Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. - StalkerSoup és Narodnaya Solyanka
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Előrendelői előzetesen a WUCHANG: Fallen Feathers
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Last Epoch
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
válasz
passatgt #25318 üzenetére
Tényleg attól függ, hogy mire akarod használni?
Amit nem bír: a folyamatos használat: ne akarj vele egyszerre vágni pár folyóméternél többet, mert leég. (az tehát NEM barkács használat, hogy évente egyszer órákig akarod járatni!!!!)
Ne akarj vele gyorsan dolgozni, lassan told az anyagot, hallani fogod, mennyire erőlködik (megnyugtatlak, vágtam én vele kétcollos egzóta pallót is, de lassan, igaz nem a hozzáadott lapokkal, bár azok sem használhatatlanok)
a pontosság, nem az erőssége, de lehet vele szépen dolgozni, csak ügyeskedést igényel.
bútorlapot ne akarj otthon vágni! - azt lapszabászaton kell.
Vannak alapvető dolgok, amit nem árt ellenőrizni:
- sík-e a munkafelület
- párhuzamos-e a lap a nútokkal
- derékszög-e a derékszög, stb.Ne terheld nagyon az asztallapot, mert deformálódhat.
Még elszívóval is porolni fog, beltérben maszk nélkül ne használd!
Újonnan csak + 100.000-ért kapsz már elfogadható gépet (pl. Makita MLT100)
-
Bari
Modder
válasz
passatgt #25318 üzenetére
Szia!
Pontosan ugyan ilyen gépet vettem tavaly én is, ha csak darabolni kel fa anyagot ahol nem számít hogy tökéletesen pontos legyen akkor használható. A fűrészlap egész jó amit gyárilag adnak vele, nem üt. A motorja is elég erősnek tűnik, igaz nem zárt kalickás asszinkron motor, hanem szénkefés, ebből kifolyólag elég hangos. Az asztalban lévő két bemarás csúszkához alapból nem volt párhuzamos sem egymással sem a fűrészlappal, csak az egyiket sikerült nagyjából hozzá idomítani ami elég nehéz volt lévén az asztallapra van felrögzítve a motort tartó szerkezet. A szögmérős tolókája vicc kategória, szinte használhatatlan. A steller szintén éppen, hogy használható kategória. Az sem volt párhuzamos a fűrészlappal, és nincs semmilyen állítási lehetőség, a csúszka részből dremellel csiszoltam ki az egyék végéből, hogy párhuzamos legyen. Szögben vágásakor képes a lap az egész rögzítő szerkezettel és a motorral együtt beremegni. Én alapvetően donornak vettem a motor, a fűrészlap befogató, és az emelő és döntő szerkezet miatt (ezek utóbbiak sajnos nem túl jó konstrukciók így marad a motor), egy saját körfűrész építéséhez, de addig is használni szeretném amíg eljutok oda, hogy átépítem. Egy fél napba telt, hogy használható legyen. Ha ezekkel a kompromisszumokkal megfelel akkor nem olyan rossz vétel. Az ár alapján én számítottam rá, hogy ilyen tüneteket produkál.
Új hozzászólás Aktív témák
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mikrotik routerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android szakmai topik
- Gumi és felni topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest