Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• looser

addikt

válasz Fire/SOUL/CD #1504 üzenetére

Köszönöm, hogy segíteni próbálsz. Megpróbálom még egyszer szavakba önteni, mert visszaolvasva tényleg nem tűnik egyértelműnek, ahogy leírtam.

- adott egy törzsdoksi (doc) a megfelelő mezők beszúrásával és egy forrásdoksi (xls),
    - egyesítette egy új körlevélbe,
    - a kész körlevél szinte minden egyes elemébe (111 személynek szóló levél) bele kellett írnia valamit (mindenhova mást), így értelemszerűen a törzsdoksi (helyesen) csak azokat a szövegpaneleket, bekezdéseket tartalmazhatta, aminek minden levélben jelen kell lennie, vagyis automatizálható volt (erről szól a körlevél),
    - a legvégén vette észre, hogy nem helyes az excelben egyébként helyesen megjelenő dátum, amerikai formátumú (nn/hh/éééé) a magyar (éééé.hh.nn) formátum helyett,
    -ekkor értesített engem s hamar rájöttem, hogy nem az a megoldás, hogy újrageneráljuk az egészet (ekkor már bejelöltem nála a wordben a 'Konvertálás jóváhagyása megnyitáskor' lehetőséget, amivel ezután minden jó lesz (tesztelve!)), hanem csak az, ha az egyesített körlevélben (amibe ugye már temérdek mindent betoldott) javítjuk ki utólag a dátumokat.
    - erre gondolom lehetne egy makrót írni (fogalmam sincs hogyan :B ), ami megkeresné az összes nn/hh/éééé formátumú dátumot (vagy neki csak karakterlánc), amelynek tagjai számok és pont ilyen formátumban, pld. ##/##/#### és ha bárhol ilyen egyezést lát, akkor készítse el a következőt: az 5-6-7-8-ik számjegyet írja le, tegyen utána pontot, majd írja utána a 3-4-ik számot majd pont és végül az 1-2 számot tegye a második pont után.

Talán így szájbarágósabban érthető :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés