a 3000k körüli spektrumot? Elvileg a Na lámpák elég monokromatikus színképpel világítanak, vagy tudtok adni tippet?
Köszi! -
konyi79
addikt
válasz Stauffenberg #1286 üzenetére
Csak olvasgatom a topikot, mint érdeklődő úgyhogy bocsi beleszólok, de az A58 helyett a féligáteresztő tükör miatt (-1/3 FÉ) inkább az 5N-t írnám a sor elejére.
Sőt, később ha az IR szűrőt ki akarja szedni, lehet jobb is utódainál, nem tudnak a módosított érzékelőbe a belekavarni a fázisérzékelő pixelek. Nem utólsó sorban, használtan olcsóbb is. -
konyi79
addikt
válasz Stauffenberg #1202 üzenetére
Egy jó tejútfotóhoz kicsit délebbre kellene menni nem, Mo-ról is lehet olyat csinálni?
-
konyi79
addikt
-
konyi79
addikt
Üdv!
Néha kedvet kapok én is az ég fotózásához, de vegyesek az eredmények nagyon. Egy-egy csillagos égbolttal még nincs gond, meg néha sikerül számomra elfogadható csillagjárást is készíteni. Viszont bármennyire próbálkozok, tejútfotók nem akarnak összejönni. Vagy csak pár csillagom van rendszerint, vagy kiégett zajtenger. Nex5N-el kitobival próbálkozok, de olyan eszközöm ami követné az égboltot nincs, tehát a képek összefűzése kilőve. Egyképes expoval van lehetőség valahogy normális tejút fotót csinálni?
A másik dolog a DeepSkyStacker. Kipróbálnám, de nem egyértelmű a használata számomra. Tud valaki hozzá leírást valahol?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest