Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
smkb
őstag
Ha valakit érdekel, csak említem, kiskerben idehaza már kapható a Prestigio 5070C = Archos 70(1ghz TIOMAP3630, kapacitav multitacs képernyő, 7", 800*480, 256mb ram, 8gb flash).
-
Byk01
őstag
válasz Gabócza #3191 üzenetére
Nálam a Telenor nem játszik, úgy látom. Magentáéknál kb hasonló kiadás mellett (kevesebb adatforgalommal) kapom meg a Galaxy Tabot. Amennyi itt a törlesztő, annyi lenne a minimális előfizetés a Telenornál.
Úgyhogy akkor marad a Nook, meg a Samu. Az olcsóbb a garanciával rendelkezővel szemben. Nagyon mellé talán csak nem fogok.
A ZTE 2-nek meg kérdéses az ára. A Notion Ink Adam 500 dollárról indul ilyen technikával. Igaz, az 10"-os(es)
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
senior tag
Én próbálkoztam több rezisztíves tablettel, köztük az Archos 7-tel is, nem voltak valami meggyőzőek. Most egy ZTE V9 Light-om van, ami szintén rezisztív, de össze se hasonlítható az Archos 7-tel. Sokkal érzékenyebb. A színei nem annyira szuperek mint egy Galaxy S-nek, de nem is annyira fakó, mint pár interneten keringő képen látszik. Én teljesen meg vagyok vele elégedve. Gyerekek is imádják. Vettem hozzá egy toll formájú stylust, állandóan azzal rajzolgatnak rajta.
Nekem elsősorban internetezni kell, családi képeket mutogatni, a gyerekeknek meg játszani, mesét nézni. Ezekre tökéletesen megfelel, különösen ár-érték arányban (telenornál vettem 38e Ft-ért hűséghosszabbítással). Az akksija is nagyon jól bírja. Szabvány microUSB a töltője, így autóban is könnyen tölthető. Hosszú utakon nagy segítség ez a készülék.Ha a kijelző minősége fontos, akkor a korábban említett Nook Color jó választás, annak ugyanolyan IPS kijelzője van, mint az iPad-eknek.
Kapacitívak közül ár-érték arányban még nagyon jó az Archos 70 is.
Olvasásra egy Kindle 3-at használok. LCD-n nem az igazi...
Ami szerintem neked (és nekem is) tökéletesen megfelelne - csak még nem kapható - az a ZTE Light 2, mert abban Pixel Qi kijelző lesz:
Nothing Phone (1) | Samsung Galaxy Watch5 Pro
-
Byk01
őstag
Köszi
Ha csak olvasásra kellene, e-inkes gépet választanék, de ha már egyéb célom is van vele akkor azok esnek. Márpedig a képek visszanézése is fontos szempont nálam, külön gépet meg nem vennék csak emiatt. A csak wifi nálam nem gond nem netezésre kell elsősorban.
A rezisztív képernyők minősége nem éri el a megfelelő szintet? Gondolok pl. az Archos 7-re pl.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
ratkaics
senior tag
Szóval a HDMI használatra senkinek, semmi ötlete?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
ans
aktív tag
PocketBookIQ: magyar 2 éves garancia, kisebb tudás, 800*600, olcsóbb.
Nook Color: nincs magyar gari, ebay, állítólag nagyon jó képermyő, 1024*600, android.
Archos 70: android 2.2, képernyő jó, csak a betekintési szöge nem annyira jó, de egyébként nagyon jó gép.
Mindhárom csak Wifi-s.
Vagy van az Alcor Poet és hasonlók, de azon nincs Wifi sem, és kisebb.
Viszont főleg olvasni a Kindle messze a legjobb. -
Byk01
őstag
Erre valaki?
-
z0d1AK
nagyúr
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
jFox
addikt
Azt nem tudja valakli, hogy a freemail-ben miért nem lehet levelet írni Android alatt?
Próbáltam több browser-rel, de nem ment. (Az Opera mini a mobil freemail-t vitte egy darabig de aztán az is belefagyott. )
Tudom, alapvetően gmail-ree van hangolva, de azért nem szeretném a jó öreg freemail-es fiókomat a sutba dobni.
Android 2.1update1 van a gépen.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
z0d1AK
nagyúr
Igazából maga a User Manual sem túl erős.
-
jFox
addikt
válasz ratkaics #3161 üzenetére
Biztos, hogy nem. Az enyém nincs rootolva (még nem éreztem szükségét).
Ismered Murphy-t: "Ha minden próbálkozás kudarcot vall, olvassuk el a használati útmutatót." Tehát RTFM!
Ha abban sincs benne, akkor ténleg csak dísznek van rajta.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
Byk01
őstag
Egy kis segítséget kérnék!
Leginkább e-könyv olvasásra kerenék egy max 7"-os(es?) tabletet. Ami miatt tablet, és nem e-könyv olvasó, hogy hosszabb kiruccanások alkalmával az általam készített képek visszanézésére is használnám. E miatt kellene a jó minőségű kijelző, viszont a 3G nem elengedhetetlen. Nyilván jó lenne minél olcsóbban megúszni, de nem minden áron 30 ezrerért akarom. Ha lehet magyarországi beszerzésből a gar. miatt.Néztem az Archos gépeit, de így látatlanban nem tudom, szükségem lenne-e pl a 70-re, vagy elég lenne a 7 is. De nyitott vagyok természetesen más gyártók gépeire is.
Előre is köszönöm
-
jFox
addikt
válasz ratkaics #3157 üzenetére
Akkor lehet, hogy csak raforrasztottak, mert tobblet volt belole raktaron. viccet felre teve, ha nincs beallitasi lehetoseg akkor sztem erzekelnie kene, hogy dugtal ra valamit. Ez esetben lehet, hogy szamit a kabel verzioszama. Erdemes lenne egy masik kabellel is kiprobalni.
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
z0d1AK
nagyúr
Nah, maholnap már olvasható is az új tesztem.
-
danih
veterán
Én is ezzel a Relax-M csomaggal készülök megvenni. Hál' istennek ebben az opcióban nincs tarifahűség, szóval ha úgy hozza, fogok tudni váltani.
Közben végigrágtam magam a Galaxy Tab majd' 1000 hsz-t megélt topikján, és kiszűrtem belőle azt a 10 hsz-t, ami fontos lehet számomra
-
rakal
senior tag
Én Relax-M-es szolgáltatássl vettem,a számla alapján 3490 FT/hó,1 éves hűséggel,3GB.T-Mobile.
Nagyon gondolkodtam rajt,de megéri szvsz.
Sajnos valami mobil csomag kell,ez nálam kb. ok,tejelek,meg kapok is,sajnos ezt nem lehet elkerülni,körülbelül egyensúlyban van a kettö....
Nyilván ezt a csontkemény versenyben a szolgáltatók is kiszámolták...
Sajna ez ilyen...[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Szerintem csomagfüggő, avagy Te mennyit/mire használnád a mobilneted. Lefedettség lehet még érdekes, havidíj, túlforg. díj, mittomén, nem értek hozzá.
De van a mobilszolgáltatóknak külön topicja, szerintem ott kérdezz rá inkább, ez már inkább oda tartozik.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
mArZsi
tag
ROM buherálással foglalkozott már valaki? Mi a nyitja, hogy ne vesszen el a Google Legal Licensz?
-
-
harry
veterán
-
Numspa
tag
Még egy kérdés: A Point of View Tablet-en van Skype videó-beszélgetésre mód?
-
jFox
addikt
válasz ratkaics #3132 üzenetére
És azt hova dugtad? Én eddig tableteken csak mini-HDMI-t láttam.
Nekem a Settings - Video settings, ben van valahol egy beállítás (este megnézem pontosan), hogy hova küldje a képet. És ott lehet a HDMI-t kiválasztani. (Érdekes, hogy a destop ilyenkor megy a tableten is, de a filmet csak a HDMI-re küldi. )--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
Numspa
tag
Kb mennyit kellene rá várni?
Ismeritek ezt a céget, nem fürdök be vele, ha itt veszem meg?
[ Szerkesztve ]
-
Numspa
tag
Még egy kérdés: 3G-be hol érdemes szolgáltatást venni?
-
Numspa
tag
Sziasztok!
Most jött el az idő számomra egy 10 colos tablet vásárlásához. Mit ajánlotok 100e Ft-ig magyar garanciával?
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már az androidos tabletjén a HDMI kimenetet? Nekem van egy POV Mobii 10,2"-os tabletem. Próbából rádugtam a TV-re, de semmi sem történt. Kipróbáltam a Real HDMI switcher nevű progit is, de az azt mondja, hogy nincs csatlakoztatva kábel. (A kábel jó)
Van valakinek ilyen irányú tapasztalata, esetleg valami ötlete?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
danih
veterán
válasz philoxenia #3121 üzenetére
ZTE Blade topikban olvasgatni olyan, mint a Háború és békében megkeresni egy bizonyos mondatot
-
danih
veterán
válasz philoxenia #3119 üzenetére
Az rendben, de legalább a legjobb dumpprogi felé iránybaigazíthatnál ha nem gond
-
danih
veterán
Most jut eszembe, hogy én agybeteg, ezt már kérdeztem
Szóval egy fontos dolog volna még: van-e arra lehetőség, hogy backupolom (dumpolom) a tablet tartalmát kibontás után, majd kiélvezkedem magam rajta (root, custom romok), és gariprobléma esetén visszanyomom az eredeti dumpot? -
danih
veterán
Magyar bill-el mi a helyzet, van natív (nemhosszan-nyomvatartós ) ékezetes bill? Esetleg cirill?
-
mArZsi
tag
Buherált ROM-ot újra kell szignózni ZT-180-nál? system.tar.bz alapértelmezetten, esetleg lehet más tömörített kiterjesztésű is, mondjuk zip vagy rar? Vagy, ha tar akkor maradjon tar, de törölni, beletenni nem lehet, csak ha kitömörítem, de ugye azt vissza is kéne csomagolni. Win alá nem tudok tar tömörítőről.
-
danih
veterán
A rootolás mire jó pontosan? Azt hittem arra, hogy saját magad tudjál apk progikat feltenni, de úgy látom, az anélkül is megy... Akkor meg minek? Vagy komponensek eltávolításához?
-
petipetya
nagyúr
Meglestem a Skype-ot. Ez is olyan alkalmazás, amelyet nem jelenít meg a tablet market-je, de a telefonról átküldtem a telepítőjét és így már fent van. Szépen működik a hanghívás és a csetelés is.
"nincs rá lezsóidő"
-
danih
veterán
Nekem az első bajom az iPad-dal (többek között, de erre nem térek ki), hogy NAGY.
Nekem már a 7-es kijelző is valahogy kompromisszum, néztem a Dell Streak 5-öt is, de nagyon gáz az akksija.
Az Andro jelenleg lépéshátrányban van, de na és? Az én igényeimnek úgy tűnik, teljesen megfelel, majdnem itt a Softmaker Office amihez hasonló iPad-en sincs, illetve az RDP-VCN kliensek is jók az androidon, többi célra (e-book, kis játék) pedig elég az a pár is, ami most van... -
petipetya
nagyúr
Nekem is hasonló modell van, csak kapacitív kijelzővel. Internetre teljesen alkalmas. Játékokat még nem néztem vele, de úgy látom hogy igény van az infóra.
Ezért nyugodtan írjatok olyan dolgokat, amiket szeretnétek tudni, hogy fut-e a 7-es kínai tableten, és én meglesem.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
rakal
senior tag
Ezért van az Apple lépéselőnyben,ha nézted a keynote-ot,már 65000 alkalmazás van iPad-ra,és az 1-es generációhoz készült programok simán futnak az iPad2-n,ua. a display..
Az Apple meg már 1 éve fejleszt,optimalizál iPad-re,tehát 1 év előnye simán van,szinte behozhatatlan. -
mArZsi
tag
Valahol olvastam, hogy a ZT-180 széria alapból túlhúzott. (800Mhz->1Ghz) Ez tényleg így van?
Azért kérdezem, mert kezemben járt egy 7"-os és nagyon elvétve produkál olyat, hogy bevillan, vagy a grafikus felületen valahol becsíkoz (gombon), vagy szövegben csík van. PC-nél overclock miatt találkoztam hasonlóval, ezért gondolom, hogy ez lehet.
Vagy szerintetek szoftveres probléma esetleg alapból hardveres?[ Szerkesztve ]
-
jFox
addikt
A belét tekintve, ua. mint ami nekem van (Haipad M701). Uh. netezésre megfelel.
Azért próbáld ki ha lehet mielőtt megveszed. Mert egy sz@r érintő képernyő nagyon el tudja rontani a használhatóságát.
Egyébként nekem megy rajta egy csomó játék is. (pl. AngryFrogs, RadioBall, Wavw Blazer, stb. )--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- PlayStation 4
- Übergyors Samsungnak próbál látszani egy hamisított NVMe SSD
- Autós topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest