Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• haxiboy

veterán

válasz szabolcs77 #30917 üzenetére

KH-t én visszaemeltem 4-4,5 körülre 8-as GH mellett azóta sokkal stabilabban nőnek a növények, nincs az amit eddig tapasztaltam hogy hol megindulnak hol stagnálnak. Mindezt kb 1 hét alatt sikerült elérni.

Nálam az a cél hogy megtartsam a stabil 2:1 GH:KH arányt.

Otthon belinkelem neked azt az oldalt ami szerint én vissza szoktam sózni a vizet, bár legutóbb elfogyott otthon a szódabikarbóna így csapvízzel kevertem vissza, de GH és KH növelés is megvan SOKKAL olcsóbban mint a külön erre készült készítmények.

Szódabikarbónával egyébként tök jól lehet KH-t növelni a GH jelentős emelése nélkül, ha CO2 is van, akkor mindenképp előny ha van kh mert nincs akkora PH ingadozás.

Off: Vitorláshalaim új szórakozása hogy megkergetik a neonokat, nem jövök rá hogy el akarják kapni őket vagy csak játszanak. Sérülés még nem volt, kaját is kapnak. Ha készítek egy videót esetleg meg tudjátok tippelni hogy kell-e félnem ha még nagyobbak lesznek a vitorlások?

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

• Alg

veterán

válasz szabolcs77 #30917 üzenetére

GH+ nem emeli a KH-t.
    Alacsony KH-val könnyebben megborul a PH, viszont jobb a növények tápanyagfelvétele.
    Csapvizet azért használnak mert eygszerűbb, RO víz is kevesebb kell így.
    TDS-t erősen emelik a tápok is, meg kb. minden amit a vízbe teszel (pont hétvégén néztem, 1/3-nyi cserevízbe adtam a teljes akva tápadagját Tropicából, bő 300-at emelt a cserevíz TDS-én.)

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Új hozzászólás Aktív témák