Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
válasz
kkp900 #42416 üzenetére
Mint gyerekkorom óta “Mac fan” (Motorola procis Classic gépektől felfelé) ezt gyűlölöm a modern Apple-ben. Tipikus Tim Cook “bean counter” jelenség ami a tárhely és memória kérdésében zajlik. Ez azóta van amióta Ő vezeti az Apple-t. Igen, ott volt a combo drive évekig, stb…, de nem volt ennyire alulméretezve a tárhely és a memória és nem volt ilyen hányás módon “price ladder” stratégiára kihegyezve a paletta. Ráadásul van egy amerikai SKU árazás és az transzformálódik ide, köze nincs ahhoz, hogy az adott SSD mennyibe kerül.
Megmondom őszintén én maradnék a natív ThunderBolt bővítésnél ha nem simán külső tárolás a cél alkalmanként csatlakoztatva. Az USB sosem lesz olyan, hiába gyors névlegesen, meg-megröccen mindig a natív PCI-E kapcsolathoz képest. Most arról megint lehetne értekezni, hogy annak idején mennyivel értelmesebb volt a FireWire, aminek a kidolgozásában az Apple és a Sony professzionális alkalmazások felől közelített. Már a csatlakozó fizikai topológiája is egy katasztrófa volt az USB-nek, rántgatta a CPU-t állandóan, mert az a pár dolláros vezérlő chip már nem fért bele, stb…
“az USB4 visszafele kompatibilis a TB4/5-el. ergo ami TB-t tud, az USB4-et is (az usb4 is 40gbps)”
Szerintem az USB 4 felől nézve ez inkább “forward compatible”. Úgy tudom az USB 4 a TB3-at foglalja magába. Itt jön az be, hogy vajon minden USB 4 külső ház natív TB3 protokolt használ? Nem vagyok benne biztos, hogy az olcsóbb USB4 SSD-k natívan ülnek a buszon.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz
miresz #42052 üzenetére
Volt egy érzésem, de azért köszi! Ezt olyan régen várom már az Apple-től, igazán megléphették volna már. Na mindegy, van Apple Silicon, meg csúcs iPhone, de valahogy ilyen dolgokban régen jobb volt az Apple úgy összességében. Teljesen más téma, de nem lennék meglepve ha annak idején az iPhone 4 környékén az első saját “A” procival még Steve Jobs vízionálta volna ezt is.
-
M@trixfan
addikt
válasz
-Skylake- #41844 üzenetére
Pont ezt akartam írni, hogy a fotó relevánsabb ilyen helyzetben mint a screenshot
Azért ez elég idegesítő. Az a gyanúm, most meg nem mondom melyik OS verziónál jött be, amikor sokkal vékonyabbak lettek a betűk a menubar-on, addig a pontig nem volt ilyen mértékű baj nem retina kijelzőkön.
-
-
M@trixfan
addikt
válasz
Totheground #26661 üzenetére
Voltak pletykák 32GB-os frissítésre amit hamarabb mondtak mint a sima ciklus. Némelyik még árcsökkentésről is szólt, ahogy a legelső retina esetében is volt ilyen.
-
M@trixfan
addikt
Jó dolgokkal foglalkozik a honlapja alapján, de nem egy műszaki zseni
Fordítva vannak a kártyák a gépben és nem igazán érti a "Thermal Core" lényegét sem. Az egész hengeres elrendezés emiatt van a Mac Pro-nál, ez így már tipikusan "form over function".
Amúgy a mögöttes gondolat érthető, korlátolt lett az "új" Mac Pro. Apple mércével mérve a seggét verné mindenki a földhöz ha 1 GPU és 1 2,5" SSD hellyel érkezik. Már így is negyedelték volna a bővíthetőséget.
-
M@trixfan
addikt
Tiger nézett ki a legszebben szerintem, tökéletes összhang volt a tech és a művészet között. Nem csak előnyét látom annak, hogy Ive ennyire szabad kezet kapott mindenben.
-
M@trixfan
addikt
válasz
hszilard666 #24702 üzenetére
Mac-en szerintem teljesen korrekt. Nem játékra van, OpenCL-t gyorsítja. Én nem is vennék erősebb CTO gépet, inkább külön egy gépet játszani. Mai Apple árak mellett szvsz így jobb. Ráadásul nem throttling-gol annyit a gép, csendesebb lehet. Sierra-ban minden támogatott GPU-val Metal gyorsított lesz a desktop amúgy. Nyilván szeretnék én is jobb GPU-t az iMac-be, de igazi ugrás úgyis a 14-16 nanós csíkszélességgel lesz. Valahogy az egész asztali vonal kétséges nekem. Nagyon szeretnék már frissíteni a 2008-as Mac Pro-mról, de már azt látom, hogy ilyen legendás gépem soha többet nem lesz mint ez és előtte a PowerMac G5 volt. Ez már nem az az Apple
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Annak idején Steve Jobs így mutatta be a Panther exposé képességét, de már lehet a dokk bemutatásakor debütált először ez a kis "easter egg". Akkoriban ezek nagyon nagy újítások voltak. Ahogy visszagondolok sokkal jobban tetszettek a régebbi OS X verziók. Tiger óta nem éreztem azt az átütő fejlődést, most a Yosemite érdekes. Régebben az volt nagyon jó, hogy tényleg fényévre volt a Mac a Windows gépekhez képest használatban és néhány területen a "meghatározó kisebbség" volt. Zenében még mindig elöl jár, de egyéb multimédiában sajnos már régen nem az első számú választás.
-
M@trixfan
addikt
-
M@trixfan
addikt
Ha játszol és az iMac a fő és egyetlen gép akkor a VGA-t ki kell maxolni. Ezen nem is érdemes gondolkodni az 1440p kijelző miatt. Ramot magadnak vegyél, azt ne az Apple-től rendeld! Ami húzós az az SSD, elég sokat kérnek a 256-os váltzatért, bár ha az iMac-ben is PCI-E SSD van akkor valamennyivel enyhébb a kép. Bár én kicsit lehúzásnak érzem már ma sima HDD-vel adni, de a külső Thunderbolt SSD se lenne olcsó. Szerintem neked a prioritás sorrendje az SSD, VGA, CPU. Az i7-ből komolyabb multimédiás feladatokkal profitálnál. SSD nélkül viszon nem az igazi egy ilyen gép, azt mindennapi használat közben is érzed. Nagy tárhelyet pedig külső módon tudsz hozzáadni olcsón. Játékra számít a VGA, de alapjában is jól használható rendszer.
Érdemes megvárni az októberi eseményt. Ha bekerül a 900-as Nvidia széria akkor nagyságrendileg komolyabb GPU lesz az iMac-ben, ami Compute-ban is erősebb. Játékokban pedig jobban illik a beépített 1440p kijelzőhöz.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Ragnar95 #18573 üzenetére
A 15"-os modellben konkrétan két generációval régebbi GPU lesz a mobil 900-as Maxwell széria érkezésével, ezért. Ebbe a 750m és a 650m egyezését nem is vettem bele. Teljesítményben különbség van már az első Maxwell mobil GPU javára is. Mondhatni most szinte lehúzásnak számít egy ilyen gépben a 750m. Az ilyen időközi apróbb igazításokat amúgy is hülyeség rendes frissítési ciklusnak venni, az Apple sem veszi annak. Régen nyilatkozták, hogy nem fognak valamivel várni a ciklus miatt ha szükséges. A kis öcsi iMac sem jeleníti azt, hogy most aztán nem frissítenek.
-
M@trixfan
addikt
Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz majd októberben Mac fronton. Mind az iMac és a rMBP esetében ígéretes frissítések jöhetnek az új Nvidia kártyák miatt. Az új Maxwell szériánál nagyon jó lett a TDP. Az asztali GTX 970 majdhogynem mehetne az iMac-be, de ha a másik végéről nézem akkor meg a mobil változatok teljesítménye sokkal közelebb kerülhet az asztalihoz a TDP keret közelsége miatt.
-
M@trixfan
addikt
Nem úgy van, hogy pont az smb 2 a Windows kompatibilitás miatt jobb? Nekem is vannak gondjaim a Win7 alól történő böngészéssel. Konkrétan nem értem mi a francot akar az autentikációval, régebben ment rendesen a mac és a gaming PC közt.
Szerk: most látom lehet hasonló csónakban evezek mint twine.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz
madgie #18343 üzenetére
Szerintem is most esélyes erősen egy Mac Mini frissítés. Nagyon kár, hogy ennyire elment a Mac Pro ára, mert én az ilyen feladatokra azt ajánlanám mindenkinek. Sokkal normálisabb volt a dolog akkor amikor 650 000 Forintból lehetett venni 2x4 magos Mac Pro-t. Nagyon sok pénz az is, csak arányaiban sokkal közelebb volt.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Ragnar95 #18313 üzenetére
Ez csak a technikai minimum ami meghatározza a kereteket, semmi extra nincs benne. Éppen ezért baj, hogy a Mac mint platform pont ebben ennyire béna. Valahol még szégyenletes is az Apple gyökereit tekintve. Egy megfelelő médialejátszó ezt tudja 50000 Forintból, de ugyanazon a hardveren Windows alatt is megvan minden ha a hardver képes rá. Ezért nem mindegy mit vesz az ember ha már dedikált gépet akar. Egy 40"-os LCD esetében saját hangszórókkal tökmindegy lenne, bár én azt vallom ott sem az. A rétegigény az a 3D LUT kalibrálásnál kezdődik talán.
Egyébként rátapintottál a lényegre a, bár a lejátszás kérdéséhez nem relevánsan; ma már a platform alkalmatlan egy teljes multimédiás pridukciós láncként. Régen meghatározó ipari szereplő volt, most meg sok helyen magyarul mondva "feature hiányos" a platform. Engem ez nagyon bánt mert egyszerűen szeretem a Mac nyugalmát, az ötletes freeware cuccokat, a logikát, a gyönyörű termékeket, stb...
Madgie:
Nekem ez fel sem tűnt, annyira nem használom a Cover Flow-t, kösz az említést! Nekem ebben az furcsa, hogy pont a rendszerszintű egyszerű integráltság a jó benne. Mavericks-ről van szó egyébként?[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Akkor részletezzük, én örülnék a legjobban ha nem így lenne
24p!=24Hz, pontos 23,976Hz frissítést jelent, emellett létezik a 24Hz külön. Ezt chipset és driver szinten kell tudni, az mellékes, hogy mit tud egy lejátszó program. HD4000 alapból kilőve hardveresen. BD3D esetén frame packed 3D támogatás kell 2x1080p frame + 45 pixel elválasztás), mindez menjen macera nélkül ISO-ból és lemezről is. HDMI audio esetén minimum többcsatornás LPCM kimenet szükséges, de DTS HD Master Audio pass-through igazából az elvárt alap. Ha csak LPCM van akkor a lejátszó tudjon konvertálni. Nagyon nem mindegy továbbá mi történik a jelszintekkel és jó lenne tudni mikor megy ki RGB 4:4:4, 4:2:0, vagy 4:2:2, ezt az adott megjelenítőhöz illik optimalizálni. Itt megint lehetne részletezni a színtér konverziókat, de szerintem még az alapoknál járunk és amúgy is keményen utána kell olvasni mi jobb a specifikusan adott megjelenítőhöz. 50-es plazmával, X3000-rel azért már kezdünk házimoziról beszélni, nem csak az a támogatás, hogy van mozgókép és megszólal valami. Komolyan várom a tapasztalatokat,mtényleg nem bánnám ha ilyen téren is komolyan vehető lenne a platform. Ez igénytől is függ, nekem elfogadhatatlan, hogy helytelen kadenciával, butított hanggal, kalibrálatlanul működjön egy rendszer. Főleg ha valaki dedikált gépet vesz erre a célra.
-
M@trixfan
addikt
Nem javaslom a Mac-et komoly házimozi alkalmazásra. Nincs 24p, HDMI audio kérdéses, BD ISO kérdéses, 3D kérdéses. Még Windows alatt sem tökéletes megoldás a jelenlegi Mini, a HD4000 miatt. A Haswell változat már jó lenne ha lesz majd frissítés. Közeljövőben egyébként esedékes, de semmit nem lehet tudni Mini vonalon. Sajnos nagyon primitív a platform ezen a téren. Pedig a Plex integráció nagyon jó, nagyon kényelmes. Ami nagyon jó és egyszerű az a színkezelés OS X alatt. Windowson egy rémálom a beállító panel és nagyon nem egyértelmű a működése, inkább idegtépő a sok hülyeség. Vagy vennék egy lejátszót, vagy építenék valamit madvr rendererrel és kihasználnám az MPCHC 3D LUT lehetőségét.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Ragnar95 #18256 üzenetére
Az MKV és az AVI is csak egy konténer, az a lényeg milyen tömörítéssel van benne az anyag. MKV-ben x.264 szokott lenni ami a legjobb h.264 alapon dolgozó tömörítés. Én pont azt nem értem minek keringenek még mindenféle AVI-k, miért nem csak MKV van? Amúgy arra a pár DVD-re ami van az embernek én nem sajnálom egy az egyben a helyet, mindig a forrás a legjobb minőségű.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz
Ragnar95 #17852 üzenetére
Lehet, csak ez engem nem érdekel
Egyébként a csúcs iMac-kel elég jól el lehet lenni játék szempontból bootcamp alatt, Mac Pro meg adja magát. Főleg a duál D700 konfiguráció. Csak ott a bibi vele, hogy oktatási áron is 280k a különbség az alap D300-hoz képest, ami egy gaming PC. Viszont ha átviszem a videózást PC-re akkor OpenCL-hez mehet bele egy r9 290, ami nem lennék meglepve ha erősebb lenne még a duál d700-nál is. Erre jön még a sokkal jobb Windows driverek ténye, sajnos OS X alatt még legújabb OpenGL sincs
Két dolog fáj nekem a platformon, pedig nagyon szeretem a Mac-et, iPhone-t, iPad-et. Az egyik a hiányos tmogatása a videó-feldolgozási láncnak, a másik pedig a nagyon gagyi megjelenítő driver. Ráadásul csak point release esetén van esélye a frissítésnek. Pedig maga a CoreImage, Quartz, stb... és az egész rendszer koncepciója fényévekkel értelmesebb és logikusabb mint ami Windows-on valaha is volt.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Ragnar95 #17846 üzenetére
Na igen, én ezt sajnálom kicsit. Mac platformon lehet inkább egy nagyobb retina iMac lenne a következő lépcső mint az új Mac Pro. Ha videós dolgokban most is olyan meghatározó lenne platform mint régen akkor nem gondolkodnék. Viszont az amatőr fenyképezést és zenélést meg könnyen elviszi egy 15" rMBP is. Ha a videó átkerülne PC-re akkor lehetne egy erős gaming PC is egyben.
-
M@trixfan
addikt
válasz
MoP_FX 57 #17458 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek! Szerintem is pont az álandóan hordozós, hálózatokra fel-le ugrálós használatban kimagasló a rendszer. Eszméletlen milyen logikusan és egyszerűen lehet konfigurálni ezeket a dolgokat az OS X-ben. Na meg van rendes parancssor is az abszolút grafikus felhasználás mellett.
-
M@trixfan
addikt
válasz
blakey #16965 üzenetére
Lehet még DiskMaker X progit is használni, automatikusan megcsinál mindent ha van le töltve egy Mavericks install az App Store-ból.
-
M@trixfan
addikt
válasz
default. #16797 üzenetére
Már nem látni mi volt abban a hirdetésben, de én azt mondm neked, hogy szinte bármilyen mac jó lesz audio célra ami core I5/i7 procis. Még a c2d is simán jó. A zene minősége nem az egyszerre futtatott vst-k számától függ úgysem
Apropó vst, Macen Audio Unit és RTAS van. Megijedni nem kell, a legtöbb dolog van natívan macre, mára szinte ez az egyetlen terület amiben még iparilag domináns a platform. Bár a tesztek szerint nyers erőben egy Windows DAW többet tud egyszerre futtatni, de ez kb. lényegtelen, a workflow számít. Mondjuk a driverekkel a mai napig hatalmas szívások vannak Win alatt, nem akartam elhinni mikor bele olvastam pár helyen. Az interfészed természetesen jó mac alatt is.
Gitár milyen, elektromos?
-
M@trixfan
addikt
Gondoltam, hogy nem csak nekem lesz ez az MPlayerX móka új
A trackpad-et testreszabni a BetterTouchTool segédprogrammal lehet nagyon sokrétűen. Én csak alap dolgokra használom, de hátha tudja.
-
M@trixfan
addikt
válasz
madgie #16158 üzenetére
Mostanában vettem észre, hogy az MPlayerX kivonult az AppStore-ból különböző új feature-ök miatt. Eddig azt hittem a legfrissebb verziót használtam, persze már sokkal újabb van. Érdemes letölteni a honlapról ha esetleg eddig nem volt meg, csiszoltak rajta a Maverickshez.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Úgy néz ki Transission folyatja a memóriát Mavericks alatt a mostani 2.82-es verzióval. Fórumon azt írták, hogy főleg akkor figyelhető meg ha az ablaka is nyitva van és nem csak a dokkban fut. Alig futott program és észrevettem, hogy egyre csak nő a "Compressed" rész a memóriában, majd swap is keletkezett már idővel. Ha kiléptem belőle egyértelműen azonnal visszaesett a memória terheltsége. Szóval amíg nem jön frissítés érdemes néha újraindítani a Transmission klienst.
-
M@trixfan
addikt
Notebook fronton dolgokra gondolok, mint pl. a a trackpad hardvere és a hozzá tartozó szoftever OS X alatt. Az Apple trackpad megoldása a legjobb a piacon, semelyik másik gyártónak nincs ilyen minőségű megoldása. Ezt már kapásból nem tudja a hack, pedig az interakció szerves része. A másik ilyen kardinális dolog a billentyűzet. A Lenovo csúcs gépein van még állítólag nagyon frankó billentyűzet, de szigetes megoldásból az Apple a legjobb. A MacBook-ok billentyűzete messze jobb mint a többi gépé. Mondjuk nekem a régi, unibody előtti PowerBook/MacBook Pro design volt az etalon, de eddig minden szigetes billentyűzet gyengébb volt mint az Apple amit próbáltam. Ott van a sleep kérdése, a Powernap, a Mavericks dolgai, stb...
A Mac Mini megint olyan, hogy nagyon ki van találva hardverileg, az összes AsRock és egéb kisebb doboz nem teljesít úgy mint a mini. A hack megint nem tudja ezt hozni.
iMac fronton szerintem egyértelmű a gondolatmenetem, szerintem nem is kell mondanom semmit
Ha kijön az új Mac Pro akkor megint nem fogja hozni a hack még a Mac Pro kvalitásait sem. Én amúgy nem vagyok a hack ellen, sőt érdekel is a dolog informatikai szempontból. Emellett felhasználási körömben eddig semmi előnyét nem láttam még a hack-nek. Ha összerakok egy bika videós gépet akkor azon meg a komolyabb Windows-os szoftveres környezet miatt nem szeretnék OS X-et futtatni Windows 7/8 helyett. Zenélni hibátlanul megfelelne egy mostani Mini is.
-
M@trixfan
addikt
válasz
madgie #14457 üzenetére
Egyetértek, hogy "a lényeget öli meg", amiért jó Mac-et használni. Ha kizárólag a teljesítmény fontos akkor úgyis minden gyorsabb Windowson úgy legalább 5-6 éve, ezzel nincs mit csinálni. Sokkal inkább a nyugodtabb rendszer, a munkafolyamatból adódó megnövelt kreativitás az ami hozzáadott értéket képvisel. Most lehetne egyébként dobbantani a driverekkel, új Mac Pro-val. Lehetne ez most egy új szemlélet kezdete, a 4K videóé, bár amíg az ipari szabvány BD és a hozzá kapcsolódó környezet nem támogatott addig sajnos egyre jobban jelentéktelenedik a platform ezen a téren.
Én úgy vagyok a haklival, hogy szerintem értelmetlen
Élményben, minőségben, összhangban a Mac Pro-n kívül az Apple egyik gépét sem tudja meközelíteni. Ha meg kraft és "feature" kell, akkor pedig sajnos érdemesebb Windowst használni.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Totheground #14390 üzenetére
Az a vicc, hogy az előző iMac design alapjául szolgálhatott volna egy Mac Pro koncepciónak is. Még lehetett volna vékonyabb is és még mindig elegendő hely lett volna a kijelző mögött egy spéci erős hűtésnek. HDD egyáltalán nem kellet volna bele, csak SSD hely. A GPU ugyanúgy lehetett volna modul alapú, stb... Igazából én ugy érzem az iMac mint koncepció nincs teljesen kihasználva.
-
M@trixfan
addikt
válasz
madgie #14315 üzenetére
Nálam nincs ilyen gond projektoral, ellenben mindig ki kell húzni a HDMI kábelt, mert a kikapcsolt eszközre is kiterjeszti a képet. Jóbarátomnál rMBP-n is néha ki kell húzni a kábelt, hogy egyáltalán rendesen működjön a plazmájával. Ilyen szempontból gyenge a platform, még manuálisan leválasztani sem lehet az eszközt. Sajnos ki kell jelentsem komolyabb házimozis multimédiára alkalmatlan az OS X.
Mondjuk ha nem mentek volna el ennyire konzumer ránybba most lehet a legjobb BD lejátszós HTPC lehetne a Mac, ahol 3D LUT kalibrációs lehetőség is lenne. Az az igazság az előbb említett barátomnál bekapcsoltunk egy iBook G4-et és azt kell mondjam a maga idejében a Panther-Tiger korszakban sokkal előremutatóbb volt a platform mint most, beleértve a multimédiát.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz
Fr3eWar #14183 üzenetére
Ma már nem lokális tárolásban kell gondolkodni, hanem stream-elni kell az eszközökre egy központi helyről. Miért tárolják BD lemezképeket vagy mkv-t egy tableten? Ráadásul retina ipad esetében rossz minőséget nem is érdemes nézni. A tablet egy kiegészítő dolog, meg sem fordulna, hogy ne egy külön kategóriánként tekintsék rá. Emellett vannak olyan tulajdonságai amiben mindennél jobb és pont ez a lényeg. Nincs az az ultraportable amivel ennyire lusták és kényelmesen olvasnám a fórumot mint ahogy most teszem ipadről. A fényképező nem egy DSLR, de egy-két dolgot le kattintani teljesen alkalmas. Én pont azt vettem észre, hogy egyre többet használom.
-
M@trixfan
addikt
iJoe egyike az itthoni Mac scene "nagy legendáinak", ezt én is csak megerősíteni tudom
Bár én csak apróbb dolgokat vettem tőle, isemrősök viszont többen is vásároltak nála. Én azt sajnálom, hogy kicsit mintha visszább lenne szorulva, vagy csak nem akarja annyira nyomatni a boltot. Úgy is mondhatnám nem túl nagy a "web 2" jelenléte
Nála még megvan talán az a személyes viszony a vásárlóval, ami a mostanra már nagy boltokká fejlődött többi helyen már nem igazán tud kialakulni. Nagyon rugalmas volt mindig, bármit meg lehetett vele beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Amúgy FCP X egész jó abból a szempontból, hogy rögtön rálátni az alap dolgokra, szerintem iMovie-t rögtön helyettesíteni lehet vele
-
M@trixfan
addikt
Engem az iMovie konkrétan halálba idegesít, alap műveletekben korlátolt. Sajnos az egész platform korlátolt videós munkálatok terén, ma már az iparban egyedül editálásra használják elsősorban mint platformot. Ezt nagyon fájó szívvel mondom, de lehet következő asztali munkaállomásomat már én fogom megépíteni. Persze érdekel milyen irányt jelöl ki majd az Apple a Mac Pro frissítésével. Pedig ott a ProRes, az Apple benne volt a Blu-Ray szövetségben, előmozdítója volt a H.264-nek, az OpenCL-nek szintén, ott az OS X-ben a Grand Central Dispatch, stb.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Barett 50cal #12869 üzenetére
A legfrissebb Transmission van fent? Nekem ilyesmi nem fordult elő, pedig nagyon régóta ezt használom én is.
Mindenkihez:
Apropó, az uTorrent és a hivatalos Bittorrent kliens ugyanaz a program lett?
-
M@trixfan
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #12709 üzenetére
Egy DVD-ről, vagy USB-ről bootolt Disk Utility-vel rá kellene nézni a HDD-re! Nálam is volt hasonló helyzet, bár több HDD-vel és külön volt a Home Folder. Valamiért azt nem nagyon szerette a rendszer. Nekem 10.5-től fölfelé volt frissítve. Amint rendbetette a DU megszüntek ezek a problémák. Meg kell nézni a HDD nevénél is és a partíciónál is.
Amúgy nincs kizárva a clean install esedékessége sem, nem árt azért itt sem, persze ez messze nem Windows ilyen téren
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz
Muscl3Pharm #12530 üzenetére
Az az igazság, hogy bármi el tud romlani, még a jó minőségű elektronikus eszközök is. Ilyen téren nekem csak pozitív tapasztalatom van a platformmal kapcsolatban, de egy Mac is el tud romlani. Egyik barátomnak a 8 éves iBook-ja mai napig hibátlanul megy, de ugyanezt el tudnám mondani a családban levő egyik HP-Compaq gépről is. Természetesen szinte Mac árban volt akkor az is. A minőséget platformtól függetlenül meg kell fizetni, csak sokan nem vesznek észre dolgokat a marketingstratégia miatt. Rászoktatták az embereket arra, hogy csak papíron nézik az adatapot. Abból semmi nem derül ki az anyagminőségről, touchpad-ről, billentyű útjáról, HW-SW integrációról, stb... Lényegében minden olyan funkció ami igazán számít. Ez azért van, mert egy nagyobb CPU, olcsóbb mint például normális házat tervezni. Touchpad fronton konkrétan egy gyártó sincs aki HW/SW oldalon hozná az Apple minőséget. Az ultrabook-ok billenyűzete sincs olyan mint egy Air-é. Sajnos Európa drágább Mac fronton is és nincs olcsóbb kategóriába eső gépe az Apple-nek. Pl. nincs i3 proci, stb... Hosszú távon egyébként jobban tartja az árát egy Mac.
Amivel probléma van a platformon jelenleg az a professzionális alkalmazások területe. Teljesen elment a cég a mobil eszközök irányába. Az innováció legnagyobb része oda megy és azt emelik át a Mac OS-be. Ez egyébként nagyon jó, nem ez lenne a probléma ha ugyanúgy nyomatnák a pro vonalat is. 2005-ben pont a multimédiás dolgokért váltottam, annyival előrébb volt a Mac platform, hogy csak néztem mi a helyzet. Most nagyon bele kéne húzni a 3D támogatásba és a VGA driver-ek fejlesztésébe. A másik az üzleti okok miatt kihagyott BD támogatás. Videós oldalon ez okoz némi szívást sajnos. Természetesen lehet Windowst is feltenni néhány feladatra, hardver szinten teljes a kompatibilitás. Viszont mint munkakörnyezet nagyon kellemetlen OS X után. A legjobb az a rendszerben, hogy a hétköznapi funkciók nagyon kellemesek és nem teszi tönkre a rendszert a telepítgetés, próbálgatás.
-
M@trixfan
addikt
Már régóta azt érzem, hogy az Apple egyre jobban marad le videószerkesztés terén, de most úgy néz ki egy egyszerű multimédia feladat sem kivitelezhető FCP X nélkül. iPad-del felvett videóból szerettem volna készíteni DVD-t. iMovie-iDVD páros enyhén szólva gyenge minőségű DVD-t eredményezett, miközben mindkét program nagyjából csak két magot használ. Gyakorlatilag minden négyszeres idő emiatt. Nem akarom elhinni, hogy ennyire meg lett nyírbálva a QuickTime is, sehol semmi értelmes export lehetőség, stb. Az iMovie-ban is van húszmillió effekt, de egy nyamvadt video sharpen nem fért el benne, hogy legalább elkészíthessem a DVD-re való képet az 1080p anyagból. Abban sem vagyok biztos, hogy a DVD nem lehet progresszív, nekem nagyon úgy tűnik csinált egy váltottsoros anyagot belőle. Komolyan mondom megáll az eszem, tényleg FCP X kell annak aki valamit értelmesen ki szeretne exportálni? A BD-be már bele sem kezdek, annyira jó, hogy az ipari sztenderd nincs támogatva a platformon
Van valalami olyan videószerkesztő ami legalább egy kicsit értelmesebb és pár alap dolog miatt nem kellene azonall FCP-t venni?
-
M@trixfan
addikt
válasz
negyedes #12480 üzenetére
Telepítőről érdemes bootolni és Disk Utilityvel végignézetni a belső HDD-t. Nálam is volt egy érezhető belassulás amit egy ilyen ellenőrzés hozott rendbe. Bár azt is tudni kell, hogy külön HDD-n volt a Home Folder és volt egy sikertelen Bootcamp létrehozási kísérlet egyszer. OS X alől is jelezte a hibát a Disk Utility, de telepítőről indítva tudta kijavítani. Utána felgyorsult a rendszer.
Ha belemegy 8 GB ram, akkor most kellene beletenni amíg még ilyen olcsó a DDR3 és egy SSD is mehete bele. Ha jól értelmezem ez egy C2D procis gép, nem lassúak azok. Nyilván a Core i architektúra alapjaiban erősebb, de a legtöbb feladatra elsődlegesen is megfelelnek a C2D-k. Én frissítenék 10.8-ra is, szerintem a 10.7 memória kezelése nem volt a legjobb.
-
M@trixfan
addikt
Azt is érdemes átgondolni, hogy majd ki fogja megvenni a gépedet amikor fejleszteni szeretnél. A helyedben én inkább használnám a gépet tovább és gyűjtenék a következőre. Szinte biztos a képek alapján, hogy be van ragasztva a proci. Nincs kizárva, hogy ki lehet szedni, de én sem vennék buherált MacBook-ot használtan. Időben ugyan később, de bukni fogsz eladáskor szerintem rendesen. Ráadásul mindezt egy egy Late 2011 gépnél...
-
M@trixfan
addikt
Nálam is elvileg rendben működik a Trim Enabler a program szerint és a Sytem Profiler szerint is. Az számít, hogy mikortól van ez a funkció bekapcsolva? Kb 60-70 Gb van lefoglalva eddig a 256-ból. Az baj, hogy csak most aktiváltam egy hónapos használat után a Trim funkciót?
Ide kapcsolódóan ujra feltenném azt a kérdésemet, hogy OS X 10.8 telepítésénél kell foglalkozni valamilyen módon a 4k allign kérdésével.
-
M@trixfan
addikt
Nagyon úgy néz ki az Apple a Haswellben gondolkodik már most is. A 13-as rMBP nem tartalmaz diszkrét GPU-t és az új Mini sem.
-
M@trixfan
addikt
válasz
DanielK #11712 üzenetére
Csakis a Samsung 830 egyértelműen! Megeszi reggelire a többit es nem mellékesen az Apple is ezt a vezérlők használja a retina MBP-ban. Maga az SSD messze a legjobb upgrade amit egy gépbe tehetsz úgy általában, de szerintem egyáltalán nem éri meg nem a legjobbak közül választani: Samsung 830, Samsung 840, OCZ Vertex 3, OCZ VErtex 4, SanDisk Extreme, Corsair Neutron. Pár ezer Ft különbség miatt nem érdemes lemondani a nem tömöríthető adatok és a kis file-ok ultra gyors mozgatásáról. Az is megfigyelhető volt sok SSD-nél a tesztekben, hogy a 256-os modellek gyorsabbak voltak ugyanabból a modellből mint a 128-os változat.
-
M@trixfan
addikt
Megmondom őszintén kicsit szemétségnek érzem, hogy a 13-as rMBP nem kapott 4 magos processzort. A hűtés ugyanúgy 2 ventilátorral megy és nem kell még egy dGPU-t is hűteni. Mondjuk az valamennyire ellensúlyozná ha cserébe ultrahalk lenne bármilyen terhelés alatt, de ennyiért sajnos meg sem tudnám magyarázni magamnak a 13-as Air-rel szembeálíva. Az a plusz két mag nagyon sokat számít, akár Vmware, akár stúdió programok alatt.
-
M@trixfan
addikt
Amíg megvolt a 20"-os Cinema Display monitorom a G5-tel, egyszerűen úgy volt komplett az Apple setup. Akkor pont ugyanannyiba került mint egy jobb Dell. Azóta is bánom, hogy eladtam. Azért azt reálisan látni kell, hogy ezek a Dell monitorok minden csak nem szépek és nem ízlésesek. Szerintem ocsmányul néznek ki, borzalmas műanyagból vannak, ami a legrosszabb: a szerkezet merevítését a mély kávával oldják meg ami kifejezetten gusztustalanul néz ki. MacBook mellé ha van rá pénz akkor TBD-t kell venni, egyszerűen így komplett.
Bárcsak kihoznának egy frissített TBD-t! Ezzel az új laminált technológiával és egyenként kalibrálva fantasztikus lenne. Rájöttem, hogy ugyanúgy utálom az AG bevonatot mintha nagyon tükröződne. Az is tönkreteszi a képet, csak máshogyan. Amit mondjuk a gagyi notebook kijelzőkön lehet látni, hogy rátesznek valami nylon fóliát, na az tényleg förtelmes. Csak ugye ott is az van általában, hogy már a kijelző kontrasztja alapból olyan borzalmas, hogy azt mismásolják ezzel a fóliával.
-
-
M@trixfan
addikt
Egy gyors kérdésem lenne SSD-vel kapcsolatban. Vettem egy Samsung 830 SSD-t és pendriveról telepítetem a 10.8.2-t. A "4K allign" az automatikus amikor megformáztam Disk Utility-vel, vagy kellett volna valamit csinálnom még?
-
M@trixfan
addikt
válasz
Nyugdíjas #11370 üzenetére
Sajnos így nem pontos a kadencia, ricegni fog a kép. Projektoron nagyon kijön, de szerintem már egy 50"-os TV-n is. Az a vicc, hogy a 24Hz és a 23.976 két külön dolog és általánosságban az utóbbit nevezik 24p-nek, szerintem helytelenül. Vannak 24Hz-ces BD-k is amikhez pontosan 24Hz kell. A SwitchresX engedi az ennyire tört értékek beállítását?
-
M@trixfan
addikt
válasz
koma106 #11358 üzenetére
Ez az egyik gyenge pontja az OS X-nek. Hasonló módon szívtam én is, ráadásul 23.976 Hz sincs. Arra jutottam, hogy komolyabb "Home Theater" kiszolgálására alkalmatlan az OS X ezek miatt. Én is sajnálom, mert Windows alatt pedig szinte nem lehet értelmesen kalibrálni: DirectX, Overlay, 3D, néhány program kitűnően figyelmen kívül hagyja a profilt, reset-eli, vagy felülírja. Ha nem csús plazmája/vetítője van az embernek akkor elég szépen lehet javítani a készülék saját CMS-ének hiányosságain így forrásoldalról. Abba már bele sem merek kezdeni, hogy mi a helyzet a HD hangokkal és a 3D-vel
Igazából itt üt vissza, hogy nem az ATI és az Nvidia csinálja a drivert. Erre a területre nagyon rá kéne feküdni az Applenek mert már most is óriási a lemaradás. A BD szándékos ignorálásával is kirekesztették a platformot a ma maghatározó videóvágó, autorizáló szakmai körökből. Mondjuk ez előtt eléggé értetlenül állok, mikor lehetne megszerezni neves fejlesztőket, hardverközeli gyártói támogatást ha nem most? Ráadásul eközben az IOS eszközök folyamatossága, hatékonysága példás.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Phantomhive #11198 üzenetére
Szerintem meg a banán körtébb mint az íróasztal
Nagyságrenddel jobb a színhűsége és a képi dinamikája mint a mellete lévő sima MBP-nek. Eleve IPS és megdöbbentően szép a feketéje is. Ezt már az iPad 3-nál is néztem, hogy milyen jó.
-
M@trixfan
addikt
Esetleg vékonyabb design, kikerül az optika. Személy szerint a HDD kikerülését várnám nagyon, ez az üveg kiszedéses, szétszedéses megoldás egy rémálom és marhára nem Apple-like érzés.Mondják azt, hogy "Mechanical is obsolete" és legyen egy SSD lehetőség a ramok mellett, amit alulról lehetne felcsúsztatni. Ha lesz Retina Display iMac akkor az agyam eldobom, de tényleg. Az i4 és az új iPad óta legszívesebben csak ilyen megjelenítőket használnék. Eszméletlen az új rMBP kijelzője is. Nemcsak a krisztálytiszta felbontás, hanem a fekete szint és a színhelyesség is. Az biztos, hogy ha lesz Retina Display akor az opció lesz ultramagas felárral.
-
M@trixfan
addikt
Milyen diplomatikus megfogalmazások
A Magic Mouse sem maga a megtestesült ergonómia, de a programozható multitouch miatt nagyon hozzámnőtt. Egy Magic Trackpad azért kéne.
-
M@trixfan
addikt
Technikailag lehetséges a dolog, egy Aliast kell létrehozni. Viszont tényleg csak szükséges esetben érdemes, akár az egész Applications nappát be lehet húzni a Dockba. Egyébként valamiért a launchpad-re nem kaptam rá.
-
M@trixfan
addikt
válasz
bmwk1200s #10543 üzenetére
Applecare-hez sajnos nem tudok hozzászólni. A virtualizálás szépen elmegy egy magján az i5-nek, itt is a memória ami nagyon sokat számíthat. Ha jól tudom még OpenCL gyorsítás is van HD4000-rel, de ebben nem vagyok 100% biztos. Itt van két videó ahol szerkesztőket futtat a srác egy előző szériás gépen:1,2
-
M@trixfan
addikt
válasz
bmwk1200s #10539 üzenetére
Az SSD miatt nagyon gördülékeny lesz minden 4 GB esetén is. Viszont nagyon hamar rá lehet szokni a multitask-ra a rendszer ablakkezelése miatt. Igazából ettől jó az OS X, nem a nyers erőben domborít az OS. Az a vicc, hogy egy ilyen Air simán megmozdít komolyabb szerkesztő programokat is. Ha akarsz Windows-t virtualizálni akkor is ngyon jól jön. Várd meg a többik véleményét is, de számomra a 8 GB egyértelmű
tDr1v3r:
Én inkább azt látom, hogy Lion óta nagyon is szereti a rendszer betölteni a memóriát. Ami nagyon tuti amíg van ram, gyors minden, de sokkal kínosabb a swap 10.7 alatt. Nem tudom ki hogyan böngész, de én Chrome tabokkal is meg tudm enni a 4 GB ramot[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz
bmwk1200s #10535 üzenetére
Menni fog rendesen. Szerintem az egyik legjobb választás az Apple palettáról az Air. Az SSD hihetetlenül medobja az egészet, ráadásul az új Air-ekben nagyon szuper SSD került. Egyébként valószínú lesz majd hozzá 3rd party bővítés, bár nem olcsó. Ha esetleg beleférne a 8 Gb ram az nagyon jó lenne, írtad hosszú távra kell a gép. A billentyűzet, a trackpad, a teljesítmény mind nagyon ott van, szerintem a legjobb "Apple élmény" Az Air-rel van most. Roberto kollégának sem véletlenül javasoltam, a legkomplettebb csomag.
-
M@trixfan
addikt
válasz
roberto211 #10255 üzenetére
Jobban járnál egy MacBook Airrel, főleg ha informatikus pályára fogsz lépni. Szerintem notebookban a legerősebb az Apple, és ha mar konzolon játszol akkor kielvezhetnéd a mobilitást is. Nagyon pöpec gépek, ráadásul most kifutó akciók is vannak. Ebbe a keretbe Mac Miniből meg új i5 procival is belefér, de inkább Air.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Nekem a pletykák nélkül is volt egy megérzésem, hogy ilyesmi lesz sajnos. A Thunderbolt miatt teljesen át kell tervezni az egész rendszert, mert videót és PCI-E sávokat kell egyszerre továbbítani. Az első TB alaplapok még csak most kezdenek jönni a sima I5-I7 procikhoz, Xeon fronton még mindig nincs semmi. Az USB 3 bővítővel megoldható. Ami viszont elég pofátlan, hogy legalább valami frissebb VGA-t kihozhattak volna. Számomra azzal jelezték volna stílusosan, hogy technikai okok miatt várni kell még. Amúgy professzionális felhasználásra nem hiszem, hogy olyan hú de lassú lenne bármelyik MP és ugyebár ott vannak a belső PCI-E helyek, nem létkérdés a TB. Gémerhuszárságra múgyis más gép kell, Mac-et nem arra érdemes tartani.
Amúgy még nem néztem be az itteni topikba ami eről szól, biztos jókat hörögnek már odaát, hogy mekkora szar az Apple. Sajnos ilyen tekintetben a PH! eléggé legalja, lefogadom az új retina MBP-ről sem technikai diskurzus megy, hanem fikázás és ár agonizálás.
-
M@trixfan
addikt
válasz
TheMarci #9820 üzenetére
Szerintem nagyon sokan rosszul fogják, tipikusan azok akik inkább tenyerelnek az egérre. PS munkához még hobbi szinten is rajztábla kell, maga az egér elég limitáló tényező, tökmindegy milyen. Engem mar piszkosul zavar kép pozícionálás közben ha nem fokozat mentesen mozoghatok 2D-ben a görgős megoldás miatt és emiatt mindenképpen az egeret kell mozgatnom.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Mr.Grincs #9802 üzenetére
Van nála kényelmesebb egér az biztos, gyönyörű de lehetne ergonómikusabb. A hányadék erős túlzás, ennyi erővel az összes Logitech izléstelen, gagyi műanyag fos. BetterTouchTool segítségével olyan gesztus alapú vezérlést lehet kialakítani ami után minden nyögvenyelős más OS alatt és ortopédnak tűnik a sima görgős egér, tele megkötésekkel. Játékra alkalmatlan, de ennél nem az a mérvadó, hogy mit mond egy tizenéves CS bajnok. Én amúgy a Magic Teackpad-et ajánlom nagyon és melle valami olcsó egér ha kell.
-
M@trixfan
addikt
válasz
marciart11 #9185 üzenetére
Köszönöm! Azért félelmetes, hogy őszintén belegondolva mire nem elegek ezek az ízléses kis gépek. Gyári HDD helyére egy SSD és jöhet az atomvillanás feeling
Pont jó, hogy dedikált VGA-s Mini-d van, mert teljesen más kategória hőtermelés szempontból mint a fentebbi 2007-es mini.
Az én álmom egy G4 Cube méretű, néma, bővíthető gép nagy monitorral és egy MacBook Air hordozni. Tudom, hogy ott az iMac
Azért jó lenne életciklus alatt legalább egyszer lehetne benne GPU-t bővíteni és nem ilyen horror lenne a HDD csere.
-
M@trixfan
addikt
válasz
marciart11 #9179 üzenetére
A hűtés mennyire indul be különböző terhelésektől? (Flash, komolyabb játékok, FCP X render, stb...) Alapjáraton néma? Azon gondolkozom egy otthoni hangstúdiót esetleg teljesen kiszolgálna egy ilyen Core procis Mac Mini.
-
M@trixfan
addikt
Persze, hogy nagyon halk
Írtam is, hogy nem átlag PC-hez viszonyítom. Leginkább azt akartam kifejezni, hogy nagyon halk de nem néma, míg egy idle SSD-s Macbook fél méterről már lényegében az.
Benchmark-ról nagyon régen leszoktam, nem is tudok semmi olyat mondani mint Cigam. Ellenben az i7 már Core I architektúra míg az a Xeon Core 2. Amennyire tudom a Xeon és a sima asztali CPU között csak a multi CPU és az ECC támogatás a különbség. Magasabb az órajel, egy tokozáson belül vannak a magok és az architektúra "clock for clock" gyorsabb.
-
M@trixfan
addikt
válasz
kricsi81 #7158 üzenetére
Az iMac gyorsabb a kettő közül. 16 Gb ram pakolható bele. A HDD csere viszont horror mennyire szét kell szedni. Inkább lenne egy 2.5" HDD hely a gép alján a ram mellett. Akinek sebesség kell az úgyis SSD-t tesz bele és 1 db HDD úgysem elég tárolásra.
Ha nincs besárgulva az iMac kijelzője akkor egy sokkal újabb IPS panelt veszel mint ami a CD-ben van. Erről meg kell győződni vétel előtt, első szériáknál fordult elő sajnos nem ritkán. Egyik glossy, a másik nem, ezt is mérlegelned kell melyik szimpatikusabb.
Ez a Mac Pro EFI32-es. Úgy tudom múködni fog benne az 5770. Jövőben viszont még kersesztbe tehet az Apple SW/HW frissítéseknél. Ezt kifejezetten utálom a cégben, néha igen arrogáns annak ellenére, hogy sokkal szűkebb termékcsaládot kell átfogni
Az 5770 is hivatalosan csak 2009 és 2010 modellekben támogatott, de tapasztalatok alapján megy előzőkben is. Az 5770 nagyon bika pro app-okhoz, bár magát az egész 3D támogatást meg kéne már reformálni a platformon. Szerintem elég harmatos.
A Mac Pro alap zajszintje nagyobb mint az iMac-é és állandó. Ezt nem átlag PC-hez viszonyítva mondom, hanem mondjuk egy IDLE állapotú alu MacBook-hoz képest. Cserébe sokkal megbízhatóbb és rekkenő hőségben sem emelkedik egekbe a hőfok és független a terheléstől. Az iMac erősen fel tud melegedni hátul. Nem tudom, hogy ez tervezett hőleadási funkció-e?
Természetesen nagyobb terhelésnél jobban felpörög.
Azt szabad tudni, hogy honnan tudsz 30 000-ért 5770-et vásárolni?
-
M@trixfan
addikt
Os X alatt próbáltad már a Plex médiacentert és az Mplayer OSX Extended lejátszót? Előbbi alapból jól skákázódik a magokra, utóbbinál pedig ki kell választani a beállításokban az FFmpeg-MT binárist. VLC, Perian, Movist nem az igazi egyelőre skálázódás szempontból. Az a baj, hogy látszólag hiába terhelnek két több magot ha az egyiken "felakad" egy folyamat és azért akad. Mplayer Extended 150%-os csúcsértékkel viszi a hírhedt "KillaSample" videót. Esélyes, hogy menjen a gépeden az 1080p megfelelő lejátszóval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- DDR5 GAMER PC! - AMD Ryzen 5 7600 - RX 6800 16GB - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- Mid gamer pc! Ryzen 5 5600GT/RTX 3070/32GB Ram/1TB SSD/Be quiet 700W/B450
- GAMER PC - RX 6800 16GB - i5 12400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- MID Gamer PC-m eladó! RTX 3070/I7-9700K/32GB RAM 3600mhz RGB/Thermaltake 750w/Asus Rog Z390/1TB SSD