Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
duckload
aktív tag
Sziasztok az amd fx 8320 és 8350 között van külömbség az 500 mhz en kivül. Tehát ha felhuzom a 8320 at 4000 mhz re akkor olyan mintha 8350 em lenne?
Válaszokat köszönöm![ Szerkesztve ]
"Gyöztél felettem, mert az végzetem, hogy harcaimban bukjam szüntelen, de új erővel felkeljek megint."
-
ViZion
félisten
válasz DeadMeat #30798 üzenetére
+1
Kicsit olyan, mint az SSD. Akiek nincs, az szidja, meg keresi a hibáit. Akinek van, az többet nem lépne vissza, akkor is, ha kicsi... Én sem vennék már léghűtőt, de HDD-t sem szívesen.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DeadMeat
nagyúr
válasz laca000 #30751 üzenetére
De most nem a cpu erőröl van szó, hanem az épített vízről. Hidd el nekem, hogy egyszer kipróbálod soha nem kell levegős hűtés többet. Verem a fejem a falba ez miatt, hogy a két nyomi vga-t nem tudom betakarni fullcover blokkal, ahogy a 9600gt-vel megszoktam..... Pedig még 1 venti a radira és kuss van 45 fokban is...
És ha azt nézed, hogy 2006 óta van üzemben ez a vizem, nem is olyan drága...
De szerencsére választás van.Kinek-kinek szájíze szerint. Nekem ez jön be, neked amaz. Egy biztos soha többet léghűtéses rendszer...[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
lee56
őstag
Mind a kettő jó, viszont valamiért nem találom azt a lapot asus weboldalán, supportban viszont van, sok BIOS is készült hozzá a közel 1 év alatt amióta kapható, hümm. Lehet hogy egy EVO R2-vel jobban járnál, de nem vagyok Asus szakértő . Gigából meg rev. 4-est keress (ha találsz), azon már UEFI is van, na meg áttértek digi tápellátásra, hasonlóra mint ami az Asuson van.
Amúgy az eredeti problémádra meg lehet megoldás egy BIOS frissítés, nem tudom próbáltad-e már. Esetleg kombinálva egy LAN driver frissítéssel, amit szintén találhatsz a gyártó weboldalán.
No Comment
-
-
ViZion
félisten
válasz Highground #30790 üzenetére
Akkor ott lesz a bajság, nem jó a hőátadás. Szvsz ne babráld, szerdán legkésőbb tudod pasztázni, addig elcsevegsz velünk, kész.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Buci21
addikt
paszta!!!! bumm, megoldottad a problámát a proci mleg, hűtő hideg, hőátvitel szar. Miért szar? a) lukas hőcső b)szar paszta
az a) eset nagyon ritka, paszta lesz ez. Alkohollal lemosod a régit, tisztára mind2 felületet, és érzéssel tesze rá rendes pasztát.
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
Pasztázás mindenek előtt !
-
=HG=
addikt
válasz Highground #30787 üzenetére
Mivel a hővédelmet nem kapcsoltad ki, az megvédi a procit a túlmelegedéstől, tehát visszaveszi az órajelet, vagy mégrosszabb esetben kikapcsolja a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz Highground #30787 üzenetére
nem, azért van a hővédelem am borda meleg? vagy csak a CPU teker mint a barom. Mert ha a borda nem meleg, akkor paszta rossz
-
Highground
aktív tag
Na megcsináltam amiket leírtál. Jelenleg 3.8-on megy 1.25V-al. A CPU Thermal Throttle alatt százalékokat lehet megadni: 12.5%,25%,37.5%,50%,62.5%,75%
Ahogy lehet beszerzek hűtőzsírt és újrapasztázom! Aztán jelentkezem. Addig nem lesz baja ha esetleg játszom vele?[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Highground #30780 üzenetére
Normál asztalon, böngészés ilyesmi ugrálnia is kell, terheléstől függ.
Játék alatt nem szabad neki.ViZion
Egyelőre úgy fest a procija túl meleg, aztán meglátjuk a lap miatt is throttlingol-e...[ Szerkesztve ]
-
KraX
őstag
válasz stratova #30771 üzenetére
Sziasztok. Ket kerdesem lenne, hatha van egy-ket jo tippetek. Az adatlapomon szereplo alaplapom elkezdett furan mukodni. Hol mukodik a LAN, de van hogy nem indul el sehogy sem. Probaltam mar tobb kabellel is. A kabelekkel semmi gond nincs. Nincs otletem egyelore, miert csinalja ezt a lap...? Ebbol is kifolyolag elkeztem nezegetni lapokat. Mennyire lenne jo lap mersekelt tuninghoz (4.4 ghz kornyeke) ASUS M5A99FX PRO R2.0 vs GIGABYTE GA-990FXA-UD3?
For the God Emperor!
-
ViZion
félisten
válasz Highground #30783 üzenetére
Procitól függ, 1,25 V-vel próbáld. Ha fagy, akkor feljebb, ha nem, akkor lejjebb... ez ilyen sport.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Buci21
addikt
válasz Highground #30780 üzenetére
nem tudsz kárt tenni benne, van benne védelem, azért veszi le az órajelet. Am újrapaszta tuti, és feszed alul amíg stabil, ezek ilyen örök érvényű dolgok
-
ViZion
félisten
válasz Highground #30778 üzenetére
spread spectrum disabled
app power management disabledc1e enabled
CPU thermal throttle: ott mik vannak még?CPU fan-ra állíts be vmi profilt, a full on hangos lesz.
Lapod throttlingol, ahogy írták is. Túlmelegszik az a része, amit a delejt viszi a procinak. Próbáld 3,8 GHz-re és alacsonyabb feszre rakni.mqm: az egy jó deszka.
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz Highground #30778 üzenetére
játék latt is ugrál? akkor be kéne magát vágnia vigyázzba maximumra
-
Highground
aktív tag
Nnna visszatettem a cool n quiet-et és csináltam pár képet mert én nem vagyok ebben kompetens annyira, jobb ha ti is látjátok mi a helyzet:
http://sdrv.ms/17YwdZw
A jelenlegi helyzet: 52C a HWiNFO64 szerint, tehát 3C a különbség, viszont az órajel most újra ugrál 1397 és 3991mHz között magonként.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
mqm
senior tag
Asus M5A-99X EVO fx8320 ala? Ajanlott or nem?
-
ViZion
félisten
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Highground #30772 üzenetére
Jaja, ahogy ormányos irja c&q-t tedd vissza, fesz jó
A c&q csinálja, hogy mikor nincs terhelés ne maxon pörögjön a proci, az kell.Asrockon sztem nincs offset, direkt vcore van
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Highground #30772 üzenetére
Akkor tedd a következőket:
- vedd le az oldallapot
- C'n'Q bekapcs
- CPU fesz ofset legyen, bár ASRocknál nem tudom hogy van, de ASUS manualon kikapcsolja az energiatakarékossági motyókat.
- ha lent az oldallap, akkor tedd vissza.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Highground
aktív tag
Na megtettem a következőket:
- Visszatettem az oldallapot
- Kikapcsoltam a "Cool 'n Quiet" módot a BIOS-ban
- Kikapcsoltam a "Turbo Core" kapcsolót is a BIOS-ban
- Beállitottam "manual"-ra a CPU-t és már eleve 1.2875V-on volt valamint kereken 4000mHz-en1.2875-ön és 4000-en hagytam a procit, most jelenleg idle-ben asztalon coretemp szerint: Mag0: 35C
Viszont HWiNFO64 szerint: CPU0: 34.8C CPU: 55.5C
Játszani már nem is merek vele
Már írtam egy srácnak itt a ph-n aki pasztát árul, hogy holnap át tudok-e tőle venni egyetMegbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
stratova
veterán
válasz Highground #30767 üzenetére
Ha a CPU hűtés felülvizsgálatán túl, drirektben tudnád hűteni a VRM-et (ezen van egy hűtőborda kaphatna egy ventit), azzal is összejöhet valamivel alacsonyabb stabil feszültség és kisebb CPU hőmérséklet.
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz Malibutomi #30766 üzenetére
Hmm.. A logot én is csak most néztem meg, mert az előbb valamiért nem nyitotta meg nekem.. Csak tippeltem...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Highground #30767 üzenetére
Egy újrapasztázást mindenképp csinálj.
De mindettől függetlenül nem árthat, ha megpróbálod alulfeszelni a procit, ha tuningolni nem akarod -
laca000
őstag
válasz Highground #30764 üzenetére
Próbáld zárt rendszerben, kavargassa az a venti a levegőt, azért van, jobban jársz mint nyitott háznál, az Extreme 3-as és a 4-es is piszkosul melegszik.
=HG= tudom, hogy nem az alá készült, sajnos volt szerencsém anno ilyen laphoz, tuning szempontjából nem sokat ér.
Persze vannak szerencsések, akiknek összejött[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Highground
aktív tag
Pont most akartam kérdezni, hogy a BIOS szerint 60.5-61C-on van a proci Akkor lehet, hogy nem jó a pasztázás! Úgy tűnt rajtamaradt a paszta a régi prociról a hűtőn, de akkor az már nem az igazi... A hűtő egy Tharmaltake Contac 21 az gondolom elég lesz neki, de a paszta kevés lesz Most honnan a túróból szerezzek holnap pasztát?
-
Malibutomi
nagyúr
Tök igazad van, most megnéztem a logot amit mutatott, 74.5C CPU hőfok, az nagyon sok, hogy alapon van a proci, még tuninggal is sok lenne!!
Látszik is a logban, eléri a 74 fokot, leveszi a procit, lehül kicsit megint megy, megint felmelegszik, és így tovább
Lássuk az alulfeszelés segít-e.Highground
Milyen a proci hűtő?
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz Highground #30762 üzenetére
Túlmelegedési probléma is lehet egyébként..CPU hőfokot figyeled ? Mert a 8xxx prociknak 70 C körül kapcsol a hővédelem.. A vrm, illetve déli híd tulmelegedése is okozhat ilyen problémát..Déli hidat próbáld megfujatni egy ventivel, hátha az is segít..
-
Highground
aktív tag
válasz Malibutomi #30763 üzenetére
Jelen pillanatban le van szedve az oldala, de van benne elöl hátul 12cm-es venti ami elölről hátra fújja a levegőt. Valamint ha visszarakom az oldalát akkor oldalt egy kis 8 cm-es szívja be a házba.
Megpróbálom amit mondasz, akkor fix 1.3v és 4.0gHzMegbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Highground #30759 üzenetére
Valószínü nem kell lapcsere ha be tudod állítani, de ha belefér akkor az a tuti megoldás persze. Elrontani meg nem tudod a procit.
A biosban AMD turbo core vagy ilyesmi a neve azt lödd disabledre, a cpu vcoret meg mondjuk 1.3v-ra. Ez kevesebb mint a gyári ártani nem tud.
Illetve nem tudom milyen a házad, és a szellözés, az sokat számít.[ Szerkesztve ]
-
Highground
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Akkor szerintem marad a lapcsere... ha már megvettem ezt a procit akkor szeretném kihasználni amennyire lehet. Akkor mit ajánlotok helyette ami már nem wc deszka alatta? 990 chipset?
-
=HG=
addikt
Ha ki akarod használni a proci teljesítményét mindenképpen lap csere. Az hogy támogatja a procit a lap, az pont ennyit is jelent : "támogatja"!
(#30760) laca000 : Az a lap nem FX-ek alá készült, csak utólag írtak rá egy biost.. Attól még az áramkörök nem változtak..
[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
Igaza van a kollégának, bár azon én is meglepődöm, hogy alapjáraton sem ketyeg el.
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Highground
aktív tag
válasz Malibutomi #30758 üzenetére
Na erre nem gondoltam volna... A lap támogatja a procit de nem bírja kihajtani??? Az jópofa Akkor vennem kellene egy új lapot is? De azért megpróbálom amit mondasz, bár én fosok hozzányúlni a feszekhez meg egyéb. Sosem tuningoltam Milyen lap lenne jó hozzá? 990-es?
[ Szerkesztve ]
-
mqm
senior tag
válasz Highground #30756 üzenetére
Probald meg kikapcsolni biosban az osszes energiatakarekossagi cuccot a procinal es nezd meg ugy.
Nalam 8320 akkor csinalt ilyeneket terheles alatt ha bevoltak kapcsolva.
valoszinu itt valaki pontosan meg is tudja mondani melyik is a ludas..en csak egy szereny kezdo vagyok itten[ Szerkesztve ]
-
Highground
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Pár napja lecseréltem az FX6100-amat egy FX8350-re, és vettem mellé egy új Chieftec TX750W tápot is. Beraktam, minden rendben vele. Viszont! Most újra rákaptam a BF3-ra és játszanék vele de valamiért 2-3 percenként olyan fps drop-om van mint a diavetítés. Azt tudni kell, hogy a 6100-al gond nélkül játszottam 50-70 fps körül. Most viszont 2-3 percenként 5mp-re leesik 10-15 fps-re a játék és még a hang is elakad. Majd utána visszaugrik hirtelen 40-50-re és a hang is visszajön az utolsó hang ami a drop előtt lett volna (pl. lövéshang pedig nem is lövök) Ilyenkor kinéztem már egy párszor az asztalra és azt látom, hogy a sidebar-on lévő "All CPU meter" grafikonja szerint hirtelen felugrik 80-100%-os kihasználtságra a proci. Mind a 8 mag/szál! Ezt már többször is észre vettem de nem tudom miért csinálja. Most direkt nyomtam egy kört úgy, hogy alatta ment a HWiNFO64 riportja. Ez lett belőle!
Ha jól látom valamiért leesik 4091mHz-ről 1396mHz-re az összes mag játék közben és ettől lehet az a bizonyos fps drop.Szerk.: Amit lefelejtettem, cuccok:
Sapphire 7850 OC 2GB
8GB RAM
Asrock 970 Extreme3Mitől lehet ez? Mit lehet ezzel kezdeni?
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
István
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Itt kellene rákeresni, visszaolvasni és a lapod topikjában.
-
1m1s
tag
Sziasztok!
Egy fx6300-al rendelkezek, némi tuningon gondolkodok, de nincs nagyon tapasztalatom etéren.
TurboV EVO-val próbálkoztam, de csak a BUS sebességét növelhetem vele, ami minimális növekedést ad.
Milyen másik módszerrel tudnám tuningolni a procit?Esetleg egy részletes leírás valahol?
Más: CPUz-vel nézegettem a mag sebességet, és ugrál.Ez gondolom normális, inkább az érdekelne hogy ez miért van, vagy mi az előnye/hátránya?
Köszönöm a segítséget!
-
laca000
őstag
-
laca000
őstag
válasz Buci21 #30747 üzenetére
Babality
Itt még nem melegszik a proci, viszont 5Ghz-re húzva már nem elég egy 30k-s vízhűtés sem, semmit nem ér.
A 70-80k-t, amely már számít, azt pedig sokallom.
Akkor inkább egy 4770k.
Igaz jobban melegszik, de erősebb.
Legalább.[ Szerkesztve ]
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Tovább vadászom a hűtőket.
Most ezt találtam.
Ha jól látom akkor azzal a felfogatással mint a gyári, nem fogok torony hűtőt találni.
Tehát mindenképp le kel szereljem a gyári keretet az alaplapról.[ Szerkesztve ]
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Bali27
addikt
válasz Taifa Díaz #30717 üzenetére
Ez több szálas gondolom.
-
stratova
veterán
válasz ViZion #30735 üzenetére
Kézenfekvő, hogy 2P kiépítésben (dual procis szerverlapban) jön ki a 12 mag, ami 2x115 W TDP-t is jelent. Bár nem lehet ettől nagyon messze FX fogyasztása sem, ilyen értékeknél.
berus.berus: Köszönöm! Ha gépközelben leszek megnézem (egy ős Pentium M760 az alany). Valószínűleg Mint 15 xfcet 13 LTS-re váltom, mert mindent felismer, de conkyt nem lelem semerre telepítés után.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz #21078528 #30740 üzenetére
Nem nekem kellett, én is csak válaszoltam. Asztali gépnél nincs jelentősége, de tudom, h van ilyen kieg a panelra, amin szintén egy kattintás a váltás, csak nem tudom, h repo-ban, vagy hol találtam anno
-
törölt tag
válasz ViZion #30730 üzenetére
Az újabb kerneleknél nem kell külön progi, egyszerű szkripttel állíthatod a CPU governor módokat.
#!/bin/bash
for CPUFREQ in /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_governor
do
[ -f $CPUFREQ ] || continue
echo -n performance > $CPUFREQ
doneA "performance" helyére beírod a megfelelő módot (ondemand, performance, conservative, powersave), futtatod root-ként és kész.
-
-
ViZion
félisten
válasz laca000 #30737 üzenetére
Majd feldolgozom. Gyirmóti vagy? Ismerhetlek? Gondolom nem...
hmm...Komáromi, aki Gyirmótra nősült? Aztazazbesztmegnembaszta, ha unokahúgom férje vagy. Remélem nem
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz dergander #30732 üzenetére
Opteron 2435 6 mag.
Majdnem elérte... sokra megy vele, ha jeges vízzel kell hűteni érte, vagy orkánnal lehet csak hűteniHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dergander
addikt
Azért az az opteron 12 magos pláne alapórajeles,nehéz megfogni ilyen téren.
-
ViZion
félisten
válasz stratova #30729 üzenetére
Van rá progi, amivel lehet állítani perfomance-normal-mittomén módokat a procinak, Linux kezdős topikban kérdezz rá Mint-en mi a neve. Laptopnál biztos jól jön, magam csak gkrell-t használtam (mint az open hw monitor kb.)
-
stratova
veterán
válasz laca000 #30728 üzenetére
Én most az alaplap tápellátására (VRM) céloztam, de a te véleményedben is van logika.
Linuxon amúgy szokta valaki akár scripttel zargatni a cpufreq-et? Zajos vele (linux) a noti, én meg átültetném a Pentium M-re Windows alatt RMClockkal kitesztelt kis feszültségértékeimet. Nekiesek majd ennek, csak ha van valami bejáratott gyors megoldás, az érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
válasz stratova #30727 üzenetére
Ez szent igaz, a RaptoxX800w több feszt kért mint a Corsair 860-as.
De hát ez evidens.
Minél gagyibb táp, annál több fesz.
Persze nem csak attól függ.lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
stratova
veterán
Ha már OC jut is eszembe:
Korábban volt egy elképzelésem miszerint, minél jobb egy lap tápellátása, valószínűleg annál alacsonyabb feszültséggel érhető el ua. CPU-val és hűtéssel ua. órajel. Feltételezem, hogy jobb tápellátás nem is melegszik annyira.
Erre találtam egy ilyen diagramot.
forrás
Ez is érdekes.Ez a Live Linux Mint 15 prezisztens beállítással (4 GB-os memóriakártyán) határozottan tetszik. Pöcc-röff mindent felismer, még a Silverlight is beizzítható rajta (Wine).
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz Malibutomi #30718 üzenetére
Nekem túl soknak tűnik a fesz igény , ennyi , régi c2d-s gépről váltottam ott kicsit másképp volt és elsőre értetlenül álltam előtte , de mivel látom ,hogy mindegyiknél ez van , elfogadom/megértem stb stb
Felteszem itt is mert szerintem cpu is lehet a "gond".
Min/Avg/Max(ahol van)
PH-s teszt beállítások összehasonlítás végettDirt Showdown
FHD Ultra 8xMSAA | Advenced Lightning On | Global Illumination OFFCPU 3500 | VGA 1000/1500 36.65 | 47.56
CPU 4500 | VGA 1000/1500
CPU 3500 | VGA 1150/1600 42.39 | 54.30
CPU 4500 | VGA 1150/1600 44,62 | 54,62Hitman : Absolution
FXAA/16xAF | Közepes grafikai részletesség | Tessalation & Global ONCPU 3500 | VGA 1000/1500 44,7 | 53,7 | 112,6
CPU 4500 | VGA 1000/1500
CPU 3500 | VGA 1150/1600 45,2 | 54,5 | 102.9
CPU 4500 | VGA 1150/1600 50 | 61,3 | 76Sleepings Dogs
FHD Maxmimális grafikai minőség Quality AA : NormalCPU 3500 | VGA 1000/1500 42,8 | 57,8 | 66
CPU 4500 | VGA 1000/1500
CPU 3500 | VGA 1150/1600 46,6 | 58,8 | 68,5
CPU 4500 | VGA 1150/1600 49 | 58,8 | 71,3És szinte minden másban hasonló szinte érthetetlen számorma....
Amit látok legtöbb tesztben a CPU alig alig van használva AIDA alapján.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
laca000
őstag
Azért ez nem rossz, ár-érték arányban a legjobb[link]
-
DeadMeat
nagyúr
Én meg majdnem lány lettem
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
ViZion
félisten
Melyik a Tiéd? A Core2Duó?
Gratula![ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
micsod troll várom a 8350-et
-
Malibutomi
nagyúr
salala...
(#30714) IreN!CuS
Mi fura ebben?
Nekem is 1.28V kell a 4ghz-re, 1,36 a 4.2-re, 1,44 a 4,5-re.[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz ViZion #30715 üzenetére
4.4-nél 1.3 alja is stabil ezért furcsa . Nekem furcsa ,hogy majdnem 1 tized volt plusz kell 500 Mhz-ért , de megszokom lassan
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
ViZion
félisten
válasz IreN!CuS #30714 üzenetére
Ezen mi a furcsa? Még 500 MHz-t emeltél, az nem kevés azért. Próbáld 4,4-en, hátha stabil lesz.
-
IreN!CuS
őstag
válasz ViZion #30712 üzenetére
Ezt értem meg normális is , na de ha 4 Ghz 1.272 prime stabil akkor nekem furcsa a 4.5 Ghz 1.356 V nem stabil dolog , de egyenlőre a hűtő bírja szóval akkor elmegyek 1.4 elejéig és elválik. Csak ekkora plusz fesz igény mellett elgondolkodtató ,hogy megéri-e.
Többieknek köszi a értékeket!
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz IreN!CuS #30709 üzenetére
Nem lineáris, van egy feszültség/GHz páros, ahonnan meredeken emelkedik a fesz igény, míg a sebesség alig nő tovább. 4,5-höz szvsz 1,4-1,5 V között lesz a megoldás, de oda már csapatni kell a levegőt.
Köztes megoldás a 4,4 GHz+turbo 4,6-4,8 GHz körül, azt még értelmes fesszel meg lehet oldani.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
IreN!CuS
őstag
Mennyit lehet adni egy 6300-nak ,hogy 4.5-4.6 körül tudjam stabilizálni? Jelenleg 1.356 V kap de a 6. mag error-zik prime teszt alatt.Érdekes mert 4.0 -hoz elég volt a 1.272 , szóval szerintetek meddig mehetek el a feszel kapcsolatban? 1.38-9 még belefér?
[ Szerkesztve ]
-
Tigi
őstag
válasz Malibutomi #30701 üzenetére
& Gerisz: köszi a válaszokat.
Akkor csak maradok én a 212 EVO-nál (már ha annak forgatható a felfogatása).Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Most vettem egy fx-8120-as procit és tuningolni szeretném. A kérdésem az lenne hogy a szorzót vagy a bus sebességét emeljem inkább és hogy mikor érdemes emelni az nb,sb feszültséget? -
Buci21
addikt
válasz Malibutomi #30701 üzenetére
juteszembe, a TX3-at is el lehet, nem egy kategória, e példának jó lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest