- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
Nincs ndis.sys fájl a %system32%/drivers mappában, és az egész gépen sehol sincs.
Pótoltam egy Vista+SP1-ből kioperált gyors megoldással, de ez se vezetett eredményre (viszont meglehetősen hosszú "gondolkodást" eredményezett a rendszernek, tehát valamit hatott). Ha bemásolnék egy megfelelő verziót (XP+SP2) a drivers mappába akkor a probléma elvileg megoldódna, vagy hagyjam a fenébe, és format c: ?Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
-
Necc
addikt
Köszöntem de sajnos nem oldotta meg a problémát, de arra rávilágított a dolog, hogy jó pár a hálózat működéséért felelős szolgáltatás nem futott
Ugyanúgy 39-es hibakóddal és sárga felkiáltójellel üldögélnek a hálózati eszközök
Melléklet:
netsh.zipEdit:
2. és 3. próbálkozásnál már minden rendben lefutott.[ Szerkesztve ]
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
válasz AXisBOLD #26015 üzenetére
Ha az explorer halt be, akkor a futtatásba csak úgy natúran írd be, hogy "explorer".
Ha ekkor bejön az asztal meg a minden, akkor a betöltőrutin döglött meg, de ennél mélyebb szinten már nem értek a rendszerhez.
Javaslom a telepítőCD berakását, és ott a javító szolgáltatás futtatását (nem az automatikus javítást a telepítőCD azonnali elindításánál, hanem a későbbit).Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
Üdv.
A mai napon hoztak hozzám egy gépet 'javításra' azzal a gonddal, hogy nem megy a net.
A hibajelenség az az, hogy az eszközkezelőben az összes létező hálózati kártya (ideértve a rendszerszintű virtuális eszközöket, mint WAN miniport modulok (PPTP, PPPoE, stb.)). A hibakód pedig a 39-es mindenhol ("... Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik.").
A hálókártyák driverfrissítésével próbálkoztam, de semmi hatás, sőt ha a saját 100%-ig működőképes USB-s wifi kártyámat rárakom akkor is ugyanez a hiba jön elő.A rendszer tele volt nyomva szarszemét programokkal (minimum 3-féle vírusírtó és tűzfal, és rendszerszétb@xó alkalmazások (tuneup utilities) is voltak rajta), ezek eltávolítása sem segített.
A rendszer az Windows XP SP2 (és naná hogy valami szarszemét "home made" kiadás ).
Segítséget kérnék, hogy a jó öreg szántásos módszeren kívül létezik-e valami ésszerű megoldás erre a problémára .
-
Necc
addikt
válasz Tomitosz #1562 üzenetére
Bármilyen USB-s eszközről be tudok bootolni, akár egy kártyaolvasóba behelyezett memóriakártyáról is. A vinyónak semmi baja, zsír új, és mint írtam, ha rákötöm a SATA-ra akkor gond nélkül feltelepül meg minden, így is kísérleteztem hogy félúton vagy teljesen feltelepítve beleraktam az USB házba és ekkor jöttek a kék-halálok.
USB kompatibilitás: alaplap és a rack is hi-speed (USB2.0) sebességet használ.
Egyéb infó ami talán kellhet: déli híd: ICH5RYo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
Üdv.
Én egy külső USB-s vinyóra szeretném feltelepíteni az XP-t, de amikor kiválasztom, hogy melyik partícióra kívánom telepíteni, egyszerűen ezt a hibaüzenetet adja ki:
''A számítógép indítási programja nem fér hozzá ahhoz a lemezhez, amely a választott partíciót vagy szabad lemezterületet tartalmazza. A telepítő nem tudja telepíteni a Windows XP-t erre a merevlemezre. ...''
Partíciótól függetlenül, próbáltam SP2-es és SP1-es telepítővel is. A BIOS-ban kipróbáltam az összes emulálási módot (HDD, FDD, Forced FDD, CD-ROM, auto) de hiába.
Ha a vinyót rákötöm a SATA portra, majd onnan telepítem fel a rendszert az 1. boot -ig akkor kék-halállal kifagy. Ha a teljes, feltelepített XP-t próbálom bebootoltatni az USB rackből, akkor is kék halál a vége...
Gondolom a probléma oka az, hogy az XP a boot folyamán többször lekapcsolja az USB-t, és így ''önmaga alól vágná ki a fát'' (legalábbis az USB-s egér a boot folyamán többször is ''kikapcsol'').
Valaki tudna segíteni?Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
Megeshet... én még azon tűnődtem hogy az se biztos hogy a probléma az ip címeknél van, lehet hogy az op-rendszer beállításainál van valami (pl nincs engedélyezve vendég fiók vagy ilyesmi) de ez maradjon a ''reggel'' témája
-
Necc
addikt
Ha net megosztást is csinálsz akkor előtte az internet connection sharing és az application layer gateway szolgáltatásokat indítsd el. Továbbá az XP szerintem rá fogja erőltetni a hálózatra a 192.168.0.1 ip címet ami újabb bonyodalmakat okozhat
-
Necc
addikt
Már este van remélem nem zagyvaságot írok
Írd be egyik gépnél átjárónak vagy a wifi router vagy a sima router ip címét, és alhálózati maszknak pedig szerintem a 255.255.0.0 jönne jól hogy a két gép könnyebben megtalálja egymást, de már késő este van ne vedd százasnak amit írok
Lényeg hogy az átjárókkal kell babrálni valamit, sajna nem látom át a hálózatod kellene valami papír + toll vázlatot csinálni de ma már nincs hangulatom
u.i.:nem, kb. 5 perc múlva se lesz kedvem azaz ''holnap''Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
Hát igen van pár dolog amit megértek ''binárisan'' de van pár dolog amit nem és az op.rendszerek memóriakezelése is ide tartozik
Még az érdekelne hogy akkor hogyan kaphatom meg egy adott program teljes memóriahasználatát a feladatkezelőből? Memóriahasználat + VM mérete?
Illetve nem felülbírálni vagy hasonló ostobaságot akarok mondani, de photoshophoz biztos kell swap fájl? Tudtommal külön csinál magának egy temp könyvtárat valaholva és itt tárolja a dolgait és nem a swap-ben vagy a memóriában, ezért is gondoltam feleslegesnek.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
Üdv. Nemrég bővítettem a rendszeremet 2GB RAM-ra és segítséget szeretnék kérni hogy a windows jobban kihasználja ezt a memóriát úgy, hogy ha lehet abszolút ne nyúljon a swap fájlhoz. Hiába kapcsoltam ki a swap fájlt még mindig van valahol (feladatkezelő -> folyamatok -> VM mérete oszlop).
Némi registry buherával megnöveltem a chace méretét 1GB-ra ez másoláskor dobott a rendszeren de még többet szeretnék
Amire használom a gépemet, sorrendben: photoshop, programozás (basic), játék, horribilis mennyiségű fájlok mozgatása és másolása, videó kódolás.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest