Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Xbox Series X|S
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Tomb Raider IV-VI Remastered teszt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- EA Sports WRC '23
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Red Dead Redemption 2 (PC)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #120 üzenetére
Helyzetjelentés, hátha valaki még ilyenen töri a fejét Windows 10 alatt.
Radeonhoz két lehetőség van:
1. Middleware telepítés, ami elvégzi a 3D konverziót. TriDef ill. iZ3D programokat találtam, mindkettő abandonware mára. Utóbbit nem tudtam telepíteni, kék halál lett belőle. A TriDef-ből két verziót is próbáltam (6.8 és 7.4 - virágbolti crack jó mindkettőhöz), elindulnak, de a játékot nem indítják, amivel próbáltam (Metro 2033 Redux).
2. Olyan játék ami natívan támogatja az AMD féle HD3D-t (Crysis 2, Doom 3 BFG, Tomb Raider-ek, Deus Ex: HR, stb.). Ezt még nem próbáltam. -
DoItYourself
addikt
Fölhozom a topkot, mert kicsit megkésve, de most lett időm foglalkozni a dologgal.
Sony aktív 3D TV-hez kötöttem egy PC-t, amiben egy Radeon RX460 videókártya van. Felraktam a friss Radeon drivert, de sehol se találtam benne HD3D beállítást. Ezt már kinyírták a driverből? Próbálkozzak a Tridef-el? -
Cathulhu
addikt
Sziasztok!
Van ra mod, hogy normal 144Hz-es monitort active shutter szemuveggel osszesyncelve 3D-t kapjak? Most hirtelen a gugli nem segitett.
Egyaltalan van ertelme (AMD)? Tizeneve probaltam utoljara piros-kek szemuveggel, akkor driverbol lehetett barmelyik jatekot 3Dsiteni, divat ez meg manapsag? -
Márton
nagyúr
A Dirt 2 támogatja a 3D visiont?
Olvastam egy patch-ről, ez hol van?
Az 1.1-et feltéve még mindig csak kamu (eltolt) 3D-t látok. -
GEIL
addikt
Hali !
A torzult képen lehet állitani...igen.: "Lens adjust" menüt kell keresni a Trinus programoin belül.......ott van több eltárolt beállitás: "Oculus....Vr one....Gear VR...custom...default...cardboard...Generic...dive...homido....freefly"....nekem ennyi van benne...mindegyik finomhangolható...van amelyiknél aktiv lesz egy a b vagy c variáns is.......nekem LG G4-en "VR ONE és option A" ad mérethelyes képet.......játékokat "ablakban" kell futtatni és jó lesz.
-
Márton
nagyúr
Igen, itt a mobilos képen is látható, milyen vékonykák lettek a harcosok
Ezt lehet állítani? Ezt kérdezte Alien is, amire még nem jött válasz.Engem is érdekel a téma, a napokban vettem egy G3-at, de az androidos appok 10-20 fps között rángatnak, a gyro néha ugrik egyet vagy beragad fél secre. Jobb volna a pc-s megoldás, ha valóban hozza a 60 fps-t..
"GTAV.....Unreal Tournament 2004......Dirt3.....NFS"
És ezek real 3D-k, vagy csak 2D-k, esetleg fake 3D-k?
köszi
-
Alien!
senior tag
nekem főként az volt a bajom, hogy ami a teló képernyőjén folyamatosnak tűnt (VR appoknál is), a sisakban kinagyítva szaggatott. Ez egy LG G2/G3 esetében egyből szembetűnő volt. A PC stream-nél meg az volt a gond, hogy semmivel nem tudtam helyes képarányú 3D-s képet küldeni a telóra. A Tridef half-sbs-t tud lökni de összenyomja,a trinus meg elvileg maga csinálná, de hát az kamu 3D. Ráadásul 1,5 éve az utóbbi bődületesen lassú volt. A másik, meg, hogy pocsék a kapott kép minősége: a részletek elvesznek és mosottak a színek QHD ellenére is.
A legutolsó próbálkozásom egy GEAR VR + S7 edge kombó volt, ami sokkal profibb, meglepően jó fejkövetéssel. Itt látható és érezhető a 60fps szinte mindig.De engem itt is zavart a kép. Ha az ember sokat bambul egy szép monitort 3D-ben, utána már ez komoly kompromisszum szvsz.
-
GEIL
addikt
Hm...a lényeg nem is igazán a Mobiltelefonon van, hanem csak a kijelzőjén és ha azon folyamatos a kép akkor annak mennie kell élvezhető sebességgel.....tegnap amit lőttem képet és pont MKX-et probáltam, ott hibátlanul futott mobilon is a kép ugyanugy 60 fps-sel mint a monitoron......siaskba téve a telót az fps semmit nem változik....szoval nemtudom miért volt gondod.....nálam fut minden jól......GTAV.....Unreal Tournament 2004......Dirt3.....NFS-ek.....stb stb...pedig hidd el hogy kényes a szemem mert már a 45 fps is zavar a 60 fps helyett.....
A Trinus progik szinkronizálása viszont kényes kérdés....USB kábellel a legjobb, de nekem szerencsére Wifi-vel is ugyanolyan mert itt van a routerem 3 méterre tőlem...64/8-as nettel, szoval nem érzem az eltérést kábel vagy wifi között.....de amugy Tridef3D-vel is beállitható a szinkronizálás és képkiküldés a Telefonra.
-
Alien!
senior tag
persze vágom, nekem egy 100 eurós [Homido VR] sisakom volt, csak lehetetlen volt 3D-s 60fps-es képet rávarázsolni. Se a Trinus nem volt képes rá, se az Nvidia Gamestream. Valaminek mindig volt nyűgje. Összességében pocsék volt a végeredmény.
-
GEIL
addikt
Ezzel már érdemes foglakozni:
-
GEIL
addikt
Mindenképpen olyan "VR-sisak" kell hozzá aminél állitható a szemek távolsága (szem PD-érték / "lencsék szét és össze") és a fókusztávolság is (lencsék előre-hátra).....ha ez működik akkor a fejre téve a sisakot még úgy is hogy szemüveges vagyok, szépen beállítható a kép.....a látószög átlagban kb 110 fok, ami egy picit kevesebb mint amit mi valóságban látunk.....de teljesen élvezhető és hozza a 3D élményt....főleg egy jó gyroscope-os mobiltelóval aminek nagy felbontású a kijelzője.
Ez neten rendelhető 3D VR sisak mobiltelóhoz.....és 4990 Ft, ez a belépő szint kb....:
Én 1-2 héten belül szerzek egy ilyet, ez kb 10-13.000 Ft de ehhez van kis kézi "bluetooth-s vezérlő" és a sisak lencséi is jobb minőségűek...stb:
-
GEIL
addikt
üdv mindenkinek !
Aki nem akar 300.0000 Ft -ot költeni "HTC vive"-ra vagy 150-200.000 Ft-ot kiadni "Oculus rift-re", de mégis szeretne néha 3D ben játszani PC-s játékokkal.....akkor paraszt megoldásként tényleg működik:
1. PC-re: TrinusVR
2. Mobiltelefonra: TrinusVR
3. "Google cardboard"..... "VR box"....."kínai VR sisak"....stb stb...szóval bármi ilyen olcsó VR "szemüveg" amibe mobiltelefon helyezhető.
4. USB / Wifi kapcsolat a 2 eszköz közöttKipróbáltam, működik és tényleg hozza amit kell....A konfigom simán elég hozzá.....a lényeges hogy a mobilteló legalább FullHD felbontású legyen 2Gb RAM-mal és 4 magos CPU-val.......én egy LG G4-gyel és LG G3-mal probáltam...mindkettő pöpecül vitte a QuadHD kijelzőjével......
-
GEIL
addikt
Na srácok addig keresgéltem meg sz#&ptam vele, amig mindent letörötlem amit eddig gányoltam és feltettem egy "teljes verzió" Tridef 6.4-et......kifogástalanul és gyönyörűen visz mindent...Lego játékok...Need 4 speed játékok...Unreal Tournament 99..2003..2004....Mortal Kombat X.....és zsír minden.....A 23"-os LG 3D monitoron is pöpecül megy, de a nagy élmény a 42"-os 3D LG tv-n van....le akalappal.....fényévekkel jobb mint amit néha nyomtunk, hogy 2D->3D konverzio...
-
GEIL
addikt
szia !
LGD2343p-s monitorom van...ami ugye passziv 3D-s....(mint a LG 3D-m, ami 1,4-es HDMI-el van rákötve a PC-re)
Szóval aztmondod ha ezt a drivert letöltöm és felülírom vele a "monitor drivert", akkor restart után más néven lesz a monitorom, de fogok tudni kapcsolni benne "nvidia 3D vision" dolgot, hogy pl játékokat tudjam játszani 3D-ben ?
(Tridef3D-t dobtam fel 2 napja próbaképpen...de sajnos csak a 14 napos próbaverziót......)
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Ladislaoca #102 üzenetére
Mindenképp azt akarod használni? Én km playert használok 3dhez. Ingyenes és nekem tökéletes. Bár mostanában küzdök az 5.1el én is.
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy szokott-e itt valaki használni NVIDIA 3D Vision Video Playert.
Ehhez a programhoz az Nvidia oldalán a haali media splittert és a FFdshowt ajánlja letölteni.
Ezeket használtam is ehhez a programhoz.
Az vele a problémám, hogy tegnap akartam vele megnézni egy 3D-s filmet és meglepődve vettem észre, hogy nincs hang.
Mi lehet a probléma vele?
Köszönöm előre is a segítséget! -
Alien!
senior tag
válasz
Drachande #98 üzenetére
Én alapvetően a játékokhoz a passzívot ajánlanám neked, egyrészt jóval szemkímélőbb hosszabb távon, másrészt sokkal kisebb a crosstalk. Az utóbbi a játékoknál kifejezetten fontossá válik, mert jóval durvább mélység/konvergencia beállítással fut(hat)nak mint a filmek és az ebből adódó áthallás a passzívon kevésbé látható. A vertikális felbontáscsökkenés miatt ne aggódj, mert így is élesnek fogod látni. Sőt normális nézési távolságból észre sem veszed.
a TV 2D/3D konverzióját felejtsd el, egyszerűen rossz az igazihoz képest. Rengeteg hibával dolgozik, és pocsék a térérzete.
Ha egy játéknak jó a 3D-s támogatottsága, vagy tökéletes a tridef 3d/3dvision profilja, akkor az köröket ver élményben a 2D-s verzióra. Hatalmas érzés mondjuk pl az Alien Isolation világában 3D-ben lófrálni,de a Tomb Raider is egy teljesen más dimenzió. Én minden single kampányt igyekszek 3D-be tolni, a multi más tészta, ott a teljesítményt előtérbe helyezve inkább 2D-ben nyomom.
Kb 40%-os teljesítményeséssel számolhatsz, a Tridefnek van egy Power3D módja, ami minimálisan lassít csak, viszont egyfajta kamu 3D, viszont a játékok többségénél nagyon látványos tud lenni így is.
Jelenleg a 3D-t sajnos a közösség tartja életben, fejlesztői oldalról minimális a támogatottsága, ráadásul se a Tridef, se az Nvidia nem foglalkozik a profilokkal...Az egészet remélhetőleg a VR mentheti meg. További sz*pás, hogy a DX12 állítólag nyakonvágja az utóbbi megoldásokat.
-
Drachande
tag
Ebben a videóban mondták, hogy venni kell szemüveget, ha lemerül, igaz én sem értettem, miért, de nem értek hozzá : [link] 1:15től mondja
Én kb mindenben olyan vagyok, hogy akármit mond akárki, hogy ezt és ezt nem fogom, vagy fogom csinálni, attól függetlenül cselekszek és az esetek nagy részében épp az ellenkezője szokott bejönni nekem. Szóval elég valószínű, hogy napi 4-6 órát fogok játszani 3D-ben ha bejön. Egyáltalán nem vagyok olyan, mint általában az emberek, a norma, mások szokásai számomra szinte nem is léteznek, mert teljesen szubjektívek.
Na igen, ez lett volna a köv kérdésem, hogy mennyire eszi ez az fpst? Ezek szerint kétszer akkora vas kell hozzá, ha normálisan akarok játszani. Így már mindjárt újragondolandó... Most is épp 40-50 fps-sel mennek az új játékok (igaz high-on), szóval csak a 3Dért nem vennék vissza sem grafikát.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Drachande #98 üzenetére
Miért kéne új szemcsit venni? Gondolom tölthető, vagy cserélhető elemesek. De nem fogsz annyit játszani 3dben. Van amelyik látványos, van amelyik kevésbé. Én is inkább csak kipróbálom a játékokat 3dben, aztán marad a 2d. Nameg számolni kell vele, hogy az fps is sokszor majdnem a felére esik.
De ha egyiket sem láttad, valahol nézd meg melyik milyen. Én passzív párti vagyok. Igaz, hogy felezi a felbontást, de csak akkor zavaró, ha közelről nézed. Filmet nézek én is nagyrészt. -
Drachande
tag
Sziasztok!
3D TV vásárlásán gondolkodom és egy kis segítséget szeretnék kérni a 3D gaming-el kapcsolatban. Két TV közül próbálgatok választani, egy aktív szemüveges Samsung H6400on és egy passzív szemüveges Sony W805-ön. 3Dt sem láttam még, se TVn, sem moziban, szóval megítélni sem tudom, melyik milyen. Csak annyit tudok, amennyit itt neten olvastam róla, meg amit láttam videókban.
Olvastam olyat, hogy ha valaki sokat játszik 3Dben, akkor érdemesebb passzív kijelzőt venni, mert egyfolytában vehetem az új szemüvegeket, mert le fognak merülni sorban. Hogy milyen időközönként, azt nem mondták, de ha úgy igazán nekiállok, akkor napi 4-6 órát is letolok zsinórban, ami azért nem kevés mennyiség. Mennyire ideig elég az elem egy-egy aktív szemüvegben általában, ennyi játék mellett és zavaró lenne-e, vagy lenne-e bármilyen mellékhatása (szédülés, stb) ennyi aktív szemüveg használatnak? A passzív szemüvegnél ugye nincs ilyen probléma.
A másik, amin gondolkodom, az az aktív és passzív kijelzők 3Ds szoftverekkel való kompatibilitása. Olvastam a 3D Visiont, a Tridefet, az IZ3Dt, stb, és érdekelne, hogy hogy működnek ezek aktív és passzív 3D mellett? Valahol láttam, hogy ezek a programok fullHDben HDMIn csak 24 fpst tudnak kiküldeni passzív kijelzőkre, 720p-t kéne használni, amit még eleve felez is a passzív 3D, ami borzalmasan néz ki.Mennyire ad 3D élményt a TVk beépített 2D/3D konverziója? Láttam ezt az opciót is és igazából még ha kicsit gyengébb is a Tridef és a hasonló programoknál, de például a passzív 3Dt teljes felbontásban kiadja a képernyőre és nem lesz zavaró a sok használata, akkor lehet, elég lenne ez is. Többen is írták, hogy egész jól feljavítja a játékokat, filmeket, meg voltak elégedve vele, bár természetesen nem olyan, mint az igazi.
Igazából a gondom ott van, hogy nem tudom eldönteni, mennyire működik a 3D gaming és mennyire van jövője... Ha nincs jövője, nem annyira szép, vagy problémás, körülményes, akkor jobban járok egy aktív 3Ds TVvel, mert csak filmnézésre használnám a 3Dt, amin élethűbbek. Az a heti pár filmnyi szemüveghasználat nem bántja a szemem, nem fájdul meg tőle a fejem, stb és játszanék 2Dben, ahogy eddíg. Viszont ha működik a 3D gaming és elég jó, akkor hosszútávra ha jól gondolom, passzívat lenne érdemes venni, de az nem ad akkora felbontást.
Tudnátok nekem pár támpontot mondani ezekkel kapcsolatban?
-
Alien!
senior tag
válasz
pisti19831 #96 üzenetére
az egyik megoldás a tridef (line interlaced reverse mode), a másik a 3D vision amihez egy hackelt monitor drivert kell felpattintanod: [link]
-
pisti19831
csendes tag
Megoldódot
-
pisti19831
csendes tag
Hello vásároltam egy 3d tv-t (lg lb671v) szeretnék 3d ben játszani rajta a tv pasziv 3d-s elméletileg.
A számitogépem elméletileg birná (I5 3570,16gb ddr3,Asus gtx 970 4gb,stb) 1.4-es Hdmi kábelel van össze kötve viszont a játékokat nem nagyon tudom elinditani vagy nem látszik semmi.Mi a tehendö illetve milyen programok kellenek,olvastam a TriDef 3d röl de nemértem a beálitásokat pasziv szemüvegnél mire kell állitanom.Illetve mikor be jön a menü és a végén kiválasztom hogy játszani szeretnék akkor be adja a játékokat a gépemen kiválasztok egyet és elindul de nincs 3d vagy azt irja a 3d levan tiltva és be sem kapcsolhato.segitséget kérnék zöldfülü vagyok 3d terén de szorgalmasan olvasom a dolgokat -
Gigi01
őstag
Sbs módhoz tridef kell szvsz.Nvidia beállításnál nincs sbs mód.
Bár én még csak most próbálgattam igazán.
Ha nvidia-ban bekapcsolod,akkor a 3d kijelződ automatikusan átvált 3d-re.
Viszont itt 1080p23,24hz, vagy 720p 60hz közül választhatsz.
De játékra, 60hz kell,különben késik az irányítás.
Nvidia 3d a panelnél KI.
Tridef 3d telepít,majd ott beállít sbs 1080p 60hz.
És ezzel használom,filmre meg az nvidia 24hz-ét.Persze van akinek elég a 720p 60hz,nálam a kijelző 1080-as.
-
QV222
tag
válasz
B. László #17 üzenetére
Szia,
Nekem is Nvidia kártyám van, az lenne a kérdésem, hogy muszály futtatni a Tridef 3D progit ahhoz hogy Side by Side kimenetetbe lássam a képet. Egyik kolléga aztírta, hogy elég az Nvidia kontrol panelnél bekapcsolni a S.. by S.. módot, de én sehol nem találok ilyen lehetőséget csak a 3dVision vagy azon belül a kék/cyán beállítást.
Egyáltalán lehetséges valahol bekapcsolni hogy nekem SBS modba jelenjen meg a kép vagy minden képpen kell a Tridef 3D???? -
Alien!
senior tag
Hi all!
Olyan kérdésem lenne, hogy a 3dvisioneyeswapper.exe-t (ami a szemcseréhez van passzív tv-nél), hogyan kell berakni autostartba?!?
Win8.1-en próbálkozok, de az indítópultba hiába rakom, nem indul el automatikusan... -
Alien!
senior tag
-
JoolsNOS
veterán
Lényeg a lényeg: ha passzív a tv-d akkor nem kell más: hdmi kábel, illetve az a bizonyos zalman driver, ami "átveri" a 3dvisiont. Használhatsz akármilyen kábelt és felszerelést, a passzív tv működési elve miatt nem kapsz jobb képet az iterlacednél, azaz szemenkénti 1920*540es képnél. Még akkor sem ha (3dvision esetén) ki van küldve a felváltott full hd kép. Ugyanez az eset filmeknél. Ugyanazt a képet kapod, ha nézel egy pl 20 gigás half ou filmet illetve a tömörítetlen blue-ray-t. Nincs látható különbség, csak aktív tv-n.
-
Alien!
senior tag
válasz
t72killer #87 üzenetére
köszi mégegyszer, jelenleg akkor sokkal okosabb nem lettem. a fórumba belenézve a 3dtvplay valszeg hasonló megoldás mint az AMD HD3D, tehát 1.4 hdmi-n megy ki és a max az 720p60 vagy 1080p24(vagy talán 30hz), így viszont kiesik az erősítőm.és azért a 720p60 is visszalépés a tridef 1080p interlaced-hez képest.
ahogy nézem jelenleg mindenki a downsampling-el (DSR) van elfoglalva, amit én AMD-n a Gedosato-val próbáltam eddig, és mindenkinek ajánlom mert a dx9 játékokat 4K-ban renderelve durvát dob a képen, a tridef ráadásul együtt tud vele dolgozni. -
Sztem kérdezz/nézz utána a hivatalos angol fórumban. HDMI/TV-n eleve csak a 3DTV play jön számításba - utána kell olvasni, h mi kell hozzá.
Röviden saját tapasztalat: 3D vision rendszer építésének csak úgy fogunk hozzá, ha nem akarunk agyvérzést kapni, ha minden egyes komponens (vga, kábel, monitor, szemüveg, +ha kell, transzmitter) szerepel a kompatibilitási listájukon.
Én anno csak annyi "bűnt" követtem el, hogy quadro kariról akartam TV-n játszani 3DTV Play-el -> nem ment (mostmár talán engedélyezték a driverben, majd ránézek) - tanultam belőle, a következő megoldásnál mindenen nvidia plecsni lesz...
-
Alien!
senior tag
válasz
t72killer #85 üzenetére
köszi, ezt is értem, nyilván akkor ez vmiféle interlaced módban löki át a képet. Csak azért lennék kíváncsi rá ennyire, mert jelenleg a tv-m egy 1.3-as erősítőn keresztül van a pc-re kötve. A tridef interlaced módban simán működik így hanggal együtt. A 3D vision viszont szerintem elvérezne ,mert gyanús, hogy a tv-t direktbe kell kötni a kártyára.
-
-
-
-
JoolsNOS
veterán
Interlaced (reverse) a legjobb, mert akkor csak fel a szemcsi azt kész. Ha ouban küldöm, ugye akkor még a tv-n is kéne állítani az összefűzést. Sbs nem igazán jó a passzívhoz, mert akkor csak 960*540 a felbontás. Előbb rosszul írtam, interlacedben 1920*540 jut mindkét szemnek.
-
JoolsNOS
veterán
Igen nagyon jól áll neki, ezért is akarom megint végigvinni. Hát eddig 3 driver van a 970hez, az utóbbi kettővel próbáltam, de mindegyikkel csinálja sajnos.
(#73) Alien!: én annyit csináltam, hogy mind a monitorom, mind a tv-m driverét kicseréltem egy zalman monitor driverére. Mind a nv 3dvision, mind a tridef működik így mindkét kijelzőn.
-
Alien!
senior tag
lenne pár kérdésem nvidiásoknak, mert lehet váltanék zöld kártyára:
- mi kell a 3D játékhoz (tridefet most hagyjuk) ? alapból megy a driverekkel, vagy kell vennem valami 3D szoftvert (3dtv play)
- mivel passzív eszközeim vannak, valami acer hackről olvastam, ez megy monitornál és tv-nél is?
- a 3d vision megy side-by-side / over-under módban is? az 1.3-as erősítőm miatt fontos kérdés.thx!
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Gears of wart játszanám tridef 3dben, de pár perc játék után mindig lefagy. Sajnos ha nv 3d visiont használok az szellemképes. Neten is van ezzel probléma, de megoldást nem találtam. Valaki próbálta már?
-
Ragnar_
addikt
Én is 6870-ről váltottam, kb. dupla az FPS a 760 - al. 660Ti is hasonló teljesítményű ha jól tudom. (Egyébként teszteket olvasgattam, és sokszor ott hoz egy erősebb proci többet ahol eleve van már 60+ FPS) A passzív monitornál kell a trükközés Acer drivert kell telepíteni a monitorhoz akkor kapcsolható a Stereo3D driverből. Meg a 3d vision eye swappert (Azt minden gépindításnál el kell indítani, mert a driver kikapcsoláskor illetve ha jól tudom minden 3d üzemmódba váltás után visszaírja a patterneket..) illetve érdemes még a játékokhoz a Helixmod fileokat is használni amik a honlapról letölthetőek, és hibákat javítanak egyes játékoknál. Tridefet nem próbáltam még nem tudom, hogy a monitoromhoz ingyenes-e (ugyan az a monitorom egyébként mint a tiéd, csak tv tuneres.)
-
Ragnar_
addikt
A felbontástól függ. Elvileg max. közeli grafikai beállításnál 1920x1080 felbontáson már nem sok különbség van általában a különböző processzorok között. Programonként változó mennyi plussz teljesítmény kell a 3D-hez. Doom3 - nál észrevehetetlen, 2d,3d 60 FPS vsyncel, Crysis2, diablo3 starcraft2 nél sem vettem észre különösebb lassulást. Metro és Borderlands2-nél van észrevehetőbb lassulás. (most látom ez már egy régi kérdés volt szal lehet sok értelme nincs a válasznak...)
-
Ragnar_
addikt
Nemrég vettem LG 23MD53 monitort, kíváncsi voltam a passzív 3D-re, és azt kell , hogy mondjam, hogy eddig igen korrekt. GTX 760 - al használom játékoknál nvidia 3D visionnel. A monitor topicjában szerencsére jól megtalálható mi kell ahhoz, hogy működjön az nvidia 3d Vison passzív monitorral. (Amit az ott említett progikon kívül használok az a 3D vision eyeswapper ami felcseréli a patterneket a driverben, így korrekt a 3d megjelenítés passzívban ezen a monitoron.) Néhány játék natívan is támogatja a 3Dt game optionsból kapcsolható mint a doom3 BFG edition, Crysis2, amikkel eddig találkoztam. Amiket eddig próbáltam és működtek gond nélkül (Helix moddal, vagy anélkül) az a Deadspace, Batman AA, Starcraft2, Diablo3, Metro 2033/Last light, Doom3 BFG edition, Crysis2, Borderlands2, Just cause2, Resident Evil5. Szvsz. a 3D igen sokat tesz a játékélményhez. Külföldi fórumok böngészése után el kezdtem változtatgatni a mélységen kívül a konvergenciát is a játékokon belül.(Driverben alap beállításnál Ctrl+F3, Ctrl+F4 a mélység Ctr+F5 , Ctr+F6 a konvergencia) Ugye a konvergencia határozza meg a parallaxis síkot. Elvileg úgy érdemes beállítani, hogy a monitor síkjától beljebb legyen, így nem csak mélysége lesz a képnek hanem ki is emelkedik a síkból ami a parallaxis síktól közelebb van a nézési síkhoz. (Ezt úgy is be lehet állítani, hogy a szemüveg nélkül közelítesz egy tárgyhoz a játékban 3d módban, (ekkor ugye szellemképes a kép amit látunk) a két kép is közelít egymáshoz, bizonyos távolság után fedésbe kerül, majd megint megjelenik a két kép, de ellentétes irányba távolodik. Amikor fedésbe kerül a két kép elvileg az a távolság lesz a parallaxis sík.) Nem minden játékban lehet konvergenciát változtatni. Amelyikben lehet az eddig próbáltak közül : Deadspace, Batman AA, Diablo3, Starcraft2, Borderlands2, Just Cause 2.
-
Atla
senior tag
Sziasztok.Amd 7870 ,lg passziv 3D tv.A játék tomb raider 2013.Az opciókban ott van a 3D lehetőség, de sajnos szürke, és nem tudom hogyan tudnám bekapcsolni.Ez a tridef progi mindenképp kell?
-
TIT
veterán
Ha jól sejtem akkor az nv kártyák 720p-be adnak,az amd meg 1080p-ben?
-
abydos
aktív tag
Hali!
Készítettem egy házi VR szemüveget android mobilra (lásd Google Cardboard).
Nem kellett sok hozzá, hogy össze akarjam kötni a PC-t és az android kijelzőt.Ez meg is történt, erre a Splashtop2 alkalmazást találtam alkalmasnak, bár azért ez sem az igazi, ha Nvidia kártyám lenne, könnyebb dolgom lenne, ott lehet streamelni élőben androidra. Az sem segít, hogy Galaxy S telóm van, nem mai darab.
Alternatívaként létrehoztam itthon egy RTMP szervert, de rá kellett jönnöm, hogy ezzel nem tudok az általam ismert és használt programokkal valós időben streamelni (Avermedia LGP és Open Broadcaster).
Ez az egyik, amire jó lenne egy alternatíva.
A másik viszont. Hogyan lehet megoldani azt, hogy a Tridef 3d-ben kiküldött képarány ne legyen rossz a mobilon? Mert Side-by-Side képet küldök ki a kijelzőre, viszont emiatt feleződik a kép mérete és torzul minden. Ellipszis alakú lesz minden kerek objektum és ez azért nem túl kellemes. Van erre valami megoldás, akár a PC, akár a mobil oldaláról? Én nem találtam
Köszi!
Üdv
aby -
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
Van itt olyan aki használja sima Red-Cyan 3D szemüveggel a Tridef3D progit sima nem 3D-s monitoron? Most próbáltam ki vele a GTA4-et, de csak egy ilyen kis gagyi gyerek szemüveggel néztem, de egész jó. Milyen szemüveget ajánlanátok hozzá?
Ezek jók? [link]
Ezeket lehet kiválasztani:
Ezekből melyik a legjobb?
-
Gigi01
őstag
Különben a 3d-hez a vga kell,hogy erősebb legyen?6870-ről váltanék,jelenlegi cél 660Ti.
Nekem LG2343p monitorom van,de azóta vettem egy aktív 3d-s tv-t.Mivel írják,hogy a proci nem hajtja ki a vga-m,itt ez ugyanúgy érvényes?
-
Alien!
senior tag
válasz
GonzoHun84 #58 üzenetére
a kártyád biztosan jó hozzá, a kérdés az, hogy mire van rákötve? 3D monitor esetleg 3DTV?
-
GonzoHun84
újonc
Sziasztok!
A topik szerzőjéhez szólna a kérdés vagy bárkihez aki tud segíteni.
Írtátok, hogy HD 7850-el megy a HD3D, na most nekem is ilyen kártyám van, és letöltöttem a TriDef 3D-t.
De bármilyen opciót választok azt írja, hogy az én hardverem nem kompatibilis a HD3D Technológiával.
Tudna valaki segíteni ? Valamit rosszul csinálok, vagy valamit le kell még töltenem ?
A Kártya pntos típusa (Gigabyte) HD 7850 2Gb Gddr 5 -
Freel
tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy R9 270 CrossFire rendszert. A benchmarkok alatt szépen skálázódik a két kártya, adják a pontokat ahogyan kell.
De TriDef 3D Ignition alatt csapnivaló a teljesítmény!
Feltettem az AMD System Monitor programját és kiderült, hogy Tridef alatt a második kártya meg sem mozdul, alszik szépen lekapcsolt árammal...
Nem tudja valaki megmondani, hogy TriDef alatt miért nem megy a Crossfire? -
szente
addikt
Átlagosan hány százalék sebesség csökkenésre lehet számítani TriDefnél, ha SBS-re van állítva?
-
Alien!
senior tag
Alapvetően a passzív 3D kevesebbet eszik játék közben, de csak a monitor miatt Az aktív monitorok a dupla frissítés miatt 2x annyi wattot kajálnak minimum.
A konfigodon elvileg simán el tudsz játszogatni még akár mai játékokkal is. Látom az egyik - ha nem a jelenleg - legjobb 3D-s monitort hajtod, ilyen van nekem is, ezt bátran ajánlom mindenkinek.
Trideffel érdemes a standard display/line interlace reserved kimenetet választanod, így alapból 3D-s képet kapsz, nem kell majd kapcsolgatni. Ebben a módban ráadásul f*szán skáláz a gép, tehát a játékban lejjebb veheted a felbontást, ha némi gyorsulást szeretnél, viszont marad az 1080p-s kimenet!
Ha egy játék nagyon szenved, akkor még megprópálhatod a Power3D-t is, ami egy pixeleltolásos ál-3D technológia, ez nem annyira intenzív, viszont minimális erőforrásigénye van, és egy-két játéknál meglepően jól működik (Dead Space, NFS SHIFT, Aliens CM, Flatout Ultimate Carnage). Olyan játékoknál is jó, amihez nincs tökéletes S3D profil, mert mindent a helyén jelenít meg (fények, árnyékok).
Amit még ajánlani tudok, az a Radeonpro. Ebben érdemes rátolni a játékokra az SMAA élsimítást (esetleg kikapcsolni a gyárit) illetve SweetFX alól bekapcsolni a Lumasharpent, ami durván kisikálja a textúrákat. Ezekkel a beállításokkal pl a DeadFall Adventures vagy egy Dead Space 2 durva látványboostot kapott 3D-ben az említett monitoron.
-
Gigi01
őstag
Írhatnátok pár régebbi játékot,amit még elbír a konfigom 3d-ben,és látványos is.
Az újabbakkal már megizzadna nagyon szegényke.
Régebben csak fps-t toltam,amik ugye annyira nem jók 3d-ben.
Ezért nem is tudom milyen játékok voltak,amik szóba jöhetnének.
De mondjuk valamelyik Sims-et próbálta valaki 3d-ben?Ja még egy kérdés: Aktív 3d-ben többet zabál a gép,mint passzívban?
-
karikusz
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy 3d-be hogyan tudnám elindítani a játékokat? A Sniper Elite V2 ben van egy menüpont, hogy HD3D de nem aktív. Gondoltam utána nézek, hogy máshogyan hogy lehetne megoldani. Olvastam, hogy van a tridef 3D. Na azt feltettem, de stereo 3D hibát ír ki.
Ati Radeon HD5870 1GB Vapor-X -em van és egy Samsung 3D-s tv-m.
Köszi a segítségeket.
-
-
bocali
csendes tag
Nagyon keresgélek, de valahogy mindenhol 3D visionos monitorokat találok Sehol egy olyan ami atihoz volna
-
bocali
csendes tag
válasz
t72killer #46 üzenetére
Azt értem, de főleg a monitorokrol érdeklődnék. Utánna olvasgattam kicsit lehet hogy már régi volt de ott valamit DP kábelről írtak, meg hogy sima HDMI elvileg nem képes 24fps nél többet adni 1080p nél.
Igaz ott még csak ilyen 3d Ready monitorokrol volt szo, OCuk-n pedig 120 140hzes true 3d monitorok vannak.. És nem tudom hogy mi a különbség egyik masik közt.. Meg azt se tudom hogy 24 v 27" os kéne. Ugyanaz a felbontás, de akkor nagyobb kijelzőn nem rosszabb?? Szóval az a baj hogy nem értek hozzá -
Nvidia téren csak a 3D vision jön szóba ha komoly játék a cél - itt viszont minden egyes komponensnek 3D kompatibilisnek kell lennie (monitor, szemüveg, Vidkari) és dual-link DVI-n kell bekötni a monitort.
Az AMD rendszer kicsit megengedőbb, ott a Tridef progira kell alapozni.
-
bocali
csendes tag
Sziasztok, éppen gépet készülök venni(meg mellé minden tartozékot)
Most hogy kicsit nagyobb a keret gondoltam a 3Dvel is beprobalkozok, de sajna ez még ismeretlen terület számomra.
R9 280x VGAt tervezek venni, és arról érdeklődnék, hogy ehhez melyik monitor dukálna(mert olvastam valahol, hogy nvidiahoz más és AMDhez is más megy)
na meghogy miket kéne még pluszban beszerezzek.
http://www.overclockers.co.uk/syscon_int.php?prodid=FS-387-OE
itt nézelődők, mert nem ismerek más angliai boltot. -
Még semmilyen szoftvert/drivert nem telepítettem/vettem, egyelőre csak a piacot mérem fel. Sok értelme nem is lett volna, mert csak mától tudom összekötni a csodanotebookot a TV-vel
(megérkezett a DP->HDMI átalakító)
Szerencsére a tridef és a 3dtv play is kipróbálható, mielőtt megvennék vmit, ami nem működik, úgyh az első 1-2 hétben trialozni fogok.
Mivel aktív TV-m van a reális maximum a szemenkénti 1080p30Hz amit ki tudok hozni belőle. Starcraft 2-höz valszleg elég lesz
.
-
Kroni1
veterán
válasz
t72killer #42 üzenetére
Az a baj, h nagyon konfigfüggő is a dolog.. Ugyh nem igazán tud más segiteni akinek valamiben is eltérnek a tiédtől a cuccai.. (megjelenitő a legfontosabb) Én egy darabig játszottam nV650-es kártyával és csak rá kellett jönnöm, hogy kell a két szemet felcserélni, utána egész jól ment. De kellett a Tridef, mert a Vision-on az én játékaim szarabbak voltak. (pl. Codemasters játékai, ugy mint Dirt, Grid) Van ami nV-vel jobb persze, de nekem ezek voltak fontosabbak, úgyhogy váltottam egy HD7850-re, és most ezzel minden ok nálam trideffel..
Milyen tridef-ed van? Megvetted?! Nálam ugy működött jól, asszem akár 1080@60Hz-en is, ha a képet átállitottam a tridef beállitásainál Interlaced-ről SBS-re.. Különben meg a TV-kkel nem nagyon szokott működni megfelelően a 3D gaming, inkább csak a 3D monitorokon tudja csak a megfelelő felbontást és frissitést elérni az ember. Én passziv 3D tv-n és passziv LG 3D monitoron próbáltam, a Tridef monitoromon engedi a 1080@60Hz-et, a TV-men meg csak 24-et vagy talán asszem max. 30-at ami elég kevés...
-
-
Üdv mindenkinek, adott egy nvidiás notebook (K3000m grafika) és egy Samu UE40F6170 3dTV, őket szeretném optimális 3D játékra belőni.
Kérdés1: a 3DTV play-t rá lehet venni, hogy (szemenkénti) 30Hz-en tolja a jelet? A hivatalos 24Hz elég gyalázatos
.
Kérdés2: Valamilyen trükkel rá lehet venni a tridef-et, hogy teljes 1080p30Hz-es jelet adjon? (Hekkelés a kimenő felbontással pl?)
Elég gáz, hogy az Nvidia blokkolja az ideális megoldást
-
tobias88888
őstag
Skyrimnek nálam power3d-vel van baja, akkor nem szellemképes, hanem pl a kardom mellett végig elmosódik minden. Kikapcsolva tökéletes és nagyon élvezetes, nincs szellemkép meg semmi egyéb
-
johna
csendes tag
Üdv!
Dragon Age Origins 3d-ben nagggyon jóóó! Pláne úgy, hogy a játék ugye megállítható, a kamera forgatható, mikor megjelent, akkor végigjátszottam, de most így 3d-ben (LG DM2352) újra kell játszani.
Dead space sem rossz éppen, és a Max Payne 3 -on is sokat dob a 3d nálam.
A TPS (third person shooter)-es játékoknál jön át igazán az érzet, pl. a Bioshock Infinite-en nálam picit talán csalódás volt a 3D, pedig a játék maga nagyon tetszett.
Skyrim -mel vannak apróbb hibák nálam, pici szellemkép, vagy a könyvek olvashatósága.... szóval ha valakinek van egy tuti Tridef.ini fájla, azt megköszönném.
-
tobias88888
őstag
Nekem eddig amúgy a Skyrim jött be legjobban, az nagyon élvezetes volt. Érdekes volt még, hogy a Q.U.B.E. a gyári alap profillal nem ment, viszont írták hogy Unreal Tournament 3-as profillal megy és tényleg
-
tobias88888
őstag
válasz
sandorpeter9 #36 üzenetére
Plazma játékhoz valamivel jobb, mert minimális a válaszideje. (Bár már Led tv-ben is vannak jók)
1.Adott egy Amd r9 290x videokártya...3D -ben szeretnék játszani néhány játékkal...Tudom ehhez még szükség van egy programra...Tridef ugye...Milyen tv-vel lehetséges?
Bármilyen 3d képes tv vagy monitor2.Ha egyáltalán lehetséges, akkor passzív vagy aktív szemüveges?
Lehet aktív és passzív is3.Mennyivel romlik a minőség egy direkt Pc-re tervezett 3d monitorhoz képest?
Egyáltalán nem romlik a képminőség, hiszen egy tv csak annyiban rosszabb mint egy monitor, hogy nagyobb a válaszideje4.Mindenképpen eredetinek kell lennie a játéknak?
Nem, virágbolti verzió is megteszi -
sandorpeter9
csendes tag
még egy kérdés...
Plazma vagy Led a jobb Pc-hez?
-
sandorpeter9
csendes tag
Üdv!
Tervezek egy Led tv vásárt...LG47LA667S...
A kérdésem a következő lenne:
1.Adott egy Amd r9 290x videokártya...3D -ben szeretnék játszani néhány játékkal...Tudom ehhez még szükség van egy programra...Tridef ugye...Milyen tv-vel lehetséges?
2.Ha egyáltalán lehetséges, akkor passzív vagy aktív szemüveges?
3.Mennyivel romlik a minőség egy direkt Pc-re tervezett 3d monitorhoz képest?
4.Mindenképpen eredetinek kell lennie a játéknak?Válaszokat Előre is köszönöm!
-
mcwolf79
veterán
Nem nagyon pörög a topic,de hátha:
Ki akartam próbálni a BF4-et 3D-ben.
Samsung Syncmaster SA950 monitorom van.
A játék elindul 3D-ben, szóval azzal nincs probléma, de az egeret nem jeleníti meg, sőt a billentyűzetre sem reagál.
Az X360 kontroller működik ,de azzal játszon fps-t PC-n az,akinek 6 anyja van.
Találkozott már ezzel valaki? A hivatalos fórumon felvetették ezt, de válasz még nem jött rá.
Thx -
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Benq XL2410T monitorom, és 2db HD 7970-es vga-m. Valaki tudna segíteni milyen 3D-s szemüveg lenne jó filmnézéshez? És a Tri DEf miért írja azt, hogy az amd hd3d-t a grafikus vezérlő nem támogatja? (00300133 a hibakód)
Előre is köszönöm!
Üdv.
-
Gigi01
őstag
válasz
Gabesssz199 #28 üzenetére
Sorry,nálam volt a gond!
Feltettem a 6.0 verziót,ezzel megy az összes gond nélkül! -
Kroni1
veterán
Írd már le részletesen a konfigodat, monitorodat, stb meg hogy melyik trideffel van gond. Mert itt rajtad kivül mindenkinek megy, úgyhogy vszleg mégsem a tridef rossz, hanem valami user error lesz gondolom..
Amugy nvidia talán csak egy picivel egyszerűbb, de ott nekem meg át kellett állítanom a jobb és bal szemet, na hát az egy év volt mire sikerült, szóval azt se lesz sokkal egyszerűbb jól belőni.
-
Gigi01
őstag
Hát ez a Tridef már szétszívat!
Se BF4,se Crysis1,se HL2 nem megy 3d-ben.
Asszem áttérek nvidia-ra. -
WaterWawe
őstag
Üdv!
Egyik haver BF4-et próbál 3d-ben indítani Trideffel és ez jön be neki amikor elindítja a játékot. Valakinek valami ötlete?
-
Kroni1
veterán
válasz
Gabesssz199 #24 üzenetére
ha 1m nézem nálam se nagyon tapasztalható crosstalk, ez leginkább a passziv tech miatt van..
-
Kroni1
veterán
Én is a Tridef-et tartom az egyik legjobb megoldásnak, próbáltam a visiont és a megboldogult iz3D-t is, és szerintem ez elég egyszerű és jó is, sok játékot támogat és mindkét gyártó kártyáival műxik. Tényleg nagyon jó a Dirt3 vele..
-
B. László
csendes tag
Mit használok én most és hova lehetne tovább lépni?
Most:
- CPU: Intel
- VGA: Nvidia
- Display: Panasonic TX-P42ST30ELehetséges (megfizethető) tovább fejlesztés
- DLP projektor (sajnos ezek is eléggé el vannak hanyagolva, amik ismerten jó 3d vision projektorok, azok már nehezen megkaphatók)
- 144HZ 3d Vision monitor, jövő év első felében jönnek az új monitorok G-Sync-el ellátva.Jövő (de ezek még vagy fejlesztés alatt vannak, vagy nagyon drágák)
- Oculus Rift (Mindkét szemnek saját kijelző, nincs crosstalk, lefedi a látóteret szinte teljesen, egyelőre csak fejlesztői verzió van) -> Még nem próbáltam ki, jövő héten tesztelem
- Sony HMZ-T2, HMZ-T3 (Mindkét szemnek saját kijelző, nincs crosstalk, ráadásul 2db OLED kijelző van benne, sajnos a látóteret nem fedi le, lényegében előttünk lebeg egy kijelző) -> még nem próbáltam ki, de még idén tervezem, a Westend-ben a Sony Centerben van egy, de csak filmet tudnak rajta mutatni, tehát a teszteléshez vinni kell PS3 játékot, vagy komplett PC-t
- UHD TV Passzív szemüveggel, HDMI 2.0 és/vagy display port 1.2 (2x 1080p 50/60hz átmegy, panasonic-nak már van ilyen, de Magyarországon kb. 1.7 millió forint, lsd. panashop.hu) crosstalk minimális, függőleges felbontás feleződik ugyan, de mivel 4K felbontású a TV, így a fullhd még mindig fullhd marad rajta.
- OLED TV, technológiából adódóan annyival gyorsabb mint a korábbi technológiák, hogy várhatóan az aktív szemüveges 3d-knél sem lesz crosstalk, még drága, Magyarországon kb. 3 millió forint)Lehet, hogy ez így kicsit tömör, de a google mindenkinek segít ...
-
B. László
csendes tag
Crosstalk a nagy ellenség ...
Ha a látvány lenyűgöző, akkor jön a crosstalk. Fórumok alapján (nem teszteltem még mindent) a crosstalk az alábbiak szerint alakul.
HDTV (legrosszabb) -> 120-144HZ monitor -> DLP monitor (legjobb)
Én egy panasonic 3d plazmát használok, ami a technológiájából adódóan játék üzemmódban nagyon gyors, 50hz-en alig van crosstalk. (de még itt is sokszor zavaró!)
-
B. László
csendes tag
Tridef tapasztalatok
Általában kb. azt a szintet adja magában, mint 3d vision + helixmod.
DX11-es játékokra is működik, pl. AC3 is megy sztereo 3d-ben.
Tridef esetén a sztereo 3d rendelerelés 3-6-szoros terhelést okoz a gépnek. AC3 2d-ben simán fut maxon a gépemen, de sztereo 3d-ben, nem max-on (high beállítások) a kikötőben az elején pl. 10 frame / sec-re esik vissza. Ez valami CPU limit lehet (1 core-t használ a DX és a tridef), tudják a tridef fejlesztők is, fórumok alapján AMD kártya esetén sem jobb a helyzet.
Kapásból nagy a mélységélesség és konvergencia, nem kell vele vacakolni, a látvány döbbenetes első pillanattól kezdve.
Nvidia kártya esetén óvatosan szabad csak hátulról konfigurálni az AA efekteket, mert sokszor a tridef szoftver kifagyását okozza. FXAA szinte garantáltan kinyírja.
-
B. László
csendes tag
3d Vision tapasztalatok
Kevés játék van, ami tökéletes képet ad 3d Vision-nel, de van egy ember / csapat, akik patch-eket hoznak létre játékokhoz és így nagyon sok játék szuperül néz ki 3d-ben 3d vision-ben. [link]
Sajnos a DX11 játékokat még nem tudják patch-elni nagyüzemben, AC3 3d vision-nel nem megy sztereo 3d-ben. Biosock Infinite patch már létezik.
3d Vision sztereo 3d renderelés esetén kb. 2-3-szoros terhelést okoz a gépnek, tehát nagyjából arányos azzal, hogy 2 kamera nézetből kell a képet kiszámolni.
3d vision játékoknak sokszor nem lenyűgözőek 3d-ben, mert gyári beállítások nagyon óvatosak. A 3d mélységet és az úgynevezett convergence-t is magasra kell állítani és az eredmény döbbenetes ...
720p esetén sokszor Nvidia inspector-ból kell kikényszeríteni antiallias beállításokat.
-
B. László
csendes tag
Tapasztalataim sztereo 3d-vel ...
Sztereo 3d-ben játszani lenyűgöző, jó beállításokkal! Általában a 3d hatás visszafogott minden kijelzőn, mert ha beállítod olyan szintre, amire azt mondod, hogy "többet nem akarok 2d-ben játszani", akkor a legtöbb kijelző elvérzik, mert olyan szintű crosstalk lesz.
Ha HDTV-n játszol, akkor szigorúan PC vagy játék módra kell kapcsolni, ilyenkor a képjavító elektronikákat lekapcsolja a TV és a LAG lecsökken minimálisra. Van TV, aminél még ilyenkor is túl nagy. Tapasztalatom szerint aktív szemüveges TV-knél még azt érdemes meglépni, hogy TV-n csak 50hz-en játszol, ez kb. ugyanolyan folytonos kép, mint a 60hz, de több ideje marad a TV-nek a pixelek kioltására, a szemüveggel való szinkronizációra, így csökken a crosstalk.
Hogyan lehet S3D-ben játszani?
1. NVidia kártya esetén ...
A. 3d Vision kompatibilis monitorral, projektorral 1080p-ben
B. Bármilyen HDTV-n a 3d Vision TVPlay használatával 720p-ben (mert HDMI-n nem tud átmenni a 2x (2 szem miatt) 1080p 50/60hz)
C. Tridef köztes szoftver használatával. (Tridef alapvetően AMD partner, de NVidia-val is elmegy, de vannak limitációk) Limitációk NVidia esetén: frame packed formátumban nem megy, SLI-t nem tudja kihasználni. Ezért 1080p side by side módban lehet így játszani HDTV-n, elég jól néz ki.
2. AMD kártya esetén ...
A. Tridef köztes szoftver alkalmazásával
B. IZ3D, egyéb köztes szoftverek használatával, ezeket nem próbáltam.
-
Kroni1
veterán
válasz
Gabesssz199 #14 üzenetére
köszi! 24Hz már csak azért se jó, mert sokkal ritkábban jön a visszacsatolás e képernyőről, hogy éppen megcsúsztál-e vagy sem.. HD3D elvileg azért lenne jó, mert natív dolog, tehát nem kell hozzá progi, semmi telepítés beállítás, csak a játék menüjéből kapcsolható. De hogy ez kiforrot legyen az még odébb van sztem! (meg aki ugye olcsóbb monitoron vagy pl. 3D tv-n akar játszani amikhez nem adják mellé a tridefet annak ugye meg kell vennie!)
-
Gabesssz199
újonc
Szia ! Így van. Aszem a Dirt3-at a program menüjéből lehet elindítani , de az is lehet , hogy tridef alól indítottam mert ott is van HD3D-s beállítási lehetőség legalábbis amit én használok tridef abban van.
De arra emlékszek ,hogy marha sokat szenvedtem vele de az biztos ,hogy 1080-on 24 Hz-le kell venni a képfrissítést különben jön az érvénytelen formátum . És szerintem fakó 24 Hz-en 720P meg kicsi , szóvall igen maradt ez a Lineinterlaced-nek nevezett dolog . Annyi talán ,hogy lehet jobban kezeli a HD3D-ét értem ez alatt több fps lesz, de ez nem tuti csak gondolom. Mert amúgy mi értelme lenne.
Van itt egy oldal ami persze ,hogy most nem jön be , talán megjavul idővel, mindenféle tesztek vannak , és értékelések melyik játék mivel jobb , de gondolom szubjektív de érdekes lehet. :
http://www.mtbs3d.com/index.php?option=com_content&view=category&id=38&Itemid=76&limitstart=30meg is találtam Twitteren ezt írják :
Hi Guys!
MTBS has been down because we had an absolutely HORRIBLE server crash. Despite making backups, this would have been very damaging especially since we've been making new service updates for the site that hadn't been mirrored yet.
Fortunately, the hard drive was mirrored by RAID, and we are taking steps to get things back to normal. Don't forget about us in our absence. I don't have an ETA yet - we've never dealt with something this severe before...but we are on the case!
Regards,
Neil -
Kroni1
veterán
válasz
Gabesssz199 #10 üzenetére
Nahát neked megy a dirt3 is natívan a hd3d-vel? Én nekem megvan eredetiben, először be se adta a stereoscopic módot a grafikai menüben, aztán töltött hozzá netről egy update-et, utána már igen, de habár 1080-on próbáltam csak ott akármilyen képfrissitéssel is akartam de nem ment, mindig azt irta a monitor hogy érvénytelen formátum! De ha csak 24Hz-en megy fullHD vagy 720-as felbontás akkor nem is érdekel, ennél tényleg jobb a tridef!
-
Gabesssz199
újonc
-
Gabesssz199
újonc
Szia! Ezek mennek tutira : http://www.tridef.com/user-guide/supported-games
De még több is beírod gugliba a játék nevét és hogy Tridef profil , álltalában már van vagy éppen csinálják vagy próbálják , van úgy hogy egy játékhoz készül vagy 20 profil. Azt lehet próbálgatni.
Dead Island is frankon megy a kiegészitője is brutálissak a horror jatékok este 3D-en , igazából annyira hogy nem is nagyon merem velük tolni.
A Dirt3 mat meg native HD3D-el próbáltam , meg a Tomb Ridert ami fél éve jött ki kb , csak az a baj azzal hogy vagy 720P 60Hz vagy 1080p 24 Hz aszem , és azért jobb a tridef szerintem . Abban bármilyen felbontás és frekvencia lehet.
Itt írja is : http://www.pcguru.hu/hirek/a-tomb-raider-gepigenye/22060?c=3 (TombRaider) De most néztema Crysis 3 hoz is van már HD3D patch.
Ja és igen HD 7870-en ment minden.. -
johna
csendes tag
Nekem mindig marad egy kis "szellemkép" Max figurájánál, akárcsak Laranál. Nem zavaró, de majd ránézek, elég sok helhasználó által módosított Tridef konfig van fennt a neten, érdemes próbálgatni őket, bár picit időigényes ugye.
A 2d-3d konverziót csak filmekre értettem, elvileg minden directX-es játékot (eltekintve tényleg csak pár db) be lehet lőni 3d-sre, maximum másik játék beállításait kell használni, és manuálisan neked kell beállítani.
A játék indításakor kiadott virágos fotót én nem nagyon értem. Tudom azt írtad, hogy kicsit megdöntve kell lenni a monitornak, kvázi alulról, de én nem veszek észre különbséget.Igen, a Half SBS és a Half OU filmeket szoktam nézni, az avengers megvan mindkét változatban, pont azért, hogy hátha látok valami különbséget, de eddig nem vettem észre, bár alig szántam rá pár percet.
Azért nem mondanám, hogy ugyanaz a 2d-3d konverzió, meg a Power3d. A power3D nekem sokkal jobban bejön. Tomb raiderről nem is gondoltam, hogy alapból támogatja a 3d-t, majd kipróbálom.
-
Kroni1
veterán
válasz
Gabesssz199 #6 üzenetére
Milyen VGA-d van most, 7870-es?! Az tuti hogy megy a Tomb Raider Tridef nélkül is HD3D-vel? Nézd már meg légyszives! Kiváncsivá tettél, akkor a Max Payne 3 mellett ezt is megnézem majd!
Te megvetted a teljes programot a monitorod mellé vagy csak letöltötted a honlapjukról?! Mert az elvileg csak próbaverzió ami asszem 1 hónap után nem fog elindulni már! Én kaptam egy LG-s Tridef progit a DM2352D-hez, (ahogy gondolom mindenki) azóta már jött ki több ujabb LG-s verzió is, és a tridef honlapról ha leszedem őket azok ezen a tipusu monitoron mindig elindulnak kérdés nélkül.. Ha csak játékra használod szerintem neked is érdemes az LG verziót használni, nem is kell beállítani benne a line interlacedet meg semmit se, hiszen tudja hogy ez a monitor milyet tud, csak megy ha elindítod és kész, pofon egyszerű az egész.
A szellemkép problémával én nem nagyon találkoztam, csak akkor van ha rossz szögből nézem a képet, de be van lőve már, igy nincs vele gond.
A power3D ugyanaz mint a 2D-3D konverzió, magyarán ha egy játék 3D futtatásához kevés a hardvered, és akadozik akkor azt igy lehet játszani mert ez nem igényel több erőforrást mint a sima 2D játék, cserébe ahogy írtad szarabb is 3D hatás, tehát ezt egy normális VGA mellett nem érdemes használni.
-
Gabesssz199
újonc
1: én simán feltudok rakni mindenféle tridefet , nem kért kódot sohse , felismeri a Tridef a monitort és magától elfogadja és megy minden formában ennyi. (nem közli veled hogy király vagy megy a tridef csak megy .)
Aszem az ignition tud filmet és képet meg talán DVD-ét. is.3. a távírányitót nem kell nyomkodnod egyáltalán semmit sem a "2D-3D konverziot semmit , az nem csinál így szinte semmi 3D-ét csak valami halovány utánzatot .
elindítod a tridefet , játék hozzáadását , hozzáadod . megjelenítésnél kiválasztod Line interlaced(reverse) majd dupla klikk a játek ikonjára és megy 3D-en . a távirányítohoz nem kell nyúlni egyáltalán , a tridef kiírja játek indulásnál hogy de jó futok és Insertel a menűben betudod állítani a 3D-t minden nyavalyáját ha egyszemű vagy azt is.olyan mélységet lehet beállítani ,hogy kiszakad az ember agya . És az arcodra fröccsen szó szerint
mert ilyen nagy torzításnál megfájdul a feje az embernek.
( bocsi ha ezt tudod csak nem értem akkor a 3-as pontú kérdésed , főleg úgy hogy a Max Payne 3 meg frankón fut neked 3D-en tridef alól gondolom ? , minek kéne monitorban azt állítgatni ? Ahogy Kroni is írta az csak kamu és béna és pontatlan.
( ha csak a power funkcióval jó a tridef akkor valami beállítási hiba lehet elvileg azzal kéne rosszabbnak lennie. )
-
Gabesssz199
újonc
Sziasztok!
A Max Payne 3 tényleg jó ,a Tomb Raider újabb része meg megy szépen HD3D-ben ahoz úgy emlékszek tridef sem kell. Nekem ez van TriDef 3D 5.10 ez tud képet , játékot stb. Én csak játékra használom. A Cod Modern warfare 3 is nagyon ütős volt Igazából minden nagyon jó . Nekem kb egyedül a Far Cry 3 nem ment de csak DX 11 -en akkor valamiért ugrált a kép, de ez a videokártya hibája mint később megtudtam. :S (HD 7870)
Viszont van egy furcsa problémám nektek ilyen létezik ? : DM 2352-es LG monitorom van nekem is és amikor elindítok egy játékot 3D-en tridef alól néha láttam egy kis szellemképet egyenes oszlopok mellet stb. addig piszkáltam míg rá nem jöttem , hogy tüntessem el , egész egyszerűen át kell váltanom 3D-re a monitor távirányítóján , be is kell kapcsolni ok -al , majd utána ki kell kapcsolni , és láss csodát eltünt minden szellemkép .. Nem is értem mi lehet ez . Olyan mintha monitor reset kellene neki 3D-sen????
Tridef -ben a power3d meg mindig rosszabb szinte mintha be lenne kapcsolva , annyi csak hogy nem a videokártya csinálja a képet hanem a monitor , és így több erőforrás marad fps-re nem terheli a videokártyát , persze rosszabb lesz a minősége a betűk mindig bekockásodnak stb.
Amúgy nekem a tridefben a Standard display type-on belül Line interlaced Reverse a jó , nektek melyik ?? -
Kroni1
veterán
1. Ha van egy működő cuccod amiben mennek a játékok akkor neked más nem is kell!
A teljes programban több rész van mint a sima 3D games driverben, de hid el az a többi cucc csak felesleges sallang, az ignition ott csak a átnevezése a sima 3d games-nek, és pl. tridef mediaplayernek sincs semmi értelme, ö maga 3d-be rakja a filmeket, de nem játszik le az avi-n kivül semmit kb! Én is kmplayert használok, az ugyebár minden formátumot megeszik szinte! Egy tanács amúgy, nem tudom milyen formátumú 3D filmeket nézel, gondolom half-sbs és half-ou mkv-kat.. Ha igen, akkor azok közül érdemes Half-OU (másnéven Half-TAB) verziókat keresni, a Half-SBS-hez képest ezek egy kicsivel jobb képet adnak a passzív 3D megjelenítőkön. És mégegy dolog. a kmplayer is tudja 3D-be rakni a filmeket, ha a menüjében beállítod, viszont én inkább a monitor távirányítóján 3D gomb és megfelelő formátum kiválasztását ajánlom, mert ha maga a monitor teszi be 3D-be akkor ad rá olyan kontrasztot, fényerőt stb. amivel szebb lesz a kép valahogy mintha csak a kmplyerben kapcsolnád be! Próbáld ki, szerintem te is látni fogod a különbséget!2. Ahogy irtam, semmivel se több, a games-t én azért is szeretem mert egyszerű, a full progiban az ignition ugyanez, csak átnevezve.
3. Én ha valamelyik játék nincs támogatva a tridefben de ki akarom próbálni akkor ebben a mélységet 20-ra azaz max-ra állítom, de még igy se éri el a rendes 3D hatás szintjét, és sose fogja mert ez csak egy utólagos, "kamu3D" megoldás.. Elő is fordulhatnak anomáliák, pl ami távol kéne h legyen hibásan előbbre hozza satöbbi..
Max Payne 3 a legjobb azt mondod? Eddig nem próbáltam, de akkor megnézem milyen 3D-ben! Ha autós is érdekel akkor én a Dirt2- Dirt3-at ajánlom, azok elég jól vannak optimalizálva és igen szépek 3D-ben a trideffel, más játékról nem nagyon tudok nyilatkozni, én is viszonylag keveset játszom..
-
johna
csendes tag
Üdv!
Nagyon örülök ennek a topicnak, remélem "csatlakoznak" idővel többen is, a sok apró beállítás, lehetőség miatt kicsit elveszhet az ember.
2352D 3d-s LG-m van. Bár már több hete megvan, sajnos elég kevés időm van tesztelni/használni.
Egy ati 7750OC-m van, így az NvidiaVision nálam nem játszik, Iz3D-nél nem tudom melyik opciót kell választani, hogy jó legyen, így egyenlőre a TriDefet használom.
Nem tudom miért, de minden játéknál át kell kapcsolnom a 3D Power funkciót, különben elég zavaró és fárasztó a szememnek a 3D, valamint a Bal/Jobb áthúzást is mindig be kell kapcsolnom, mert különben van egy egészen nagy szellemkép a térben hozzám lévő karakteren.
Úgy veszem észre, hogy az FPS játékoknál kisebb "élvezeti faktort" ad a 3D, a TPS játékok viszont nagyon ütősek(Max Payne3, Tomb Raider nagyon jó 3D-ben, A Dead Space-t még finomítanom kell, a gyári beállításokkal nálam nem a legjobb. A Biosock Infinite viszont kevésbé jött be, bár attól még jó, de a Max Payne 3 eddig mindent üt).
Kérdéseim
1. A TriDef 3D Games -t tudom csak használni ehhez a monitorhoz, ehhez van a licenc. Ha másik 3d-s monitornak a driverét rakom fel Windows alá, akkor ugye használhatom a többi Tridef programot (TriDef 3D Ignition 3.7.3 TriDef 3D Media Player 7.2.68 ). Ezek adnak valami pluszt a filmek 3d élményhez? KMplayert használok a filmekhez amúgy.
2. A TriDef 3D Ignition mivel több a TriDef 3D Games programnál?
3. A 2D-3D konverzió nálam gyakorlatilag elenyésző hatással bír, akár film, akár játék alatt használom, van valami tuti beállítás, hogy élvezhetőbb legyen (3D mélysége, 3D nézőpont ezeket lehet változtatni) ? -
Kroni1
veterán
Leírnék néhány tapasztalatot amit az elmúlt időszakban sikerült összegyűjtenem a 3D játék témával kapcsolatban.
Nekem egy LG DM2352D passzív monitorom van a gépemre kötve, tehát nem 120Hz-es aktív szemüveges, hanem a passzív, olcsóbb szemüveges de számomra sokkal elfogadhatóbbnak tartott megoldás. A gépben egy HD7850-es VGA és 64bites Windows 8 dolgozik. Ezen a rendszeren próbáltam az nVidia és a AMD-Tridef megoldását is (a 3D Visiont egy 650Ti kártyával teszteltem) a megboldogult IZ3D-t is feltettem egyszer, de erre nem vesztegetnék több szót, úgy látszik az nem csak nekem nem tetszett, ahogy látom a cég már befejezte a program árusítását..
1. A Vision az én általam preferált játékokat nem tudta értelmesen megjeleníteni, igaz én nem a mai legnépszerűbb FPS-ekkel, hanem inkább autós szimulátorokkal és egyébb arcade játékokkal próbáltam. Sokan dícsérik a Visiont, az nVidia VGA tulajok helyzete szerencsés, mivel használhatják a Tridefet is ha megveszik, vagy olyan monitort vettek amihez járt a tridef alapból. Ha pl. valami nem megy jól Vision-el de Tridef-el igen akkor azt úgy futtatják és kész.
2. Az AMD féle HD3D a Tridef progival az általam tesztelt játékok alatt pl. GTR Evolution, Driver SF, tipikusan Codemasters játékok, F1, Grid, Dirt sorozatok nagyon szép képet ad. Tény, hogy sok játék van ami csak Vision kompatibilis, és az AMD VGA-kkal ez nem megy úgy sajnos, mint az előző esetben.
3. A monitoromban bekapcsolható 2D-3D konverzió nem túl szép az előző két megoldáshoz képest, olyan pótmegoldás, azokra az esetekre ha egy játék nincs támogatva de mégis 3D-ben akarnánk kipróbálni. Az egyetlen előnye, hogy míg az iméntiek rengeteg erőforrást igényelnek, (kb. felére esik vissza az FPS mindkét programmal) ennél ugye a monitor dolgozik a 3D-s képen így ugyanannyi FPS-el játszhatunk mint 2D játék esetén.
4. DualPlay. A monitoromhoz lehet venni (illetve átalakitani is) dualplay szemüveget, amellyel egyszerre ketten játszhatunk split screenben úgy, hogy nem kell lemondani a teljes képernyős meglejenítésről: A 3D mód itt nem térhatást ad, hanem a felezett képeket megnyújtja teljes képernyőre, így mindkét játékos a teljes képernyőn a saját nézőpontját nézve játszhat. Előnye az osztott képernyős játékhoz képest, hogy nem láthatjuk pl. a Dirt Showdown autós játékban ha a másik épp nekünk akar jönni oldalról. Hátránya, hogy a tárgyak elnyújtottan jelennek meg, ha egymás melletti képet nyújtunk szét nagyon szélesek, ha egymás alatt-felettit akkor pedig túl hosszúkásak lesznek az autók, vagy amikkel épp játszunk.
Összességében azt kell mondanom, hogy nem rossz a 3D játék, bár ahogy a filmek esetében is, nálam az első kezdeti lelkesedés után visszaesett a hype, már nem is nagyon kapcsolom be a 3D-t, inkább csak 2D-ben játszom legtöbbször. A microsoft által kitűzött natív támogatás elterjedése jót tenne a dolognak, és akkor nem kéne nézni, hogy melyik új játék támogatott épp melyik oldalon, ráadásul sokkal kényelmesebb lenne ha nem a tridefből kéne inditani ha 3D-t akarok, hanem a menüből egyszerüen átkapcsolok és kész..
-
Kroni1
veterán
Kerestem volna egy topicot amiben a 3D-s játékokkal kapcsolatos tapasztalatokról, hardverkövetelményekről, beállítási tippekről tájékozódhatnék, de nem igazán találtam csak néhány hsz-t egy-egy adott 3D-s monitor topicjában, ezért gondoltam lehetne nyitni egy ilyet.
Bár a nemzetközi sajtóban már sokan temetik a 3D-s játékot mégis a megjelenítők egyre nagyobb része képes a játékok 3D-ben történő futtatására, a Windows 8 natív sztereoszkópikus 3D támogatása azt mutatja hogy a Microsoft is foglalkozik a témával, a Tridef segédprogrammal rengeteg játékot tudunk 3D-ben futtatni, emellett mind az nVidia mind pedig az AMD kínál térhatású megoldást saját videokártyáihoz.
Néhány hasznos link:
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Macrodroid
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest