Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
Üdv!
Asus X553MA (N3540 proci, occó konfig)
Ha a gép akkuról megy, és lemerül 25%-ra. akkor enyhén elkezd villódzni a kijelző, majd a merüléssel egyenes arányban egyre sűrűbben villog.
Amint bedugom töltőre, azonnal abbahagyja.
Valami ötlet esetleg?Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Kaisho #29370 üzenetére
Van egy olcsóbb megoldás is, ha tényleg csak erre akarsz gépet venni.
Keresni kell az aprón valami 4 gen i3 vagy afeletti laptopot, amin van hdmi, de az lcd vagy az lcd burkolata törött. Át kell pakolni az antennakábeleket az alsó részbe, a fölső rész pedig zsanérostul mehet a kukába (vagy eladni, ha még használható benne valami).
Kis fogyasztása lesz, kis helyen el fog férni, és kb 30-45-ből ki lehet hozni.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz XFishboneHUN #29432 üzenetére
Ha olyan dolgokat is figyelembe veszünk, mint szerelhetőség vagy alkatrész ár, akkor az asus jobb választás.
Tudom, hogy ez kebésbé fontos, de ha véletlenül lesz valami nem garanciális (fizikai sérülés) gond vele, akkor az almás kész rémálom lesz.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
-
Papooo
senior tag
válasz Narxis #29500 üzenetére
Egy kb 25-30-at érő gépbe akarsz még ugyanennyibe kerülő ssd-t és esetleg egy minimum 5000-be kerülő akkut tenni.
Szerintem nézz körbe az aprón, hogy milyen jóféle használt vasat kapni 50000 körül, és szabadulj meg a gépedtől.
Lehet hogy (nem csak anyagilag) jobban járnál egy komplett gépcserével.
Tudom, ez elsőre soknak tűnhet, de egy 3gen i5, 8 gb ram 500-as hdd bőven belefér az összegbe, és lényegesen nagyobb teljesítménybeli javulás, mint a mostanit fejleszteni.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Lajos65 #29614 üzenetére
Érdemes lenne másik tőltővel, rammal, kivett vinyóval kipróbálni.
Ha ezek után a biosba lépésig se jutsz el, akkor lehet hogy alaplapos.
Érdemes megnézni a töltőbemenet környékét is, nincs-e égésnyom a panelen (n53-as szériában tipushiba volt)
Venti megmozdul? Ha nem, lehet hogy a venti a bűnös.A melegedés nem játszik, mert hidegen elindítva venti nélkül is legalább a windows logóig el kéne jutnia, mielőtt kifagyna.
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Tannen #29628 üzenetére
Az összerakás után kezdte?
Ha igen, érdemes lenne szétkspni és megigazítani a klavi (széles) kábelt. Esetleg levágni a hosszából egy miliméteres csíkot.Szervízbe nem éri meg vinni, mert nem éri meg rákölteni.
Nekem a dc in szállt el (ez is tipushiba mint az akku esetén villogó kijelző, meghaló alaplap), és inkább eladtam, az árából pedig vettem egy használt 2. Gen i5-ös gépet, ami lényegesen izmosabb.
-
Papooo
senior tag
válasz Tannen #29636 üzenetére
Jó eséllyel a gomb elektronikája szállt el.
Másik klavi hozzá az aprón kb 10000ft
Egyben kb 30000-et ér, ha 4 gb ram és 500gb hdd van benne.
Szétbontva 12000 a kijelző, 10000 az alaplap, 5-6000 az akksi, ram 4000, hdd kondíció és méretfüggő (4-5000).
A billentyűzetért talán 4-5000-et kapnál jelen állapotában. Amit nem soroltam fel, az szinte eladhatatlan.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
-
Papooo
senior tag
válasz oliwwer #29647 üzenetére
Ha picit visszaolvasol, pont ma volt téma ez a gép (bár más ok miatt)
A proci forrasztott, ráadásul harmatgyenge teljesítményű.
Egy ram foglalat van, azaz a 4 gigás helyére kellene betenni egy 8 gigást, a 4-est meg eladni.
Ha a ram bővítése után beletennél egy ssd-t és eladnád a vinyót, akkor a végső kiadás kb 15000 ft lenne.
Persze csak miután eladtad a vinyót és a régi ramot, és nem számolva a szervíz költségét.A végeredmény egy majdnem ugyanolyan tetű lassú gép lenne, mert a sok ram és a gyorsabb lemezműveletek nem tudják azt kompenzálni, hogy a procid egy mezei wines tabletben lévő Z2735-ös quad atom is leveri teljesítményben.
Anyósnál egy használt HP 6460B (i5 2540m, 4 gb ram) váltotta ezt a rettenetet, és szerinte ijesztően gyors gépet kapott. Még úgy is, hogy az asus vinyóját tettem át bele.
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
válasz Tannen #29653 üzenetére
Nekem is az N3540-nel van tapasztalatom.
Előtte egy N29xx -es lenovo volt, aminél jobban teljesített, elvégre két mag helyett négy dolgozott.
Volt már dolgom amd e1 2xxx procival is, na az valóban lassú.
Ha csak böngészésre és minimális officera kell, arra elmegy az N3540, de ha ennél többet szeretne valaki, akkor már nyöszörög.
Egyben lehet hogy 40-et is kapnál érte, de nem a hardveraprón. Ismerősnek sem érdemes eladni, a későbbi harag elkerülése végett.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Tannen #29655 üzenetére
Úgy biztosan rosszabbul jársz.
A helyedben néznék az aprón egy alig használt gépet (40-50-től már elég jókat ki lehet fogni), ezt pedig meghirdetném.
Ismerősnek most számolták be 30-ért a még garis, betört kijelzős újszerű állapotú 6. Gen i3, gépét egy 120000 (máshol 100000) forintos új n4200-as (csak kicsivel jobb mint az n3540) procis gépbe.
Alig kaptam agyvérzést, amikor elmesélte.
Persze miután felvilágosítottam, hogy 15-ből meglett volna a kijelző csere, már az ő feje is lilult az idegtől.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
-
Papooo
senior tag
válasz erer1000 #29706 üzenetére
A kép szépségét, csak te tudod eldönteni, keresni kell egy helyet, ahol mindkét tipus előfordul.
Ha nem akarsz 3 óránál többet akkuról menni, akkor tökmindegy, hogy melyiket választod.
Nálam az optikai meghajtó is pozitívum, mert a helyére be lehet tenni egy hdd caddyt.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Sérnyovác #29729 üzenetére
Eléggél elfuseráltak az asus akkuk.
Ott az akku esetén villogó kijelző probléma, amikor az (amúgy jó) akksi nem tud annyit leadni, hogy a gépet és kijelzőt folyamatosan működtetni tudja. Az a vicc, hogy a neten utánaguglizva kiderül, hogy ez sokféle szériát érint.[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz Gabika9609 #29736 üzenetére
"gondom van a bekapcsolásnál" "A hibát szerintem a kijelző szallag kábel okozza" - Ez picit fájt.
Így kell szétkapni a gépet, és szerintem te ezt melengetted az lcd kábel helyett.Ha a szervíz nem tudta megoldani, a problémát, akkor meszire került el őket, és csináld meg magad.
A videó alapján kapd szét a gépet, és igazítsd meg a oanel csatlakozójában a kábelt.
Ha nem segít, akkor a panel felőli oldalról vágj le egy milis csíkot, hátha érintkezési nyűg van.
Ha ez se segít rendelj egyet ebajről (szalagkábelestül), és cseréld ki.
Egy igazi szerelőnek ez napi rutin, én csak egy vidéki lopásgátló vagyok, ezért beletellett kb fél percbe mire rájöttem a hiba okára.[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz Gabika9609 #29741 üzenetére
Külső monitorral mennie kellene, lehet hogy ahhoz le kell húzni az lcd kábelt
-
Papooo
senior tag
válasz BLUE TORNADO #29810 üzenetére
Használtan kb 3000-ért lehet venni bele való 15,4"-os kijelzőt, a cseréről pedig lehet videót találni a youtubeon.
-
Papooo
senior tag
válasz Dinter #29815 üzenetére
Laptoptól függ. Ha van szerelőablaka, ahol betetted a ramot, akkor nincs gond, ha valami ultravékony, amit rommá kel szedni a bővítéshez, ott rá kell kérdezni.
Mielőtt beadnád, előtte szedd ki az általad bepakolt cuccokat, nehogy "elkeveredjen".Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Dinter #29817 üzenetére
Veszel egy használt, de jó kondíciójú vinyót, beteszed egy usbs házba, és lementesz mindent rá.
Az bővítő keretbe a hddt szokták tenni, és az ssdt pedig a gyári hdd helyre, mert így jobban ki lehet hadználni az ssd sebességét.
Mellegleg, mi a gép pontos tipusa?Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
válasz BLUE TORNADO #29825 üzenetére
Például ezzel a vga (+hang) -> HDMI konverterrel.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Asus ZenBook UX305CA 13.3" FHD/Intel Core m7-6Y75/8GB RAM/256 SSD/Win10
- Acer Aspire 3 A315-56 15.6" FHD IPS, i3-1005G1, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD
- Dell Inspiron 5537 laptop i7-es processzorral, AMD Radeon HD 8850M videokártyás eladó
- HP ProBook 440 G3 laptop újszerű akkuval eladó
- Lenovo ideapad 100-15IBD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest