Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #78422 üzenetére
Vagy egy MSI 970A Gaming Pro Carbon, ez is már használható.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
blacksir
tag
válasz Gabrikovics #78420 üzenetére
Ahha értem. Tehát a feszko felvétel melegíti, és ez nem tesz jót neki. Termalpad vagy paszta lenne jobb alá? Az a baj hogy nem volt még FX procim, és hát belefutotam egy random újra indulgatasba amit csak ennek tudtam be hogy tulmelekszik a proci. Ezek szerint a vrm is. Köszi a segítséget! :D
-
helgi
aktív tag
válasz Gabrikovics #78394 üzenetére
"A lehető legalacsonyabb fesz mellett a lehető legmagasabb freki na az a RULEZ mert akkor max kihasználtság !"
Igen, írni is akartam, hogy ASUS M5A97 EVO R2.0 [link] lapban egy FX6300BE-t használok 4.2-őn 1.225-ön, stabilan. Úgyhogy proci függő a dolog. -
Sz.L.
aktív tag
válasz Gabrikovics #78394 üzenetére
Na ne mááár tényleg C'n'Q az energia spórolás , ezt meg a C6 szerintem mindig enabled
Ha nem magas a fesz akkor egy kék halál nem oszt - nem szoroz ha magas a fesz akkor black srcreen oszt csókolom
Szerintem, a kettő közül, a black screen-t látná kevésbé szívesen.
A lehető legalacsonyabb fesz mellett a lehető legmagasabb freki na az a RULEZ mert akkor max kihasználtság !
Bizony! Sok idő, de megéri.
[ Szerkesztve ]
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #78369 üzenetére
Anno a maga idejében csak csorgattam a nyálam efféle lapokra.
Sokáig be kellett érnem egy alultáplált 970-es 4+1 fázisos lappal.
Aztán sikerült egy elfogadható 970-es lapot vennem jó
ron, vadi újan.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
dik
őstag
válasz Gabrikovics #78365 üzenetére
Megnéztem és tényleg benne van... Core Ration csak 35-ig van...
Még a végén kiderül túl sokmindent is tud ez a lap..."A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
dik
őstag
válasz Gabrikovics #78361 üzenetére
Meglesem van-e ilyen benne...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
dik
őstag
válasz Gabrikovics #78358 üzenetére
Nem látom mit ír. Meg kb. nem is értem...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
dik
őstag
válasz Gabrikovics #78355 üzenetére
Ilyesmi nincs az én alaplapomnál. Ezek szerint ez nem olyan erős. Egy giga 990x. Mindegy kipróbáltam és nem birta így marad az eredeti elállás. Itt stabil...
Szerettem volna egy tartalék lapot venni valami jót, de ezekhez már olyasmi fehér holló történet... Meg talán értelmetelen is..."A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Marcsello31
őstag
válasz Gabrikovics #78332 üzenetére
Szia! Akkor tényleg igaz, amit mások is mondtak nekem, hogy akkor az egy dolog, hogy a tápon mi van rá írva, fogyasztás nem attól függ, hanem attól hogy épp mennyire van leterhelve.
Arra lettem volna kíváncsi hogy menyire emeli fel a villanyszámlát ha kb napi 3órát játszanék rajta persze ez feltételes mód. Van pár játék ami sajnos csak pcn jó.
És ezek szerint nem baj, ha nagyobb tápot vettem bele, mert lekapcsolhat ha nincs meg a plusz power.
Van egy konzolom is de az nem adja vissza a pc élményt, na meg fingom nincs róla sem hogy mennyit eszik. De azt látom hogy a bankártyámat szereti . Series S.
Köszi a választ. Így már értem. -
nagyúr
válasz Gabrikovics #78293 üzenetére
Akkor régi címekkel kell nyomatni.
Minden másra ott a Zen3 és az Alder/Raptor Lake.W10x64: érdekes, s775 és felette jó pár platformon futattam, és nem volt vele gond.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Hencso
Ármester
válasz Gabrikovics #78191 üzenetére
Igen. A tartalékokat ki kell szedni a cpu ból. Viszont az FX ek mát akkor elavultak mikor meg jelentek mert pl egy i7 2700k is elveri vagy egy i5 2600k..
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
DraXoN
addikt
válasz Gabrikovics #78188 üzenetére
a mosogatógép dolog részben igaz, csak azt felejtik ki, hogy legalább 30 évig kéne használni azonos gépet... de sajnos ahoz szerencse is kell, mert alkatrész már 10 év után is problémás lehet ha elromlik...
Autókból eddig nekem mindig 30 év körüliek voltak, tavaly nyáron vettem egy 20 éveset (mondjuk igaz, most 2 autó van a nevemen, a korábbit is megtartottam, az most 36 éves idén, felújítva lesz)...[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Hencso
Ármester
válasz Gabrikovics #78189 üzenetére
nézd nem bántásnak szántam.
2014 től volt 2020 ig FX em .. RX 580 8gb os vga val... elötte 7950 r9 280x ..
a rizsa konfigba bele dobtam az rx 580 at aztán pl cod4 amiben ki is jön a cpu erő ful hd nál .. 700 fps alatt nem voltam fx be csuszkált 500 alá is ua azon a grafon ... meg kell várni am5 mivel mocskos drága lesz az is és akkor beruházni rizsa 7 3700x vagy 5800x3d ra és nem nagyon kell tuningolni sem ...Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Hencso
Ármester
válasz Gabrikovics #78186 üzenetére
ment 4.8 is de sztm az a +200mhz amennyivel többlett hőt termel nem arányos a teljesítménnyel
5.0ghz teszt erejéig ez itt vaild. nem volt stabil csak egy gyors aida mérésre viszont lehet 1.55 el már stabil lett volna de hát az már sztm káros lett volna hosszú távon...
romá tépve meg sehol nincs az FX ehez...
[ Szerkesztve ]
-
Hencso
Ármester
válasz Gabrikovics #78183 üzenetére
Hát nem vagyok hasra esve
A Bequit dark rock pro 3 nekem ibt high alatt max 68 fok volt a cpu enél jobban felesleges meg terhelni hiszen a game nem fogja csonton járatni a procit....[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
válasz Gabrikovics #78183 üzenetére
egyik haver gépében egy scythe mugen 2-van jó kis cucc, csak ne kelljen szerelni
nekem mindig is szimpatikusak voltak ezek a hűtések, bár saját gépben egy sem volt
sztem inkább elmelegedés a gond nálad, ha hibázna linx kidobná a hibát
de amúgy valószínű hogy valós felhasználás közben nem fog elmelegedni
nekem ilyen ventik vannak a procihűtőn
durván hangos de a teljesítmény ott van
bevezérelve még a hangja sem gáz...V6
-
Pancsermeste
őstag
válasz Gabrikovics #78145 üzenetére
Szerintem nem köhög. 3 modullal reális eredmény.
Nem ma kezdte M0ng00se kolléga az FX tuningot.-= Pancsermeste® =-
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #78145 üzenetére
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Hencso
Ármester
válasz Gabrikovics #78127 üzenetére
Meg nem árt egy jobb házis h legyen elég huzat...
-
M0ng00se
őstag
Gabrikovics
toronyhűtőnél csak lejjebb kell rakni kicsit a ventit és szépen ráfúj a vrm-re. nem ez fogja megváltani a világot, de azért tud segiteni
DraXoN
amikor kisérleteztem ventikkel, hogy melyik merre fújjon akkor több fokot hűlt a vrm mikor a felső 20cm-es venti befele fújt a házba, pedig nem az az ideális szcenárió most hogy rtx karim van a "blow-through" hűtéssel, már megéri, hogy kifele fújjon
cserébe a kártya elmelegiti a ramot, mert tökéletesen a memóriára fújja a melegetV6
-
belaazallat
addikt
Amikor a hőfokokat írta, nem tudjuk, mi hogy volt beállítva. Az hogy nálad adott feszültséggel, adott frekvencián x hőfokon volt a proci, az nem jelenti hogy nála is ugyan olyan hőfoknak kell lennie. Más ház, más hűtő, lehet más a szobahő. Arról meg nem is beszélve, hogy proci és proci között is nagy különbség lehet.
Volt épített vizem is, ami nem ilyen játék víz kategória....
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Hencso
Ármester
Egy jó.levegő agyon veri a kompaktokat.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Levegőnél sokkal fontosabb a jó légáramlat a házban mert nem közvetlen ki löki a meleget (vagy veszi kintről a hűvöset).
Anélkül hiába lenne jobb a léghűtő esetleges teljesítménye, "beragadhat" a meleg.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Hencso
Ármester
válasz Gabrikovics #78079 üzenetére
Wows ozol 🤔 énis nyomom. Henrik_91 az accom neve . Néha nyomhatnák pár kört.
Igen drága buli ... az enyém sincs kész kéne egy ryzen 7 5800x meg egy 6800xt 😁Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Hencso
Ármester
válasz Gabrikovics #78070 üzenetére
Szép eredmény de FX nél 60 fok felett mag lasulás van és az a pár 100 mhz nem hoz sokat a konyhára viszont höt annál inkább.
Nekem az fx 8320 am atom stabilan 4.6 ghz en ment 1.46 os vcoréval...
Stabil 55 fok GTA 5 alatt... de tesztelgesed csak h mi h skálázodik.Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #78075 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jó lett ez.
Nyomnál egyet LinX 1.1.5-el is ha kérhetem ?
Lépések: 1-1 és 5 kör.
Eme eredmény egy 4,5 GHZ AC-al húzott i5-7600k-hoz tartozik.
Megnézem még 2 másféle procival is nemsoká.[ Szerkesztve ]
-
BlindMind
tag
Nem néz ki rossznak ez a légkavaró, bár ahogy nézem fűtésre nem kell nagyon költened, nyilván egy víz szintjét nem fogja hozni de ha azon a 100Mhz-en fog múlni akkor már megette a fene....Grat hozzá
ASUS Crosshair V Formula Z FX990, BIOS Mod with Samsung EVO960 M2 SSD + FX8350 , NOCTUA NH-D15, 4x4GB DDR3 G.SKill Ripjaw Z 2400MHz C10, ASUS GTX 1060 6GB, Seasonic F. Platinum 650PX , SilverStone Temjin SST-TJ11
-
belaazallat
addikt
Szia! Próbálkozz játszani a légáramlással!
Hasonlóan szellős házam van, a hűtő fölötti szellőző rácsokat eltakarva én nyertem 5 fok procihőt a max hőfokon. Ha megfordítottam a légáramlást, hátulsó 12-es befele fújt nem kifele, illetve a hűtőn megfordítottam a ventiket, további 2 fokot nyertem, viszont a meleglevegő megrekedt a ház elejébe, de valamit valamiért.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
M0ng00se
őstag
Jól gondoltam, hogy a ventik nem forognak sokat, esetleg egy fürgébbel picit lejjebb mennének a hőfokok is.Papíron 61fok a vége, ha használat közben nem lesz annyi akkor már jó is.
Nekem anno 1,56V kellett a stabil 5ghz-hez...V6
-
M0ng00se
őstag
válasz Gabrikovics #78068 üzenetére
ránézésre jónak tűnik.
amennyire tudom a Scythe hűtések ventijei nem forognak túl sokat, de azt könnyen lehet cserélni ha esetlen így adódna.V6
-
M0ng00se
őstag
-
DraXoN
addikt
válasz Gabrikovics #78044 üzenetére
Van amelyiknek van portja a feltöltéshez, de van amelyiket csak úgy lehet, hogy a csövet bontja meg az ember.
De sima desztillált víz mehet bele.. bár ha megnyitja valaki akkor már érdemes a gyári folyadékot teljesen kicserélni, durva anyag jöhet ki belőle pár évesen.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Gabrikovics #78045 üzenetére
Ez a legolcsóbb és a legjobb megoldás. És ezt ugy mondom hogy kb 7-8 évig volt épitett vízem.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Hencso
Ármester
be quite dark rock pro 3 rá...
Volt saber lapom 72 fokos cpunál automatán lekapcsol a gép ... legalábbis én ide állítottam beSamsung Galaxy Note 20 Ultra
-
nagyúr
Tégy rá egy rendes léghűtést, az kb. örökös.
-
Pancsermeste
őstag
válasz Gabrikovics #78040 üzenetére
Ha a radit mozgatod, nem lötyög benne a víz?
Az én H110-em sok év alatt lelevegősödött, és fogalmam sincs hol szivároghatott, mert semmi nyoma. Tavasszal írtam róla, hogy ki kellett tisztítanom, mert már undorítóan néztek ki a ventik és a lamellák, bár akkor még jól teljesített. Fél évre rá azt tapasztaltam, hogy indokolatlanul emelkedik a hőmérséklet, a ventik felpörögnek, majd nekem is kikapcsolt.
Betettem helyette a jó öreg TR HR-02 Macho-t, azzal most megint vígan megy.-= Pancsermeste® =-
-
M0ng00se
őstag
válasz Gabrikovics #78038 üzenetére
az én formula v lapom 90 fokos cpu\nb hőmérsékletnél kikapcsolt
V6
-
Hencso
Ármester
válasz Gabrikovics #77967 üzenetére
Volt 2400mhz kingston om.
Le cseréltem öket 1886 os ra mert kelett a cpu hütönek a hely de 4.6 durogot ugy is az FX em 😁Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
XXLGuy
kezdő
válasz Gabrikovics #77967 üzenetére
Most próbálgatom a dolgot. A 2133-as ramok nem mennek 1,5V-on, 1,6 kell nekik, hogy stabil legyen 2133-on. Gondolom nem a rammal van gond, hanem maga az a tény, hogy 1866 a támogatott...
Prime 30 perce fut. proci nincs húzva így 47 fok[ Szerkesztve ]
-
Hencso
Ármester
-
DraXoN
addikt
válasz Gabrikovics #77662 üzenetére
OEM gépnek tűnik, akkor igen esélyes, hogy intel lesz az
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
ahantos1963
kezdő
válasz Gabrikovics #76530 üzenetére
2011-ben tényleg jó lap lehetett, de 2013-ra az M5A97 EVO R2 és a Giga 970A-UD3 rev. 3. lettek a megfizethető sztárok. (Nekem a giga van, marad is üzemben élete végéig.)
Konfig: 970A-UD3 rev.3. , FX8320 @4,2GHz, 2 x 8 GB Kingston Hyperx 1866, HD7790, CTG 500 80P, 120 GB Kingston SATA3 SSD, WD10EZEX, böszme nagy Chieftech nagy torony házban (ez még 2004-es). Halk, az összes venti zajt elnyomja az, ami az utcáról beszűrődik, aludni is lehet mellette 3 m-re, igaz teljesítményzabáló dolgokat nem futtatok.
Olvasgattam a Seggszikla tulajok hosszas sirámait és a 760G-s lapok eseteit az FX8350-nel. Megértettem a delikvensek fájdalmát, amikor elfüstölt a konfig, de igazából nem tudtam együttérezni velük. Olyanok voltak, mint az egyszeri páciens, aki eladta a lelkét az ördögnek és amikor rájött, hogy rossz üzletet csinált, akkor meg sírva rohant a paphoz segítségért.
Mondjuk én ismerek egy Papot, szép nagy melle van, de az ilyen balfogásokon ő sem tud segíteni.-----
By the way: nem ismersz valakit, aki a távolból -remote módon - tud kézrátétellel gyógyítani? Mint Markos György és Bonc(z) Géza ? Mert 1 hete az 56. szülinapomon fel akartam állni, de a lakkozott parkettán kirepült alólam a kerekes szék, én meg elvágódtam, mint az ólajtó disznóöléskor. Na, tropára ment a jobb forgóm, azóta káromkodva sántikálok. Hetek - hónapok kérdése, mire megint járni tudok, mankót már kaptam a húgomtól. A szép az, hogy régi, nagy belmagasságú társasházban lakom a 2. emeleten, és mire felsántikálok oda, annyit káromkodok, hogy az ördögök is rémülten visszahúzódnak a pokolba.Van halál az élet után.
-
ahantos1963
kezdő
válasz Gabrikovics #76528 üzenetére
Szétfűtötted a lapot a VRM részen, Uramatyám egy ilyen közepes - de inkább gyenge - lapon 1,42V fesz fölé menni? Meg 1,5V-ot adni? Csoda, hogy a proci nem döglött meg.
Van halál az élet után.
-
mtomi95
senior tag
válasz Gabrikovics #75537 üzenetére
Köszi!
Mondta itt mindenki, hogy a turbot ki kell kapcsolni még normális alaplapnál is. De ha offset mínuszban beállítok egy 1.3V-ot vagy kicsivel többet akkor nem mehet fölé ugye még turbóval sem, nem? Mert én úgy tudom, hogy a turbó pont azért “veszélyes” mert túl sok feszt ad neki, de ha beallitom akkor ezt nem tudja felül írni vagy igen?
Mert jól hangzik, hogy akár magonként képes állítgatni 3.8GHz-re.jokeph:
Ez az ASUS M5A97 R2.0 tényleg, csak 4+2. Az EVO model 6+2-es.[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
mtomi95
senior tag
válasz Gabrikovics #75528 üzenetére
Mostmár értem miért volt néha-néha, főleg tekergetéskor széteső kép a VLC-ben! Azt hittem az új dizájnú frissítéssel van baja, de ezen kívül a többi túl alacsony feszültségből fakadó jelenség nem mutatkozott. Talán minimálisan kevesebb FPS volt, mert hogy beállítottam a D.O.C.P-t és lejjebb offset pluszt és a Dead Rising 3-ban több lett az átlag FPS.
Jól értelmezem akkor? Offset mínusz és plusz mellett az értekek mezőjébe hozzá illetve elvesz mindig 0,00625v-ot. Azt hittem elég csak plusz és mínuszt állítani, nem kell megadni, hogy mennyivel.
Mindkét offset beállítást mínuszba tegyem? offset mod sing és CPU/NB offset mod singhez is?
Tulajadon képen honnan tudom, hogy mennyiből veszi el a 0,00625v-t? Mert ugye alap értékhez, csak annyit ír, hogy processzoronként változó.
A másik kérdés ami még felvetődik bennem. hogy a többi alaplapi feszültséget ha auton hagyom az nem fog min és max értékek között ugrálni? Mert van ahol igen nagy eltérés van min és max között.
Az LCC minek a rövidítése?
EPU power saving, hogy működik? Mennyivel másabb mint a régebbi takarékos funkciók? Tuning nélkül érdemes e bekapcsolni?Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
mtomi95
senior tag
válasz Gabrikovics #75523 üzenetére
Az offset minusz az mit jelent pontosan? Mi a különbség a plusz és mínusz beállítás között?
Olyat nem lehet, hogy akkor feszültséget minden másnak ő állít, de mag feszt én?Nekem ebben a lapban is meg az előzőben is fixen bírta az 1.25V-ot 3,5GHz-en az FX6300-am. Csoda model lenne? A vacakolás gondolom kék halál, fagyást jelent. Vagy ennél kisebb vacakolási jelenség is létezik?
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Gabrikovics #75523 üzenetére
Utánna néztem a Saber-ben 4,5GHz 1,425v-on megy az M5A97-ben 1,475v-on !
A Saberben 1,475v-on tudja a 4,7GHz !A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
mtomi95
senior tag
válasz Gabrikovics #75521 üzenetére
Köszi!
A többi voltot, órajelet nem tudod? Gondolom azért szabvány valamilyen szinten minden alaplapnál, mint régen, hogy a PCI 100MHz vagy mennyi volt, nem emlékszem már rá!
Ennyire autón nem szeretném hagyni, mert mint mondtam turbó nélkül is akad az autózástól... Úgy fixáltam a magfeszt 1.25V-raAz élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #75303 üzenetére
Igen, ismerős... nekem is volt ilyen "fake" a core temp-el, bánom hogy nem fotóztam le, a XEON X5677 12 GHZ-en járt.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Gabrikovics #74798 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=yUuDlIR5tZU
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #74793 üzenetére
Ahogy irod.
Azért is van még meg, és 7/5 nap használatban megy.
(#74794) FoLey-v:
Ne akard elvenni azt a pici ramot, az úgy tökéletes.
Ki lett cserélve a boot-logó, W7-nél is le lehetett cserélni, mondjuk a mikéntjét azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #74787 üzenetére
-
FoLey-v
addikt
válasz Gabrikovics #74780 üzenetére
Mostanában úgy szoktam pasztázni,hogy X alakban úgy a legjobb ahogyan írták a neten is.
Nekem is kéne normálisabb hűtés bár amiótta lapot cseréltem halk az egész gép nem hallom a ventilátor zúgását.
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
nagyúr
Neked melyik játékvized van ?
Az enyém (CM Nepton 140 XL) nincs benne a listában, de ha benn lenne kb. a 2. helyen lenne a helye, itt csak a "kistesója" szerepel (CM Seidon 120).
-
DraXoN
addikt
szerintem felesleges elkenni (régen én is mindig elkentem mondjuk).
Az ok egyszerű, a "szorító erő" amikor felfogja az ember a cpu-t úgy is szétteríti a felesleget meg kinyomja a szélén, de ha paszta van "körben" akkor könnyebben beragad a levegő mint a fém-fém rész közötti kipréselődés által.
általában én kb. középre rakok egy negyed-fél borsónyit (attól függően mekkora a felület), és kész. Nekem utóbbi módszerrel nem volt még bajom.. így is sokszor "lecsurog" kicsit a szélén és takaríthatom a cput ha teljesen tisztának akarom legközelebb.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Hencso
Ármester
válasz Gabrikovics #74763 üzenetére
ne várj csodát a kompakt vízes cuclimuclitól!!! 4.7 ghz vagy 4.6ghz vagy 5.0ghz észre sem lehet veni játékok alatt sem az a+35 fps nem jön elő max talán 4 fps DD
üdv sabertooth klubanSamsung Galaxy Note 20 Ultra
-
M0ng00se
őstag
válasz Gabrikovics #74763 üzenetére
lehet csak valami bug. többiek HWInfo-t írták, próbáld meg hátha az nem csinál ilyet. (mondjuk abban nem találtam ilyet, hogy ablakban írja a dolgokat)
V6
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #74759 üzenetére
Az mitől lehet, hogy a LinX nekem ugyan elindul, megy az idő, de semmit nem csinál ezenkivül...
Az IBT csipőből hibázik.
CB15, Passmark, AIDA összes teszt, CPU-Z mind lefut rendesen, játék se dadog le (bár az nem is terheli nyélre az egész CPU-t (8320e 3,2GHZ@4,7GHZ).
[ Szerkesztve ]
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Gabrikovics #74734 üzenetére
Háát a 4800 MHz is stabil DE offset +0,19375v-al ami már túl van a lélektani 1,5v határon és már a hűtésem sincsen elég a VRM 60 fokos a CPU 72-73 fok . A Linx alatt is ingadozó a GFlops ami nem túl bíztató tehát kellene offset 0,2v !!! Maradok a max 4,7GHz-nél
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
válasz Gabrikovics #74728 üzenetére
Várjuk a további képeket. Végre téma on.
Látom látványosan unatkozol.
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz Gabrikovics #74667 üzenetére
Itt rosszul fogalmaztam, de elötte irtam hogy több fogyasztás több felesleges hö. Ez felett átsiklottál.
-
z0l1ka
aktív tag
válasz Gabrikovics #74666 üzenetére
nocsak, szabolcsi vagy te is?! hát akkor megértem miért tartunk ki még az FX mellett
<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!
-
Beretvás
veterán
válasz Gabrikovics #74664 üzenetére
Fent van a szemellenzö értem én, csak azt kellene megértenetek , hogy nekem elöbb volt FX em mint nektek és talán némileg több a tapasztalatom vele. Senki nem szidta vagy mondta , hogy nem elég. Annyi történt, hogy nem éri meg már ebbe ölni a tetemes összegeket.
-
hobizoli
nagyúr
válasz Gabrikovics #74633 üzenetére
az hogy vmi gothedek VGA van melle csak az nem az adott platform hibaja
en siman vettem volna egy 4/8-s A320-s deszkaval R5-1400-t inkabb 20k-val olcsobban, ha mar szukos a keret es egy jobb VGA-t melle ugyanannyi lovebol
sosem ertem ezeket a csucsalaplapos, kozepes CPU-s atlag meg az alatti VGA-s konfigokat
igazabaol a 60-70k-s deszkát sem ertem mivel tud tobbet
a feláraból veszek egy jobb CPU-t es VGA-t meg tobb RAM-t, es azoknak biztos tobbe hasznat veszem, mint a 12db USB3.0-nak a hatlapon, amibol eleg az atlagnak szumma 3-4 is, amit kb legputribb lap is régóta tud, meg a 3db PCIEx16 csatinak, amibol hasznalok egyet a dVGA-naktöbb drón kell ;P
-
Beretvás
veterán
válasz Gabrikovics #74633 üzenetére
Miért kellene sok ram? Alig pár játék van ami maxon kifutna a 8 gigábol is, ez igy netto bullshit..
Kicsit nézz jobban utánna mennyit fogyaszt egy ryzen, és mennyit egy FX jol meghuzva. Sőt tovább megyek, ha alapon hagyod az fx et még többet eszik mint beállitva mert a turbo megfejeli olyan feszekkel , hogy öröm nézni..
X350 lap meg nem is létezik, az meg ha valaki R7 250 et tesz mellé nem a platform hibája..
Szóval ezekröl ennyit..
-
z0l1ka
aktív tag
válasz Gabrikovics #74621 üzenetére
hasonlóképp vagyok én is ezzel,inkább vettem még 8GB ramot itt 13k.ért..AC Origins-en játszom legtöbbet de még bőven kiszolgál a jelenlegi konfig,semmi nem indokolja a váltást még egyenlőre,pláne ilyen ram árak mellett(ddr4)
és ráadásul 8GB már elég kevésnek számít..<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!
-
Beretvás
veterán
8320 rol váltottam ami 4.8 ment, kicsi ryzen kettéhugyozza játék alatt is 4ghz-n. Nem az erön van a lényeg, de pl azt is el kell mondanom , hogy fx 100x jobb volt videokpdolásban, tömöritésben..nem mindegy , hogy 65wattnyi höt kell eltüntetni vagy 364 öt.
-
FoLey-v
addikt
Döntse el az user én már döntöttem. Videó megnézéséhez képre kattints. A videót csak példának hoztam fel.
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
rsanya87
tag
válasz Gabrikovics #74577 üzenetére
Igen a ramot is emelte. Próbáljam meg akkor manual 4.4ghz-et? Azért a ramot se akarom kinyirni 1600as mezei samsung 0hűtéssel.
-
rsanya87
tag
válasz Gabrikovics #74570 üzenetére
Szia.
Nekem van egy sabertooth fx990 gen3 r2.0 lapom egy fx8350-el, én nem nagyon másztam bele a biosba, az első lapon kiválasztottam az asus üzemmódot, azon ketyeg 4400mhzen semmi melegedés stb. Asszony játszik rajta, megérné manual módban beállítani, vagy jó ez igy? Teljesítménye elég, nem hevül, Egyszóval fasza, max a fogyasztás csökkentés és a még kevesebb hő lenne a cél, minimum ugyanezért a teljesítményért. -
FoLey-v
addikt
válasz Gabrikovics #74570 üzenetére
Igen értelek,hogy a Saber lap is hülyeségeket csinál nem a legtökéletesebb lap,de mindig jobb mint a többi fapados AM3+-os lap mellesleg tuning terén is sokkal jobb a vrm hűtése meg végképp. Én is leakarom cserélni a jelenlegi lapomat,mert a vrm fázis gyenge.
Csak a kérdést nem kaptam még meg,hogy ASUS CROSSHAIR V FORMULA-ról valakinek vélemény meg Sabertooth FX990 R1.0 mivel rosszabb Sabertooth FX990 R2.0-nál? Nekem itt a lényeg jó vrm hűtés és tuning a lényeg. Előre is elnézést csak már ha van alkalmam akkor megszeretném lepni magam valamelyik lappal.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Gabrikovics #74556 üzenetére
Ilyenem nekem is van, valahol Logouton írtam még anno (de házcserés táp hőfokos is, meg több radis, etc. tapasztalatok). De nem tudom megsaccolni, h a mostani hogy viselkedne Saberben. Annyit látok, h még vizezve is a VRM fogy el. Simán tervezési "hiba", ha húzni akarod a procit erősen, ahhoz drágább lapot kell venned - ha egyébként a többi sallang nem érdekel, akkor is.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
mbandika
csendes tag
válasz Gabrikovics #74474 üzenetére
A használt is jó. Találtam is egyet.
Vasárnap végre össze is rakom.
Köszi mindenkinek! -
Beretvás
veterán
válasz Gabrikovics #74474 üzenetére
fénykorában sem volt az sokkal kevesebb.. mostani lapokat kettéhugyozza.. de azért nekem sikerült belöle hibásat vennem...
-
ViZion
félisten
válasz Gabrikovics #74094 üzenetére
Nem a procid lett jobb, hanem a VRM a deszkán. HA tudják etetni, akkor száguld az FX. HA AMD figyelt volna erre, akkor jobb gyári speccel lehetett volna kiadni, mittomén alapon 4,2 GHz-vel és máris jobb a megítélése. OK, TDP keret meg ilyesmi, de nah...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
Mondtuk, hogy a SABER a király.
-
Beretvás
veterán
adjad neki, 1,45 volton ráprobálhatsz a 4,8 ra is..
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Gabrikovics #74074 üzenetére
Sokan mondták hogy a Sabertooth lap nagyon jól működik az FX alatt de azt nem gondoltam volna hogy ennyivel ! Az előző lapomba ( M5A97 rev1 ) a procim 1,475v-on tudta a 4,5 GHz 70c fokon ebben a lapban a 4,5 GHz-et már 1,416v-on tudja 64c fokon
Lehet hogy a következő cél a 4,8 GHz ?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #74074 üzenetére
Ennél a Sabertooth-nál jobb aligha akad AM3+ platformra.
A szervizest meg csókoltatom.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Gabrikovics #74072 üzenetére
Elég furán de elindult a gép , tehát a procim túlélte a lap halálát . A pc szervízzessel kicsit összekaptam mert zinteles lévén simán azt mondta higy tuti megdöglött a CPU mivel AMD és az tudvalevően mindegyik xar és minden értelmes ember messziről kerüli és én is jobban tenném ha inkább dobnám a kukába az egész zájemdés vackot és vennék nálla egy nagyon faxsza zintelt 😬
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Gabrikovics #74052 üzenetére
Vagyis vegyük elő a "Tapló télapó" c. filmeket, úgy is karácsony van.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
belaazallat
addikt
válasz Gabrikovics #73984 üzenetére
Az nem biztos, hogy elég, némely alaplapnál kell hozzá reset jumper is.
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #73982 üzenetére
CPU próba előtt BIOS reset megvolt ?
-
DraXoN
addikt
válasz Gabrikovics #73980 üzenetére
és az ő cpuja a te lapodban?
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Gabrikovics #73938 üzenetére
Na elhoztam az öcsém gépét , neki egy Asus M4-es lapja van phenom II X2 ( unlockolhato ) X3 procival . Az én tápommal az én RAM-ommal és VGA-mal megy a cucc . Sajna az ő lapjában nem megy az én procim tehát még lehet hogy a CPU is elszállt , de ezt nem tudom tesztelni . Ha valakinek van felesleges Asus 990 lapja szóljon bátran !
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #73959 üzenetére
Értem. Nálam direkt csatlakozása van a vízpumpának a CPU_FAN csati mellett (MSI 970A Carbon Pro Gaming), ezért érdekelt.
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #73953 üzenetére
Sima M5A97-es a lapod ?
Azon ugye nincs dedikált W_PUMP csatlakozó , hanem simán CPU_FAN van?
A vizpumpa azért jóval nagyobb áramfelvétellel bir, mint egy ventillátor.
-
Tanisz
senior tag
válasz Gabrikovics #73952 üzenetére
Ok, gondolok rád, ha úgy alakulnak.
Rev 2-es amúgy
(#73951) belaazallat Köszi megpróbálom Próbálkozom
[ Szerkesztve ]
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
belaazallat
addikt
válasz Gabrikovics #73949 üzenetére
Mert ha nincs a cpu csatlakozóra kötve valami, szivattyú, venti, akkor próbaként rá kéne kötni, nem-e azért tilt le. Volt nekem is vizem, volt ilyen problémám, szerencsére a szivattyúm olyan csatis volt, azt rá tudtam dugni.
(#73950) Tanisz
Egy Down clock-kal próbálkoznék, 4GHz vagy lejjebb, megkeresném a legkisebb feszt, amivel működik, APM off, összes energia gazdálkodás bekapcsolva.
-
belaazallat
addikt
válasz Gabrikovics #73947 üzenetére
Nem én írtam, de ha nem is hűtő csere, de egy ventit rákötni a cpu csatlakozóra.
Mellesleg a Csak a proci volt vízzel hűtve? Többi(VRM, chipset) kapott valami hűtést?
-
belaazallat
addikt
válasz Gabrikovics #73940 üzenetére
Ha sem VGA hiányra, sem memória hiányra nem sípol a lap, és van rádugva hangszóró, akkor a lap lesz ludas.
-
nagyúr
válasz Gabrikovics #73942 üzenetére
Üdv !
Folyadék-hűtés van a procin ?
Ha igen, dobj rá egy gyári léghűtőt, hátha...
-
ViZion
félisten
Más játék vagy egyéb terhelés alatt mi van?
Melegedés lesz ez... valamivel a proci hőfokát nézd. Nem dugult el a blokk? Próbálj IBT-t futtatni, 90% biztosra veszem h ez van. A háttérben lehet akár vírus is, szeretnek bányászkodni más vasán. De lehet csak dugulás a blokkban. Ha ez sem, akkor marad a tesztelgetés.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DraXoN
addikt
válasz Gabrikovics #73940 üzenetére
én tápra gyanakodnék.. ugyan nem FX-nél, de más típusnál már tapasztaltam pont ilyen hibát .. igaz, a szétszedem-pucolom-összerakom-"nem megy" rész nem történt meg (működőképes maradt).. de a tápcserével újra stabil lett a gép..
a másik, megnézted, hogy az alaplapi táp csatlakozók nem égtek be? .. hátha...[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
Hali!
Húz le mindent az alaplapról, próbáld ki 1 ram modulllal. Majd cseréld meg.
Ha egyik esetben sem működik, valszeg nem ram, Próbáld meg vidkari nélkül elindítani, sípol-e a lap.
Tápcserével is lehet tenni egy próbát.
-
lee56
őstag
válasz Gabrikovics #72558 üzenetére
Ekkora fesszel még jó hogy viszi. Én se mondhatnám, hogy a legjobb FX-et sikerült kifognom tuningolhatóságilag, de ipphogy 1.4 V alatt tudtam tartani a 4,4 GHz-hez.
No Comment
-
OP-ToTo
aktív tag
válasz Gabrikovics #71326 üzenetére
Elmenti, csak vagy megfagy a windows logo vagy lefuttatja a hibakeresőt és nem indul el. Ha pedig 20ra állítom a szorzót akkor megy. Ez a legfrissebb bios ami fent van nekem mert kicsit máshogy néz ki mint a többiek képein.
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
Ueda
senior tag
válasz Gabrikovics #65151 üzenetére
A CoreTemp RC8 -ra itt van a megoldás : [link] .
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- JavaScript topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest