Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
and1ao
őstag
válasz Malibutomi #30592 üzenetére
Magas tartományban annyira nem vészes a helyzet de a gyenge VRM miatt nagyon elmelegíti a procit ez tény biztos vagyok benne hogy 990XA-UD3 vagy egy M5A99X EVO-ban 10 de lehet hogy 15 fokot nyernék. Csak adná az ég hogy szabaduljak ettől a laptól.
Sír proci a 4.5-4.6-ért
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Buci21
addikt
válasz TaylorXIII #30591 üzenetére
de a tuningot bukni
-
Malibutomi
nagyúr
-
TaylorXIII
őstag
Itt van i5-2400 és intel mellég elég egy Asrock B75 Pro 3 vagy Asrokck B75 Pro 3-M alaplap is szóval intelnél meg alaplapon lehet valamit spórolni.
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz Malibutomi #30588 üzenetére
tátttádáááá! az ilyenek ellen tessék URL shortenert használni Am jah, többek között a csere elsődleges okát látom itt, várom már azt az FX 8350-t
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz Malibutomi #30587 üzenetére
Nekem durván ~ 0.05V-al kap többet és ugyanolyan lapunk van mint a UEFI érték
Hopo82.: Ami viszont érdekesség, mivel nagy a meleg jelenleg én is csak 4Ghz használom, ha pl nem játszom amihez nagyon baráti feszt kér, itt van egy nagy van ugrás lehet érdemes lenne megnézned legalábbis nekem.
4.2Ghz: 1.275V
4Ghz: 1.225V kell csak neki[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
-
Zedz
addikt
válasz ViZion #30582 üzenetére
Rendben köszönöm a választ. Szerintem marad az FX 6300 a giga lappal meg valami nem gyári hűtővel. Az i5 2320 sajnos túl drága nem, annyit meg nem akarok még gyűjtögetni, hogy azt vegyem
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Szerk.: amúgy ez a turbó dolog az mi? Gyári tuning?
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
-
Hopo82
tag
válasz and1ao #30557 üzenetére
szia tudnál nekem segíteni az fx 6100 proci melegedése ügyben? LinX teszt alatt 14 perc 14 sec alatt 71°C-ra melegedett fel a proci 1.300V van a procinak adva és a ram-nál az xmp van bekapcsolva és 1600-ra téve és 1.65V van annak.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
ViZion
félisten
FX-6300 nekem melegedés nélkül ment 4,2 GHz-t egy belépős ASUS lapban, 4 GHz-t szerintem a dobozban állva is viszi... persze, kérdezz meg Intel oldalt is, de az I3 mindenre elég szövegnek ne dőlj be, meg a fizetett teszteknek. Kérdezz rá, h ki használta gyakorlatban is játékra. Netezős gépbe az i3 is teljesen elég, sőt a pentium is. Viszont játéknál el fog fogyni...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
123sylaar
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy agy FX 4100-as(vagy esetleg 6300-as) ér-e annyival többet, mint amennyivel többe kerül egy x4 750k-hoz képest.
Az FX-ekben több a cash (L3) , ez miben nyilvánul meg?
Mert néztem netes teszteket, de ott csak pár % eltérés van gyorsaság terén.Üdv.: Krisztián
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30573 üzenetére
Az eredeti költségvetésemet már túl léptem 20k-val, többel már nem szeretném. Ha megveszem azt a gigás lapot + az FX 6300-at akkor sem fogok csalódni szerintem. Mert vagy ez vagy egy i3. Szerintem ez meg nem is kérdéses. Mondjuk ha ki akarom tolni valamelyik újabb címet akkor nem hiszem hogy ez az 500Mhz fogja eldönteni fut e vagy sem. Vagy még is?
Igazából eddig sokan írták, hogy tuningoljam csak, de a gyári teljesítményét még nem hallottam mástól csak tesztekből ezt-azt.
Szerk.: Lehet körbe kellene kérdezgetnem Inteles fronton is?
[ Szerkesztve ]
-
Zedz
addikt
válasz TaylorXIII #30571 üzenetére
Webshopból rendelném a gépet, és igénybe venném az ottani összeszerelést. Igazából csak azért nem veszek komplett gépet, mert maximalizálni akarom a pénzemért a gép teljesítményét. Az általad linkelt lap mennyire bírná a tuningot? Először gyári állapotban futtatnám csak, de ha később meg jön a kíváncsiságom akkor tudjam a határokat.
-
TaylorXIII
őstag
AZ is igaz ahogy Buci21 írta de nem feltétlen egy féle biosszal van szállítva hanem aza lényeg, hogy az alaplap első kiadott biosa támogatja már az FX 6300 processzort. Így nem lesz olyan, hogy esetleg el sem indul a gép az adott processzorral és kell egy olyan processzor amit az alaplapon lévő bios támogat. Mert ez is simán előfordulhat. Ilyenkor szerezni kell valamilyen AM3 processzort és azzal frissíteni az alaplap biosát. De ha valahol egybe veszed a gépet(mármint minden alkatrészét vagy legalább processzort meg az alaplapot mert ugye ha csak az egyiket akkor alaplapnál neked kell figyelni, hogy jó legyen) ott biztos megcsinálják ezt alapból de ha mindent külön helyről veszel akkor meg még mindig elviheted valamilyen szerelőhöz, hogy megcsinálja ha nem indulna el és nem tudsz sehonnan AM3 processzort szerezni vagy csak nem értesz hozzá.
-
ViZion
félisten
válasz dergander #30567 üzenetére
+1
Ez olyan, mitn veszek egy BMW-t, de nem kell casco, mert még a pályára sem megyek fel vele... Ott van a lehetőség, mindent szabad...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dergander
addikt
Az FX-ekre ne sajnáljátok a jó hűtöt,mindenki mondja elég neki az alapórajel...pedig ezek tunning cpuk nemfogjátok megállni hogy megne nyomjátok az órajelet,a kiváncsiság itt nagy hatalom
-
Zedz
addikt
válasz TaylorXIII #30550 üzenetére
Hogy érted, hogy csak egy féle van?
-
Buci21
addikt
köszi a te tapasztalataid is ide fogok szokni, elég segítőkész emberkék lakják eme nagy topicot. Szóval alapfesz marad, amennyit azzal megy, annyit tolok neki a TX3 alatt, utána meg ha olyanom lesz veszek rá 15k körül valami kicsit nehezebb bordát. 1200g-os elég ritka borda 6 12mm-es hőcsővel mire képes? Apple G5-öt hűtött korábban.
-
KraX
őstag
-
dergander
addikt
Mi van akkor ha a load line calibration nemlehet kikapcsolni? Van ilyen h auto meg normál a többi meg ilyen regular meg extrame, de ahogy észrevettem nekem nem lefele droppol hanem inkább felfele tolja a feszt mármint extremen
-
Trebron09
őstag
Nem tudtam kihagyni..
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
and1ao
őstag
válasz Hopo82 #30555 üzenetére
Load Line Calibration. A feszültség dropolásban van szerepe tedd disable-re úgy, kevesebb fesz kell a működéshez.
1.35 voltot ha UEFI-be adtad meg az valszeg nagyon sok nekem a 4.2 elég 1.275 max 1.3 volt mivel procija válogatja és kb ott a vége a Cold Tower-nek hűtésteljesítményben főleg nem szellőztetett házban jah és a lapnak is ott a vége.
Pasztát érdemes megnézni mert ennyire nekem nem melegedett cold tower alatt sem csak linx meg prime alatt bár nálam a ház szellőztetés több mint elégséges.[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Buci21
addikt
válasz Hopo82 #30554 üzenetére
venti nincs? mennyit forog a hűtőventi a procin? melegnek érzed a bordát? mármint kb 10-15 fokkal lehet hűvösebb a procinál max, különben szar a pasztázás. Azaz ha 658 fokos, akkor 55-58 fokos kb a borda normál esetben, amit a kezed igen forrónak fog találni. Ha ez nem így van akk máshol van a gond szerintem. FX-hez nem konyítok, de ez így általánosságban jó szabály sztem.
-
Hopo82
tag
válasz Malibutomi #30551 üzenetére
most lett nemrég újrapasztázva. ház oldala le van véve szoba hőfok 26°C és ventilátor nincs a házban.
-
Hopo82
tag
válasz Malibutomi #30548 üzenetére
1.350 a fesz.
-
Hopo82
tag
válasz Malibutomi #30548 üzenetére
1.300 asszem
-
Hopo82
tag
valaki tudna segíteni nekem fx 6100-as procit feltoltam fesz emeléssel meg szorzóval 4.2 Ghz-re és 68°C-os a proci játék közben :S valami nem lehet jó a beállításnál? asrock 970 extreme 3 a lap-om a hűtő meg ekl cold tower.
előre is köszi a segítséget.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
-
=HG=
addikt
válasz Malibutomi #30534 üzenetére
Elég szűkös felül a hely a radinak...Én is gondolkodom, hogy veszek oda egy vékonyka 240-est..
-
Gabrikovics
aktív tag
Azért vannak komolyabb egybevizek is amik már halkan is jól hűtenek
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
Buci21
addikt
válasz DeadMeat #30539 üzenetére
ha a kialakítás hasonlít, akkor kb a tömeggel arányos a hőátadó felület, és azonos légszállítású ventivel egy teljesítményt fognak adni. Persze bonyolultabb ennél a dolog, mert sosem egyezik a kialakítás, de ezek a tornyok és kompakt vizek egy formavilágra mennek spéci külső radiátorokról nem tudok, sose láttam olyat, kompakt vizet meg igen
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30538 üzenetére
Csak azért kérdem mert ha nem észrevehető annyira a különbség akkor szerintem veszek rá egy jó hűtőt, és majd később próbálkozom vele.
Szóval akkor a 6300 + a fentebb linkelt giga lap jó lesz együtt? Valami hűtést esetleg tudtok ajánlani vagy menjen másik topikba kérdezősködni?
-
and1ao
őstag
válasz Malibutomi #30524 üzenetére
+ #30520 Lord Vader:
Azért ezzel lehet vitatkozni mind 2 lap ugyanolyan sz@r!
Ez mindig attól függ kinek mire kell.
Azt tudjuk hogy 4Ghz felett kezdődik az élet FX-el. 8xxx FX-ek ezekel a lapok csak réz müanyag és fémhulladékok. 6xxx FX-el már talán elbírnak tunning nem tudom mennyire megy FET hűtés nélkül.Nálam az Asrock 970 ext3 4-4.4Ghz FX6100-el ha tud alkalmazás függvényben és melegedés függvényben.
A vishera elvben kevesebbet fogyaszt de nagyobb fesszel ami hőtermelésben ugyanott van de azzal menne ilyen órajelet.4xxx FX-hez meg már bőven jók simán szaladnak benne 4.6-4.8 Ghz pl.
Ha nincs tunning akkor mind2 jó arra hogy alulfeszeld alapórajelen pl.
Guild Wars2!
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Buci21 #30535 üzenetére
Persze, nem is mondom, hogy vegyél vizet, nem mindenkinek való az. Én személy szerint nem preferálom az egybevizeket, nem nagyon jön be, hogy a pumpa és a blokk egyben van... Néha azért kell takarítani a blokkot, mert szmötyis lesz és nem hiszem hogy a pumpa, illetve a szigetelések olyan jól honorálnák a szét-összerakásokat.
Csak pontosítottam, hogy nem a tömege számít a radinak.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30531 üzenetére
És ez az 500Mhz ilyen sokat jelenthez akár munka, akár játék közben?
-
Buci21
addikt
válasz DeadMeat #30532 üzenetére
ezek a kompakt vizek eléggé egy kaptafára mennek, hasonlóan a hagyományos tornyos léghűtéshez. Nem az összerakott vízről beszélek. De egy 140-es víz egy 140-es léggel lesz egy kategória, hasonló bordatömeg mellett. Tényleg csak kb mondom, nem tudok pontos adatot egyikhez sem.
szerk: pénzem meg nem annyi, h bármit is tudnék vásárolni, örülök ha a TX3 alá összejön a 8350 és a Giga lap
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz Malibutomi #30528 üzenetére
Befér. Van ilyen beillesztő-eszköz, külön kapható!
Gratula, és várjuk a jelentést a hőfokokról! Pasztából mi a favoritod?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Buci21 #30527 üzenetére
Vízhűtésnél mióta is mérvadó a bordák tömege?Hőátadó felület számít, annak a kialakítása.Egy dupla 12 radinak van akkora hőátadó felülete, mint a nagyobb léghűtéseknek.Egy jobb blokk hozzá és máris megeszi reggelire a drága léghűtést.
Az épített víz valóban drága, de ha okosan vásárol az ember nagyon sokáig kiszolgálja.Nekem pl ez a 6. konfigom amit ugyan az a vízhűtés hűt..Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30524 üzenetére
És ezzel a lappal kb mennyire lehet húzni a procit, ha lehet?
-
Buci21
addikt
válasz Malibutomi #30528 üzenetére
280?? nah ez respectes méretű váljék egészségedre az ilyen hűtő
-
Buci21
addikt
válasz Valkűr #30525 üzenetére
a kompakt vizekkel azok meg csak kihelyezik a problémát a házon kívülre, de am is elég közel van a hátsó 12-es ventihez a hűtő ventije. Szóval komoly lég kb egyenló a kompakt vizekkel. Épített víz meg piszokdrága
(#30526) ViZion :
kompakt vizek. hasonló árban, hasonló bordatömeggel vannak azok is, csak alsótápos házban jól belehet őket építeni, hogy kéményhatással segítve felfelé tolja a meleget ki.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Buci21 #30522 üzenetére
"a komolyabb Noctuak vízzel vetekszenek" na neeee.... A belépő vizes cuccokkal felveszik a versenyt, de a "legfelsőbb szinteken" azért a víz az úr.
Tigerteam: nem. Egy jó léghűtő 10-25k között (attól függően, h használt is megteszi-e), míg víznél kb. ennyi a beugró... Utána meg lehet a végtelenig hegeszteni.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Buci21
addikt
válasz Valkűr #30518 üzenetére
a komolyabb Noctuak vízzel vetekszenek kb am 1200g-os borda elég lenne? van egy Apple G5-ösből procihűtőm, ennyi a súlya, ha levágom róla a feles alutalpat, és csak a procival érinkező részt és egy kis peremet hagyok neki. Felfogatást meg majd "gányolok" rá
(#30521) Zedz: AM3+ vonalon a milyen gépet topicban erre a topicra hivatkozva szidják őket, de FM2 és s1155 vagy s1150 vonalon jó kis cuccosaik vannak. Asrockom van nekem is, alsó-közép lap, és könyörög a tuningért
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz Valkűr #30513 üzenetére
fasza cserélek majd hűtőt valami bitang Noctua-ra pl, és mehet az 5ghz!! juhéééé végre basztathatok valami újat, untam már h 4,2ghz a Phenomom vége. 3,2-ről mondjuk nem rossz az, de értitek
(#30515) Malibutomi :
köszi, ha hozzájutok 40-ért tálcás 8350-hez, akkor azt választom, egyébként box 8320 36-ért, abból nem láttam eddig OEM-et[ Szerkesztve ]
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30512 üzenetére
Időzítgetni mikor kell amúgy? Kíváncsiság képp.
A keret a kettőre olyan 23k. A napokban néztem ezt a lapot.
Én tényleg nyitott vagyok minden újra, csak először csinálnám ezt a piszkálós dolgot és kicsit félve nyúlok hozzá.
-
Buci21
addikt
vegyél használtan először Phenomot, és egy GTX 660-ast csúsztass be mellé, fHD-ban jobban fog teljesíteni, mint az FX 6300+7790. És FX-re válthatsz később is.
(#30509) Lord Vader : Köszi, a TDP limittel újat mondtál, ilyen eddig nem volt. Eddig annyi lett a TDP, amennyi feszt adtam neki. Mért-számolt fogyasztás szerint a gép 30-40W pluszt kért, amikor a chipset is kapott feszt, és a proci is 1,437V-on futott. Ebből 10W a Northbridge tuningja, a többi tuti a proci és a hibahatár. Ennyivel tudott elbánni a hűtő, 1,45 felett elszaladt a hőfok a búsba. Nem tudtam, h hirtelen melegedősek az FX-ek. Alapfeszen am mennyit fog menni kb a 8350? mennyivel kevesebbet a 8320?
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz Buci21 #30506 üzenetére
Meg fogod látni, hogy nem lesz elég Hiába ugyan az a TPD osztály, illetve amíg maradsz alapfeszen, addig elég lesz. De ha elkezded tolni neki, akkor hirtelen nagyon fel tud melegedni. Nem beszélve arról, hogy ha tuningolsz, ki kell kapcsolni a TPD limitet és a max 125 watt helyett hamar 160-170 környékén találod magad, ahol a TX3-nak még a lamellái is cseppfolyóssá vállnak.
Alister from Hell
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30505 üzenetére
Kicsit próbáltam utána olvasgatni de kicsit zavaros az egész. Feszt állítani, FSB-t, memóriát időzíteni. (biztos kihagytam valamit) Hűtőt esetleg tudsz ajánlani?
(#30506) Buci21 : VGA-nak ez a max, az eredeti terv egy HD7770 volt. (ha drága lesz a lap akkor lehet ez is marad :S )
-
WP14
őstag
-
Buci21
addikt
Sandy-s proci, de egy FX 6300-at 4 szálig elver lazán, utána meg programfüggő a dolog. Játékra fHD-n VGA a fontosabb. A 7790 elég szépen helytáll, az új játékok fekszenek a GCN-nek. Ennek ellenére, én nagyobb VGA-t vennék, és maradnék az FX 6300-nál. 54k egy HD 7870, nem férne bele? vagy 58k körülre csúsztak most le a GTX 660Ti-k is hála a GTX 760-nak.
(#30504) Lord Vader : mérve mennyit fogyaszt az FX 8350 alapórajelen? 125W max ugye? akk elv annyi, mint a Phenom II x4 955BE kb nem? Azzal lazán elbírt, 72-73 fokon fogtam meg vele, hogy ne ordibáljon a venti.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz Buci21 #30502 üzenetére
Később veszel rá másik hűtőt is, mert a TX3-al örülsz majd ha alapórajelen elbír vele.
Zedz: nem kötelező tuningolni, csak ha akarsz van rá lehetőség. Erre is igaz, hogy összerakod, bekapcsolod, használod. De ha később úgy érzed, hogy elkezd érdekelni a dolog, kicsit olvasgatsz, kérdezősködsz, nem leszel kinevetve, főleg ha a kérdést érhetően fogalmazod meg, a lehetőség mindig nyitott lesz a tuning felé. Az Intelnél ebben az árban ez a kapu le van hegesztve.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Zedz
addikt
válasz Alister71 #30500 üzenetére
Nem tudom ez a tuning mennyire muszáj mert egyszer már ki lettem nevetve amiért nem rajongok érte. Igazából gondolkozom még egy i5-2320on is (esetleg vélemény erről?) csak az jóval drágább, hardverapróról meg nem szívesen vásárolnék. (én már csak ilyen vagyok)
Mindenféle piszkálgatás nélkül mennyire tudná azt, hogy 1080p mellett mai illetve 1-2 új játék? Gondolok itt AC4, Titanfall .. stb.
Őszintén szólva nem olyan nagy a keret, hogy tuningra jó lapot, jó hűtést, jó tápot vegyek.
-
Buci21
addikt
7790 jó választás, Sapphire Dual-X-et vedd bátran, mindenkinek ajánlgatom mióta megvan 1200-ig, a BIOS maximumáig bírja a tuningot, a fogyasztási keretet +20-ra kitolod, akkor mindenhol felpörög 1200-ra a spéci only 7790 driverrel. (13.6 asszem)
(#30500) Lord Vade:
itten mondták őket, azért is ragadtam itt ide jöttem kérdezni, zsivágóval elrágódtunk, hogy egy 880G-s lap elég lenne-e, mert olyan van kéznél, és inkább ezek mellett döntöttem, a 21,5k miatt, és a 8+2 miatt meg a Giga lesz sztem a befutó. Hyper TX3 alatt nagy tuning úgyse várható, bár a Phenom ment 4ghz felett is.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Sutyomban beszúrom ide, a lóerő témára: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest