Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• astrojoe12

tag

válasz Silentfrog #35816 üzenetére

Attól hogy pezseg az ecettől, még nem biztos, hogy ki fog oldódni az akvárium vízben. Ez függ attól, hogy milyen formában van jelen a mész, a víz ph értékétől és az ammónia mennyiségtől. Úgy tudom, az ammónia jelenléte és a magas ph lúgos közeg, nem reagál rá a mész, de alacsony ph és nulla ammónia savasítja a vizet, reagálhat rá a mész. De attól is függ, milyen formában van jelen, lehet hogy simán nem oldódik ki savasabb közegben sem.

Például a mész tartalmú "magyar szikla" nevű dekoráció is pezseg ecet hatására, de egyáltalán nem változtatott a vízem paraméterein. Ezt sokáig mértem és nem tudtam vátozást kimutatni ph 6,8 és ammónia 0 mellett. Semelyik paramétert nem tolta el mérhető mértékben.

A kavics az ellenpélda. Ha a természetből származik, nem tudhatjuk, hogy milyen anyagú szemcsék vannak benne. A váci Duna ágból hozott mosott, szűrt, forrázott kavics aljzat keményítette a vizemet. A szlovákiából származó bányászott kavics szintén keményítette.

Ezt sokan vásárolják és nem kell félni tőle. Pezseg az ecettől, de nem keményít és nem ázik ki a mész:

[ Szerkesztve ]

"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés