Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz robi222 #75931 üzenetére
Most fog a Zidoo frissíteni új modellekkel.
Nézzél körbe.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
robi-k
őstag
válasz robi222 #45161 üzenetére
Ha az OPPO-105/105D tudását szeretnéd elérni (azaz alkalmas legyen processzorként való felhasználásra is), akkor: kell egy Intel Skylake vagy Haswell architektúrájú processzorra épített HTPC + JRiver program + kell még egy DSP/AV processzor is, pl. egy MOTU 16A típusú készülék.
De nem fogod megúszni olcsóbban, mint a 105-ös OPPO, sőt, ha legálisan megveszed a szoftvereket, akkor... -
djnice
veterán
válasz robi222 #43426 üzenetére
A hdmi cserénél még mindig látom h mekkora különbség egy 8000- és egy 20000-Ft kábel között
Aham... Te vagy az akinél működik a placebo, pont ilyen embereket keresnek a drága hdmi kábelek gyártói.
Gyakorlatilag megcáfolod a protokoll működését, mert egy hdmi kábel semmilyen képminőségbeli javulást nem tud okozni. Javaslom fáradj át az elméleteddel ide: [link] -
törölt tag
válasz robi222 #43427 üzenetére
Tudod mi a nagyobb baj, hogy 80-100 körül megy, a 303D is (ami önmagában vicc), de összességében, objektíve a fontos/MP vásárolóktól elvárt tulajdonságokat mérlegelve nem jobbak, mint a feleannyiba kerülő MED. Ennek tetejében még ultragagyi a teljes tápellátásuk is, ha kicsit jobb hangot szeretnél - ami mozira is érvényes! - kezdhetsz a Moovika megoldásáért kajtatni, vagy tuning tápot pluszban fizetni. Nyilván aki MP-t vesz és korrekt képminőséget szeretne nagy képernyőn, egyéb opció nélkül, kénytelen a Popcront választani. Kb ennyi.
-
törölt tag
válasz robi222 #43418 üzenetére
Szerintem is a tápellátás a teljes hm lánc, azaz minden elemének egyik legfontosabb része. Finoman céloztam rá, hogy szarból nem lehet várat építeni, azzal a popival bármit csinálsz, kb alkalmatlan minőségi zenehallgatásra. Egyéb minőségbeli eltérés szintjén megoszlanak személyes tapasztalataink is, mivel nagyrészt a lánc többi eleme befolyásolja. Akkora különbséget, mint te, még ember nem látott/halott attól, hogy azt a kockát rákötötte, talán ezt is pedzegettük érintőlegesen, mint nagyrészt placebo hatást. Néhányan jelezték már, hogy semennyit.
HDMI kábel teszteknél szokott előfordulni, hogy milliószor átélt tesztjeleneteket látunk szebbnek jobbnak az új/vizsgált kábellel (főleg ha nagyon drága), majd eltelik néhány hét, kitisztul a fej és "visszaromlik" a kábel. Mégsem feketébb a fekete, mégis ugyanannyi a zaj, egyformán szaturált a kép. Nyilván csak annyi történik, hogy az eredetileg sem ott lévő különbség válik placebomentessé.
Az érem másik oldala, hogy ha ekkora difit tapasztalsz, nyilván megérte és örülünk közösen. Kisebb különbség esetén is megérheti a gyári cseréje.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz robi222 #43416 üzenetére
Nálam tápszűrő is van.
Sajnos egy olyan készülék ahol a gyártó a mai napig nem javította azt a hibát hogy 24/192 fájl lejátszásakor analóg kimeneten recseg, pattog, ahol a szoftver hangra nem megfelelő minőségű, a koax kicsatolás gyenge, szerintem, felesleges a külső táp update.
Ez csak a sztereóra vonatkozik.
Azonkívül a belső felépítése sem olyan h., nagyon vigyáztak volna a zajokra.
Azt még nem írtad le hogy használod. Hálózat, lemezek, koax, optika, hdmi, mögé kötött rendszer?UFF
-
nagyúr
válasz robi222 #43416 üzenetére
Sok esetben hallottam, láttam változást, többször javulást is tápkábelek, szűrők, kábelek esetén. Na én ilyenkor nem kezdtem el élménybeszámolót tartani a fórumban, hanem áthívtam a szomszéd srácot, hogy segítsen vaktesztelni. Ennek az eredményétől tettem függővé, hogy az eszköz maradt-e vagy nem, a rendszeremben. (Nem lehet mindent vaktesztelni, van amit meg nem érdemes, és hosszútávú teszt is szükséges, de ennek kibontását most hagyjuk.)
A tapasztalataiddal az a baj, mint ami rengeteg más hifi és audio-vizuális tapasztalattal. Nagyon nehezen eldönthető, hogy a tapasztalásban milyen arányban játszik szerepet a pszichés faktor. Erre utaltak itt többen is. Én javaslom, hogy csinálj a táppal hosszú hallgatásos, ABX-es és vaktesztet IS, hogy tényleg tudd, milyen hatása van a tuning-tápnak a rendszeredben. Persze csak akkor, ha nem elégszel meg az első "tesztelés" önigazoló eredményében.
(Félreértések elkerülése végett közlöm, eszemben sincs megkérdőjelezni a konkrét eszköz esetleges jótékony hatását, nem arról szól a posztom.)[ Szerkesztve ]
-
bbmt
senior tag
válasz robi222 #43388 üzenetére
A Med600-nál nekem is egyértelmű volt a hangminőség változás.
Projektoron nem vettem észre különbséget, igaz a szemem kicsit érzéketlen a nüansznyi változásokra, a fülem viszont tökéletes ( abszolút hallás, sok zenei stúdiózás, stb... )
Ezt az egész táp dolgot amúgy megúszhattad volna max 5 ezerből,ha veszel egy használt xbox tápot hozzá egy minőségi csatlakozót és valakivel megforrasztatod,ha te nem tudod.
Nekem kb ennyibe kerültA kanál a gyengék villája
-
Tibiajax
nagyúr
válasz robi222 #43365 üzenetére
rakj mindenképp a komponensek alá, meghálálják. 200ft-os cuccok alá nem kell, de ha egy picit, egy picit is komolyabb elemeket vadászol össze, szerezz be ilyeneket. a hifiben is (audiofilben, high-endben ez nem kérdés) nagyon fontos dolog az elcsatolás, a szeparáció, hogy a komponenst a lehető legjobban el tudd szeparálni mind egymástól, mind attól amin áll. mozgó alkatrészt tartalmazó egységnél főleg égbekiáltóan fontos és hálás dolog (futómű, hangfal..), de a többinél is sokat tud dobni, de ott már számít nyilván az is, milyen kategóriáról beszélünk.. dac-ok, előfokok alá is nagy előszeretettel raknak golyós, ilyen olyan kis akármiket, nem ok nélkül.
ezek a kúpok most olcsók voltak azért vettem őket meg ott ahonnan a táp is való, valami kétezer volt a 3db, nem téma. ha nem is dob sokat, de ennyit megér alá a szeparáltság
de amik tényleg nagyon jó dolgok pl (és simán hallani az eredményt amit okoznak egy rendszerhangban) azok a soundcare cuccok, pl
itt egy teszt, hangfal alatt. de ezt anno én is sokat tapasztaltam, amikor még ebben dolgoztam[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz robi222 #43362 üzenetére
Számos oka lehet annak, hogy nem hallottál különbséget, most nem sorolom fel mindegyiket. Amennyiben a rendszer, (lánc) minősége, felbontóképessége elér egy bizonyos szintet, akkor nagy baj van annak a hallásával, aki nem tudja egyértelműen és azonnal megkülönböztetni, hogy (jó) tüskéken áll a hangdoboz, vagy csak simán a padlón.
Nem divat, hanem kötelező tartozék.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Tibiajax
nagyúr
válasz robi222 #43340 üzenetére
[link] nálam nem volt kérdés a normálisabb táp a kis dune mögé. a gyárit nem sokáig használtam, kb két napot. hangban (egyelőre csak fülesen) tapasztaltam harapósabb mélytartományt, talán kicsivel megfogottabb magasakat. kb ennyi, a képével már alapból meg voltam elégedve, rosszabb biztos nem lett a nagy táppal..
-
Dorian
félisten
válasz robi222 #43344 üzenetére
A tuning tápnak csak akkor van értelme, ha a Dune belső tápáramköreihez is hozzá nyúlunk.
Erről egy fórumtársunk véleményét idézem:
"A külső tápegység által előállított +12V feszültség rákerül a nyákra, ahol többszörös feszültség átalakításra kerül DC/DC áramkörökkel (a DC/DC inverter IC-k működésüket tekintve kapcsolóüzemű tápegységek).
A DC/DC inverterek után kapott +12V, +5V és +3,3V feszültségek táplálják a lejátszó áramköreit (médiaprocesszor, memória, merevlemez, stb.).A DC/DC invertereknek nagyon-nagyon közömbös, hogy kapcsolóüzemű táp vagy lineáris táp állítja elő nekik a bejövő tápfeszültséget. Sajnos a popiban és a duneben is (ezek kapcsolási rajzát ismerem) nagyon "olcsójános" DC/DC invertereket alkalmaznak, amik bőségesen generálnak felharmonikusokat. És ezen nem fog javítani semmilyen "tuning" táp.
Amúgy megjegyzem, hogy ezt ki is próbáltam, a Dune BD Prime 3.0 lejátszómhoz építettem 4 csatornás toroid trafós lineáris tápegységet, de nem hozott észrevehető javulást.VLS tápbeépítésénél a srácok hozzányúltak az alaplap tápáramköréhez is, megbontva a tápáramköröket és zavarszűrőzve a DC/DC áramköröket is"
Hivox is egyetért a fentiekkel: "...sajnos nagyobbrészt igaza van, bár abban nincs, hogy semmit sem számít, de nem annyit, mint amennyit elvárnánk."
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
devil-k
nagyúr
válasz robi222 #41479 üzenetére
A Popi Jukeboxos mutatványa nekem 100 filmből 88-t talált meg helyesen (magyar címek), de ettől függetlenül én szerettem manuálisan utánaállítani a dolgokat, mivel így sokkal kényelmesebb. NMJToolbox
Szerintem az angollal is lehet gondja.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
cecil
aktív tag
válasz robi222 #38257 üzenetére
nálam így néz ki:
sorozatok/sorozat neve/évad/
a sorozat részeket + feliratot nem rakom már külön mappába, és a sorozatok főkönyvtár va beállítva jukeboxban szkennelésre
gondolom azt tudod, hogy meg van hogyan érdemes átnevezni a sorozat részeket, hogy könnyen megtalálja a popi
sorozat nev (kiadas éve).S00E00.sorozat resz cime
minden szó nagybetűvel kezdődjön, kivétel kötőszavak, mindegyik közé space
egyébként van egy jó kis program ami automatikusan átnevezi a részt én ezt használom:
[link]ja meg felirat neve ua. legyen mint a rész
-
cecil
aktív tag
válasz robi222 #38251 üzenetére
na szóval jukebox fut látod a borírókat, csak abc szerinti oszlopokban ha jól értem...
megnyomod a piros gombot -> ikonsor előjön -> balról utolsó ikon, preferenciák -> általános/megjelenítési mód -> kiválasztod a fal megnevezésüt
gondolom most neked a kategória van kiválasztva
-
cecil
aktív tag
válasz robi222 #38242 üzenetére
be lehet állítani, nálam nincs szétbontva kezdőbetünkét, folyamatosan vannak egymás után a borító képek amennyi csak van...
most nem vagyok a popi közelében nem tudom kapásból hol lehet, talán valahol az oldalsávban...Egyébként nem értem miért lehet az, hogy ennyi bajotok van a popival nekem a-410 van mióta megjelent (előtte a-400 volt) és soha nem volt ilyen bajom amiket említetek, mióta kijött a nagy frissítés év elején...
egyébként az ilyen nyűgök mint amit most írtál csak beállítás kérdése amit megtalálsz a leírásában is, vagy rájönni se bonyolult nem kell mindig úgy felhozni, hogy na ezt se tudja rendesen...
-
Madwe
nagyúr
-
dh66e
veterán
válasz robi222 #38218 üzenetére
Az a popi vagy hibás vagy bugos az fw amit kiadnak hozzá.Milyen már hogy lejátszás közben kifagy egy lejátszó?????
Főleg egy Popcorn.Közben olvasom hogy most már kezd jó lenni.
Ez így vicces vagy inkább elszomorító.Az főleg érdekes hogy egyenként kelljen felrakni a frissítéseket nem peig csak az utolsó stable-t.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz robi222 #38218 üzenetére
Nem. Amikor bekapcsolod a Popit és kiírja, hogy van frissítés, mindig a legújabbat rakja fel. Mivel az új frissítés a régiekre épül.
Próbáld már meg felvenni, menet közben hogy fagy ki. Nem tudom, hogy ez mitől lehet. Az A410 is ezt csinálta?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz robi222 #38206 üzenetére
Az NMJ tartalmazza, de ezzel tudsz utánaállítani manuálisan is. NMJToolbox
- mozi bolondéria -
-
B.attila
tag
válasz robi222 #38193 üzenetére
nem kell kihúzni elég ha nagyon hosszan nyomod a bekapcsológombot míg pirosan el nem kezd villogni akkor leáll teljesen és tudod indítani fel sem kell állnod hozzá
De ez a megállás új keletü dolog mert régen ilyet nem csinált
igaz akkor mást csinált
de a legjobb móka amikor reggelre az egész download mappa tartalma eltűnik
úgy hogy én áthelyezem a filmeket ha letöltődtek amint tudom[ Szerkesztve ]
Cuore Sportivo
-
devil-k
nagyúr
válasz robi222 #38182 üzenetére
Azért szerintem húzzál be 1-2 kábelt a biztonság kedvéért. Hidd el, hogy lehet rá szükséged, utólag meg kellemetlenebb lesz behúzni.
"Viszont rendszeresen kifav vagy néha akad a film közben."
Én ilyet sosem tapasztaltam.
Milyen formátum?
Kicsit körbe tudnád írni a jelenséget?"jelentősen jobb a kép a medéhez képest."
Nem véletlen a Popi a jó választás a vetítőhöz.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz robi222 #38180 üzenetére
Mennyire komoly ez a moziszoba? Ha már építed, akkor miért nem húzol be 2-3 netkábelt? Ez épp olyan fontos, mint bármely más kábel. Nálam most költözik a mozi egyik szobából a másikba, a fal véséstől kezdve itt is minden játszik, s 6 netkábelt kell behúzni. (erősítő, Popcorn, NAS, PC, vetítő, PS4).
Én mindig is írtam, hogy egy minőségibb HDMI kábel tud dobni a képen. No, nem azt mondom, hogy hatalmas változásokat eredményez, de szemmel láthatólag jó hatással van a képre. Most vettem 10 méter HDMI-t 75.160 Ft-ért, 10% kedvezménnyel... Van akinek hülyeség, nekem nem az.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz robi222 #38178 üzenetére
"Megint vettem egy popcorn 400-at"
Hogy hogy? Eddig nem úgy volt, hogy nem jön be és ezért vitted vissza? Mi történt?
A wifi adapter nem jár hozzá, az opcionális, külön megvásárolható. WN-160P
A kábeles megoldásán nem jobb? Úgy értem, ha hálózatba van kötve, akkor tudsz vele feliratot letölteni és a Jukebox-ot menedzselni. Én is így csinálom, PC-ről "finomhangolom" a Jukeboxot.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
djnice
veterán
válasz robi222 #37789 üzenetére
Az megint egy más dolog. Az azt jelenti, hogy a hdmi-n keresztül kiolvassa a legnagyobb felbontást amit a tv tud és beáll arra. Normális lejátszóknál pl nem is lehet ilyent állítani a kimenetnél hogy 1080p 60hz, 1080p 50 hz stb, csak 1080p, 1080i, 720p stb van, hiszen a videotartalomnak megfelelően majd automatikusan beállítja magának a frekvenciát. Pl ha egy 50i vagy 50p anyagot 60 Hz-en nézel, akkor szaggatott lesz a lejátszás.
-
Multibit
nagyúr
válasz robi222 #37786 üzenetére
Ha mindig ugyanolyan képsűrűségű filmeket nézel, akkor neked felesleges. De sokan vagyunk, akiknek nem árt, ha automatikusan átáll a lejátszó 23.976, 24.000, 25.000, esetleg 50.000, vagy 60.000 fps filmek lejátszásakor az éppen aktuális (és helyes) képsűrűségre.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz robi222 #36892 üzenetére
normális esetben hdmi jobb. persze, ha el kell kenni a jittert, akkor már nem.
és csomó hm erősítő van,amiben van aktiv hdmi switch, erősítéssel, ezek esetén simán lehet, hogy jobb a kép erősítőn átvezetve, még akkor is, ha plusz kontaktok, plusz elektronika,stb...persze kábel hosszától függ, hogy van-e értelme. ki kell próbálni, de érdemes foglalkozni a témával.
nopersze, tudom, csak bitek, magaslabdásokat skippelem
-
devil-k
nagyúr
válasz robi222 #36709 üzenetére
Én a(z) AQ Cinnamon HDMI kábelből vettem 2x2 métert. Bőven megéri az árát, s a képen is dobott.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
Bármennyire furcsa és ellent mond az elméleteknek, a HDMI kábelek - különösen 10 méteres, vagy annál hosszabb esetén - meghatározzák a képminőséget. Volt nálam többféle, próbálgattam eleget, de nem csak én, hanem az ismerőseim is tapasztalták, hogy egy gyenge minőségű HDMI kábellel nem lehet kihozni a csatlakoztatott készülékekből a maximumot. Ez természetesen kép- és hangminőségre vonatkozik és leginkább hatalmas méretű, vetített képen, valamint komoly hangrendszereken (fülbe) szembetűnő.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
StLui
veterán
Nálam 5 db működik hibátlanul, van aki KÁCSA kábelt fogott ki rosszat, azt is lehet cserélni, ezt is. Az nem volt jó amit éppen te kaptál, ahogy pl panasonic tévéből is szoktak visszaküldeni a vevők hibás darabot.
Tényleg csak azért mertem eddig is ajánlani, mert 5 db elsőre hibátlanul teszi a dolgát, és azóta a környezetembe került másik három, amúgy közöm nincs hozzájuk. A boltjukban sem jártam soha, mert Vácon szoktam átvenni a csomagot (így nem volt szállítási költség)[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
bajnokpityu
félisten
válasz robi222 #36671 üzenetére
nem csak azokhoz képest van lemaradva az epson. optikájuk, képi dinamikájuk elég hurka (amiket láttam). 9200lett végre közepes, ezt mesélték, akik márkafüggetlenül teszteltek.
nem kell hozzá másfél millás sim2,hogy jobb legyen ezekben a paraméterekben, egyéb olcsóbb DLPk is jobbak szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz robi222 #36671 üzenetére
Tök mindegy, hová sorolod, Az a lényeg, hogy szerintem ahhoz a vetítőhöz felesleges A-400 lejátszót kötni, bőven megteszi a MED600 is, vagy valamelyik régebbi Dune. Ha választanom kellene, tutira az utóbbira szavaznék.
Engem rendszeresen azzal vádolnak, hogy mindenkinek a legdrágább készülékeket ajánlom. Ez persze egyáltalán nem igaz, amit a mostani eszmecserénk is bizonyít.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz robi222 #36667 üzenetére
Jó, legyen az és vegyél hozzá Popcornt. Főszerkesztőm olyat használ, ismerjük a képességeit. Valóban sokkal jobb, mint a mostani 6100/6200, de nem hasonlítható például a TW9200-hoz, ami kb. 900000 Ft.
És még az is messze van a jobb Runco és SIM2 DLP projektoroktól.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz robi222 #36665 üzenetére
Az eléggé jól sikerült vetítő, de legjobb esetben is csak alsó középkategóriás. Volt nálam TW6100, amiről nem született cikk, mert szinte semmi pozitívum nem lett volna benne. Minimum TW8200 való az A-400-hoz, de inkább az eggyel nagyobb, TW9200, amit nagyon szerettem. Az elődjét is. Hatalmas a felsorolt vetítők képminősége közötti különbség.
A TW6100 vetített képe helyett inkább néztem az 50 colos Pana GT60-at.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz robi222 #36660 üzenetére
Volt nálam A-400 és MED600 is, mindkettőről írtam tesztet, az AVO-n megtalálod őket.
Egyértelműen, minden szempontból jobb a Popcorn képminősége, ami valóban nagy vásznon érvényesül igazán. Persze a vetítő és a vászon minősége is sokat számít. A 300000 forintnál olcsóbb, belépő kategóriásokhoz bőven elég a Mede8er is.
Haverom SIM2 C3X LUMIS-hoz használ A-400-at, a vászon Stewart.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest