Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kene84
aktív tag
Ti hogy készítitek elő a vizet cseréhez?
-
kene84
aktív tag
válasz jegenye77 #29825 üzenetére
#29826) dugynok: Igyekszem a Te kérdéseidre is válaszolni ebben a hozzászólásban.
Nem kapcsolom ki a szűrőt, az megy éjjel-nappal, a levegőztetőt szoktam kikapcsolni éjszakára.
Ha minden igaz akkor Tetra EasyCrystal FilterBox 300 szűrő van hozzá amiben havonta cserélem a szűrő kazettát vagy mit.
Ami szivacs van a szűrőben azt a leengedett vízben szoktam kimosni, tény hogy elég alaposan, ezek szerint nem kellene.
Ha dolgozni vagyok akkor ugyanúgy az éjszakai fény világít, mint éjszaka, a nappali fény keveset szokott menni, max ha itthon vagyunk. De ezt így használom 1.5 éve.
Kb 30 hal lehet benne, sajnos a guppik elég szaporák, nem győztem egy időben eladogatni, de manapság már szerintem a beltenyészet miatt gyorsan hullanak így sokkal kevesebb van.
Kavicsos az aljzat ami utólag lett beletéve, azóta lehet még a gond, mert bár próbálom takarítani, de mikor kaparom az aljzathoz közel az akvárium falát akkor nagyon durva mennyiségű szerintem szmötyi kavarog a vízben.
Esetleg külső szűrőt tudnátok ajánlani? Az akváriumnak lecsukható teteje van a neonos világítással ha ez számít a külső szűrő kiválasztásakor.
A vizet miként készítitek elő? Én őszintén szólva csak hagyom állni egy éjszakát.
A jelenlegi növények elég durván néznek ki, megfelelő "kezeléssel" ez a folyamat visszafordítható vagy a növényeket cserélni kellene?
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
kene84
aktív tag
Sziasztok,
van egy 60L-es Tetra akváriumom, pár neonnal, guppival és garnélával. 1.5 éve vásároltam, világítással és szűrővel együtt. Több mint 1 évig semmi gond nem volt, most viszont már pár naponta kaparnom kell az algát az akváriumról. A növények is algásak, de azokon már ilyen hosszú sötét színű alga is van, maga a szűrő külseje is. 2 hetente van vízcsere általában, tisztítottam a szűrőt is teljesen, de minden ugyanaz. Ami megfigyelhető, hogy a szűrő alatt nem algásak a kavicsok, mindenhol máshol igen. Nagyon megborult az egész sajnos és nem tudom visszahozni. Szeretném rendbe tenni. Esetleg próbálkozzak külső szűrővel? Tudtok ajánlani? Más ötlet? Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest