-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz Zjunior #36217 üzenetére
Azt hiszem, hogy 1-2 hete tárgyaltuk a Popcorn vs. Med8er "kapcsolatát", érdemes visszaolvasnod. De Digital is leírta a választ: Menj el és nézd meg mind a két lejátszót és úgy dönts. Mind a kettőnknek Popcorn lejátszója van, szóval így nem fair a felállás rád nézve.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz liszi70 #36210 üzenetére
Igen, ahogy robi-k is írta, de én még nem tapasztaltam azt (főleg január óta), hogy az új FW rosszabb lenne, mint a régi. Sőt.
robi-k
Ha hivatalos a FW, akkor a Popi magától fel fogja ajánlani az első bekapcsoláskor. Hogyha még béta/teszt verzió, akkor meg innen éred el.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz zharkanyi #36142 üzenetére
A fórum azért van, hogy segítsük a másikat, megpróbáljunk irányt mutatni, ha valaki nem ért valamit. Szóval, nincs miért bocsánatot kérned!
Ezekre a célokra amit leírtál, bőven elég a WD Live Stream.
A hálózati helyeknél fog megjelenni a lejátszó, de hogy hogyan lehet menedzselni egész pontosan, azt nem tudom, biztos akad kolléga itt, aki megírja neked ezt. Vagy a használati utasításban tuti benne van.
Gaben360
Valószínűleg azért nem kaptál választ, mert senkinek nincs releváns tapasztalata erről a vasról, amit írtál vagy a másik ok (de jobb), mert hétvége van és kevesebben vannak a fórumon. Van 4-5 preferált márka, amit ismerünk, tapasztalunk van vele, megbízható és leginkább abban tudunk segíteni. Lehetetlenség minden márkát ismerni mélyrehatóan.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz zharkanyi #36116 üzenetére
Amik eszembe jutottak kérdések ezzel kapcsolatosan, ami könnyíti az ajánlást:
- Mennyi rá a kereted?
- Mi az a videoformátum, amiket leginkább játszanál? (BD, AVI, MKV..stb)
- Milyen 3D-t néznél? "Felezettet" vagy BD 3D-t?
- Olyan médialejátszóra gondolsz, amiben van DVD olvasó is, vagy hogy le tudd játszani digitálisan a DVD-t pl. ISO formájában? (Ugyanis nem tudok olyan médialejátszóról aminek lenne beépített DVD olvasója)
- Az SD kártyaolvasó azok általában megvannak a lejátszók nagy többségében.
- WIFI képesség- Ez sok mindentől függ. Mekkora fájlokat akarsz mozgatni, menedzselni. A jelerősség is a ház adottságaitól is függ, szóval ez kicsit zsákbamacska jellegű, inkább a kábeles összekötésre voksolok, ha van rá lehetőség.Ezeket összevetve 2 játékost lehet bevonni, s mind a kettő attól függ, hogy leginkább miket játszanál le:
- Az általad linkelt WD Live Stream (Úgy tudom ebben nincs SD kártyaolvasó)
- Med8er 600X3D-WIFI (BD, BD 3D lejátszása miatt leginkább, SD kártyaolvasóval, WIFI-s)[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz djnice #36079 üzenetére
De ha ilyen gagyi, mint ahogy leírtad, akkor mások miért nem írnak erről?
Illetve ha a te igényeidnek nem megfelelő, akkor miért nem vettél olyan lejátszót, ami azért kategóriában is másabb?Egy közel 29.000 Ft-os lejátszó nem fog annyi mindent "tudni", mint egy 45.000 vagy 88.000 Ft-os. De megnyugtatásul közlöm, hogy az utóbbi sem játszik BD menüt. A másik, amit nem értek, hogy mi ez a ragaszkodás sok embernél a menühöz? Nálam ez nem volt szempont, amikor megvettem a Popcornt.
Egyébként én is láttam WD Live Stream-et és nem tapasztaltam semmi olyat, amit leírtál. Arra nem gondoltál, hogy egyedi hibáról lehet szó?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz liszi70 #36033 üzenetére
Pontosan! Fején találtad a szöget! A Jukeboxon keresztül is tudsz borítók alapján válogatni, illetve a virtuális távirányítót is be tudod rajta hozni. Tudsz vele HDD-ről és hálózatról is indítani bármit, természetesen belső hálózaton keresztül.
Az okostelefon is olyan, mint a VXP, nem kell túlzásba vinni.
taxy88
Szívesen![ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz taxy88 #36030 üzenetére
Mint ahogy írtam, a médialejátszók ugyanolyan minőségben adják vissza az anyagot, mint a BD lejászók a BD-t, HA nem még szebb minőségben.
Alap felállás szerint, ha lemezeket gyűjtesz, akkor BD lejátszót kell venned. HA "digitális tartalmakat" nézel, akkor médialejátszó a te játékosod.
-SZVSZ-
A médialejátszó azért is jobb, mint mondjuk PC-ről/laptopról küldeni a filmet a TV-re, mert kényelmesebb és nem kell szöszmötölni vele. Nem is beszélve arról, hogy kell egy izmosabb gép a BD 3D-k lejátszásához. S nem csak a videokártyádnak kell erősnek lennie.
A médialejátszót bekapcsolod, indítod a filmet és ennyi. Én nem vagyok a PC-ről való lejátszás híve, ezért is írom ezt. Van aki meg azt szereti jobban.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz taxy88 #36026 üzenetére
Jó választás, ezt ajánlottuk volna! Ez visz mindent hibátlanul, a 3D-t is. Menü lejátszás nincs. Annyi, hogy ebbe nem lehet belső HDD-t rakni, csak USB porton keresztül tudsz külsőt rákötni. Ennek a nagytestvére 800X3D-be lehet rakni belső HDD-t, DE tudásra ugyanaz, mint a 600-as.
liszi70
Akkor oda nagyon ajánlott a Popi.
Hidd el, hogy észreveszed, amikor már zavaróvá válik a dolog.távkezelő appok- Egy virtuális távirányítót irányítasz a telefonodon (Android, Iphone), táblagépeden keresztül. Én pl. az erősítőmet irányítom így, ha zenét hallgatok és a ház másik végében vagyok éppen.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
-
-
devil-k
nagyúr
válasz robi-k #36006 üzenetére
Ha felfelé fogsz lépni méretben, akkor jó választás volt a Popcorn. Hál' Istennek, januárban kapott (és márciusban is) egy nagyon komoly FW ráncfelvarrást, azóta szinte majdnem hibátlan.
Gondolom a lemezgyűjtögetés miatt tervezed az OPPO-t.
Miért "OFF"-ra rakod a hozzászólásaidat?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
A médialejátszóknak 2 vagy 3 USB portjuk van általában. De külső usb hubbal okés. Nem is értem, minek akarsz minden eszközt egyszerre rádugni?! DVD nem köthető rá pluszba. Ne haragudj, de tisztában vagy a médialejátszó funkciójával?
HTPC-be lehet akár 5-8 db USB port is. Rakhatsz bele BD olvasót.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Oh, 5" tévedés.
Neked kell eldönteni, hogy a képminőség megér-e kétszer annyit. De mint ahogy fentebb is írtam, próbáld ki mind a kettőt. Igen, a 410 az újabb és pár ezerrel kerül többe, mint az A400. Érdemesebb akkor azt megvenni. Nah, ha megvan a terv, akkor már csak nézelődni és hallgatózni kell. Én nem látok bele (és nem is akarok) más pénztárcájába. Mindenkinek szuverén joga, mit is vesz.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Digital #35964 üzenetére
Hogy hogy kilógnak? Ez furcsa, gondolom a TV képaránya és a lejátszóban is 16:9-re van állítva, nem? Nálam még sosem volt ilyen, max. annyi, hogy a feliratok időzítésével kellett játszanom.
Nyomd meg a távirányítón a "subtitle" gombot.
Mindent lehet másolni belső hálón a belső HDD-re, DE eléggé korlátozott sebességgel. (kb. 30 MB/s)
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Digital #35956 üzenetére
Sokan ezt addig nem hiszik el, amíg a saját szemükkel nem látják. Pedig itt semmilyen rosszindulatról nincs szó, csak ha már van egy adott rendszered (ami nem gagyi), akkor miért ne hozhatnád ki belőle a legjobbat? Gondolok arra, hogy egy 65"-s TV nagyon jó kiindulási pont, ugyanis kevés ember engedheti meg magának.
A házimozi topikból is lehet példát hozni:
Ha már több százezer Ft-ért vettél magadnak hangdobozokat, akkor gondolom nem a leggagyibb, 800 Ft/m-es hangfalkábellal fogod összekötni, mert akkor felesleges volt beruházni rá, ugyanis nem tudod kiélvezni az igazi előnyét.Majd ha úgy alakul és lesz nagyobb megjelenítőd, még inkább meg fogsz lepődni!
Az előző kérdésedre a válasz: Távirányító-Title gomb- s ott tudod rendesen megnézni a hangsávokat és feliratokat is.- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz dunkel #35954 üzenetére
Rossz a meglátásod.
Ha már van lehetősége egy 65"-os TV-re, akkor miért ne élvezhetné ki az ezzel járó plusz minőséget? Ha mondjuk vetítője lenne, akkor sem Med8ert ajánlanék neki, hanem Popit. Pontosan azért, mert minél nagyobb megjelenítőnél érvényesül az A400 vagy 410 képminősége. Ezért is írtam le neki, hogy nézze meg a Med8ert és a Popit is, s döntsön úgy.
De ha már autó... Ha már van egy 10 milliós BMW-d, akkor gondolom nem a bontóból veszel hozzá felnit, vagy igen? Vagy ha már BMW-d van, gondolom nem azért vetted, hogy hetente egyszer elugorj vele a Tescoba.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Egy 65"-os TV-hez illendő egy Popcorn. Kiélvezheted ebben az árszegmensben a legjobb képminőséget, ahogy BBéci is írta. A Med8er 600-ast csúnyán lealázza.
Igaz, hogy kétszer annyiba kerül, de jobb üzlet.Ha van alkalmad, próbáld ki/nézd meg mind a lettőt.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
"3D és 2D BD25 és BD50"
Ezek lejátszása nem igazán fognak menni wifin keresztül. 60"-os TV-hez Popcornt A400 vagy A410-t ajánlanék, ha megengedheted magadnak. Ehhez veszel egy külső vagy belső HDD-t és megúsztad a hálózatos dolgot...
Rárakod a filmeket a HDD-re és hozzákötöd USB-n (vagy belerakod) a Popcornba és HDMI-vel pedig az erősítőbe vagy a TV-be.De a NAS-os dolog is csak UTP-vel fog menni, szóval valamit valamiért.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Digital #35941 üzenetére
Üdv a Popcorn Klubban!
Ha privátban küldesz egy e-mail címet, azon átküldöm neked a magyar nyelvű utasítást, de ha beregisztrálsz ide, akkor innen már le tudod tölteni.
Belső HDD? Vettél bele belső merevlemezt? Ugyanis az sosem járt hozzá. (De lehet én értettem félre amit írni akartál)
A belső HDD-t vagy Te formázod meg egy dokkolóval a PC-den, vagy pedig az NMT menüpontban tudod a beállításoknál.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #35937 üzenetére
Erre meg én nyomok +1t. Én is ezt használom a keresések külön beállìtásához stb.
FMGG
Jól látod! A wifis dologhoz miért ragaszkodsz? Múlt héten írtunk erről, olvass vissza, segíteni fog. Mekkora a TV-d? Mindig lehet mást is ajánlani, csak az ár szab határokat.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz silver87 #35928 üzenetére
1. Nekem egy Popcorn A400-am van. Ott is lehet saját skint berakni, letölteni, háttértől kezdve a menügomb színéig mindent be lehet állítani. Bár ezzel nem igazán foglalkozom, mondhatni úgyis, hogy nem érdekel. Pedig már egyszer akartam beállítani egy saját háttérképet, de aztán annyiba maradt.
2. Számomra a Jukebox hozza meg a kedvet, hogy ott lehet böngészni a filmek között. Az egyik legjobb dolognak tartom amit kitaláltak a médialejátszók világában.
3. Abszolút egyetértek azzal, hogy a PC nem a legjobb megoldás filmek lejátszására. Ha egészen pontos akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy nem a legkényelmesebb és praktikusabb. A célhardverek híve vagyok, s ezt is követem. Akinek egy szobában van a TV és a PC, az általában nem fog beruházni médialejátszóra.
De ha nem lenne skin "buherálási" funkció a Popiban, akkor is megvettem volna.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
Egyértelműen igen szvsz. Már a képminőség miatt is! (Főleg úgy, hogy 65" plazmád van)
"A készüléket rejtve használom"
Ezt nem igazán értem. El van rejtve és ezért nem csatlakoztatsz hozzá mondjuk külső HDD-t és ezért "csak" hálózatról játszod a tartalmakat?[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Igazad van, inkább ajánljunk valami no name vackot, amit senki nem ismer és ki tudja, hogy milyen szutyok hulladék, made in Hong Kong? Vagy amivel nincs tapasztalata senkinek sem? Belegondoltál abba, hogy pl a garanciát hogyan intézné el? Vagy ha megjön és nem működik? Ilyenből van egy jó pár a neten. Ezért ajánlunk olyat ami bevállt és ismerünk, jó tapasztalatok vannak róla, szeretik, megbízható.
És miért Med8er és WD Live Stream a legelső ajánlat? Mert ha észreveszed, a legelső kitétel az, hogy minél OLCSÓBB legyen, DE mindent tudjon.... Szívesen ajánlunk mondjuk Popcornt közel 90.000 Ft-ért, de abból kevesen kérnek. Bár én is azt használok és szeretem. De akár 150.000 Ft-ért is tudunk ajánlani. Akit ismerek és eddig Med8ert vett valami ipari hulladék helyett, az még nem bánta meg, örült neki.
Vedd meg akkor az előzőleg linkelt lejátszót és teszteld le, elvégre közel 48.000 Ft. Zsákbamacska, jó játék.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz dojcsakgergo #35850 üzenetére
MKW, helyes MKV.Ez a lejátszó egy nulla szvsz. Helyette inkább WD Live Stream, 28.000 Ft.
Multibit
Megelőztél.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz -HajTömeg- #35824 üzenetére
Már ne haragudj, de 10.000 Ft-ért ne várj el semmi értelmes, működőképes eszközt. Van egy határ, ami alá ha lemész, csak szemetet kapsz. Az viszont van az Ebayen is rendesen.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz DeFranco #35804 üzenetére
Nem venném meg. De ha akarsz a kísérleti nyúl lenni. Ha bármilyen probléma lesz, hogy intézed? Garancia? stb? Legalább olyan terméket keress, amit az EU-n belül forgalmaznak, Hong Kong nem itt van.
Kabel15
Mede8er? Popcorn? Dune? Esetleg WD Live Stream? Egyik sem?
Mit akarsz wifiről lejátszani? Pont a tegnapi nap tárgyaltuk ki ezt a témát, érdemes visszaolvasnod.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz erdoke #35798 üzenetére
Visszatérve a témára, elég tökéletes háznak és feltételeknek kell lennie, hogy a wifi valóban úgy működjön, ahogy az ember elvárja, vagy legalábbis "képzeletében" él.. Nálam is van egy holttér, ahova már nem ér el a vezeték nélküli net, ezt annyival tudtam kiküszöbölni, hogy vettem egy jelerősítőt, ami tökéletesen lefedte ezt a kis területet.
Bár abszolút megértem az álláspontodat, hogy nem túrnád fel a frissen festett házat. Én sem tenném. Előre kell gondolkozni, amikor van rá lehetőség.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz erdoke #35794 üzenetére
Igazad van, rengeteg körülménytől függ a WIFI, ezért sem mentem bele mélyebben. Viszont a kábeles megoldás szvsz. egyszerűbb, nem őszülsz bele és ami fontos, stabil. Igaz, járhat "rombolással", de egy kis odafigyeléssel és igényességgel szerintem kivitelezhető.
De az sem mindegy, hogy egy 700 MB-os adatot akarsz áttolni vagy egy 45 GB-osat. Kísérletezni lehet, de annyi tényező van ami ront ezen a wifis dolgon... Nálam is AC-s router megy, de semmi "komoly" nem csatlakozik rá vezeték nélkül:
2 db okostelefon (ebből 1 db 5 GHz-n),
1 db laptop
1 db TVMinden más (Popcorn, NAS, erősítő, PC) kábelen van csatlakoztatva.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Peddy789 #35792 üzenetére
Helló!
Így elég nehéz ajánlani. Legalább egy ártartományt belőhettél volna.
A wifin keresztüli másolás nem a legjobb, fogalmazhatnék úgyis, hogy f*s. Ez felejtős.
Kezdetnek mondjuk: Med8er 600X3D >>> 44.000 HUF kb.
Ebbe viszont nem tudsz belső HDD-t rakni. De külsőt tudsz rákötni, vagy pendrive, dokkoló stb. Van ennek egy nagyobb testvére, 800X3D, abba már tudsz belső HDD-t passzírozni, de tudásra egy szinten vannak.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Lehet, hogy itt több segítséget kapsz, mivel Med8er topik. Próbáld meg ott is!
Hogyha megfelelő UTP kábeled van (CAT5e vagy CAT6) és gigabites routered, akkor nevetve le kellene játszani a BD ISO-kat is.
Képes normálisan kezelni a feliratokat, hangokat is. A legjobb az lenne, ha HDMI-n jönne minden (kép és hang), de Logitech Z5500-nél ez nem megoldható.
"Milyen a firmware ellátottság? Milyen sűrűn van frissítés, ill. van-e még?"
Amilyen sűrűn csinálnak. Nem lehet tudni. Lehet 2 hetente, de 2 havonta is.
"A FW frissítésekkel képes-e napjainkban is döccenés nélkül megállni a helyét?"
Ez egy hülye kérdés, már ne haragudj. Nyilván azért csinálnak új FW-t, mert valami problémát akarnak megoldani vele, vagy új funkciókkal bővíteni a szoftvert stb.
Igaz nekem Popcorn A400 van és szintén Synology NAS (DS213J), de nevetve visz mindent, nincs szükséges átnevezésre és hasonlókra.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Dani82 #35775 üzenetére
Igazság szerint van egy jó pár kérdés, amit érdemes tisztázni, mielőtt médialejátszót veszel:
1. Mekkora megjelenítőhöz kell?
(Habár írtad, hogy 3 hónapon belül esedékes a TV csere. Nem mindegy, hogy 80 cm-es átmérőről beszélünk vagy 150 cm-esről.
2. "Miket" néznél róla?
(AVI, DivX, MKV, BD50... stb.)
3. Mennyi a keret rá?
(30.000 HUF-t írtál, amiből adódóan két lehetőséged van. Ha még egy kicsivel megnöveled a keretedet, akkor egy Med8er 600X3D típusú lejátszót elhozhatsz magadnak, ami 44.700 HUF-ba kerül. Közkedvelt, sokan szeretik és használják nagy megelégedettséggel. Ha "lefelé mennél", akkor marad a WD Live Stream 28.000 HUF-ért.
4. Lemezeket gyűjtögetsz/gyűjtögetnél vagy letöltesz inkább?
Ha letöltés >>> médialejátszó
Ha lemez gyűjtögetés >>> DVD/BD lejátszó[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Nah, ez a baj Joshi! Ha már kigyűjteném a kedvenc lemezeket, az csakis eredeti lenne. Azt nem tudom, hogy lesz a jövőben, de a mostani rendszer számomra kedvező. A többit majd látjuk... de ez még messzi van.
dani3l
Abszolút egyetértek veled!
Egyébként nem mindegyik rendezői változat jó. Nemrég olvastam egy cikket erről, hogy olykor még rosszabbra sikeredik a rendező által kreált verzió, mint amit a moziban adtak. Illetve a plusz 1-2 perc jelenetért -ami egyébként sem releváns- nem éri meg megvenni az új verziót... De nagy üzlet ez is. Hogyha kiadnák a Keresztapát újból + 20 perccel, én is rárepülnék, az fix.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
A NAS nem perverz dolog. Annak ajánlott, aki valóban ki tudja használni. Azért venni egyet, hogy elmondhassuk a cimbiknek, hogy nekünk is van, felesleges.
A BD50-ket meg le kell pucolni. Felesleges feliratot, szinkront, menüt, extrát leszedni, s marad egy veszteségmentes MKV fájlod. Sok 10 GB-ot spólsz meg vele. De ha kell mondjuk a cseh szinkron is....
Annak idején kb. 1400 DVD-m volt, alig tudtam megszabadulni tőlük, soha többet. Hely és porfogó.
Azt pedig előre nehéz megállapítani, hogy melyik film fog tetszeni. Volt amit 1 évig vártam, de minősíthetetlenül kaka alkotásra sikeredett.
Dani82
A nevedből ítélve ("82") pedig nem 75 évesnek gondollak. Tessék az új technológiával megismerkedni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Dani82 #35768 üzenetére
Ezt a kérdést viccnek szántad?
Manapság mindent HDMI-n kötnek össze, ez a jövő. Vegyél egy külső médialejátszót amin található HDMI csatlakozó felület. Főleg ha TV-t is akarsz cserélni hamarosan. Nem írtad, hogy milyen filmeket néznél, de szerintem egy WD Live Stream lehet a te játékosod.
Ha DVD-t nézel akkor olyan lejátszót kell venni, ami szintén HDMI-s.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Én is csak azt tartom meg, ami kedvenc lett. Mindenféle szutykot nem őrzök meg azért, mert BD, de így is 12 TB HDD-vel "gazdálkodom". Természetesen nem mindet láttam, de azok vannak meg, amiket meg fogok nézni. Max. később törlöm őket. Elég nehéz a szelektálás egyébként.
- mozi bolondéria -
-
-
-
devil-k
nagyúr
Ez kicsit azért így ellentmondásos, nem? Te is tudod jól, hogy lehet venni BD lejátszót 25.000 Ft-ért, de akár 250.000 Ft-ért is. A célnak mindkettő megfelel, ergo lejátssza a lemezt. De nem csak ennyiből áll a dolog. (támogatás, garancia, szoftver, kiegészítő szolgáltatások, minőségbeli különbségek stb.) Ez vonatkozik a NAS-ra is. Ezeket szerintem nem kell neked ecsetelnem.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #35717 üzenetére
Köszi!
Tudni tudja.
Ami idegesítő a beállításoknál az az, hogy a használati utasítás sem árul el részletesebben semmit sem ezekről a dolgokról. Ha pedig utána szeretnél nézni a magyar és külföldi "hivatalos" Popcorn fórumokon, akkor tuti, hogy egymással ellentmondásos infókba ütközöl. Főleg az adminok részéről.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #35713 üzenetére
Helló Aladár!
Szívesen elfogadom a tanácsodat! Nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy melyik a jobb, ha ki van kapcsolva, vagy ha be. A külföldi fórumok is elég kétértelműek. Főleg a Popcorn fóruma (nemzetközi).
Heffi
Ugyanazt írom neked is, mint Aladárnak.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz honlaca #35709 üzenetére
Kalibrálva van a TV-d?
Ha igen, akkor a színtér YCbCr (BT.709)
Képfrekvencia váltás: kikapcsolva
VXP 5-5. (szvsz)
Adaptív deinterlacing és interferencia megszüntetése: bekapcsolvaDe tapasztald ki őket. Lehet, hogy ami nekem jó, neked nem lesz az.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz geza844 #35707 üzenetére
Ezek szerint nem lapoztál vissza pár egy oldalt. Ajánlom a következő hozzászólást a figyelmedbe.
Amire Te gondolsz, az inkább egy NAS, mint médialejátszó.
Egy régi típusú TV-hez használtan is ki lehet fogni jó vételeket médialejátszó terén.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Digital #35702 üzenetére
"A jukebox nekem is tetszik, nem kell a tv-t, pc-t bekapcsolni ha zenélni szeretnék!"
Ezt hogy érted? Akkor hogy látod/választod ki a Popcornon, hogy melyik albumot vagy filmet szeretnéd elindítani "borító alapján"?
Az AVO-n van az A-400-ról egy teszt, olvasd el, nem sokban tér el az A-410-sem.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Digital #35689 üzenetére
Szvsz. eddig is a Popcorn-t favorizáltuk vagy részesítettük előnyben. De örülök neki, hogy a "szakboltban" is megerősítették azokat a dolgokat, amit én is/mi is leírtunk. Amiatt, hogy lassú, ne aggódj, ugyanis folyamatosan készítik a jobbnál jobb FW-ket. Anno amikor megvettem az A-400-at botrányosan lassú volt. Februárban kidobtak egy nagyon komoly FW-t,s azóta teljesen megtáltosodott, újraírták az egész programot.
Ráadásul azért is jobb a Popcorn, mivel ha nagyobb megjelenítőre váltasz majd, ott még inkább ki tudod VXP előnyeit élvezni.
De ha elviszed a saját tesztanyagodat, akkor megadod a "kegyelemdöfést" a bizonytalanságodnak és saját szemmel is meggyőződsz arról, hogy dolgozik a Popi.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz pedro7 #35687 üzenetére
Ez a szó relatív, kinek mi az.
56.868 HUF.
Ebbe rakhatsz belső HDD-t. De ha nem fontos, vagy ha esetleg van dokkolód akkor rá tudod kötni USB porton keresztül a "kistestvérére", ami a(z) 600X3D, 43.400 HUF. A különbség, hogy a(z) 600X3D-be nem lehet belső HDD-t rakni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz katakis79 #35683 üzenetére
Nagyon fontos szabály, ami vonatkozik minden ("torrentes") médialejátszóra:
A médialejátszók torrentezési képessége erősen korlátozott, leginkább hardveres okokból. Erre a válasz egyszerű, nem arra találták ki.
Saját példámból kiindulva azt gondoltam, hogy milyen jó lesz a Popcorn A400-on majd torrentezni... egy nap alatt rádöbbentem, hogy oltári nagyot tévedtem. S másnap meg is rendeltem a NAS-omat. Azóta a PC-men semmilyen torrent nem fut szinte.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Recept a tökéletes BD50/BD 3D lejátszásra hálózaton keresztül:
-SZVSZ-- Gigabites router
- CAT5e/CAT6 UTP kábel
- NFS protokoll- No, meg egy tisztességes médialejátszó
Nincs akadás, nincs sz*rozás, semmi, csak mozi.
Synology NAS-ról[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Digital #35618 üzenetére
- A Popcorn nem kezeli a menüt, de ettől függetlenül mindennel megbirkózik.
- A médialejátszók torrentezési funkciója elég korlátozott.
- Popcorn A410 zenehallgatásra is jó választás. (ESS Sabre 24 bites, 192 kHz-es audiophile DAC)Mekkora/milyen megjelenítőhöz vennéd?
A400-am van, de hamar rájöttem, hogy a torrentezésre NAS kell, nem médialejátszó. Jobban jártam, hogy beruháztam egy Synology NAS-ba.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Köszi! Kipróbálom majd. Csak kíváncsi vagyok, hogy mitől jobb egy HTPC, mint 1 médialejátszó. HA a saját példámat nézem, ugyanis amire én használom a lejátszót az:
- bekapcsolom
- kikeresem a Jukebox-on a filmet
- elindítom- nézem
- kikapcsolom.Milyen meglepő.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest