Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iihorvath
tag
Nekem is előfordultak újraindulások (640DS) főleg akkor ha asztalra tettem, de néha máskor is.
Aztán felfigyeltem arra, hogy az akku érintkezői már nem kapcsolódtak elég feszesen, ezért egy kisméretű csavarhúzóval óvatosan meggörbítgettem őket, úgy hogy a telefon érintkezőihez a lehető legfeszesebben rányomódjanak, és a probléma nálam ezzel megoldódott. -
iihorvath
tag
válasz snakebait #85700 üzenetére
Én főleg a viber miatt kényszerülök megválni a platformtól. Az ismerőseimet nem tudom másra szoktatni, miattam nem is fognak áttérni, nekik androidon, ios-en normálisan működik. Szóval logikus lépés lesz, ha én lépek.
A héten pedig frissült a teló is és jött újabb verzió is viber-ből, de egyetlen eddigi nyűg sem lett kijavítva benne. Vagyis néha nem jelez, ha értesítés jön, sem élő csempén, sem sehol, aztán meg olykor bent ragad már megtekintett értesítés, úgy mintha még nem olvastam volna, szóval pocsék![ Szerkesztve ]
-
iihorvath
tag
válasz tomboy0013 #84470 üzenetére
Áhá! Szóval te generálhatod az "off hullámot" csak más nem?
Ha több érdemi hozzászólásod lenne a folytonos kötözködés és kioktatás helyett, az mindnyájuknak hasznosabb lenne! -
iihorvath
tag
válasz tomboy0013 #84289 üzenetére
Pontosabban megerősítetted az állításomat a témában, kiegészítve szubjektív véleményeddel, ami nem tartozik a felvetesemhez!
-
iihorvath
tag
válasz tomboy0013 #84275 üzenetére
Nem az a funkció érdekel engem, ami töltés közben, vagy mozgatásra, zsebből előhúzásra, gombnyomásra jelenít meg információt a kijelzőn!
Hanem az olyan valódi "always on" megoldások érdekelnek, amelyek úgy működnek mint a 640-esemen, vagyis ha reggel lerakom az asztalra a telefont glance kijelzéssel, az még este is ugyanúgy aktív rajta! Na ilyent nagyon kevés nem windows-os teló tud. -
iihorvath
tag
válasz tomboy0013 #84272 üzenetére
Akár az is lehet hogy előbb volt aktív display funkciója, de lényeg nem ez, hanem az hogy nem terjedt el aztán szélesebb körben, az tuti! Az S7 és a G5-ön kívül, melyik ma újonnan kapható nem Windows-os telefon tud ilyent?
-
iihorvath
tag
Csak hogy valós pozitívumok is íródjanak ide és ne csak a rendszer delíriumos ábrándozós mosdatását kelljen olvasni itt egyik-másik önigazolós elvakult fórumtárs részéről , szóval épp a 640 egyik legjobb tulajdonsága, hogy elég nehéz lemeríteni. Magam részéről maximálisan elégedett vagyok az üzemidejével! Még akkor is, ha nálam a Glance állandóra be van kapcsolva. És mégsem érzem, hogy rettenetesen merítené, pedig nem is amoled. Nem is értem, miért nem terjedt el jobban ez a funkció?! Csak mostanában kezdett megjelenni always on néven androidos zászlóshajókon. Egy erősebb játéktól vagy navitól is merülhet egy telefon rendesen, akkor miért nem hagyják meg nekem a választás lehetőségét más platformon, hogy eldöntsem mitől merüljön a telefonom és ha nekem úgy tetszik, merüljön az always on-tól...
-
iihorvath
tag
A függelten 640 DS-emre is megérkezett az évfordulós csomag. Sms-en, viber-en, whatsup-on 'szóval tartok' szinte mindenkit, hogy az értesítéseket teszteljem, és eddig szuper!!!!
Amikor még insidereztem, akkor ott volt egy olyan verzió, amelyik egy kiválasztott platform üzenetének az elejét kitette a glance-re is. Aztán az insider nem nekem való volt ezért kiszálltam belőle Mflex féle leírás szerint. Azt hittem ebbe a csomagba majd megjelenik ez a feature. De nem károgni akarok, ennélkül is szuper eddig, remélem továbbra is az marad!!! -
iihorvath
tag
Az itt megjelent elégedettek táborához fordulva szeretném megkérdezni, hogy nálatok az értesítésekkel minden rendben? Nem fordul elő olyan, hogy egy alkalmazásba belépve, (pl.: viber, whtasup, outlook posta, stb.) azt tapasztaljátok, hogy olvasatlan tétel figyel benne rátok, ami jópár órával korábban érkezett és sem hangjelzés nem kísérte az érkeztét, sem pedig az értesítési sávban, sem a glance kijelzőn, sem az élőcsempén nem értesültetek erről?
Vagy ennek az ellenkezőjét sem tapasztaltátok soha, hogy a már elolvasott tételeket a készülék még mindig olvasatlannak jelzi a csempén/lezáró képernyőn/glance-n?
Mert már el-el játszottam a gondolattal, hogy vennék használtan egy 950-et, amin ha a fenti gondok nem adódnának (úgy mint most a 640-esemen .545) kb. annyiból meg tudnám venni, mint a már célkeresztbe helyezett Samsung A3 (6)-ot és a 950 birtokosaként elmondhatnám, hogy végre egyszer egy felső kategóriás telóm van.
A 640-ben ez az értesítési mizéria idegesít legjobban, és ha a 950 is ezt produkálja akkor leteszek róla, marad a samu. -
iihorvath
tag
-
iihorvath
tag
[link]
Joe Belfiore a Windows phone arca követte mindezt el...
Gondolom elege lett abból, hogy folyton lemarad az eseményekről, mert a saját rendszerük immár kitudja hányadik generációja óta zsigerileg képtelen arra, hogy az értesítéseket normálisan kezelje és szinkronba hozza a hangjelzést, az élő(manapság inkább holt) csempét és az értesítési függönyt... -
iihorvath
tag
Már nem is emlékszem melyik MS vezér bukott le azzal a közelmúltban, hogy az iPhone-járól posztolgatott fotókat.
Ha már a cégnél lévő megmondó emberek sem 950 vagy 950 XL-el mennek nyaralni, akkor ki menjen azzal???
Ja, persze! Csak tesztelés céljából volt nála... Igeeen... Peeersze! -
iihorvath
tag
válasz scyllarus #83744 üzenetére
Kar, hogy nem jött ki ma sem az ígéretek ellenére sem. Mert egyetlen MS fejű szimpatizáns se jöjjön am most azzal hogy nem is mondtak ilyent, nem is volt semmilyen időpont! Mar a frissítés csomag neve is ellenük szol, mivel évfordulós, vagyis konkrét dátumhoz köthető.
Csak a vak nem latja hogy a MS mindent de tényleg mindent elkovet, hogy a meglévő felhasznalokat elzavarja, az esetleges külső érdeklődőket elriassza!
Magam részéről 2012ben váltottam wp-re es most megyek vissza androidra egy A3 6 személyében. Azért kíváncsi lettem volna erre a frissítésre, ha tényleg ma jött volna ki is próbáltam volna. De igy meghagyom ezt az egyre fogyatkozó remenykedok taboranak! Sok sikert nektek! :-) -
iihorvath
tag
Tökéletes megfogalmazás szerintem is!
És erre nem tudnak semmi értelmeset reagálni soha sem az elvakult fanok.
Meg arra sem, hogy a 8.0, 8.1 és a 10 akármelyik verzióján sem működnek normálisan és megbízhatóan az értesítések, ami a legalapvetőbb funkciója volna egy telónak. -
iihorvath
tag
Igazán meglepődtem volna, ha az évfordulóra kijön az "évfordulós frissítés".
Rögtön kezdtem is volna gyanakodni, hogy talán valaki kivásárolta ezt a tecchalott rendszert a Microsoft-tól és maga kezdett a fejlesztésébe.
Egyébként azt gyanítom, hogy olyan sok jót, javítást, új funkciót nem fog hozni, inkább a régi szokás szerint kb. 2 hiba megjavul és vagy 5 új keletkezik... -
iihorvath
tag
A Here city lens szolgáltatást, vagy funkciót mi helyettesíti az új rendszeren?
-
iihorvath
tag
Ma is érkezett frissítés, wow!
Mire már sokan csalódottan elhagyják a rendszert, épp akkor kezdik gatyába rázni?
2013 óta használok Windows telefont, de ennyi frissítésre nem emlékszem a korábbi időkből. -
iihorvath
tag
Arról van esetleg valakinek információja, mikor lesz elérhető magyar nyelvű beszédfelismerés? Ha az asztali felhasználókat is belevesszük azért nem lenne olyan csekély a potenciális felhasználói bázis...
Ráadásul a BB10 is megoldotta már... -
iihorvath
tag
válasz Kin Tan Te #81298 üzenetére
Amióta .318-as verziót használok (mflex féle leírás alapján telepítve), és ez most (kopp-kopp) flottul működik, de korábban nekem is megvolt ez a hiba. Az értesítések pontosságára erősen rá kellene gyúrniuk a következő verzióban és nem csak a viber tekintetében.
[ Szerkesztve ]
-
iihorvath
tag
Ma csoda történt! Frissítés érkezett egyebek mellett a viber-hez is!
Kíváncsiak várom a pozitív fejleményeket főleg az értesítések megérkezése terén.
A következő napokban majd kiderül... -
iihorvath
tag
[link]
...tovább, a BlackBerry útján... -
iihorvath
tag
Ma délelőtt képet kerestem a telefonom galériájában (Lumia 640 DS) amikor hirtelen bezöldült a képernyő, a tartalom azonban nem fagyott le. Azt hittem kipurcant a kijelző, mert olyan volt a kép, mint amikor a régi CRT monitorokon kimegy a piros. A következő pillanatban a záró képernyőt mutatta, bár én semmit nem nyomtam meg rajta. Ezt a záró képernyőt viszont már nem zölden mutatta, hanem olyan halványan, fakón, alig volt kivehető a tartalom, majd pedig ezt követően már nem mutatott semmit és nem is reagált semmire.
Azt hittem, újra kell indítani, mert ki van kapcsolva, de amikor hosszan nyomni kezdtem a bekapcsoló gombot, akkor a záróképet adta, vagyis nem volt kikapcsolva.
Innentől viszont újra helyreálltak a színek és a működés is.
Érthetetlen mi volt ez az átmeneti zavar. Ilyent még soha nem tapasztaltam.
Valakivel előfordult már ilyen?
Vajon hardveres vagy szoftveres probléma lehet ez?
Annyit még a történethez, hogy a fenti eset előtt pár órával arra lettem figyelmes, hogy átforrósodott a zsebemben a telefon hátlapja középen. Megnéztem mi fut rajta ami ennyire meghajtja, de semmi appot vagy futó frissítést nem találtam.
A telefonon .318 van telepítve mflex leírása alapján, ami egyébként sokat javított rajta stabilitásban és sebességben egyaránt. -
iihorvath
tag
Fél napos tapasztalat alapján kifejezetten pozitív véleménnyel vagyok a .318 verzióról (L640).
Határozottan fürgébb a telefon, újra kellemes lett használni (mondjuk ebbe belejátszhat, hogy a fórumtársak javaslatára kiszálltam az insider-ből és teljesen újrahúztam az egészet 8.1-től ahogy a leírásban szerepelt) rendben nyílik minden, normálisan tudok böngészni. És még a viber, e-mail és whatsup értesítések is megjöttek. Eddig. Remélem hogy továbbra is így marad és nem romlik a helyzet.
Talán most ez az a verzió amivel egyáltalán meg lett volna szabad jelennie. -
iihorvath
tag
válasz Pearce #80283 üzenetére
"Milyen alkalmazásokat? MS írja meg az official youtube alkalmazást? Ez a fejlesztők feladata."
Ahogy azt már korábban is írtam, a youtube, viber, facebook, stb. stb. tömegfelhasználsú appokra erősen ajánlatos az MS-nek odafigyelnie és bábskodnia a fejlesztésükben, mert ha ezek körül valamelyik nincs, vagy csapnivalóan működik, akkor az user nem a youtube-ot a viber-t fogja lecserélni más videómegosztóra vagy éppenséggel közösségi portálra, hanem a telefont fogja lecserélni egy olyanra, amin mindez igényei szerint működik. -
iihorvath
tag
Köszönöm a tippet, valószínűleg igazad van. De az eddigiekből nekem az jön le, hogy csak úgy térhetek vissza insider-ből a hivatalos 10 verzióra, ha először visszateszem a 8.1-et, majd abból telepítem a 10 aktuális stabol verzióját.
Ehhez annyi időre lenne szükségem, amennyi jelenleg nincs. -
iihorvath
tag
válasz Nooeca #80196 üzenetére
Az hogy amikor azt mondják hogy minden készülék megkapja, vagy ilyesmi azt sem úgy érették akkor, hogy az 520 ami már most jópár éves, majd 2018-ban is frissítéseket kap... addig kap frissítéseket, amíg az egy életképes modell.
Nem. Konkrétan azt mondták, hogy megkapja minden 8.0-ával megjelent telefon a 10-et. Az 520 is 8.0-val jelent meg.
Ez volt életem eddigi leghosszabb ideig használt okostelefonja.
A fenti ígéretet még megspékelték olyan szöveggel is, hogy a 10 annyira pehelysúlyú rendszer lesz, hogy az 512 mega ram-on is virgonckodni fog. Lásd: fentebbi hozzászólásomban egy link egy korabeli cikkre.
Senki nem gondolja, hogy a készüléke az idők végezetéig frissítéseket fog kapni, de azt igen, hogy ameddig a platform gazdája ígéri addig megkapja.A 640 pedig nem fog még két évet sem élni, mert az én konkrét példányom nagyon nyűglődősen, döcögősen működik, amióta 10 van rajta. Tavaly decemberben léptem be az insider slow körbe, és azóta már rengeteg frissítés érkezett. Ennek ellenére nem lett virgoncabb.
Pozitívum, hogy mostmár a gyorskapcsolókkal is felkapcsolhatom a ledet hátul (wow!), tudok swype gépelni (és ez az egyetlen dolog, ami miatt nem tettem még vissza rá a 8.1-et) és teljes képernyős is lehet a háttrékép.
Ellenben eltűnt az időjárás zárókép, a qr kód olvasó, az értesítések továbbra is teljesen megbízhatatlanok és az egész olyan darabos döcögős lett, bármelyik alkalmazás olyan lassan indul, mintha éjjel kettőkor ébreszteném, dacára megannyi hard reset-nek.
És hogy akkor miért nem cseréltem még le? Jogos kérdés! Rövidesen megteszem, csak épp keresem az árban és tudásban is hozzám illő darabot. -
iihorvath
tag
De most akkor már tényleg nem értem, mert itt más fórumozó, a tweeter-re hivatkozott sokszor a kioktatásomra, hogy ott már ezt vagy azt bejelentett az MS.
Szóval itt már csak az az egyetlen kérdés, hogy maga az MS mint világ szinten vezető tech cég, helyesen és eredményesen használja-e a kommunikációs csatornákat vagy sem?
A kommunikációjuk szerintem csapnivalóan pocsék. Olyan, mintha valami rejtegetnivalójuk lenne és ezért nem vagy csak összevissza beszélnek, sokszor önmaguknak is ellentmondva. -
iihorvath
tag
válasz tomboy0013 #80168 üzenetére
A 7-nél mindenkit becsaptak aki 7-et használt.
A 8.1-nél azokat akiknek S4-es procival és/vagy 512RAM-mal szerelt készüléke volt. A kezdetek kezdetén soha nem kommunikálta a MS, hogy ezek a készülékek nem kapnak 10-et, hanem konzekvensen azt hangoztatta, hogy MINDEN 8.1-et futtató készülék megkapja a 10-et!!
Aztán értem én, hogy az insider-es tapasztalatok alapján jutottak arra, hogy miket nem kell 10-zel támogatni, de a komunkációjukban ez sehol nem jelent meg anno. Nem mondták azt, hogy lesz egy insider-es teszt időszak és annak tapasztalatai alapján majd eldöntjük a támogatott készülékek listáját...
A 640-et meg ha támogatják ha nem sok öröm nem lesz benne. Nekem legalábbis nem sok van az enyémben. -
iihorvath
tag
válasz Nooeca #80155 üzenetére
Sajnos van egy olyan érzésem, hogy igazad van. Az 640-et tavaly áprilisban szereztem be, előrendelésben (!) az edigitáltól, szóval akkor jelent meg. Nemrég volt 1 éves készülék és már temetnem kellene?!
Valószínűleg igen. A 8.1 még csak-csak működött rajta és ez volt az egyik készülék amire úgy hivatkoztak, hogy első körben kapja meg a 10-et. Aztán hogy iszonyú pocsékul fut rajta a 10 szinte bármelyik verziója, szerintem nem vacakolnak vele majd sokáig, tolják befelé a süllyesztőbe.
De Ki fog ezután még MS telefont venni? Akit anno a 7-nél becsaptak? Akit a 8.1-nél becsaptak? Akit a 10 frissítése kapcsán becsaptak? Kuriózum kereső kalandorok veszik majd meg, akikből nincs annyi, hogy világviszonylatban az 1%-ot is elérhessék.
Az asztali win10-nél is számomra mélyen csalódást okozó a helyzet. Minden egyes 10-re frissítést megbántam, főleg a munkahelyemen, mert nagyon lassan boot-ol (már ha boot-ol és nem csak egy egér kurzorig jut fekete háttérrel és megáll) akadozva, nyögvenyelősen fut. Egyáltalán nem szimpatikus. Kicsit olyan hatást kelt az egész 10 ökoszisztéma, mint egy ifjú egyetemista vizsgamunkája. Fut-fut azért hébe-hóba, de iszonyú kiforratlan és darabos. -
iihorvath
tag
válasz Nooeca #80084 üzenetére
Igen, ezeket valóban nem ők fejlesztik, de nem lehet ennyivel elintézni. Ha pl. a viber nem megy windows-on, akkor a felhasználó nem a vibert fogja lecserélni, hanem a windows eszközét!
Szóval észnél kell lenniük az ilyen tömegfelhasználású alkalmazások ill. felületek működését tekintve, mint facebook, viber, mesenger, stb.
És persze lehet erre írni, hogy ebből ki mit nem használ és melyik mekkora hülyeség, de a lényeg nem ez. Hanem az hogy ezeket igenis sokan használják és az MS-nek feladata a fejlesztőkkel leegyeztetni, hogy ezek normálisan működjenek. -
iihorvath
tag
válasz busman #79882 üzenetére
Köszönöm ezt az egy sort! A szívemből szóltál! Ennyi a lényeg!
És persze most jönnek a "wédők", hogy nem döglött az csak alszik és ha most épp döglött is volna ez tervszerű, szándékosan kivitelezett végtelenül bölcs dolog és igazából a tulajdonosnak és a felhasználóknak is kifejezetten jó így, mert három hónapja és két éve egy elrejtett twitter üzenetben is megírták, és hogy majd a "yellowstone" frissítéssel majd, majd... :-) És minden kiscsíra qssoljon el, mert mit értünk mi itt hőbörgő senkik egy OS fejlesztéséhez, csak ugatunk itt bután....
Na hagyjuk ezt már....Kár, hogy saját személyiségüket azonosítják a választott, kedvelt mobil platformmal, és ha belátnák a nyilvánvaló valóságot, azzal saját magukat éreznék szemközt köpve. Pedig NEM!
Rengeteg embert beszéltem rá WP-re, és magam is nagy rajongója voltam. De beláttam, hogy vége és aki kérdez annak is elég max két dolgot említenem a vagy száz hibából, hiányosságból, amiért egy másik platform jobb és már érthetővé is válik.
Szóval engem továbbra is a funkcionalitás, a használhatóság érdekel, csak az számít és nem a platform.
(És az, hogy pl. ne maradjak le többé egyetlen buliról sem, amire viberen hívnak és amiről nem jelez a telefonom, hanem csak másnap veszem észre a sunyi felbontatlan értesítőt a viber megnyitásakor... )Szóval a mobilos világban jelenleg két keresnivalóm van:
1. Megtalálni a Lumia 640-em méltó utódját.
2. Megtalálni a Lumia 640-em új gazdáját. -
iihorvath
tag
válasz chipesz #79729 üzenetére
Igaz tegnap csináltam egy HR-t, mert már elviselhetetlenül lassú lett a telefonon minden, még a legegyszerűbb művelet is.
Szerintem ezzel függ össze, hogy egy időre megjelent ez az opció, aztán talán ahogy az időjárás alkalmazás frissült, az új verzió már nem működött együtt az záróképernyővel.
Csak erre tudok gondolni.
A HR egyébként valamennyit segített, de még mindig kicsit akadozós a rendszer, pedig a gyári appokon kívül kb 5 plusz van még rajta. -
-
iihorvath
tag
válasz snakebait #79718 üzenetére
A viber nekem is megkukult mostanában, ahogy a whatsup is.
De ezen már kevésbé akadok fenn, mert amióta windows-os telefont használok, hozzászoktam, hogy a hívásokon és az sms-eken kívül minden más értesítés olyan bizonytalan mint a kutya vacsorája.
Még a 8.1 óta folyamatosan ígérgetik és a change log-okban néha írogatják, hogy megjavították, vagy majd hamarosan megjavítják, de ez valahogy soha nem jön össze nekik. Még az sem sikerül, hogy az élő csempe, az alkalmazás és az értesítési sáv állandóan szinkronban legyen, az olvasott és a nem olvasott értesítések tekintetében és úgy általában is.
Már amennyiben érkezik értesítés, mert én már rutin szerűen nyitogatom ezeket az appokat, hogy csekkoljam bennük, hogy érkezett-e valami... -
iihorvath
tag
Nem tudom mióta létezik, de én ma fedeztem fel, hogy újra beállítható időjárás infó záró képernyőre WM10 (14328.10000) alatt, ahogy anno 8.1-nél ez természetes volt!
Nekem ez nagyon hiányzott amikor 10-re váltottam és örülök, hogy visszakerült ez a funkció!
Ezek szerint talán mégis olvassa valaki az insider-es visszajelzéseket??!! -
iihorvath
tag
válasz aprokaroka87 #77071 üzenetére
Persze, hogy jobban fogyjon pl. az 550. Pedig aki csalódott a win-ben, becsapottnak érzi magát, az jobban teszi, ha körülnéz a robotos középkategóriában. Mert bizony ezek a robotok már nem azok a robotok, mint amik akkor voltak amikor az ember elhajította őket és egy 520-szal a kezében azt érezte, hogy újra rendesen kap levegőt, a normál légzése helyreállt...
Magam is egy anno Huawei Y300-ról váltottam 520-ra ami igazi megkönnyebbülést jelentett számomra.
Magam részéről a Glance screen miatt hagyom még kínozni magam. De szerencsére ez a funkció "allways on" néven már androidos telókon is elérhető. Igaz, hogy most még csak a nagyon drága prémium kategóriában, de idővel ez gondolom majd leszivárog a középkategóriába is.[ Szerkesztve ]
-
iihorvath
tag
válasz SOAD19 #77035 üzenetére
A windows 7-et futtató telefonok esetében is annyi volt csak a "gesztus", hogy kiadták nekik a 7.8-at. De nem a 8-at. Aztán lehet itt mutogatni twitterre meg bármire, ha ennyi ember "félreérti" az üzenetüket mostmár sokadjára, akkor kijelenthető, hogy a kommunikációjuk pocsék.
-
iihorvath
tag
válasz tomboy0013 #73870 üzenetére
Hát nekem aztán erőltetheti bárki, hogy Windows phone vagy nem phone, és csak simán 10, nekem mindaddig phone marad, amíg a telefonomon nem tudom elindítani parancssorból a sol.exe-t. Addig számomra soha nem lesz azonos az asztali verzióval. Max ha hozzáteszem a mobilt a végére... :-)
-
iihorvath
tag
A WP10 frissítés mikor indul be az első körben jelzett telefonoknál? Idénre szólt az ígéret, és a korábban itt-ott jósolt dec. 14-i időpont sem jött be. Próbáltam keresgetni a neten, de nem találtam érdemi infót. Lehet, hogy ezt az ígéretet sem tudják tartani és átcsúsznak a frissítéssel jövőre? Költői kérdések, tudom...
-
iihorvath
tag
Nekem a Lumia 520-on egyszer kijött egy marha nagy jel a kijelzőre és semmi mást nem lehetett csinálni vele, mint ezt a jelet nézegetni. Akkor rajtam ez segített:
http://answers.microsoft.com/en-us/mobiledevices/forum/mdlumia-mdupdate/how-can-i-get-rid-of-the-sad-face-on-my-nokia/c9c117a6-2d55-4f7a-a9c1-5f11b01b884f?auth=1
Vagyis próbáld meg azt, hogy amikor ki van kapcsolva, egyszerre megnyomod a bekapcsoló és a halkító gombot és folyamatosan nyomva tartod kb. 10 másodpercig, amíg megrezzen. Ekkor elengedheted.
Ha ez sem segít, akkor szerintem tuti hardveres a hiba, irány a szerviz, (vagy egy üzlet és venni vmi újat)! -
iihorvath
tag
Áh, köszönöm! Valóban "Korlátozott Wi-Fi kapcsolat esetén" nevű beállításnál lehet olyant állítani, hogy a mobilnetet használja ha nem jó a wifi. És ez volt a ludas azért, hogy olykor hamar eltűnt az adatforgalmam, mert a gyenge wifi jel esetén átment mobilnetre, ezen beállítás alapján.
Most viszont, hogy ezt nem engedélyezem, akkor kvázi off-line lesz a telefonom ha gyengül a wifi jel, mert a mobilnetre így már nem mehet, de a fő probléma megmarad, mert az kellene, hogy ilyenkor automatikusan csatlakozzon valamely erős és ismert wifihez. -
iihorvath
tag
válasz csabyka666 #73782 üzenetére
Igen, köszönöm a tömör összefoglalását a problémámnak!
De nem akarom elhinni, hogy ez eddig akár a tengeren túl másnak még nem okozott gondot, hogy a fejlesztők ne tudnának erről a problémáról és hogy ezt olyan nehéz legyen egy frissítéssel orvosolni.
(Már amennyiben a hiba nem az én oldalamon van...)Vagy írjak erről Redmondba, ahol majd a homlokukra csapnak...
-
iihorvath
tag
válasz csabyka666 #73778 üzenetére
Szintén nehezen tudom elképzelni, hogy itt ez ne működjön.
Hangsúlyozni szeretném, hogy én eddig a Windows rendszerében találtam meg a számomra elfogadható kompromisszumot, amelyet minden rendszerrel így vagy úgy de kötni kell, ha valaki használja. Szóval a célom nem az üres fikázás. Számos jó tulajdonsága mellett ez az említett az ami engem nagyon zavar.
Ráadásul a legnagyobb gondom az, hogy úgy tűnik, mintha a sorrend úgy lenne benne beállítva, hogy csatlakozik egy wifi hálózathoz, azon addig lóg amíg csak egy bit is át tud szüremkedni, majd ha ez már végképp elérhetetlenné válik a számára, akkor a mobilnethez nyúl, holott már rég ott van az általa is ismert másik wifi háló, amire csak át kellene lépnie.
Valamilyen szinten persze a wifi prioritásba helyezése azért működik, mert amikor hazaérek, a bejárathoz leközelebb eső wifire azért rácsatlakozik, de innen aztán már nagyon nehezen vagy a legtöbb esetben egyáltalán nem vált át más jelre ami erősebb. -
iihorvath
tag
válasz csabyka666 #73776 üzenetére
Igen, szerintem kellene.
Ne kövezzetek meg érte, mert nem a "bezzeg androidon" kezdetű nótát szeretném énekelni, de van a házban egy Asus Memopad 7 ami Lollipop-pal üzemel és az korrektül kiírta az első használatkor, hogy talált a jelenleginél erősebb hálózatot is amit ismer és csatlakozhat-e. Majd ezt követően már többször nem kérdezte, ezt tök korrektül automatán megoldja amikor ide-oda visszük. -
iihorvath
tag
válasz viewdetails #73774 üzenetére
Nincs rá érv, az évek alatt így alakult, de ha ez segít átnevezhetem mindet ugyanarra, ha ettől mindig a legerősebbre csatlakozik majd.
-
iihorvath
tag
A számomra legzavaróbb problémát írnám le, hátha ti is tapasztaltátok már, vagy esetleg megoldást is tudtok rá. Még a jó öreg 520-szal kezdem a WP-s pályafutásom, jelenleg 640DS-el folytatom, ez a probléma mindkét készüléknél teljesen azonos mértékben és módon fennállt. Szóval szerintem nem készülékfüggő a dolog.
A lakásban 3 db router is üzemel, (3 különböző nevű SSID-vel) több emelet van és viszonylag keskeny és hosszú a házunk.
Úgy tapasztalom, hogy a WP rendszer nem képes több routert lekezelni, nem képes érzékelni az elérhető legerősebb jelű wifi forrást és arra csatlakozni, hanem ha egyre csatlakozott, akkor azon is marad, akár mennyire alacsony is már a jelszintje és mivel webrádiózni, (TuneIn) youtube-ozni (Tubecast) szoktam a telón, inkább már akadozik, szaggat, de magától semmi esetre sem jelentkezne át a közvetlen közelében lévő, akár 100%-os jelerőséggel elérhető routerre. Az ilyenkor fellépő akadozásnál még sokkal rosszabb az, hogy nemegyszer ha már végképp elhal a számára aktuális jel, inkább mobilnetről tolja tovább a zenét nekem, így pillanatok alatt leszippantja az amúgy elég karcsú (200MB) havi adatkeretemet!
Mondom, mindezt úgy, hogy közben ott van az "orra előtt" a tök erős, számára már ismert jelszavú wifi jel, de arra csak manuálisan tudom átléptetni.
Eleinte nem is értettem, miért fogyott le két nap alatt a teljes havi net keretem, mikor szinte csak wifi közelében használtam a telefont.
Így amikor otthon vagyok inkább ki is kapcsolom a mobilnetet, nehogy akaratlanul is eltüntesse néhány szám meghallgatásával. (Aztán amikor meg elmegyek otthonról elfelejtem visszakapcsolni és csodálkozom, hogy nem jönnek a mail-ok és a viberek... )Ha ti is tapasztaltátok már ezt a jelenséget, esetleg megoldást is tudtok rá, szívesen olvasnék róla. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest