Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Aktív témák
-
RootRulez
félisten
válasz Patrick #18995 üzenetére
Minden további nélkül
Gondolom most a C:\-n van az XP a másik felén pedig az adatok, csinálj az adatos vinyóra 20 GB helyet (ha nincs) és már teheted is oda! Csak ne formázd/töröld a vinyót és gond nélkül felmegy az adatok mellé meghajtóra...
═════════════════════════════════════════
-
Morden24
nagyúr
válasz Patrick #18995 üzenetére
Lehet. Ha először XP-t telepítesz, és utána Win7-et, akkor a Win7 telepítője elvégzi a boot beállítások javítását, és kapásból boot selector fogad, tehát választhatsz a két OS között bootnál.
Ha utólag megy fel az XP, akkor (ha jól gondolom, de nem telepítettem XP-t 2005 óta) utána a Win7 telepítőjével kell majd repairt nyomnod, hogy az előzőeknek megfelelően választhass bootnál.
Egyébként minek XP a Win7 mellett? Problémád van valami programmal, or what?
Sectumsempra - For Enemies
-
Patrick
addikt
Üdv.
Lehet valahogy XP-t telepíteni WIN7 mellé? 1 vinyó, két partició van jelenleg.
„Aki barátot talál, kincset talál."
-
-
Lenry
félisten
-
AirBooms
addikt
válasz Csabee. #18987 üzenetére
Amikor írtam neked, közben épp beszéltem Skype-on, akkor volt 48 MB a memóriahasználata, közben repültem a Flight Simulatorral, ami az egyéb programokkal együtt közel 4 GB-t evett. S semmi gond nem volt a W7 64 Pro-val. Szóval nem tudom... amúgy pár napja frissítette magát nálam a Skype, azóta mintha több funkciója is lenne. Nálad mi a helyzet?
-
zoli62
addikt
A Temporary Internet Files\Low \Content IE5 mappa tartalmát lehet törölni?
-
JetiRulez
őstag
válasz RootRulez #18968 üzenetére
Igen, kikapcsoltam a jelszóval védett megosztást. Egyébként tényleg nem nyúltam máshoz, csak egyik napról a másikra, vagy talán muter nyúlhatott félre, de úgyis tagadná.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Csabee.
nagyúr
Miért van az hogy 64bit-es win7nél a skype úgy belassítja a gépet hogy behal az egész rendszer, pláne ha épp hívás van közbe.. 4gb memóriám van! Szerintem elégnek kéne lenni.. Más tapasztalt már ilyet? Skypeot újratelepítettem már.
Üdv: Csabee.
-
zoli62
addikt
Mc Afee Total Protection vírusírtó megy a gépen. Ma azt tapasztaltam, hogy konzolprogram az értesítési területen eltűnt és a program összeomlott és leállt,a Windows 7 feldobrtaa szokásos hibaüzenet ablakot: Újraindítás után is ez történt. A feledatkezelőben úgy látszott, hogy az állandó védelem fut, csak az xtray állt le. Bár végülis újratelepítettem, és ez megoldotta a problémát, de mi lehetett ennek az oka?
-
-
nagyúr
Ha van firewire kártyád, akkor energiagazdálkodásnál ki kell pipálnod, hogy a gép energiát takaríthat meg vele. A feladatkezelőben találod majd, nem a vezérlőpultban.
Vagy ha pipálva van, akkor meg kiveszed a pipát.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
josik
aktív tag
Üdv!
Végigolvastam a topicot, de nem találtam megoldást a problémámra. Lehet ,hogy figyelmetlen voltam..? Ha igen akkor elnézést, és valaki linkelje már be nekem a választ. Szoval a probléma: win7 32bit, megnyomom a leállítás gombot(beálítva: ha megnyomom leállítás), szépen kijelentkezik, tájékoztat h leáll, a monitor ki is kapcsol. A gép viszont nem, a ventik pörögnek, csak a vinyó áll le. A gép: intel core2duo E4500 2,2mhz, asrock 4core1600-glan, 2Gb ram, videokártya: gts250, vinyó samsung 250Gb sata2.
A válaszokat előre is köszi!!
Te is fiam Bluetooth...
-
Fleed
aktív tag
Vki tud lineklni egy leírást hogy tudok hálózati fájl megosztást csinálni win7 és Vista között? XP nél simán ment, csak egy otthoni munkacsoportot kellett csinálni, itt megúgy megbonyolítottál ... Látja most is a két gép egymást, de ha rámegyek akkor vagy kódot kér vagy hibát jelez.. Előre is köszi
( googlbe kerestem már, nem találtam ) -
-
félisten
válasz lhurgoyf #18962 üzenetére
Hali!
Tope megoldása miért nem jó? Gondolom egyben van a HDD és azt akarod, hogy pl 40Gigás partíció az OS-nek, a maradék meg az adatoknak.
Esetleg annyira tele van a HDD, hogy a Tope által javasolt zsugorítást nem lehet elvégezni? (Vagy nem lehet pl 40G-re zsugorítani?)Fire.
UI: Nem, első körben biztosan nem kell a Create Partition.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
randras
veterán
Sziasztok!
A dism parancs kicsomagolt fájljait hogy tudom letakarítani a vinyóról? Semmi sem engedi, még linux alól sem megy, gondolom valami szupervédett attribútuma van. -
lhurgoyf
tag
válasz Fire/SOUL/CD #18959 üzenetére
"Create partition" kell nekem, ugye?
-
félisten
-
lhurgoyf
tag
Másik kérdésem:
Milyen programot használjak, ha reinstall nélkül szeretném megosztani a vinyót?
Próbáltam egy bizonyos "Norton Partition Magic 8.05"-öt, de nem fogadta el a W7. -
lhurgoyf
tag
Köszi a válaszokat!
Én 3-as NOD-dal próbálkoztam, de akkor kerítek egy minél frissebbet. -
AirBooms
addikt
válasz AirBooms #18936 üzenetére
Meg van a megoldás a Feladatkezelőben tapasztalt programokhoz hozzáférési jogosultsági problémámhoz, ami miatt az affinitásokat sem tudtam állítani sok programnál:
Nem tudom, hogy ez szándékosan van-e így a Feladatakezelőben, vagy pedig véletlen bug, hiba, de ha nincs engedélyezve a Feladatkezelő ablakának bal alsó sarkában, hogy „Az összes felhasználó folyamatainak megjelenítése”, akkor bizonyos programokhoz nem ad hozzáférést, így az affinitás állításához sem. Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy mi alapján dönti el, hogy ilyenkor melyikhez ad jogosultságot, s melyikhez nem – de bevallom őszintén, nem is foglalkoztat ennek a megfejtése. Viszont éppen ez az a pont, ami miatt inkább úgy gondolom, hogy valószínűleg ez egy hiba a Feladatkezelő működésében, mint valami védelmi funkció.
A lényeg még egyszer: ha „Az összes felhasználó folyamatainak megjelenítése” engedélyezve van, s az előtte lévő négyzetben benne van a pipa, akkor az általam említett hiba nem jelentkezik. Ellenkező esetekben némelyik programnál előfordulhat, hogy a Feladatkezelő szolgáltatásai (pl. prioritás, vagy affinitás beállítása) nem érhetők el jogosultsági problémákra hivatkozva.Egészen véletlenül jöttem erre rá, esetleg hátha másnak is tudtam ezzel segíteni!
-
Bluegene
addikt
valaki kipróbálta a win7-et egymagos CULV procival(ami a véokny lapikban van)
mert tervezünk egy x slim lapit, és kiváncsi vok h jó-e rá a win7, vagy xpt rakjak rá
azt már tudom h a vista gyatrán fut rajta
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
lúzer
veterán
Sziasztok!
hogy lehet kikapcsolni a mappanézet gyorsítótárazását?
thumbs.db fájlok ne legyenek mert megőrjít
létrehozza, aztán nem lehet átnevezni pl. a mappát, mert használatban van
hálózati meghajtónMO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
félisten
válasz g.gergo #18943 üzenetére
Hali!
Ha az nem is igaz, hogy a legelsők közt lettek a NOD termékek W7 kompatibilisek(mivel hivatalosan csak a 474 Build-től kezdve), de jelenleg már valóban azok. Ez értendő az Antivirusra ill. Smart Security változatokra is, valamint mind Home mind Business változatokra is.
(Jelenleg(nem magyar nyelven) a 4.2.42.0-ás verziók érhetőek el)Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
McKane
senior tag
-
nagyúr
válasz lhurgoyf #18941 üzenetére
A nod kompatibilis. Én azt használom a 4-es verziót. Az ESS és az Antivír is megy rajta. Amúgy a beépített tűzfal is elég, ha normális helyeken járkálsz.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
lhurgoyf
tag
Sziasztok!
Win 7-re milyen tűzfal/vírusprogramot ajánlotok? Nod-ot próbáltam, de nem kompatibilis... -
nagyúr
válasz Dj Dekko! #18939 üzenetére
Vagy egy régebbit nézz meg, vagy keress újabb verziót belőle.
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok!
Nem tudom hova írjak a problémámmal kapcsolatban. Elég zavaró és ötletem sincs hogy tudnám megoldani.
Microsoft Windows 7 x64(bit) Használok.
Nagyon sokat szokott futni a gépemen az utorrent kliens program, és ha több órán keresztül megy, elkezdi egyre jobban húzni a gépet, zabálja a ramot, és a processzor teljesítményét.
Q6600 - ost használok 3.2 Ghz és képes a program arra hogy mind a négy magot felküldje 50% terheltség fölé.
Valami ötlet?! Nem létezik hogy ennyi erő kell egy uTorrent program futtatásához.
(uTorrent Kliensből a 2.0 használom)
Passzív használat után (10-15-20 Óra) még a zene is elkezd szaggatni, megnéztem erő forrás figyelőben, és az utorrent a bűnős.[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
válasz Sub-ZeRo #18937 üzenetére
Kérlek, ne abban adj tanácsot, hogy milyen programot használjak!
Ha a konkrét kérdésre nem megy a válasz, akkor hidd el, nem várom el, hogy oldd meg az egyéb problémáimat. Pl. nem kell helyettem kutyát sétáltatni sem...Mellesleg: ha egy program eleve 100 százalékon hajt egy magot, akkor ha ahhoz újabb programok csatlakoznak, akkor lassulni fog a renszer, de a program futása biztosan. Így van ez az FS2004-gyel is. S nem csak lassulni fog, a stabilitása is romlik.
Az általad ajánlott FSX-et pedig nem véletlenül nem használom, s repszimes társadalom javarésze sem! Gagyibb, mint az FS2004 (fizikában, modellezésben, stb.), látványban pedig alig hozott javulást. S mivel az FS-t a szimulátorozók többsége nem csupán egy programként használja, hanem rengeteg kiegészítőt vásárolt hozzá (mint én is, több mint 200 GB-nyit), így nem könnyen adunk túl rajta. Mellesleg az FSX sem engine-ben, sem semmiben nem hozott előrelépést (sőt, mint említettem, egy csomód mindenben visszalépés), így teljesen felesleges válatni rá. Csak ezért nem fogok kidobni az ablakon több százezer forintnyi kiegészítő programot, mert te nem érted meg, hogy mi a problémám.)
Ugyanakkor még mindig nem érted: miért van, hogy két hete még tudtam állítani affinitást, most meg nem? Erre hogy a búbánatba lehet azt a "szakértő" választ adni, hogy használjak FSX-et, s ne törődjek a problémával???
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz AirBooms #18936 üzenetére
Ha affinitást állítasz akkor a másik magot nem fogja 100%-on pörgetni? Meg miért baj ha 100%-on hajtja? Az a dolga procinak, hogy dolgozzon, főleg ha i7.
Használj újabb fsx-et, tedd fel hozzá a patch-eket és használni fogja a több magot.
Engem nem idegesítene, mert egy magra van a progi megírva. Hiába van 2 magos a gépben, nem érdekelne, hogy egy magon megy. Ha meg annyira kevés neki az egy mag, úgy a második csekély %-ban besegít neki. Meg az affinitás sosem érdekelt. Sem az fsx."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
AirBooms
addikt
válasz Sub-ZeRo #18845 üzenetére
Ööö, azért lenne fontos állítani az affinitást mert FS2004-et használok, ami i7 ide vagy oda, de csak egy szálat használ, azt viszont 100 százalékban leterheli. Ugyanakkor rengeteg segédprogi kell még az FS mellé, amiket a stabiliás, és az FS gyorsabb futása miatt célszerű levenni az FS által használt magról.
Igen, tudom, hogy ezt minden egyes alkalommal meg kell tenni, de időnként, 10-12 órákat repülök a programmal, így ennyi előkészület nem jelentős. Ugyanakkor megéri, mert az a legbosszantóbb, amikor 10 órás repülőút után egyszer csak összeomlik az FS2004.A másik, amiért szeretném, ha működne, mert régebben (még egy-két hete) működött. Most meg nem. És mivel semmit nem állítottam el, ezért ez számomra rendellenes működésre utaló hiba. Az ilyesmit meg szeretm megoldani, a végére járni. Téged is idegesítene!
-
-
szeva000
addikt
hali!
Eddig Win7 alatt nem kellett hyper terminal,de most kellene...csak tudnám merre van,ha létezik
Ebben tudnátok segíteni? -
TigerCat
nagyúr
válasz Speeedfire #18924 üzenetére
Állítsd be az "Alapértelmezett programok" menüben. A Vezérlőpulton megtalálod...
Egyébként ezt én úgy csináltam, hogy
1. Feltettem a VLC-t (vagy más lejátszót) és azt bekonfiguráltam.
2. Ez után indítottam el a Media Player-t és ott nem engedtem automatikusan lefutni, hanem egyéni beállításokat választok.
3. A végén megkérdezi, hogy alapértelmezetté teszem-e? Ekkor nem-et kell választani és kézzel kijelölni a fájltársításokat.
4. Ilyenkor megjelenik az "Alapértelmezett programok" menü, illetve elindul a lejátszó is. Na, ott én semmit nem jelölök meg, csak bezárom.
5. Végül néhány apróságot még beállítok a Media Player-ben.Ezzel kész is. Így nem kever be más programoknak.
Remélem segítettem valamit...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
ladlac
tag
Talán nem ez a legjobb topic, de W7-telepítésnél van problémám. Beteszem a telepítő CD-t, újraindítom a gépet. Ekkor ugye kiírja, hogy nyomjon gombot a CD-ről való indításhoz... és ilyenkor nincs billentyűzetem. Egyébként működik, semmi baja. Másik billenzyűzettel is próbáltam, azzal sem megy. Másik USB-be is dugtam, de úgy sem jó. A BIOS-ba be tudok lépni, de ott megint nem reagál a fel-le nyílra, enterre, esc-re.
Ez is a legjobbkor jött, én holnaptól nem tudok vele mit kezdeni, de nem akarom így itthagyni a gépet, hogy egy hétig szinte használhatatlan.
-
polonic
félisten
válasz Speeedfire #18924 üzenetére
Kmplayer -----> kuka. WMP használ és örül
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #18812 üzenetére
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
nagyúr
-
Lenry
félisten
-
Clemi
veterán
Hmmm érdekes, (közben utánanéztem mi is az a sysnative, bár nem vágom teljesen) és ha megint összehasonlítom a könyvtárak tartalmát, most egyformának látja a Total Commander.
Ja, és közben rájöttem, hogy el a kezekkel a winsxs könyvtártól, csak marhára idegesít, hogy hízik mint a disznó.
[ Szerkesztve ]
-
Davidof92
senior tag
Üdv. Olyan kérdésem volna, hogy hogy lehet X64-es operációs rendszeren egy programot(konkrétan hellgate london) X86 üzemmódban futtatni?
-
Laccoss
addikt
Idézet innen
"32-bit applications can access the native system directory by substituting %windir%\Sysnative for %windir%\System32. WOW64 recognizes Sysnative as a special alias used to indicate that the file system should not redirect the access. This mechanism is flexible and easy to use, therefore, it is the recommended mechanism to bypass file system redirection. Note that 64-bit applications cannot use the Sysnative alias as it is a virtual directory not a real one"
-
nagyúr
Szerintem a tc-t hagyd ilyen eseteknél. Inkább a windows mappából töröld őket.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Kérdés.... a Windows/Installer könyvtár tartalma szerintetek törölhető? Jelenleg több mint 3GB a tartalma. A winsxs könyvtár már 6GB fölött jár, ezt vajon lehetne csökkenteni?
Van továbbá egy sysnative nevű könyvtáram, (csak a Total Commander listázza) aminek nincs a neve mögött dátum viszont benne több mint 3GB adat van.
Néztem a tartalmát, majdnem ugyanaz, mint a system32 de a benne lévő adatmennyiség nem ugyanaz, és még az ugyanolyan nevű fájloknak is eltérő a dátuma, legalábbis az óra perc, vagy a mérete, viszont megnézve a tulajdonságlapot, mindegyik digitálisan aláírt, és a verziószámuk egyezik. De honnan szedi ezt a könyvtárat a TC, ha az intézőben nem látszik, és az Unreal Commander sem látja? -
RootRulez
félisten
Hali!
A programban nincs rá mód?
Akkor a Startup Managert ajánlom... Ezzel el lehet mahinálni az automatikus indítások közt...═════════════════════════════════════════
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehet kikapcsolni, hogy az afterburner automatikus indulására ne kérdezzen rá mindíg, amikor bekapcsolom a gépet? Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Imco
őstag
Hi!
Hosszas vivódás után feltettem tegnap az X64-et, profot.
Új lap /P5E3premium DDR3 ram/, gondoltam jó lesz.
GX 2 vga-val gyakorlatilag 5 percenként összeomlik a driver, majd újraindul. / az üzi szerint/
Majd a 2x. összeomlásra nem indul újra, restart. 197.13 driver van fent, a legfrissebb, de a sajátjával is voltak nyügjei. Leadtek tv kártya drivert nem fogadja el a digitális aláirás hiánya miatt. Ha ellenörzés nélkül inditom akkor jó. NIS 2010 szó nélkül leállt az elöbb. ...és még egy nyomorult szoftvert sem tettem föl!
Gyakorlott user vagyok, X86- hibátlan volt eddig.
Ilyen rossz a 64 bit? Ilyen béna vagyok / 2x is telepitettem/? Vagy csak simán maradjak a 32-es mellett!Üdv! Imco
-
eziskamu
addikt
Hoppsz, rosz topic
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz vagamo #18900 üzenetére
ha rögtön bekapcsolás után sem ad képet, akkor biztos nem a Windows a hibás, mert az akkor még el se kezdett gondolkozni azon, hogy egyáltalán elkezdjen-e betölteni
egyébként nem teljesen értem: a második monitor (amelyik mindkét géphez kapcsolódik) melyikhez milyen csatival, és melyiket kell ki/bekapcsolgatni?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest