Hirdetés
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Monster Hunter Wilds gyorstalpaló érkezett
- Black Myth: Wukong
- Premier előzetesen az Alien: Rogue Incursion (PS5/PSVR2, PC, MQ3)
- League of Legends
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
menin
tag
válasz f.lorand #5702 üzenetére
Koszonom a biztatast ill. a tanacsokat is Meg probalkozom az utomunka finomitasaval ill. gyujteni meg hozza expokat.
Ami a Star Adventurert illeti a lenyeg az extrem pontos polusra allas(PoleMaster) ill. hogy a suly minel kozelebb legyen a tengely kozeppontjahoz, ezert nem is hasznalok gombfejet. -
menin
tag
válasz laskr99 #5698 üzenetére
Luzern-Svajc, varoskozponttol 5km-re kb. szoval egyaltalan nem idealis.
#5699Nimda
Nekem meg az elso verzio van es igazabol 2 dolog van ami nem tetszett benne a polustavcso ill. az ekvatoriális ek. Ezert ezek helyett Polemastert hasznalom polusraallasra ill. William Optics Polar wedge vettem a gyari helyett. Igy nekem 300mm-en 3 perces expok is siman mennek. -
menin
tag
Én Nikonnal fotózok és nem volt soha ilyen problémám. Sony MILC-nél hallottam ilyenről.
Nemrég érkezett meg a moddolt Nikon D5300-am és pár napja sikerült is letesztelni.
Sajnos JPG-en maradt valahogy a kamera így nem az igazi az eredmény de tesztnek jó volt.North American & Pelican Nebula
Nikon D5300 (h-alpha mod)
70-200mm@250mm
f2.8
46db 30sec
8db dark[ Szerkesztve ]
-
menin
tag
Sziasztok, tud valaki ajánlani egy céget aki vállal H-alpha átalakitást DSLR-hez?
-
menin
tag
válasz grabber #4506 üzenetére
Igazából az időjárás a legnagyobb lutri főleg télen. Ha elsősorban az északi fény miatt mennél akkor min 1 hetet javasolok hogy több esélyed legyen még kedvezőtlen időjárás mellett is. Én azért mentem télen mert elsősorban gleccser mászás és jégbarlang fotózás volt a turánk célja.
-
-
menin
tag
válasz nextman #3445 üzenetére
Marcius elejen voltam Tromso, Norvegiaban. Csak ajanlani tudom gyonyoru egy hely es a klimaja miatt nincs tul hideg ahhoz kepest hogy mennyire eszakra van. Altalaban oktober es marcius a legidealisabb idoszak de biztosra menni nem lehet. En 5 napot voltam es 2x mentem turara es mindketszer lathato volt de csak az egyik volt tokeletes felhotlen eggel szoval min. 4-5 napot mindenkepp erdemes tervezni hogy nagyobb legyen az eselyed.
Itt megtalalod a fotokat. -
menin
tag
-
menin
tag
-
menin
tag
Eloszor is nem asztrofotozas volt a cel hanem egy 3000km-es turat tettunk 2 het alatt foleg vad fotozas celjabol de azert sikerult par ejszakat is atfotoznom
Nagyjabol igy neznek ki a koltsegek:
- repjegy 800-1200 EUR de ez eleg sok dologtol fugg. En nagyjabol 900-bol kihoztam.
- uzemanyag, turavezeto, szallasok, etkezes, stb... - kb. 2000 EURSzerintem ha valaki csak asztrofotozni megy tehat egy szallason tolti az egesz idot joval olcsobban kihozhato.
Kb. 2000 EUR-bol sztem megoldhato egy ilyen tura de errol lehet Lorandot kene inkabb megkerdezni.Ha erdekel titeket itt vannak a fotok a turarol van koztuk egy Milky Way foto is.
-
menin
tag
Koszi! A reszletek:
- Sigma 35mm f1.4 a kep f2-vel keszult
- ISO 800
- 120 sec
- Sky-Watcher Star AdventurerKeszult kb. 30-40db expo de amit linkeltem csak egy expobol keszult.
Meg nem volt idom feldolgozni oket.Valzor: Koszi! Azt hiszem eleg ha annyit mondok hogy a ket Magellan-felho szabad szemmel is lathato...
Mint ket felho pamacs az egen. -
menin
tag
válasz radi8tor #3107 üzenetére
Koszi, igen felejthetetlen elmeny volt! Mindenkinek ajanlom aki teheti es Norvegia eszaki reszen meg az idojaras is teljesen kibirhato az elhelyezkedesehez kepest (eszaki szelesseg 70. fok).
Keszitettem timelapset is. Majd lesz egy video az utrol
Addig is egy 6-7mp-es timelapse:
-
menin
tag
-
-
menin
tag
Sörenbergben keszult, Svajc kozepso resze. Nagyjabol 1500m-en.
Igen sajnos a 30mp mar picit sok volt meg 14mm-en is de nem akartam nagy ISO-t hasznalni (ISO 2000 volt).
Legkozelebb inkabb 25 v 20 sec-el probalom majd. Egyebkent ez meg a stack nelkuli verzio ha kesz lesz majd felrakom azt is.meunier: Vszinuleg az utobbi mert abbol az iranybol nincs varos a kozelben. Ilyen zoldes elszinezodes volt azon a reszen amit utomunkaban tudtam csokkenteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest