- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz Zozzant #1599 üzenetére
Valszeg nem tudod mi a különbség az oem és a dobozos verzió között...
Az oem-nek pont aza lényege, hogy egy konfighoz szól,(nem a házhoz), pont azért, hogy ne cserélgesd a hardvert alóla. A dobozos szól az életed végéig. És attó félek, hogy egy új aktiválásnál, ha más alaplap van, mint az előző aktiváláskor, nem engedi, eljön a 30 nap, és telepíthetek megint....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Frenky89
addikt
hogy lehet legegyszerűbben, legkevesebb macerával átrakni egy XP-t egyik HDD-ről egy másikra?
Konkrét helyzet: vettem egy 200-as vinyót a jelenlegi 20-as helyett és át szeretném költözetni az XP-t, viszont nem szeretnék újratalapítéssel vesződni. Létezik valami okos megoldás, ákár totalcommanderrel elég csak átkopizni? -
AlyArkhon
őstag
Sziasztok ...
Lenne egy olyan kérdésem hozzátok gurukhoz , hogy egy game nevezetesen a Two Worlds telepítésénél egy ilyen hibát kapok akárhányszor telepítem fel ::
Alkalmazáshiba :
A ''0x0042dfb6'' címen található utasítás a ''0x65746e49'' memória címre hivatkozott . A memória területen nem végezhető el a művelet : read ''
Valakinek van sejtése , hogy mit jelenthet ez ??
Játék közben az történik , hogy megkreálom a karakteremet , és amikor már látom a karimat meg az ikonokat meg mindent , akkor dobja ezt a hibát ...
Előre is thx ... please valaki mondja meg mi a hiba oka ...Sierra Leone sokat szenvedett népének és mindazoknak , akik hiszik , hogy a pokolban is élhetnek Angyalok. UI .: Diabló él !!
-
szab.tam
nagyúr
Amit linket adtál, benne egy hsz-ból idézek:
Egy másik megoldás, hogy elkerüljük az újratelepítést: az alaplap kicserélése előtt az eszközkezelőben változtassuk meg az IDE vezérlőt ''Szabványos kétcstornás PCI IDE-vezérlő''-re, hogy az alaplapcsere után a Windows megtalálja a merevlemezt. Ez általában működik. Utána csak az új drivereket kell telepíteni.
Ez így valós, és van értelme?fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Hasaggymeg #1592 üzenetére
Sűrű, nehézlovassági bocsánatkérések közepette (mert off-os, és nem fog a témába vágni), kérdezd meg ezt a vistás topicban is, mert sok nagy tudor szerintem már áthúzott oda...
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Hasaggymeg
veterán
Redszer súlyos hiba után leállt,az adatok mellyel dolgozott bla bla (újraindulás után persze).Hibakód100000d1,1.paraméter:00000000,2.paraméter:00000002,3.paraméter:00000000,és 4.paraméter f4814ead
Multkor Moonman válaszolt egy hasonló kérdésemre,de félek nem ezt a hibakódot adtam meg.Amit csatolni akar ahibajelentéshez az vmi.C:\DOCUME~1\user\LOCALS~\TEMP\WER8d5d dir \Mini060207-01dmp, és ugyanaz a dir után Sysdata xml-el.Ki tud valaki (valahol,valamikor ) ebből bármit is olvasni?!Valaki?Akárki?Azt sem bánom ha a Holdról!"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
szab.tam
nagyúr
válasz Zozzant #1590 üzenetére
Thx Nektek.
De még egy kérdés. Én elvileg ezt nem tehetném meg, mivel a win xp-t és a office xp-t oem verzióban vettem, hardvertől függetlenül, zacsiban, és feltettem, aktiváltam. (Egy idő óta már ez szabályos.) De azt olvastam a linken, amit küldtél, hogy lehet, hgoy újra kéri az aktiválást. Gondolom online módban rögtön visszadobja, mert ha jól tudom billgécék sutyiban lekapják a hardvereim adatait... Tavaly vettem 100-ért a progikat (pontosabban egy matricát a gép oldalára... ), és nem akarom bebukni.
Javaslat?
[Szerkesztve]fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
Hi!
Adott egy winyó, rajta egy particio, rajta win. Ki szeretném alóla cserélni az alaplapot + procit. Van-e esélyem teljes újratelepítés nélkül megcsinálni, csak alaplapi driver telepítéssel, vagy reménytelen?fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Zozzant
addikt
válasz VinoRosso #1585 üzenetére
szerintem a registry ilyen szintű kezeléséhez egy elég magas szintű microsoft kurzusra kellene beiratkoznod (ha van ilyen), ha programozásnál és egyéb kisebb feladatokhoz bele kellene nyúlnod akkor ahhoz a neten találsz segítséget
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
PazsitZ
addikt
-
Hasaggymeg
veterán
Redszer súlyos hiba után leállt,az adatok mellyel dolgozott bla bla (újraindulás után persze).Hibakód100000d1,1.paraméter:00000000,2.paraméter:00000002,3.paraméter:00000000,és a paraméter 4.f4814ead
Multkor Moonman válaszolt egy hasonló kérdésemre,de félek nem ezt a hibakódot adtam meg.Amit csatolni akar ahibajelentéshez az vmi.C:\DOCUME~1\user\LOCALS~\TEMP\WER8d5d dir \Mini060207-01dmp, és ugyanaz a dir után Sysdata xml-el.Ki tud valaki (valahol,valamikor ) ebből bármit is olvasni?!Előre
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
TommoT
csendes tag
Hello!
Az SP2 a telepítése közben kiírta, hogy az icwrmind.exe -t nem tudja telepíteni (remélem jól jegyeztem meg az exe nevét), aztán enélkül folytatta a telepítést. Okozhat ez problémát a jövőben?
[Szerkesztve]TommoT
-
Jarod1
veterán
válasz dvdbackuper #1558 üzenetére
Milyen Hankártyád van? TV tunered van? a Hankartya bemenetére megy valami?
-
Zso2
őstag
Ok megvan a megoldás : Lan T1-ről Lan 10M-re állítottam és így jó( habár akkor is érdekes hogy explorer mellett felment a maxra)
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
kangoo
tag
Egy másik partíción megmaradt Windows XP installációt hogyan lehetne a legegyszerűbben (nyom nélkül) eltakarítani?
[Szerkesztve] -
Zso2
őstag
Ja csak most mikor írok akkor huzza le, meg ha nincs megnyitva explorer
[Szerkesztve]Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
Zso2
őstag
Lenne egy fogós kérdésem, miért van az hogy a flashgettel kb 250 kb/sec-el tudok letölteni, és csak akkor megy kb 670 kb/sec-el ha megnyitom az explorert (a startlap van beállítva alapnak), de pl már bejöttem a prohardverba és visszaugrott 250 re?????????????????????????????????,
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
zoltanz
nagyúr
Sikerűlt a hibalehetőségek körét szűkíteni vagy a WI-FI antena jelerősége kevés (a D-link 70 % a noname az 80 %) vagy típusa válogatja kipróbáltam egy noname -et azzal semmi gond, interferenci ilyesmi, vagy még driver hiba lehet lehet javítják.
-
t_ferenc
őstag
sziasztok!
segítség kellene nekem a következő kérdésben:
adott egy helyi hálózat, amelyhez több gép is csatlakozik, mind xp op rendszerrel, és azt szeretném elérni, hogy a megosztott mappákat, meghajtókat ne lehessen csak mondjuk egy kód begépelése után elérni. biztosan van erre egy rém egyszerű megoldás, csak még nem jöttem rá.
előre is köszi a segítséget.if you fall seven times, stand up eight
-
addikt
Sziasztok!
Otthon router van, fix ip-vel, az egyik gépen egy saját SMTP szerver fut s most nem tudok mailt küldeni egy céges címre, mert panaszkodik a szerverük, hogy nincs PTR rekordom.
Persze, hogy nincs mivel nem tartozik hozzám domain és nem is szervert üzemeltetek.
A szolgáltató levelezőszerverénél ez nem lenne gond, de egy csomószor haldoklik mind a szerverük, mind a netjük s sokszor nem megy el a levél, a sajáttal viszont több próbálkozást és rövidebb időközönkéntit tudok beállítani, ezáltal nagyobb a siker esélye meg így jobban ellenőrizni tudom, hogy elmentek-e a leveleim vagy mi volt a gáz.
Kiküszöbölhető valahogy ez a probléma?
[Szerkesztve] -
Tomitosz
aktív tag
-
Necc
addikt
válasz Tomitosz #1562 üzenetére
Bármilyen USB-s eszközről be tudok bootolni, akár egy kártyaolvasóba behelyezett memóriakártyáról is. A vinyónak semmi baja, zsír új, és mint írtam, ha rákötöm a SATA-ra akkor gond nélkül feltelepül meg minden, így is kísérleteztem hogy félúton vagy teljesen feltelepítve beleraktam az USB házba és ekkor jöttek a kék-halálok.
USB kompatibilitás: alaplap és a rack is hi-speed (USB2.0) sebességet használ.
Egyéb infó ami talán kellhet: déli híd: ICH5RYo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Tomitosz
aktív tag
Elsősorban léteznie kéne egy olyan funkciónak a bios-ban, hogy USB vagy külső segitséggel bootólás. Ha ezek hiányoznak akkor az probléma lehet....De a másik gond az is lehet, hogy az USB kompatibilitás nem egyezik meg...ez értendő a vezetéken vagy más csatlakozáson.....De a sok kékhalál miatt lehet, hogy a vinyót lekéne tesztelned...lehet, hogy azzal van a baj...formázd le újra...lehet, hogy a partició kiosztás megsérült...vagy ilyesmi....
A lényeg...eléggé sok oldala lehet a gondodnak...de talán jó irányba terellek. -
Necc
addikt
Üdv.
Én egy külső USB-s vinyóra szeretném feltelepíteni az XP-t, de amikor kiválasztom, hogy melyik partícióra kívánom telepíteni, egyszerűen ezt a hibaüzenetet adja ki:
''A számítógép indítási programja nem fér hozzá ahhoz a lemezhez, amely a választott partíciót vagy szabad lemezterületet tartalmazza. A telepítő nem tudja telepíteni a Windows XP-t erre a merevlemezre. ...''
Partíciótól függetlenül, próbáltam SP2-es és SP1-es telepítővel is. A BIOS-ban kipróbáltam az összes emulálási módot (HDD, FDD, Forced FDD, CD-ROM, auto) de hiába.
Ha a vinyót rákötöm a SATA portra, majd onnan telepítem fel a rendszert az 1. boot -ig akkor kék-halállal kifagy. Ha a teljes, feltelepített XP-t próbálom bebootoltatni az USB rackből, akkor is kék halál a vége...
Gondolom a probléma oka az, hogy az XP a boot folyamán többször lekapcsolja az USB-t, és így ''önmaga alól vágná ki a fát'' (legalábbis az USB-s egér a boot folyamán többször is ''kikapcsol'').
Valaki tudna segíteni?Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
MTbc
senior tag
válasz dvdbackuper #1559 üzenetére
Én is erre gondoltam de nem találtam.Esetleg tudsz?
-
dvdbackuper
őstag
Hi! Nemrég húztam újra az XP-t, felraktam mindenféle progit, meg frissitést, és egy olyan problémám van, hogy ha kikapcsolom a gépet, és visszakapcsolom, a hangerő le van húzva a nullára, és mindig fel kell húzni, hogy legyen hang. Mi okozhatja ezt? Eddig ilyen gondom nem volt, új hardver sincs a gépben...
-
Tomitosz
aktív tag
válasz littlelion21 #1555 üzenetére
Telepítövel nem tudsz úgy átparticionálni, hogy ne sérüljön az adat....Keressél a neten egy particiónáló programot. Particiónáld át még a meglévő rendszerrel....utánna már nem lesz gond a formázás.
-
littlelion21
addikt
Üdv!
Van egy 160 gigás vinyóm, a C, D particípió durván a méret 50-50%-a. Nna a problémám az, hogy az Xp újratelepítéskor lehet-e úgy újraparticípionálni a merevlemezt a méret 10-90%-ára, hogy a ''D''-n az adatok megmaradjanak? Mert a ''D'' ugye lassan megtelik, a ''C''-re meg nem szívesen telepít az ember, mert win-reinstallnál minden elveszik. Jó, lehet h hülye kérdés, de nem teljesen tiszta a dolog!
Előre is kösz! -
MTbc
senior tag
Sziasztok van egy olyan gondom hogy egy irodai gépre kéne telepíteni egy quictime-ot de nem lehet simán mivel korlátozott felhasználó a fiók típusa.Valaki tudna egy egyszerű módszert arra hogy hogyan tudnám fel rakni quictime alternative egyszerűbb quicktime-ot?
[Szerkesztve] -
szjoci
őstag
válasz REDeath #1539 üzenetére
Én a sima xp-s képernyőkímélőt használom, sz'al nem a screensaverrel lesz a gond... Bosszantó a dolog Mostanában inkább kikapcsolom a monitort estére vagy amikor elmegyek otthonról, de ugyebár ez nem megoldás (legalábbis számomra)...
az msn-es problemre: nem használsz véletlenül 2 megjelenítőt? nekem volt olyan hogy átdobta a tv-re az ablakot valami miatt (és ugyebár ilyenkor úgy látod mintha nem jönne fel az ablak)
[Szerkesztve] -
Loo69
csendes tag
válasz kraftxld #1551 üzenetére
Tehát teljesen új a konfig, alaplap proci memória videokártya stb. mint az előbb mondtam,( vagy csak a kábelezést említettem?) mindegy.
de milyen okból nem ajánlott? talán nem ismer fel mindent? el se indul?
pedig valamit ki kellene találni mert a vista most csak ideiglenesen van rajta mer szar.
Ja azt viszont hiba nélkül feltelepítette...
Hogy lehet ez?!....... -
Loo69
csendes tag
válasz kraftxld #1549 üzenetére
tyű. most dolgozok, úgyhogy nemtudom megmondani a file neveket.
de az alaplap az asus m2n-e.
Novi új a kábelezés is...
nemtudom, mennyire megoldható esetleg, hogy másik gépen feltelepíteni csak az xp-t a vinyómra, semmi egyéb prog. csak az xp. utána berakni a gépembe a vinyómat. vajon a konfigot felismeri akkor az xp? -
Loo69
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy találkoztatok-e olyannal, hogy 3 különböző xp telepítő cd vel próbáltam a telepítést és a hiba okát megpróbáltam minimálisra csökkenteni ezért 2 különböző meghajtóval próbáltam.
Minden esetben ugyanaz az 5-6 file amit nem tud másolni a gépre a telepítés során (a még nem grafikus részén).
Van valami megoldásotok erre? -
Maksifül
senior tag
csak egy gyors kérdésem lenne. magyar nyelvű Win XP SP 2 van a gépemen, de le kellene cserélnem angol nyelvűre. Hogyan tudom ezt megtenni? Lehet valahogy reinstallálni, vagy partícióformat, és teljes rendszer telepítés szükséges?
Ha elég lecserélni, újrainstallálni, akkor annak mi a menete?
Köszi a válaszokat!Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Csapi007
veterán
Hello
Ma reggel bekapcsolás után az én egyetlen fiókom melett még ott volt temp0-től temp4-ig öt korlátozott, jelszavas fiók. Kitöröltem, de mitől lehetett ez, vírus?"Csak úgy mondom"
-
REDeath
őstag
-
REDeath
őstag
jó kérdés, én is ettől szenvedek, éjjelre ha úgymarad a gép, a monitor semmi pénzér sem kapcsol ki a beállított 20 perc után...(pontosabban nem megy standby módba)
én a képernyőkímélőmre gyanakszom, vissza is állítok valami alapot és megnézem avval.
nekem olyan jelenség is van néha (szvsz ez is a sc.saver miatt) hogy ha kilép a screensaverből, akkor pl hiába kattintok a tálcán az msn téglalapjára, nem jelenik meg
ha valami default screensaverrel sem javul a helyzet, akor fogalmam sincs mitől lehetKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
Tomitosz
aktív tag
-
zoltanz
nagyúr
Hasonló tapasztalatokra vagyok kiváncsi. Adott egy Windows XP angol SP2 -es kiadás ha az helyi hálózat aktív WI-FI (D-link-G122) a rooter nemtudom milyen típus, akkor az audio csatornát bezavarja (nem hiszem hogy ilyen jó a hallásom inkább driver, újabb nincs sajnos néztem www.dlink.hu) recsegni kezd pl fájlcsere közben benyomok egy filmet nagyon zavaró. A hangkártya amúgy Creative SB-128 XP meghajtók vannak fenn.
-
VinoRosso
veterán
Helló! Ért valaki a regedithez? Van valami leírás róla vagy valamilyen formában tudna vki infot adni, ahonnét meg lehet tanulni a használatát. Thnx!
-
szjoci
őstag
sziasztok!
Mostanság néha elfelejti az energiagazdálkodási beállításaimat a winxpsp2. Ilyenkor, mindig el- és vissza kell állítanom hogy működjön megint. Ez mitől lehet? -
baratka87
tag
Sziasztok!
Egy idegesitö hibába estem bele.Internet explorert nem használok, meg sincs nyitva és azt hallom mint amikor frissit is behoz egy oldalt.ezt a hangot.meg olykor 15 iexplorer.exe fut egyidöben.máskor meg ilyen hibaüzeneteket kapok : [link]
Ha valaki tudja hogy tudnám megoldani resintall nélkül, annak nagyon örülnék.
Üdv -
djadji
senior tag
Gondolom hogy vez pult.. de nem találom.. egyszer sikerült nekem is...
de most megint kéri (eddig nem) és most meg nem találom én se....
Kösz a linket.. átböngészem azt a honlapot...http://djadji.fw.hu
-
djadji
senior tag
Valaki meg tudná mondani, hogy hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a WinXP mikor indul, ne kérje, hogy kattintsak rá az egyetlen felhasználó fiók képére, hanem induljon el egyből.
Sehol nem találok ilyen beállítási lehetőséget...http://djadji.fw.hu
-
kennyke
aktív tag
Tudja valaki hogy ez a hibaüzenet mitől van?
Ha OK-t nyomok nem történik semmi, nem zár be semmit (vagy csak nem veszem észre)
Már olvastam, hogy a dde server hiba miatt nem záródik be xp leállítása során, de nekem nem leállításnál jön be, hanem sima használat közben.
Már rákerestem az xp fórum archívumaiban, de nem találtam semmit.
Próbáltam megjavítani, regcleanerrel, nyomtam víruskeresést, és spywaret is, de semmi.
Az startup-ból is kiszedtem mindent, ami nem kell.
Valami ötlet?
[Szerkesztve] -
hruodnand
senior tag
-
Májsztró
addikt
Van egy VIA chipsetes MSI lap , Xp OS-el ... és naponta többször fel kell telepíteni a hangdrivert mert nem ad hangot , egyszerűen , hogy lehetne ezt kiküszöbölni ?
-
XtNz
tag
megtunda valaki mondani h a boot.cfg-ben hogy kellene beallitani a /pae es a /3gb switchet?
+set fs_game defrag
-
Gucunja
aktív tag
sziasztok tudtok olyan bar, eszkötár progit ami az asztalon kijelzi a gép teljesítményét? memória cpu kihasználtság cpu hőmérsékle ilyenek nem olyan ra gondoltam mint a smartbar nekem óra meg egyéb ilyen hülyeségek jegyzettömb nem kell csak rendszerinformációk van ilyen win xp re aki tud ilyet irja meg mi a neve esetleg hol találom meg? előre is kösz
-
PazsitZ
addikt
válasz ToRR3nt3 #1513 üzenetére
Swap lapozófájl, rendszervisszaállítás, hibernálás. Így hirtelen ennyi jut eszembe.
swap: vezérlőpult/rendszer/speciális fül/teljesítménynél beállítások/speciális fül/virtuális memória (tipp:512MB)
renszervisszaállítás: vezérlőpult/rendszer/rendszer visszaállítása fül (maxértéke:1,17GB lehet kb. nálad)
hibernálás: asztall jobb klikk, tulajdonságok, képernyőkímélő fül, energiaellátás, hibernálás fül (maxértéke: memóriaméret sacc: 1GB)
(összérték:1,17GB+1GB+512MB=2,68)
[Szerkesztve]- http://pazsitz.hu -
-
ToRR3nt3
senior tag
Sziasztok!
(nem biztos h jó topikba írok)
Win XP Prof van az egyik gépemen. A C: partícióm 9,75 GB. A Windows könyvtár 1,47 GB a Program Files 1,02 GB plusz egyéb apróságok 0,2 GB, ez összesen 2,51 GB, ennek ellenére 7,24 GB szabad terület helyett csak 4,45 GB-ot lát a windows. Szerintetek az eltünt szabad hely hol a túróban lehet...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
-
Zsu_
senior tag
Mit csinál a PCI.SYS?
Meghalt a laptopom, se a win xp se a suse linux nem indul el rajta.
PCI.SYS hibába belefagy a win xp telepítő is. -
Badb0y
addikt
Egy amatőr kérdést szeretnék kérdezni.
Lapozófájlra minek van szükség
És 2g memória esetén van-e rá szükség, ha ogen, mekkorára
Mi van ha kikapcsolomMinőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest