Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzalaiG
addikt
Tud valaki valami jó trükköt, megoldást, h hogyan lehet tutira és végleg kiirtani az apró csigákat az akváriumból?
-
SzalaiG
addikt
Ma kaptam citromsárga guppy párt. Eddig még nem is láttam ilyet. Nagyon tetszik.
-
zsoltinnó
aktív tag
Ha esetleg valakinek ritkításból maradna egy jó adag növénye!? ne dobja ki!Nekem postázással kellene!
Őrült kell egy őrült ellen!!!
-
SZKEBE75
senior tag
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem a víz kezeléssel kapcsolatban.
Nemtudom eldönteni hogy konyhasót v. magnézium-szulfátot/keserű só/ használjak?Tropheus duboisi maswa-t tartok.
[ Szerkesztve ]
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
sasa311
veterán
válasz zsoltinnó #4589 üzenetére
A nagyon egyszerű és viszonylag olcsó megoldás az, hogyha csinálsz egy "harangot".
Ezt úgy képzeld el, minta egy fejjel lefele állított poharat tennél az akváriumba (persze lehet kisebb) és belevezetnéd a szén-dioxidot. Így nem megy kárba co2 mert az folyamatosan oldódik a pohárban felgyülemlő mennyiségből. Hátránya, hogy a jó oldódáshoz nagy felület kell, ami így csúnya lesz.Ennek a továbbfejlesztett változata a reaktor.
A reaktor lényege, hogy egy zárt henger / edény kerül az akváriumba (vagy az akváriumon kívülre). Ebbe a hengerbe egy csövön megy befele a CO2 és egy másik csövön egy pumpával a víz. Így gyk. 100%-os oldódást érhetsz el. Csakhát ezt meg kell csinálni (vagy venni készen)kb. így néz ki ha nem tudod elképzelni:
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
zsoltinnó
aktív tag
Valaki tudja ez milyen növény? [link]
-
zsoltinnó
aktív tag
Csináltam ilyen élesztős co2 bugyborékolót! Holnap veszek rá egy levegőporlasztót!Remélem jó az is?A kerámiás 3-5ezerér látok!Ez pár száz forint!Most így 1mp 1db 3-4mm buborékot enged a szilikon csövön.Ez nem hinném hogy beoldódik rendesen így?
[ Szerkesztve ]
-
zsoltinnó
aktív tag
A Szőlőtőke meg kikészíttetett idegileg! Pont olyan kis-faluban lakom ahol kint a határban vannak elhagyatott borospincék amit már 10éve nem művelnek! Hoztam már egy autó csomagtartójával tele olyan gyönyörű göcsörtös hatalmas tőkéket is!De letisztítottam ,főztem, áztattam!De állandóan jön le dzsuva róla! Mikor letisztított a felületét szép!Másnapra ami szép volt réteg! Az a réteg ázik le és dzsuvásodik le róla a kérge! örök körforgás! nem is mertem beletelni!Mérgembe felgyújtottam őket az udvaron!
[ Szerkesztve ]
-
zsoltinnó
aktív tag
Esetleg ha valakinek van vasfája eladó érdekelne!Itt a boltba azt se tudják hogy néz ki!
-
Dzsolo
senior tag
Hiába marad bent a gyökér a talajban ha nincs rajta levél, viszont ha minimum kettétöröd akkor mind a kettőn lesz, elég sokféle vízinövényem van és még nem volt olyan amit ne tudtam volna szaporítani.
de persze mindenki azt csinál amit akar sőt növénytáp sem ártana abba az akiba
-
DirtyFREE
tag
válasz zsoltinnó #4572 üzenetére
Osztom mave véleményét!
Szerintem se lehetséges,bár egy próbát megér!
Ha,már itt tartunk egy kis érdekesség:
Itt van ez a szobanövény nevezetesen Scindapsus aureus
Ezt a növényt trópusi mivoltából adódóan az akvárium díszítésére is használhatjuk!
Sajnos a világításom nem engedi meg,hogy kipróbáljam pedig a szobám tele van ilyen növénnyel"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
zsoltinnó
aktív tag
mave13 Ismerek a kertben ilyen növényeket! pl:A tarack!ha bent marad a fölben egy pici gyökér is kinő!
Srácok nálatok milyen idő van!Itt tolna megyében nagyon rossz!2 órán keresztül nem volt áram! Remélem oké lesz ma minden![ Szerkesztve ]
-
Dzsolo
senior tag
válasz zsoltinnó #4567 üzenetére
Szia,
nem tudom milyen növényed van de a gyökérről nem sok hajt ki szerintem Én eddig 4 félével találkoztam (hirtelen ennyi jutott az eszembe
1 letörsz 1 szálat a növényvől és elülteted
2 a növény ugy szaporodik, hogy megindul egy hajtás azon uj virág nő na ha azt letöröd akkor ott az uj növény bár ilyenkor célszerű várni mert sokkal hamarabb nő rá még több mint mire ujra elkezd hajtani.
3 hosszanti irányba kettétöröd a növényt külön ülteted és megerősödnek majd ujra stb...
4. simán tépsz egy kis levéldarabot és ugy szaporodikesetleg egy kép róla?
[ Szerkesztve ]
-
zsoltinnó
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem hogy!Van egy növényem aminek a száráról rengeteg gyökér ágazik a vízbe!Ha azokból vágok kihajtana?
-
DirtyFREE
tag
válasz zsoltinnó #4558 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a következő leírást!
VÍZIBOLHA TENYÉSZTÉSE
(Az "oltványt" bármilyen kisebb kiterjedésű vízben megtalálod a szabadban.
Hazaviszel egy keveset aztán mehet is a tenyészet )
Sok sikert![ Szerkesztve ]
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz DirtyFREE #4557 üzenetére
Tényleg azt hogyan tudok szerezni olyant bele?(Száritott van amit boltba lehet kapni) Ja .. este dobok fel képet!Kicsit át rendeztem az aksit!Most talán ilyen (tropikálos témája van) kicsit felkeveredett a víz..azt estefelé remélem letisztul!
[ Szerkesztve ]
-
zsoltinnó
aktív tag
Én is úgy nézem hogy nád van az aksi mögött!? Fogtam fel esővizet egy 60l műanyag hordóba ! jó lesz cserének!Akkora eső van itt tolna megyében
-
DirtyFREE
tag
válasz Brian_RL #4551 üzenetére
A sárgás víz szerintem azért van mert ÉRETT a vized!!!
egy külső szűrő mindenféle csoda vattával megoldaná a problémádat
Mert szerintem egy beállt akváriumban max úgy kaphatsz kristálytiszta vizet!
Az enyém is barnás,de nem foglalkozom vele!
A betták & a pillangó sügerek tökéletesen jól érzik magukat!"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
Brian_RL
aktív tag
válasz zsoltinnó #4550 üzenetére
Én az etetésre gondoltam. Nemrég mostam ki az akit, és elég gyorsan besárgult. Kijavítom magam, mert nem zavaros, hanem sárgás a víz. Unokatesóm és a halas is aztmondta hogy a kaja színezi meg a vizet, de van egy ilyen csoda kristály, ami ezt állítólag megszűnteti. Reggelre ugyanolyan lett, mint a tabi előtt volt - sárgás Nemértem én ezt, de azért még reménykedek
-
zsoltinnó
aktív tag
Köszi skacok!Gondolkoztam a mohán persze!De szerintem hozatnom kell!Mert csak ezek voltak az üzletben!(kis vidéki bolt)Lehet hozatok majd bele Halak is benne vannak de a mozgásuk végett nehéz fotózni Mitől zavaros a vized? most jött elő ez a probléma?
-
Brian_RL
aktív tag
Na vettem nehéz kaját, egyből rábukott a pakisztáni Meg szereztem víztisztító tablettát, ami papíron megszünteti a zavarosságot. Kíváncsi vagyok rá
-
kp78
addikt
válasz Motion_Blur #4523 üzenetére
Elnézve a aksid, kezd megint visszajönni a kedvem, hogy újrarakjam az enyémet.
Nagyon tetszik ez a letisztult forma.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Brian_RL
aktív tag
válasz zsoltinnó #4538 üzenetére
Köszi a tanácsokat!
Egyke a drágám. Szerezzek neki társat? Volt amugy, csak kíváncsi volt és beszívta a szűrő
Pár napja figyeltem fel rá hogy agresszívebb. Eddig is elhajtotta azt a halat amelyik a közelében volt, de nem volt vészes. Akkor megpróbálom az élő kaját, és hozok tesómtól csigát, mert nála meg kiírthatatlan -
DirtyFREE
tag
válasz Brian_RL #4536 üzenetére
No para!
Nekem a Botia-m csinálja ugyan ezt!
& ha jól tudom egy családba is tartoznak.
Szerintem az lesz a gond mint nálam,mégpedig az hogy kevés a kaja!
"Táplálkozás: Mindenevők, adjunk nekik élő és fagyasztott eleségeket, vagy jó minőségű száraz tápokat, tablettákat. Kedveli a csigákat!"http://diszhal.info/Botia_almorhae.php#ixzz0nQ3fIiPU
Próbálj meg beszerezni postakürt csigát! Szereti
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz Brian_RL #4534 üzenetére
Mivel etetsz?Mert én szemcséset és szúnyogot adok a halaknak!De azokat a neonok, vitorlások, dániók már beszóráskor megeszik!De a páncélosoknak akkor nem jut! Mert az ajzatón matatnak! Ez végett vettem nagyobb szemű tápot ami lesüllyed a fenékre!És Csócsálják is az ancival!
-
Brian_RL
aktív tag
Tippeket kérek mit csináljak a harcsámmal? [link]
Tegnap azt vettem észre, hogy a korábbinál is agresszívebb a többi hallal, és percekig üldözi a halaimat. Nála 2x nagyobb xifo nőstényt is kifárasztott. Lehet hogy ő tünteti el néha a halaimat? Naponta van etetés, lehet hogy neki kevés? -
DirtyFREE
tag
Ma vzibolha nap volt!
Lehalásztam a hordót"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
spyduck
nagyúr
válasz Motion_Blur #4529 üzenetére
Olyan algaevot vettem ami nem szedi ki a novenyeket (aymoneri és sziami algaevo valamin teli van garnelakkal amik kozul par elvileg eszi az algat). En a helyedben raknek bele jo par garnelat, az majd megeszi a maradekot (amano, sepregeto, red cherry). A fuvet pedi ugy ultettem el, h astam neki egy nem tul mely godrot, raktam bele sera tapgolyot es rarakt fuvet majd szortam ra egyenletesen apro bazaltot.
Bocsanat az ekezetek miatt de mobilrol irok. -
Motion_Blur
félisten
válasz spyduck #4528 üzenetére
A fűféléket hogy sikerült elültetned ilyen szépen? Nálam van két elég nagy termetű algaevő, akik szeretnek rendezkedni, csodálom, hogy az új növények még a helyükön vannak.. korábban ezért a kis kosárkával együtt raktam be a növényeket a talajba. Ami nagy hülyeség volt, azóta minden új növényt megszabadítok a vattacsomóktól, megmosok, megvágom a gyökerét és úgy ültetem el őket.
Kérdés: szinte minden növény levelén látok 'törmeléket', apró kis ételmaradékokat, amit az áramlás nem visz le és a halak se takarítják el. Jó megoldás az, ha kétnaponta ezeket csak simán kézzel letakarítom?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Motion_Blur
félisten
válasz spyduck #4526 üzenetére
A vasfák már több évesek, nem színezik a vizet. A fekete háttér csak dekorkarton kívülről ragasztva. A világítás meg ha jól tévedek Hagen Aqua Glo 2x 20W (de lehet, hogy az egyik már cserélve lett Sera Plant Color-ra, majd megnézem..).
Remélem a növények gyorsan elszaporodnak, nekem még annyira nem tetszik az összkép. Lehet kéne még bele valami szikladarab, vagy mittoménmi
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
spyduck
nagyúr
Nem szinezi a vizet a vasfa? Nekem most így 1,5hónap után nem szinezi már csak minimálisan. Hangulatos nagyon, van vmi fekete háttér? Milyen világításod van?
-
rien
senior tag
Okés figyelek, figyelek...sőt elkezdek naplót is vezetni biztos ami biztos mert némi memória gondom van perpill mi-mikor volt, mi is volt
De ám kopp-kopp úgy néz ki megállt hál'Isten a foszlás.
Halak rendben vannak, új növény fajon nem látszik semmi hasonló tünet. A három érintett tünetes faj stagnál, nem foszlottak tovább.
Még azt nem tudom, hogy mikor alkalmazhatnék vízcserét és milyen arányút, hogy ne legyen baj belőle? Heti 30%-hoz van szokva az akvárium, két napja volt 50% vízcsere. De még jó lenne némi részleges vízcsere mert azért van még némi növény foszlány az aljzaton.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
RexpecT
addikt
Profi nagyon .
-
Motion_Blur
félisten
update:
vettem ma új halakat és egy alacsonyabb vízrétegbe való növényt is (igazából kettő, mert ketté ültettem )
most így alakul a létszám:
- 7 db neon
- 6 db fekete neon
- 1 db vörösszemű pontylazac (vagy áttetsző pontylazac, vagy serpalazac? )
- 1 db xifó
- 1 db foltos páncélosharcsa
- 2 db ancistrus sp.növényeket ne kérdezzétek
Most minden ok, a régi növények is szépen nőnek, a kis algát ami néha beteríti a leveleket, kézzel szoktam leszedni..
[ Szerkesztve ]
-
rien
senior tag
A pontederifolia és a wendtii kapott egy-egy darab JBL golyót kb. egy hete.
A soron következő hétvégére terveztem telenyomni az egész akit golyókkal. Azt már megnéztem nem-e lejárt a szavatossága a golyóknak, de a dobozon az van: korlátlan ideig megőrzi a szavatosságát.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz zsoltinnó #4517 üzenetére
Nem tudom mi történt.
Tudom milyen a huszonegynehány fokos víz de tegnap tényleg szokatlanul hideg volt a víz de lehet csak én voltam meleg. A fűtőt meg már három vagy négy hete vettem ki.Az lemaradt, hogy az anubias nanának sincs baja.
Hát bízom benne, hogy valaki tud majd segíteni
#4516-hoz kiegészítés A Nem látszik a képen valójában mennyi volt belőle de vége lett mindnek ezt a fenti képre értettem, az aponogetifoliáról linkelt kép nem az én akimból van.
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
zsoltinnó
aktív tag
Fúúú..! 25 fok az vígan jó pedig!Ha a kezed belerakod mindenképpen hűvösnek érzed mert te 36 fokos vagy!Nekem a Szumátraiak 22 fokban vannak!Így nem lustulnak .(De vidámak és pajkosak!) !De a növényeim is elvannak benne!Így nehéz megmondani!Valami nem volt neki frankó!Talán lehet vízbe volt valami!?
[ Szerkesztve ]
-
rien
senior tag
Armageddon lett nálam
Hat nappal ezelőtti állapot:
Hétvégén még semmi gond nem volt. Hétfőn későn is jöttem haza, meg a hétfő a koplaló nap a halaknak nem igazán vizslattam az akváriumot mi újság benne... tehát lehet, hogy már akkor elkezdődött.
Tegnap délutánra teljesen szétfoszlottak a növényeim. A cryptocoryne aponogetifolia teljesen. Nem látszik a képen valójában mennyi volt belőle de vége lett mindnek (ebből volt nekem rengeteg, írtam is korábban, hogy kiárultam őket csak a kicsiket tartottam meg, eddig nagyon jól érezték magukat). Az aljzaton lebegtek a szétfoszlott darabjaik Nincs rá jobb szó szétfoszlottak. Aminek még hasonló baja lett az amazonasi kardfű, a cryptocoryne pontederifolia és wendtii. De eme utolsó három faj még úgyahogy megvan, de foszlott szét jópár a leveleikből.Aminek kopp-kopp perpill. még kutya baja: limnophila aromatica, gömb és jávai moha, hírnárfélék (tündér, átok, süllő) a valiznéria, a hydrocotyle leucocephala, cryptocoryne parva, rotala indica, meg az a saláta felé elöl nem tudom a nevét.
Halaknak sincs semmi bajuk.Vízértékeket nem tudok mondani, mert nem szoktam mérni, így nem is volt itthon hozzávaló kütyü és még tegnap mikor megláttam mi történt gyorsba csináltam egy 50%-os vízcserét. Attól a rengeteg növénycafattól eltudom képzelni milyen terhelt lehetett a víz, azokat a lehető legalaposabban leszívtam. Egy pár levél még állt a cryptocoryne aponogetifoliából de azokat is levágtam mert szemmel láthatóan megvoltak roggyanva, elvéknyodtak, foszlásnak indultak.
Mi csinálhatta ezt? Valami hiány? Másfél hete öntöttem be a Tetra PlantaMin havi adagját. A fűtőt vettem ki nemrég kb. két fokot esett a hőmérséklet. Most van 25 fok - ha jól mér a mérő, bár belenyúlva elég hűvösnek tűnt a víz.
Kivettem az érintett növényeket a gyökerük szép az nem rohad.
Heti 30% vizet szoktam cserélni, szűrőtakarítás kéthetente van.
Szerintetek?----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
őstag
válasz spyduck #4510 üzenetére
Elvileg nem lesz belőle gond, bár az ólom az mintha kicsit kioldódna vízbe. Vagy nem? Mintha lett volna valami gubanc a régi római ólomvízvezetékekkel anno...
Én kavicsot használtam a jávai mohához. Lapos kő, meg damil. Illetve, odadamiloztam a mangrovéhoz. Amikor megtapad, majd levágom a damilt, és kész. Elméletben...Nagyon szép lett ez az akvárium. Grat.
Icewolf || kósza ||
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Vettem az akváriumba májmohát és ólomnehezékkel raktam rá a vasfára. Nagy hibát követtem el vagy semmi probléma nem lesz belőle. Árt ez az akvárium élővilágának?
-
TomDog
tag
válasz spyduck #4507 üzenetére
Nem zacskós harcsák másmilyen az uszonyuk és a bajuszuk is.Tüskéje természetessen van de a törpe harcsának is van ami szinte minden természetes vizünkben megtalálható sajnos
Ilyenek csak nekem mindkettő tarka[ Szerkesztve ]
És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak http://30bt.venroka.com/news.php
-
TomDog
tag
Hát igen szeretnek enni de nagyon szépek és nagyon szeretik egymást.Én megtudom öket simogatni.Ja aki viszi a harcsákat az kap ajándékba 12-15cm-es cápa márnát is.
Nincs szivem szabadonengedni, megsütni őket
És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak http://30bt.venroka.com/news.php
-
TomDog
tag
Sziasztok
Két harcsát cserélnék növényre, vasfára esetleg pénzre.Kb 25cm-esek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest