Új hozzászólás Aktív témák

  • dethroner

    veterán

    válasz suste #10663 üzenetére

    A routertől 2 méterre van a telefon, 65Mbps a linksebesség. 40MHz-re van állítva a fő router, mégis csak csak 20-at mutat a kapcsolódó klienseknél. Ezen a helyen a gyári fw 135-150Mbps vonalsebességet jelzett a speedtesten pedig 80-90 megás letöltés volt.
    Két helyiséggel odébb, ahol korábban a gyári fw két vonásnyi térerő mutatott és a linksebesség kb 50-60Mbps volt, a sebesség általában 5Mbps volt. Most openwrt alatt ugyanott fullon van a térerő, mégis időnkét 1Mbps a linksebesség a speedtest meg szinte alig még már tizedet :F
    Beléptem a fő routerbe és van valami olyan menüpont, hogy a 40MHz erőltetése akkor is ha átfedésben vannak a csatornák. Így már 135Mbps a legmagasabb vonalsebesség amivel csatlakozik a telefon. Ennek ellenére nem megy a sebesség 35Mbps fölé. Ha a másodlagos routerhez csatlakozom, akkor a linksebesség legfeljebb 65Mbps akkor is, ha a routerhez közel vagyok.

    Az áttekintés menüpontban van pár dolog, amit meg szeretnék kérdezni. A kapcsolódó kliensek között látom a másik router mac címét, és van olyan hogy RX sebesség és TX sebesség. Ezek mit mutatnak? Ott amúgy a sebességek után eléggé váltakozik a sebesség a 20 és a 40MHz, és az RX MCS 12, TX MCS6. Ezek mik?
    A fő routert érem csak el böngészőn, a DHCP bérleteknél is csak a telefonom és a pc szerepel. Egyiknek 107, másiknak 234 az IP vége. 1.2 végződést hiába írok be, nem jön be semmi. Nem kéne a fő rouretnek valahol mutatnia a másodlagos routert is?

    Wifi résznél a kapcsolódó kliensek menü alatt látom a másik routert, vagyis a kapcsolat sebességét, mac címét, de az IPv4 címnél egy kérdőjel van.

    [ Szerkesztve ]

    A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Új hozzászólás Aktív témák