Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rien
senior tag
válasz Brian_RL #4812 üzenetére
Csak nem
Én meg veszek Cavintont estére levettem a tetőt, csak egy műanyag hálót raktam az aki tetejére, hogy ki ne ugorjon valamelyik hal és nem rég ugrott be, hogy reggel nem tettem vissza a tetőt, a metlakit fogja világítani kb. 6 órán keresztül nesze nekem piros növény
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
DirtyFREE
tag
válasz Brian_RL #4551 üzenetére
A sárgás víz szerintem azért van mert ÉRETT a vized!!!
egy külső szűrő mindenféle csoda vattával megoldaná a problémádat
Mert szerintem egy beállt akváriumban max úgy kaphatsz kristálytiszta vizet!
Az enyém is barnás,de nem foglalkozom vele!
A betták & a pillangó sügerek tökéletesen jól érzik magukat!"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
DirtyFREE
tag
válasz Brian_RL #4536 üzenetére
No para!
Nekem a Botia-m csinálja ugyan ezt!
& ha jól tudom egy családba is tartoznak.
Szerintem az lesz a gond mint nálam,mégpedig az hogy kevés a kaja!
"Táplálkozás: Mindenevők, adjunk nekik élő és fagyasztott eleségeket, vagy jó minőségű száraz tápokat, tablettákat. Kedveli a csigákat!"http://diszhal.info/Botia_almorhae.php#ixzz0nQ3fIiPU
Próbálj meg beszerezni postakürt csigát! Szereti
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz Brian_RL #4534 üzenetére
Mivel etetsz?Mert én szemcséset és szúnyogot adok a halaknak!De azokat a neonok, vitorlások, dániók már beszóráskor megeszik!De a páncélosoknak akkor nem jut! Mert az ajzatón matatnak! Ez végett vettem nagyobb szemű tápot ami lesüllyed a fenékre!És Csócsálják is az ancival!
Őrült kell egy őrült ellen!!!
-
spyduck
nagyúr
válasz Brian_RL #4470 üzenetére
Én ugyan ezt amit Motion_Blur linkelt megcsináltam 350ft-ból Sőt még jobbat.
Vettem 2 méter csövet + egy szabályzós szelepet egy mezőgazdasági boltban. A szelep azért jó mer bármikor el tudom zárni és folytatni amíg a megtelt vödröt kiviszem a wc-be vagy kertesház esetén kiöntöm a fű-re. Ha kvarchomokod vagy kis szemcsés gyöngykavicsod van is előny mert tudod szabályozni a szívás erejét és így csak a kakát és az elhalt növényeket szippantja fel.
MÁS:
Ma vettem 2db sepregető garnélát és 4db red cherry-t. Remélem a redcehrry-ket nem zabálják be a gyöngygurámik és nem vadássza le őket az üveggarnéla.
Most már van benne:
4db gyöngygurámi
10db neonhal
9db vörös neonhal
2db aymoneri
2db sziámi algaevő
3db pandaharcsa1db üveggarnéla
2db amano garnéla
2db sepregető garnéla
4db red cehrry garnélaszerk:
1 hónap alatt ennyit nőttek a növényeim
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Brian_RL #4162 üzenetére
Az lehet, de ez így nem életbiztosítás.
2 cm vastag lépésálló hungarocell kéne alá. Sajna, az enyém alatt is csak egy polifoam van, igaz, az legalább egy masszív egyenes asztallapon fekszik. Ahhoz, alámenjen egy hungarocellap, szét kéne szedni az egészet, ami most nem fog menni...Icewolf || kósza ||
-
őstag
válasz Brian_RL #4122 üzenetére
Hirdesd meg egyik legnépszerűbb hazai akvarista oldalon!
Haveromnak is voltak kis guppyk, nem bírta őket eladni sehogy sem, meghirdette ott, és egy hét alatt elvitték őket 100/db áron! Persze, csak ha már kellően nagyok...Ancikból lehet nagyon szépeket kifogni, iszonyú áron. Most láttam épp itt Pécsen egyet 14k-ért... Ancistrus L-144 volt a neve. Fekete volt élénk citromsárga mintával. Meg, vannak vadon befogott példányok is 8k körül.
Ancik szaporításához nálam nem kellett semmi extra. 25 literes akváriumban voltak, megfelelő búvóhellyel, és leikráztak. Gyenge, közepes megvilágítás, 8-10-es keménységű víz, gyér növényzet. Lett kettőből 10. Sikerült elpasszolnom őket szerencsére, csak egyet tartottam meg. Most ő a vízi szörny a 120-as medencében. 14 cm körüli szép hím.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
DirtyFREE
tag
válasz Brian_RL #3966 üzenetére
Nem nagyon akarlak letörni,de a guppyk-nál a 2.-3.
generáció már hajlamos a leromlásra!
Talán,ha valahonnan tudnál szerezni szűz színtelen (több generációs)
guppy nőstényt & csak ővele raknád össze még kijöhetne valami érdekes is belőle!
Hmm ezzel a táppal felkeltetted az érdeklődésemet!
Én is guppy-fan vagyok most már rakok fel pár képet az itthoni állapotokról!"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
DirtyFREE
tag
válasz Brian_RL #3952 üzenetére
- Hmm ez érdekes zöld alga a front üvegen!
Tehát a világítás nálad is "rendben" & még is van ecsetalga?!.:S
Én is ezzel a gonddal küszködöm amúgy
Ha,már itt tartunk közkívánatra raksz fel egy egész alakos képet is
az akiról?
Persze csak majd holnap"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
DirtyFREE
tag
válasz Brian_RL #3945 üzenetére
- Váoh nah azt szívesen megnézném,ha tennél fel 1 képet róla!
-Az almacsigára én nem vennék mérget h.nem eszi meg!
Hallottam már rá ellenpéldát!
Persze azok nagyobb 5-10cm példányok voltak!
De,ki kell próbálni!-Az enyém most kb 4cm,de tényleg imádni való hal
Egy zabagépItt nálunk ennyibe kerül!
[e-pet][ Szerkesztve ]
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
spyduck
nagyúr
válasz Brian_RL #3927 üzenetére
Én az akvarista fórumon utánajártam. Úgy hívják, h ecsetalga. Nálam is van. 4 hetes gyógyszeres kúrával lehet csak kiírtani: [link]
Ha viszont tényleg van olyan rákfajta ami megeszi linkeld már be mert az engem is érdekel.
De most, ahogy utána olvastam tényleg jó a sziámi algaevő!
Sziámi ormányosmárna (Sziámi algaevő) (Crossocheilus (Epalzeorhynchus) siamensis)"
"Élőhely: Thaiföld és a Maláj félsziget folyói
Kifejlett méret: max 13 cm
Hőm. igény: 22 - 26 °CMegjegyzés: A víznek tisztának és oxigéndúsnak kell lennie, mert az eredeti élőhelyén csillógóan tiszta és gyorfolyású patakok lakója. Ez a karcsú algaevő bajuszos márna az egyetlen ismert hal, amelyik lelegeli az ecsetalgát. A cikkcakkos szélu fekete vonal az orrától a farok villás elágazásáig ér. Amikor a hal stresszes, vagy más halakkal harcol ez a fekete vonal jelentősen halványabb lesz. A felnőtt nőstények egy kicsit teltebbek a hímeknél, de ezen kívül semmilyen külső nemi különbség nem ismert.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest