Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dergander
addikt
Én most vettem egy artic freezer xtreme rev 2.0 tökéletes és 1450es fordulaton sem hallom,10rugó volt nagyon megérte...4.7Ghzet tudok vele hűteni de már az 5Ghz sok igy nyáron hogy a szobába van 32fok.
Ha elmúlik a meleg akkor ezzel nyugodtan csapathatom magasabban is. Egyenlőre ez bevált ugyanis nekem sincs most pénzem 20k-s noctuara meg feleslegesnek érzem -
ViZion
félisten
válasz Taifa Díaz #30294 üzenetére
Jó. Azt is nézd, h mivel van összerakva, a gyári és egy hasonló belépő kúler mellett megállja a helyét. De csak a szigorú tényeket nézzük: ~470 g, 9 cm venti. Messze elmarad a normális 750 g < +12 cm venti hűtőktől teljesítményben. Persze ez tuning alatt lesz szembetűnő igazán. Továbbra is azt mondom, h ha már kidobott pénz, akkor a legolcsóbbat venni, amíg nem futja legalább Brocken, Macho, Mugen vagy ilyesmi nagyvasakra.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Milka 78 #30282 üzenetére
Pedig a teszt végén itt dicsérik értékelesképpen a Spire Keplert, hogy csendes és könnyű fölszerelni, és 4-est kap az elérhető legmagasabb 5-ös osztályzatból. Pedig a teszt során egy 125 W-os Thuban-t hűtenek vele.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
xatos3
senior tag
válasz Taifa Díaz #30244 üzenetére
ez a hűtés még a gyári sebességhez is életveszélyesen gyenge, a gyári fx hűtő 4 heatpipeos!!!!
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
xatos3
senior tag
válasz dergander #30218 üzenetére
ez az érdekes hogy nekem rev 1.0 van a 990fxa ud3-ból
fejből nemtom mi a neve a menüpontnak, de ott lehet kikapcsolgatni a magokat, ott az apm, a cool n quiet, ce1 , meg c6 state állítási lehetőségekviszont a turbo meg ott van ahol az órajelet tudod állítani a procinak, (nálam disabled)
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Lacielvtárs #30285 üzenetére
Szerintem nekem is megvan a gyári höcsöves hütés.
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz Milka 78 #30284 üzenetére
Nem is, én azt írtam, ha nincs rá keret, akkor vkitől 1-2 ezresért megvenni a gyárit és spórolni a nagyobbra. Mégsem 6000 Ft-t kukáz utána, hanem csak a pár ezrest.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz Taifa Díaz #30278 üzenetére
amugy most jut eszembe, nekem van egy gyari amd fx 8150 gyari hutoje. teny hogy tuningra nem elegendno, de van, ha erdelem,irj
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
ViZion
félisten
válasz Milka 78 #30282 üzenetére
Ha nincs pénz és nem adják a gyárit, akkor vmi gyárit lehet szerezni olcsón, pár ezresért. Utána ez eladhatatlan, de amíg nem lesz 8-10k hűtőre, addig alulfeszelve elviszi, jobb híjján.
-
Milka 78
nagyúr
Szerinted? E szerint a teszt szerint egy gyári mákdarálótól sem erősebb számottevően.
Mind megértjük a problémád,de ettől még kell egy erősebb hűtő.Pl. HG kolléga ajánlata(Brocken) nyerő[ Szerkesztve ]
-
válasz ricshard444 #30277 üzenetére
ertettem, rendben! elnezest. mostantol jobban figyelek!
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
=HG=
addikt
Ezt mindenki átérzi, csak ha veszel egy hűtőt, ami nem tudja lehűteni a procit megfelelően, az ugyan úgy pénzkidobás... Nézd meg ezt vagy ha van keret még erre..
[ Szerkesztve ]
-
megertelek maximalisan, nem az anyagi helyzetedre utalman. hanem az amd cpu igenyeire nem sertesnek szantam!
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Lacielvtárs #30276 üzenetére
Hidd el, nem az olcsó megoldások közt néznék szét először, ha nem a magyar átlagfizetés harmadával rendelkeznék albérletben, családdal
-
ricshard444
veterán
válasz Lacielvtárs #30276 üzenetére
Egy hozzászólásban a megengedett 3 darab jel, tartsd kérlek ehhez magad
Vannak dolgok...
-
válasz dergander #30274 üzenetére
jaja, aki hűtőt választ amd-re nem sajnálja a pénzt
amd bika, ha a jó a táp és a hűtés, no meg az alaplap
tapasztalatból tudom
az én "komolynak" hitt hűtőm, majdnem kevés az fx-8150-emhez
de megoldom, így vagy úgy, de a házam jól szellőzik, ezért nem aggódom"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
daneeeeee
aktív tag
Mivel a házi tesztünk két érintetje is itt lakik, szeretném jelezni feléjük (és mindenki felé aki még esetleg csatlakozna), hogy a javított, kiegészített változat megtekinthető.
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
válasz Taifa Díaz #30273 üzenetére
az a 2000rpm már hangos lehet.
AMD alá ne sajnáld a hűtőt megfogja követelni hidd el
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
Erről a hűtőről van valakinek tapasztalata?
-
Ga
tag
Szia,
A T4 kb TX2/TX3 körüli teljesítményt tidhat, a 6300-ra tuninghoz már kevéske lehet.
4.5GHz körül, 1.35V magasságában az én TX2-m már nem nagyon bírta, 60-70 fokba is belekóstolt.
Ha csak Turbo 4.5-öt szeretnél (2-3 core), akkor elég lehet.
Én TX2-ről váltottam 212evo-ra. Nem bántam meg, mert a continuous direct contact pipe-ok turbo core esetén sokkal jobban kézben tartják a hőmérséklet ugrásokat. Az általam kifogott 6300 ráadásul a tuningbarátabbak közé tartozik.Bye,
Ga[ Szerkesztve ]
-
Tigi
őstag
Vagy még esetleg ez?
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Tigi
őstag
válasz dergander #30258 üzenetére
és berus.berus:
A ház eleje gyárilag lukacsos, elől és hátul is van egy egy 12-es venti, az első szív a hátsó fúj.
Viszont most nézem, hogy ott ahonnan venném most jelenleg nincs, máshol meg jóval drágább.
Körülnézek aprón.Van Freezer 64 Pro, azjó lehet?
[ Szerkesztve ]
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Tomko78
őstag
válasz Malibutomi #30262 üzenetére
de a 2 cpu tegyük hozzá ugyan az , csak mivel a FX-6350 3.9 ghz megy ahogy láttam 1.335V a feszel így 125W tdps , míg a FX-6300 3.5 ghz 1.285 V társul 95 W tdpel , de ugyan az mint Phenom II 965 -970 -980 max a ghz különböztek , és láttam olyan 980 nem tudott semmivel se többet az én 965 cpumnál
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Tomko78
őstag
válasz Gyurma23 #30259 üzenetére
De érdekes a 8320 -8350 a 8320 mondja általában mindenki , érdekes a 6300 -ál már inkább a 6350 ugyan miért is ? Tegye minden 8320 tulaj a szívére a kezét ki használja 3.5 ghz a cput ?
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
törölt tag
Kevéske lesz hozzá...!
(#30256) Tigi: Neked viszont elég a T4, csak a ház szellőzése legyen megoldva!
-
stratova
veterán
válasz dergander #30251 üzenetére
Elvileg kicsivel jobbak a feszültség értékei, bár FX-6300 95 W-os míg FX-6350 125 W-os TDP tartományba került.
nixit: Ha nem akarsz OC-t (de mad fogsz!) akkor szerintem is FX-6350, a magasabb alapórajel miatt. Úgy látom árban nincs nagy különbség; pontosabban van olyan bolt, ahol nem nagy a difi. Teszt.
3DMark Fire Strike Physics:
FX-6350: 6025
FX-6300: 5374[ Szerkesztve ]
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Le szeretném cserélni a gyári hűtőt a procimon, viszont nem vagyok pénzel eleresztve.
A kérdésem az, hogy egy Cooler Master Hyper T4 elvinné a procimat 4Ghz-en?Előre is köszi.
üdv.Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
-
dudu5130
őstag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék venni és érdeklődnék, hogy 30 ezer magyar Forintig melyik procit lenne érdemes megvenni.
-
dergander
addikt
Csak a vishera 8 magos és biztos 4Ghzen fogok járatni,ez a hűtő kevés rá,komolyabat kell venni
-
nixit
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék majd egy 6300 vagy egy 6350-es processzort venni, de mégis melyiket éri meg jobban?
Nem nagyon írtok a 6350-ről nekem pedig szimpatikusabb habár nem nagyon értek hozzá.
Nem tervezem a proci húzását és játékra használnám elsősorban melyiket vegyem?
Köszönöm előre is a segítséget! -
stratova
veterán
Cooling Capacity: 70 W. Nem FX-re való ez a hűtési teljesítmény. Oké, hogy 100 alatti gyári aludarabnál csendesebb. De a 125 W-os kategóriában, már az amúgyis helikopter gyári hűtő is a nagyobbik hőcsöves.
-
Trebron09
őstag
Hűtéseket találsz az összefoglalóban.
(Aprón van nekem is egy eladó, ha gondolod. )- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Taifa Díaz
őstag
Sziasztok. Jövő héten üzemelek be egy FX8320-ast, és úgy néz ki, csak magát a processzort kapom. Az lenne a kérdésem, hogy ő jó lesz rá hűtésnek?
Én úgy nézem, hogy igen.
Persze csak átmenetileg, tudom, hogy tuninghoz nem kifejezetten ajánlott...Bár jelenleg egy FM1-es A6 3650-esen nincs vele gond semmilyen téren - 3 GHz-en járatom, de szigorúan alapfeszen -, persze az nem egészen ugyanaz, mint egy VisheraLife's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
bozont
veterán
Itt vannak az eredményeim:
És az Aida eredmények:
Memória olvasás: 22891 MB/s
Memória írás: 16273 MB/s
Memória másolás: 19481 MB/s
Memória késleltetés: 66.4 nsCPU Queen: 25849
CPU PhotoWorxx: 11038 MPixel/s
CPU zLib: 229,5 MB/s
CPU AES: 12679 MB/s
CPU Hash: 3041 MB/s
FPU VP8: 4234
FPU Julia: 9708
FPU Mandel: 4959
FPU SinJulia: 2072mod.: Hm, most látom csak, hogy mindkét asztalt lefotózza a Print screen gomb, van arra valami billentyűkombináció vagy beállítás, hogy csak azt fotózza ami éppen aktív?
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
Most meg nem keresem neked, de:
SB-E és Extreme között van durva feszes tuning mellett 10 fok (tapasztalat, járt itt mindkettő, i7 920 @ 1.45V, a ventije nagyon pörög az Extreme-nek)
D14 a sima SB-E között úgy 5-8 fok a difi, innentől egyszerű matematika.Én kompenzáltam 3 ventivel az Extreme "erejét" és nyertem 6 fokot.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Pug
veterán
válasz ricshard444 #30234 üzenetére
Ö, eddig tesztekben 2-3 foknál nagyobb különbséget nem láttam a 2 hûtõ között, tudsz dobni egy linket ilyen mértékû eltérésre?
-
otto14
őstag
-
Trebron09
őstag
válasz otto14 #30231 üzenetére
Kb. egykutya... ahol az SB-E "elfogyna", ott egy D14 sem húzná tovább.
(#30234) ricshard444 : Pedig mostanában néztem pont hűtésekről teszteket..
Az már nem kevés különbség... akkor úgy látom frissítenem kell a tudásom.[ Szerkesztve ]
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
otto14
őstag
Noctua nh-d14 vagy Tr silver arrow sb-e extreme a jobb fx 8350re?
asd
-
bozont
veterán
válasz daneeeeee #30224 üzenetére
Értem, nem is akartam én versenyezni, csak érdekességképpen érdekelt volna 4,5GHz körül hogy alakul a teljesítménye ennek a 6100-nak. De marad akkor a 4GHz, már csak azért is mert1,45v mellett sem volt stabil 4,4GHz-en sem. Bár én inkább a lapra gyanakszom, mert hirtelen visszaesett a feszültség 1,32v-ra és abban a pillanatban meg is feküdt a rendszer. A winrart mennyi ideig futtassam?
-
Jester01
veterán
-
stratova
veterán
válasz Malibutomi #30219 üzenetére
Hmm az AES mellett Integer eredmény (Zlib) igencsak szép. Arról esetleg van valakinek valami infója, hogy böngészésnél/filmezésnél és átlagos könnyű irodai használatnál INT vagy FLOAT terhelésből kap többet a CPU?
Teszem azt adott egy 2 modulos jószág és két kliens op.rendszer kap 2-2 szálat egy linux host-on, akkor azok mennyire érzik jól magukat a kisebb FLOAT teljesítmény ellenére?[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz daneeeeee #30224 üzenetére
Yep 24/7-s beállítás mehet max a táblázatba, mert Valid órajelek azért ezeknél feljebb vannak durvább beállításokkal, de annak igazán nincs realitás érzete.
Arra voltunk kíváncsiak, hogy a 24/7-s beállításokon mennyi eltérés van a konfigjaink között.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
daneeeeee
aktív tag
Az egész dolog spontán jött szóval ha van rá igény bővíthetjük.
bozont: Ez nem verseny nyilván az fx 6100-al nem fogod lenyomni a Xeont de nem is az a cél. A legjobb az lenne ha 24/7 közeli órajelekkel tesztelnénk.
dergander: azért nem emeltem 5GHz-re mert csak 1.54V-on volt nálam stabil de azt a feszt már sokalltam. Most 1.512V-on 4.9GHz atomstabil és még nem meleg.
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
Remek kis teszt,bár már lehetett volna az AMD-t 5Ghzen de jó az 4.9nek is
-
daneeeeee
aktív tag
Szóval ha van kedvetek a táblázatba bekerülni végezzétek el az Aida64 (3.0) cpu, fpu tesztjeit + a mem teszteket, valamint az x264, ill. winrar bench-eket.
Ha valakinek kérdése van, csak rajta[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Átlopom ide, az intel 1366 topicban született egy ilyen táblázat Zetorgumi, ricshard444, daneeeeee, Laraxior, és jómagam összevetéséből:
Annyi huba van hogy az i7 920 nem 4,2 hanem 4,4-en ment a tesztben.
-
lee56
őstag
válasz Jester01 #30213 üzenetére
Jah hogy te már testreszabtad a turbót, na úgy még úgy ahogy használható, de én az emberek 95%-áról beszélek, aki ezt nem teszi, csak bekapcsolja és használja, és akinél pontosan az játszódik le, amit levezettem előző hozzászólásomban. Te pedig maradsz a kisebbségben és örülsz a turbódbnak.
No Comment
-
Jester01
veterán
Mivel konkrétan a turbóról volt szó, hogy miért használom ...
Nyilván ha letiltanám a magokat akkor nem kellene turbó.
Igen, két lépcsőben működik, a kisebbet 4.6-ra állítottam, tehát 4.8-on valóban 2 szál megy csak ahogy írtam.Igen, a feszültség az összes magra vonatkozik, viszont mivel a turbo feltétele az, hogy legyen 4 ill 6 lekapcsolt mag ezért igazából teljesen jó.
Én belőttem a feszültségeket amire kell. Ha kikapcsolnám a turbót a feszültségek ugyanezek maradnának, nem értem mit nyernék. Lenne egy fix 4.4GHz/1.39V beállításom ami most is megvan, csak most kevesebb szál mellett még 4.8-ra is felmegy.
Jester
-
lee56
őstag
válasz Jester01 #30211 üzenetére
Tudom mire való a turbó köszönöm szépen.
A kérdésemre viszont nem feleltél, de előbb azt írtad két magot le tudsz hűteni ellenben a 8al, ha turbóra értetted ezt, akkor fogalmazhattál volna konkrétabban is, mivel simán le lehet tiltani 6 magot és akkor vagy kettőnél. A turbó pedig az aktuális magok felénél lép életbe tudtommal, tehát még úgy sem igaz a két mag, amit emlegettél, hacsak nem te állítottad be valamilyen Pstate progival szoftveresen.Már ezt is leírtuk számtalanszor igaz régebben; hogy elméletben nagyon is jó dolog lenne a Turbó mód, de gyakorlatban 100 sebből vérzik.. Először is, az alapból beállított feszültség értékek túl magasak, és nem korlátozódnak a magokra (ellentétben a turbó frekvencianövelő hatásával), az egész chipet 1.4 és 1.5 V közé lövik be a lapok turbó alatt, ami sokkal több mint kellene. És erre jön még rá ha gyenge VRM-ű és/vagy elégtelen hűtés van a tápellátáson egy alaplapnál, mindkettő okozhatja hogy a throttling életbe lépjen és a turbóval ellentétes hatást fejtsen ki. Ezért szoktuk itt mindíg azzal kezdeni hogy APM, Turbo -> off, mert saját kézzel beállított alacsony feszültség mellett kevesebb fogyasztással & hőtermeléssel nagyobb frekvencián mehet az összes mag mint a a turbó esetén. Így amit az utoljára írtál az sem stimmel, mer lehet hogy épp elég alacsony fix feszültségre be lehet lőni egy gyengébb lapnál is a procit, hogy ne okozzon gondot, ellentétben azzal ha hagyjuk elszállni a turbóval a feszültésget.
No Comment
-
Jester01
veterán
A turbo arra van, hogy ha kevés szálas terhelés van éppen akkor feljebb nyomja a frekvenciát.
Tehát ha agyonterhelem a gépet 8 szálon akkor 4.4GHz-en jár, ha csak 1-2 szálat használok akkor azok viszont felmennek 4.8-ra. Jó, ez kevesebb mint 10% de ha már van miért ne használjam ki.A lapok képessége nem tudom hogy jön ide, az APM-et a proci csinálja és a beállított TDP keretbe akar beférni akármilyen lap is van alatta. Ettől függetlenül vannak a különböző védelmek, mind proci mind lap szinten. Ha a lap nem bírja akkor throttlingolni fog akár van turbo/APM akár nincs.
Jester
-
lee56
őstag
válasz Gabrikovics #30209 üzenetére
Bocsi igazad van, X4es Phenomoknál nincs, X6-tól kezdődött a turbó mánia.
No Comment
-
lee56
őstag
válasz Jester01 #30206 üzenetére
Szvsz ezt a Turbót pont ott cseszték el, hogy az APM-hez van kötve, ezért gyengébb képességű lapokon nemhogy növelné a teljesítményt, hanem gyönyörűen leépíti az állandó throtthlingolással. És akkor Pistike csak néz hogy miért akad a crísis3 amikor 4Ghz-en megy (igaz csak néha, mert legtöbbször 1.4GHz körül) a processzora.
Amúgy ezt konkrétan úgy érted, hogy kétmagosként használod a nyolcmagos FX-ed? Annak meg megint mi értelme?
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
lee56
őstag
válasz ricshard444 #30197 üzenetére
Já de bizony, azt a lapok intézik ha engedélyezve van, viszont FX is kell hozzá, mert pl ilyen APM, Phenomoknál elő se jön a BIOS-ban.
No Comment
-
-
Jester01
veterán
válasz ricshard444 #30201 üzenetére
Igen, de amúgy turbo-val akár hasznos is lehet ha nem elég erős a hűtésed.
Jester
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest