Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
XBOX ONE TOPIK
Xbox Support elérhetőségei:
Telefon: +3680018590 (magyar) (H-P)
Web: Xbox Support (angol chat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Guitar14
senior tag
jenei1994:
Mielőtt elengednéd azt a szép gépet:
Pasztázás előtt működött?
Hátul a konzolon a tápcsatlakozó ép?
Esetleg még egy bontást megér, hátha látszik valami belül.
Lősz pár képet a belsejéről és kiderülne.Mivel szedted le a bordát fogó X-clampet és mivel vakartad le a régi hűtőpasztát? Nem okoztál sérüléstesetleg ott?
Ha nem menthető akkor legegyszerűbb ha kiveszed a HDD-t belőle (amit tudsz másra is használni később). Más ha meg tudja menteni akkor belerak egyet és újratelepíti a rendszert.
De ne add fel, ha van türelmed bontsad meg mégegyszer esetleg a hűtőborda alá is kukkants be nem-e ott verhettél le valamit.[ Szerkesztve ]
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
válasz #38464487 #241809 üzenetére
Szemügyrevettem alaposan a képeket és semmi elváltozást nem látok.
Szép munkát végeztél igazából.Mosfet gondokról írnak még:
Multiméter dióda módra állítva ( ->|- szimbólum)
Piros vége valami földelésre az alaplapon (fém burkolat, pl hdmi csatlakozó burkolata)
Fekete vége oda ahová a képen mutatom: [kép]
nyilakkal a mosfetek amik általában elszállnak ilyen esetben és a képen látható orientációban látva a bal felső pontjához kell érinteni. 0.6 volt körüli érték a megfelelő.
Ha ennél jóval kevesebb akkor cserélendő ami sajnos forrasztásos (TPN8R903NL a pontos neve, aliról kapható)Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Sajnos elkezdett vacakolni a kontrollerem, (joys) része egyre "érzéketlenebb", nem reagál finom mozdulatokra. Javítható dolog ez, ha igen akkor tudtok esetleg helyet-személyt aki ezzel foglalkozik, és megbízható?
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
IntelKiller7
Topikgazda
válasz bajtokarpi #241811 üzenetére
Ki lehet cserelni igen. De lehet, hogy jobban jarsz, ha veszel egy ujat. Akar innen hardveraprorol hasznaltan.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
válasz bajtokarpi #241811 üzenetére
Szia.
Őt keresd meg: [link]Egyébként érdemes venni egy tartalék kontrollert, amikor akciós. Úgy emlékszem pár hete volt új 15000 forint körül. Sajnos a kontroller nem túl jó minőségű, ezért jobb, ha van tartalék a javítás idejére.
[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
bajtokarpi
őstag
válasz IntelKiller7 #241812 üzenetére
Köszönöm a segítségedet.
icemad neked is köszi.battletag: bossi#2666
-
l.skywalker
Topikgazda
Nekem is némi hozzáértő segítségre lenne szükségem. Megejtettem az éves takarítását a One X-nek, szétszedtem egészen a hűtésig és csak portalanítottam. A CPU hűtőt le sem szedtem, pasztát meg lapokat nem cseréltem. Ezt amióta lejárt a garancia mindig megcsinálom. Miután összeraktam, azóta játékok alatt hihetetlenül hangosan pörög a ventillátor, de a gép még csak nem is forró. Megint szétszedtem, nem-e egy csavart hagytam lazán vagy valami, de semmi. Van ötlet?
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Ezért éri meg jobban lemezes játékot venni (ha olyan a géped), mert az bármikor eladható... És a digitális verzió lényegében nem olcsóbb, mint a lemezes, holott az előbbire igen komoly értékesítési megkötés van. Pedig nem lenne megoldhatatlan feladat a digitális tartalom átruházása az MS részéről, csak nyilván nem érné meg nekik, ezért nem is valósítják meg.
-
válasz IntelKiller7 #241819 üzenetére
Szép fogás ez volt 4 évvel ezelőtt :
[link]Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Guitar14
senior tag
válasz l.skywalker #241815 üzenetére
Ezért is jó újrapasztázni ha szétszedjük és relatív idős a gép.
A szerelgetésre és a mozgatásra valószínű az alaplap kicsit deformálódott egy pillanatra amitől a kemény hűtőpaszta a Cpu és a borda között megrepedt így levegő jutott be és nem adja le a hőt a bordának. Emiatt nem melegszik és pörög maxon a gép. Mielőbbi pasztázást ajánlok. Csak paszta elég, a hővezető lapokat nem szükséges.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
mbaker
tag
Sziasztok!Segítségeteket kérném...Tudom es olvastam a home-olás fejezetet,de nem vagyok ill vagyunk nagy toppon ebben témában.
Szóval akivel régen home-oltam eladta a gépet.Szeretnék 1 új home társat...Viszont az előző társam accountja is meg van ill fiókja...Állítgattunk mindent aztán az előző társam accountja jelentkezik be mindkét gépet..Enyémen es az új társamnál is...
1.Kitörölhetem a gépemből a régi társam fiókját?Accountja megmaradjon...
2.Én lennék a főgépes(előfizetéses) xbox series x es a társam xbox one s...
3.Hogyan kezdjünk mindent előről hogy ne zavarjon be a regi társam fiókja és accountja?
Nagyon köszönöm a válaszokat!BÚÉK MINDENKINEK! -
törölt tag
Xbox one fat bol átrakom az 1 tb os hdd a one s digitalba müküdni fog szerintetek ?
Van valami eltérés a rendszerbe a fat és a one s digital között ?
rajta van sok játék Hdd-én azért szeretném átrakni meg csak 1 tb nem 500 gb os.
[ Szerkesztve ]
-
balintka
addikt
válasz Guitar14 #241822 üzenetére
Én is most csináltam ezt meg a One X-emen, plusz 2 TB SSD-re is cseréltem egyúttal. Arctic TP-3 hővezető lapokat ragasztottam fel a gyári gyurma helyett, 1,5 mm-eseket. Ezeket a hővezető lapokat milyen gyakran kéne cserélni?
A szettből még van egy akkora darab, hogy még egy körre elegendő lesz majd.
Érdemes megtartani a gyári 1 TB-os vinyót (Xbox-os formátumban)? Mert OSU-val telepítettem fel a rendszert pendrive-ról.
-
Guitar14
senior tag
válasz #38464487 #241825 üzenetére
Átrakhatod de újratelepítés fog kelleni az biztos. Bele van kódolva a rendszerbe a gép adatai és azonosítószámai. PC-ből PC-be se tehetsz át csak úgy HDD-t oprencszerrel együtt hacsak nem 1/1 ugyanaz a konfiguráció.
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
válasz balintka #241826 üzenetére
Szokták javasolni a cseréjüket minden pasztázás esetén mivel ahogy leszeded őket szennyeződés jut rájuk. Pasztázás azért más téma mivel a sok hőtágulásra a paszta kipréselődik a CPU/GPU szélére így dry-spotok lesznek (száraz, paszta nélküli területek ahol nem hűt rendesen) és keményedik is idővel a paszta amitől ugyanaz történhet mint ami l.skywalkernek, hogy megreped és levegősödik. De ez nem minden esetben történik meg és teljesen változó mekkora repedés van.
A hűtőpadok pedig ilyen hővezető szivacskák "gyurmák" amik nem keményednek meg idővel és nem préselődnek ki. Plusz olyan helyre alkalmazzák őket ahol nincs akkora hűtésigény mint egy CPU/GPU-n. Emiatt simán újra felhasználhatók ezek de azért időnként javasolják ezek cseréjét. Statisztikákat nem tudok ezek idővel mennyire romlanak.Gyári HDD-t nem annyira fontos megtartani hisz bármikor belerakhatsz a gépbe egy üreset amire bármikor installálhatsz rendszert. (régi Xbox classicoknál kellett megtartani a HDD-t mert azt nem lehetett telepíteni és nélküle nem ment a konzol, ha elszállt a gyári HDD akkor kampec van ha nem tudjuk a merevlemez zárókódját.)
A kiszedett HDD-t add el ha jó állapotú vagy rakd bele külső HDD házba/laptopba bővítésnek.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
balintka
addikt
válasz Guitar14 #241828 üzenetére
Én is azt gondolom, hogy talán minden pasztázásnál nem kell cserélni, de 2-3 ciklus után már biztosan. Olvastam olyat, hogy a "legmodernebb" megoldás a hűtőpadok helyett az Upsiren gyurma, ami kb pont olyan állagú, mint a gyári gyurma. Az ára azért jóval húzósabb, mint az Arctic hűtőpadoké, ezért egyelőre nem ezt vettem hozzá. De később lehet majd beruházok egy ilyenre.
A CPU-ra Arctic MX4 pasztát raktam, én ezt meg a Kryonaut-ot preferálom. A gépem 2019 őszén vettem (utána nem sokkal már megszűnt a forgalmazása is), keveset használtam, de így is keményre volt száradva a gyári paszta.
Azért is kérdeztem a véleményed a HDD-ről, mert nem géphez kötött mint a Classic-nál, és fel tudnám külső vinyóként használni. Egyelőre meghagytam rajta a partíciókat, mondom, kérek véleményt a kérdésemmel kapcsolatban, jól gondolom-e, hogy felesleges megőrizni backup meghajtónak. Köszi a véleményed és a segítséged!
-
pjohnny
csendes tag
XBOX eladásnál fiókok törlése/gyári visszaállításon kívül kell még valamire figyelni?
-
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz Guitar14 #241822 üzenetére
Megtörtént az újrapasztázás. Sajnos a VRAM-okra nem tudtam új thermo gyurmát venni, ezért a régit "parasztosan" újragyúrtam és visszaragasztottam, ezt majd megpróbálom idővel pótolni, mert nem hiszem, hogy sokáig lesz így megfelelő. Köszönöm a segítséget, a gép csendes mint az álom.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
balintka
addikt
válasz l.skywalker #241832 üzenetére
Átmenetileg jó lesz. Arctic TP-3 1,5 mm lapokat vagy az Upsiren U6 (asszem) gyurmát tudom javasolni.
-
Guitar14
senior tag
válasz l.skywalker #241832 üzenetére
Örülök neki.
Gyurma az tökéletes lesz úgy is.
Portalanítás az ráfér évente vagy 2 évente a gépre, paszta szerintem elmegy simán 4 évig de az után tényleg ajánlatos cserélni a korábban említett problémák miatt.
Meg 4 évente megérdemel a gép egy pár óra figyelmet.Unokatesóm idősebb nálam jóval, nála Xboxoztam sokat a 360-on és a mai napig első napokon veszi az xbox-okat. Mondja egyik gépet se tisztíttatta mivel nem tartotta indokoltnak, viszont a Series X-be látja mennyi por gyűlt össze és hogy mennyiért veheti igénybe a "szolgáltatásaimat". Hát mondom milyen a régi Fat Xbox 360? Hát továbbra sem olvas lemezt meg nem nyílik de jól üzemel. Mondom ha azt a szegény gépet is megcsinálhatom amin anno sokat játszottunk akkor ingyen. Szegény sose volt bontva
-
negyven2
veterán
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
Az rdr2-t szeretném megvenni digitális formában boxra és ezt a legolcsóbban akarom megúszni.
Tudnátok ajánlani valami megbízható key shoppot?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
(*)(*)
-
balintka
addikt
Nálam szakavatottabbtól kérdezném: mi most a tendencia, az új játékok kb. mekkora hányada nem jelenik meg a One generációra? Mennyire érdemes meglépni most a generációváltást Series-re? Van már annyi exkluzív/új játék rá, ami miatt már most megéri?
[ Szerkesztve ]
-
acbr_13
csendes tag
Üdv! Most cseréltem az X1 s embe HDD-t, mert korábban offline rendszer frissítés közbe E100 dobott, de ugyan az a probléma. Pendriven OSU 1 van, de az utolsó szakaszban ujra indul és e100! Ha alaphelyzetbe állítom, hogy töröljön minden fáljt akkor onnan a 64% akarja folytatni, de ugyanugy e100.
Igaz ODD nincs benne nem tudom, hogy ez lehet e a próbléma.Corey
-
acbr_13
csendes tag
válasz dvdbackuper #241843 üzenetére
De megvan. Csak ki kellet szedni mert nem dobta ki a lemezt.
Corey
-
acbr_13
csendes tag
válasz dvdbackuper #241845 üzenetére
Vissza fogom csak az most nem nálam van így hirtelen nem tudom. De ha úgy se lesz jó akkor esetleg valami tipp, hogy mi lehet a baj?
Corey
-
acbr_13
csendes tag
válasz dvdbackuper #241847 üzenetére
Próbáltam OSU2-vel is azzal viszont el sem kezte a frissítést ott más hiba kódot dobott!
OSU3 pedig nem az én verzió számomhoz való!Corey
-
cinikis
tag
Új vagyok a pályán
Game pass ban volt ugye a Gta V amit letöltöttem,de most kivették?
Tehát hiába töltöttem le,így is eltűnt a gépről ezt hogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
utoljára frissítve: 2018.02.19 l.skywalker
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO