-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
meszike91
senior tag
Az miért lehet hogy ha kikapcsolom a cool & quiet-et, akkor a proci fixen 3025-mhz megy függetlenül az általam beállított értéktől?
[ Szerkesztve ]
du, du hast, du hast mich
-
meszike91
senior tag
Sziasztok más is találkozott olyan jelenséggel, hogy tuning alatt a bf4 élvezhetetlen? Recsegnek a hangok és állandóan megröccen. Más játék jó tuning mellett is. Annyira nem fontos ez nekem, mert már nem játszok vele, csak egyszerűen idegesít a probléma, meg lehet valakinek hasznos lehet a tapasztalatom. Tuning nélkül problémamentes a játék.
-
meszike91
senior tag
válasz wassabi11 #19076 üzenetére
Én 3.8-on pont 100 ponttal többet érek el. (783)
Szerintem nálad vagy ment valamilyen háttérfolyamat vagy kevés a feszültség neki. Próbáld meg újra hátha több lesz valamivel. Ez túl nagy különbség 100 mhz-hez képest. 1000+ pont ryzen 1400-al szerintem senkinek se jött ki.
A legutóbbi asrock bios frissítés óta, a windows és a cinebench is 3.2-nek látja a procimat. Pedig 3.8-on megy. Ez másnál is ilyen?
-
meszike91
senior tag
válasz #95462144 #19046 üzenetére
(#19046) Rocket6
Pont hogy csökkenteni akarom a feszültséget, ezért kezdett zavarni, hogy többet mutat, mint amit beállítottam. Régen próbálkoztam 3.9 ghz-cel, de oda már 1.37 körüli feszt kellett beállítanom, ami a valóságban 1.4 fölött volt bőven. Aztán inkább visszatértem 3.8-ra, ennyit nem ért az a 0.1 ghz.
(#19052) salaud
Én is hibára gyanakodtam, ezek szerint jól gondoltam.
Az LLC-t vagy bármit ami miatt eltér a feszültség a beállítottól hol kell kikapcsolni? A core performance boost ki van kapcsolva, valami más okozhatja. (asrock ab350m pro4)
-
meszike91
senior tag
válasz Pro!Petya #19040 üzenetére
Tudom hűteni, egy arctic freezer 7 pro van rajt. Csak fura hogy jelentősen nagyobb a feszültség, mint amit beállítottam. Szerintem az alaplapom nem tud ilyen tuningprofilokat. (asrock ab350m pro4) Legalábbis én nem találtam ilyen beállításokat.
Az is fura hogy a vrm állandóan 100 fokon van. Terheléstől függetlenül, lehetséges ez? Az auxiliary és az auxtin 2 mit jelent?
-
meszike91
senior tag
Lehet hülyeséget kérdezek, de mégis melyik feszültséget kell nézni? Melyik nem lehet több 1,35-nél?
Mert én beállítottam a biosban a feszültséget 1.31875-re, az órajel meg 3,8 gigaherz. A cpu-z terhelés alatt 1.344-et vagy 1.36-ot ír. A hwinfo meg ezt.
A core performance boost ki van kapcsolva.
-
meszike91
senior tag
válasz SECTORnooB #18810 üzenetére
Elvileg van egy kis címke ami mutatja a bios verziószámát, azt össze lehet hasonlítani a cpu támogatási listával és rögtön kiderül.
-
meszike91
senior tag
Sziasztok, egy ideje meg van a proci, alaplap, ram és a vincsi. (az adatlapomon elvileg rajta vannak a pontos típusok)
Viszont segítséget szeretnék kérni tuningolásban. Jelenleg 3,8-on van a proci a feszültség meg 1,3. (prime95 alatt 57 fokon tetőzik a hőmérséklet) Ez teljesen stabilnak tűnik. Érdemes volna tovább próbálkoznom?
4,1-es procival és 1,3-as feszültséggel el se indult a gép.
Aztán 3,9-es procival és 1,4-es feszültséggel elsötétült a kép prime95 alatt. Szeretném az egészséges maximumot kihozni a prociból. Nem tudom mi számít soknak, még sose húztam procit.
A ramot érdemes volna piszkálnom? Csak egy modul van, szóval dual chanel sincs. Később tervezek még egyet venni.
[ Szerkesztve ]
-
meszike91
senior tag
Sziasztok, remélem jó helyre írok. Rendeltem egy alaplapot és egy ryzen 5 1400 YD1400BBAEBOX processzort. Működni fognak együtt bios frissítés nélkül?
Az alaplap gyártó oldalán az van, hogy az összes bios támogatja a Ryzen 5 1400-at. Viszont a mögötte lévő hosszú számsor eltér. (YD1400BBM4KAE) Lehet ebből baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest