Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas26
tag
Én is szettben vettem régen az aksit,de a világítás meg a szűrő tényleg kevés benne,már addig eljutottam,hogy a belső szűrőt lecseréltem külsőre,most a világítás jön majd. De ha újra kezdeném akkor nem venném meg szettben,hanem külön külön vásárolnék meg mindent hozzá,időt és pénzt is lehet vele spórolni,ha elsőre megveszünk mindent,bár úgy persze egyszerre több a kiadás,de viszont később nem kell cserélgetni benne a technikát.
"A jövő sem a régi"
-
myk74
senior tag
Nekem ilyen van.A világítás és a szűrés szerintem kevés.A belső szűrő nagy és otromba,szerintem.Bár attól függ mit akarsz benne csinálni.
Én kicseréltem a gyári 15 wattos csövet egy T5 24 wattos csőre,ami már elég sok növényhez elég volt,utána meg egy 36 wattos power kompakt cső került bele.Képek:[link]
A szűrőt egy külsőre cseréltem,így már csak az üveg az eredeti,meg megvan a fűtő bontatlan állapotban amit csak kipróbáltam.
Szerintem jobban jársz ha megveszed az akváriumot külön,és a szűrést meg a világítást az igényeidhez mérten szerzed meg hozzá.Ha én is így szereztem volna be mindent,sokat spóroltam volna.Nincs kéz Nincs csoki!
-
orion1025
őstag
Szinte teljesen mindegy milyen a technika, nincs két egyforma akvárium.Nem mindegy milyen az elrendezés, ebből adódóan az áramlás is más és más lesz többféle felállásnál.Ha az alap szintjén akarod űzni a műfajt, akkor totálisan mindegy mit használsz.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
orion1025
őstag
Nyugodtan adhatsz nekik mértékkel naponta.Régen volt pár guppym, este kaptak normális mennyiséget, nap közben meg csipegettek apróbb alga darabkákat is, a dániók szintúgy közbe-közbe levadászgattak az algából.Éhen nem haltak, sőt a srác aki elvitte őket meg is jegyezte, hogy tóba nem nőnek ekkorára mint nálam
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
weresgyufa
tag
Szia.
Lelet ez eddig csak nekem tűnt föl,vagy szimplán rosszak az eddigi élményeim a Serával, de én eddig 3 külső szűrőből 3mal beszívtam, mint most te, csak nekem nem folyt el, hanem csöpögött a fej tömítés...
A történet, Sera 900, Sera 1100 majd ugyan ez mint a tied, mind a 3 fejtömítés csere évente, majd meguntam és váltottam Eheim-re és Atman-ra, az utóbbi ugyan az mint az eheim, csak copy de csavarokig. van még JBL is itthon, meg Sacem, de azt tudom elmondani, hogy az eddigi szűrőimmel (Eheim 2328, Atman CF-1200) még semmi ilyen probléma nem volt, mindkettőben a GYÁRI tömítések vannak, a csapokban is, és az eddigi 1.5 év alatt semmi bajuk nem volt, hozzáteszem mindkettőt használtan vettem, semmit nem csináltam velük, de minden takarításnál vazelinnal lekenem a tömítéseket a kiszáradás csökkentése miatt, eddig bevált... A JBL CristalProfil 250 is jó, erről van koppintva az atman, az meg asszem Eheim-ről de ez nem lényeg, ezekkel összesen nem volt annyi baj mint a serából egyel is.
Én teljesen felszámoltam mindent otthon ami Sera, utólag már babonából azóta a fűtők is Jäger meg Eheim ami ua. Én azt tudom tanácsolni ha olcsóbban kel minőségi akkor Atman, majd JBL és Eheim.- www.bolondsagokboltja.hu -
-
mdk01
addikt
Elolvasva még1x az első hsz.-od lehet még sem egyre gondolunk ezért a kábelcsatorna nem jó.
Kellene vmi műanyagból csinálnod egy keretet amire ráfeszíted a szúnyoghálót és egybe rakod bele az akváriumba.
Pl. plexilap kifúrkodva plusz rárakni a szúnyoghálót?
Esetleg ezt már lehet egy kábelcsatornába dugni ami fel van ragasztva kétoldalra az üvegre. -
tupacamaru
veterán
Az alumíniumot oldja a víz, szerintem ne használd, saválló drót kellene szerintem.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
sellerbuyer
őstag
Szia! A guppinál a nőstényeket el kell különíteni szülés előtt, mert a csapat felfalja a kicsiket. Természetesen ha elég bőséges a szaporulat, akkor ez nem tűnik fel, ezért nem szoktak erre gondot fordítani az emberek. A csapat mellett még a páncélos az, ami tutira lerendezi a kicsik sorsát.
Egyébként a zebráknál is pont ez a helyzet, hogy külön ívató medencébe ajánlatos tenni őket, ahol lepotyognak az ikrák egy sűrű rácson, ill. hálón át és nem férnek hozzájuk a szülők. Nekem van ilyenem egyébként, házilag készített, tökéletes, fillérekből elkészíthető. Gyárit is lehet kapni, akár nagy akváriumba tehetőt is, nekem az nem vált be, csak a kínlódás volt vele, de láttam olyanokat, akik nagyon ügyesen tudták alkalmazni ezeket. Kb. 600 Ft körül is be lehet ilyet szerezni, műanyag, átlátszó, tapadókorongos. Van akasztósban is, de üvegtetős akihoz az nem jó, mert nem tudod a vízszinthez megfelelően illeszteni és drágábbak is ezek, mint a tapadósok.
[ Szerkesztve ]
-
engusz
veterán
Kis akváriumban sokkal nehezebb tartani az egyensúlyt. Ebből a szempontból szerencsésebb lett volna nagyobbal kezdeni. A helyedben mindenféleképpen használnék rendes vízelőkészítőt (klór és egyéb káros dolgok ellen), illetve külön hasznos baktérium kultúrát (nitrit, nitrát és ammónia szint normál szinten tartása maitt). Ezen kívül legalább heti 10 liter vizet cserélnék, majd ha azt látom, hogy ez így oké, akkor szép lassan lehet csökkenteni a literek számát, de 5 alá semmiképpen se mennék.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
engusz
veterán
Én a helyedben ellenőrizném a vízparamétereket. Akár egyszerű csíkteszttel, mert lehetséges, hogy valamelyik érték túl magas, amitől szenvednek a halak.
Hány literes az akvárium és mennyi időközönként, mekkora mennyiségű vizet cserélsz? Használsz-e baktérium-adalékot és vízkezelőt?
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest