Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
válasz qisqaqas #3484 üzenetére
A tcpdump -tupan | grep 192.168.2 kimenete üres. Közben mikor futott probáltam virtuális gépen felderíteni a nyomtatókat (samban megosztva, csak sehol sem látszik)
A sambalog:
Virtuális gép (log.win7) - mai bejegyzés
[2015/06/09 09:49:33.338226, 0] ../source3/printing/print_cups.c:151(cups_connect)
Unable to connect to CUPS server 192.168.2.1:631 - Hibás fájlleíróA 7 óra előtti bejegyzések még otthon voltak,. Próbáltam elérni a router CUPS-szerverét.
6.53 után már ez biztosan nem elérhető, mert munkahelyen csücsülök.Szeintem a CUP lesz a kudas, mert ha az rendesen kitenné a nyomtatókat (pl látná a libreoffice is) akkor samba is átvenné és megosztaná.
A hiba kb egyszerre jelentkezett hétvége óta (ne kérdezd hogy mit állítottam el - ha egyáltalán én tettem...)szerk:
miért is gondolom, hogy nem a samba a hibás:
Jelenleg a samba így van megosztva:
Ezzel eddig tökéletesen működött. Most, hogy valami nem jó, hozzáírtam a végén lévő részt (ami azőta már be van kommentezve). Ha az aktív, akkor a winek látják az ott megadott nyomtatót, de nyomtatni nem tudnak vele. Azaz, a samba rendesen kiadja a nyomtatókat, de csak azt amit ő is el tud érni... Csakhogy a CUPS-os nyomikat nem éri el és a sambaserver sem látja.. mint ahogy a libreoffice sem....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!
- Pc játékok
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest