Aktív témák
-
virkir
veterán
válasz Laccoss #16796 üzenetére
Sőt még az enyém is.
Nálam évek óta a gép megy naponta 15-17 órát az egyéb fogyasztásban meg nincs változás és most jött meg az elszámoló áramszámla amin megint megtakarítás volt.
Hozzá kell tenni, hogy a tavalyi év volt az első teljes ennek a konfignak.[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Mika1227
őstag
Igaz nem ebbe a topikba való de látom most erről van szó.
Szerintetek?[link][ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
-
Gorneck
legenda
válasz Apollyon #16785 üzenetére
Nemtom mennyit fogyaszt a VGA-d, de a konfigom idle (csak torrent megy semmi más) ~85W környén eszik, játék közben (bad comp 2, modern warf 2) már 200W felett picivel. Sztem ennél az előző konfigod valszeg többet lefetyelt be idle+load...de hogy most a két OS között mennyi lehet nemtom...ha van is akkor sztem csak pár watt különbség lehet.
Gorneck#1239
-
Mika1227
őstag
Valaki tud olyan minialkalmazást ami mutatja a CPU hőfokot?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
Tavaly még használtam Win 7-et, amikor még ingyenes volt (beta, RC)
Ez még az előző, P4-es gépemen volt, amit mondjuk kissé meghajtott (pl. alaplap, meg úgy a gép jobban melegedett, 1000rpm volt a proci ventije – XP-n 800, ezért is visszaváltottam XP-re)Egy ideje már újítottam gépet, úgyhogy ez többé nem okozna problémát, de mégis megkérdezem.
Az adatlapomon található konfigra menne fel (asztali pc), kérdés, hogy a mostani, XP-mhez képest nagyobb teljesítményen üzemelne a gép (tehát több áramot fogyasztana), vagy kb ugyanolyan fogyasztással működne tovább? Továbbá, jobban melegedne mint most XP-vel? 64 bitest tervezek beszerezni (+2GB rammal)
Tudom fura kérdés, de nekem fontos az energiamegtakarítás, ez van.
Előre is köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
cellpeti
nagyúr
Az ASPM( PCI Express aktív állapotú energiagazdálkodása )-et,hol lehet aktiválni a W7-ben?
Illetve az USB-eszköz nem lép felfüggesztett állapotba.
Ezeket hol tudom beállítani?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Az ez a win 7 is hozza a formáját, most reggel szól h van frissítés az intel m 4-es vga-hoz, feltolom, nézem a részleteket utána: 2009 szeptember, megnéztem mit tett fel a win7 telepítése után: 2009 december. Vazz ez visszafejlődik, nem frissít.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz 7Heads Drago #16741 üzenetére
Nem örülök, mert amíg nem tudom ráerőltetni az 1024x768-at, addig nem tudom a szakdolgozatomat kezelni a netbookon, csak az asztalin.
Pedig az előbbi előtt többet ülök.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz bobalazs #16778 üzenetére
ALTGR+V nem könyebb? Minek 3 gomb? És ez angolban, magyarban is működik...(most néztem vissza, látom az a gond, hogy azzal nem megy...)
Mellesleg, sztem valami külön program lehet, amihez funkciógomb lehet ugyan ez a billentyűkombó, ezért nem műxik.. CCC-vel szokott ez előfordulni, főként a régebbiekkel.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
veterán
Valaki megmondaná mennyire gáz a jobb alsó sarokban, hogy a win7 nem észlel telepet???
Ilyen szöveget ír ki ? Mintha olvastam volna valamit, erről csak már pontosan nem emléxem mit...Egyébként 220v -ról megy a gép...
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
Clemi
veterán
válasz Laccoss #16759 üzenetére
Ha windows dvdről bebootol, és ott számítógép javítás után parancssorhoz írja?
Bevallom úgy még nem próbáltam, de mivel ez egy úgynevezett belső "dos" parancs, elméletileg legalább csökkentett módban futni kell a rendszernek, és ott meghívni a cmd paranccsal a parancssori ablakot. Ettől függetlenül ki lehet próbálni DVD-ről bootolva is.
-
vbbb
addikt
Köszi mindenkinek, meg lett a hiba! Mivel x64bites a drága kicsit keresgélni kellett a megfelelő Hotkey utility-t a laptophoz! Most már működik!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Azt hol tudom leellenőrizni hogy bizonyos portokon lehet-e kommunikálni a géppel?
A 995-ös portot akarom megnézni hogy jó-e, mert a rohadt IMAP napok óra nem megy a Gmail-elNektek működik??
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
cellpeti
nagyúr
-
vbbb
addikt
Sziasztok!
Hol lehet a gyorsbillentyűket állítani ebben a csodában? AltGr+V-re nem adja be a kukackát, pedig igencsak kellene az e-mailezéshez.
-
D@ni88
addikt
HD filmek közben be-be csíkoz a kmplayer, míg wmp alatt nem. Mit kell beállítani hogy normálisan menjen? win7
valakinek 5let?
-
Sziasztok!
Van arra valami tippetek, hogy (Windows 7 Ultimate x64 alatt) miért dobál folyton vissza az asztalra a rendszer, amikor szeretnék régebbi játékokkal játszani, pl. Quake 3, Trabi Racer, de újabb játékokkal is elő szokott fordulni. Szóval a játékok elindulnak, de néhány másodperc alatt kilép a játék ablakából. A tálcán ott van a játék, ismét rákattintok, hogy az legyen aktív, de néhány másodperc után ismét az asztalban gyönyörködhetek. Tudtok rá megoldást? Köszi! -
Laccoss
addikt
válasz dokee78 #16757 üzenetére
Beállítástól függ. Azt hiszem a directxre érzékeny olyankor (mplayernél nálam is csinálja), de lehet csak kompatibilitási gond. Próbáld a kmplayerben a videóbeállításokat állítani.
Clemi: Ha windows dvdről bebootol, és ott számítógép javítás után parancssorhoz írja?
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz Kvazár #16669 üzenetére
Ha meghasal a rendszer, de még parancssort el tud indítani csak beírom úgy, hogy a telepítő cd is a gépben van és kész?
Valamilyen módon fel kell állni a rendszernek, legalább annyira, hogy a parancssort elérd, és természetesen rendszergazdaként futtatva.
Egyébként ha beírod a parancssorba, hogy sfc /? akkor kilistázza az összes elérhető kapcsolót, de a scannow ami neked kell. -
dokee78
félisten
Újraraktam a Win7-et és amikor a Kmplayerrel nézek videót akkor kikapcsolja az Aero felületet és ilyen idióta halványkék színe lesz a tálcának és ablakoknak.
Valahol be lehet állítani,hogy ne kapcsolja ki az Aerot ilyenkor,mert telepítés előtt ezt nem csinálta.
Vagy VGA Drivertől van? 196.34 BETA vann fenn.[ Szerkesztve ]
-
vante
aktív tag
válasz bartucc #16753 üzenetére
Dirt2, COD MW2, MASS2 ment rendesen nálam. De ha csak a 64bit miatt kérdéded, akkor a 32bites progikat is kezelni tudja a 64bites win. Én is azt hittem, hogy majd válogatni kell köztük, de simán ment az átállás, mintha a 32bitest használnék, szóval semmi gondom nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
válasz dim dim #16747 üzenetére
Ezen jót nevettem
A win7 minden verziója aktiválás köteles, az enterprise is 90napos próbaidős, tehát letelte után ugyanúgy kell aktiválni (amúgy ha enterpriseod van akkor 31étől cserélheted le).
Ha pedig olyanod van amihez se serial, se loader nem kellett, akkor még inkább gond van, mert az olyan autoaktivátoros buherawindows hogy attól bármi kitelik.
-
bartucc
addikt
64Bit-et használoktól kérdezném, ezek a játékok elfutnak-e:
Dirt 2
Cod MW2/COD 2
GTA 4
Mass Effect 2"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
nagyúr
válasz D4rkAv3ng3r #16749 üzenetére
2 komment, bocsi.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
2 modemed van? Vagy egy modem, egy router? Nem mindegy.
Szerintem vagy egy háló kártya driver cserét nézz meg. Ha új, akkor töröld le, majd a win felrakja magának. Ha meg nem nyúltál hozzá, akkor egy újat keress hozzá.
A modemen meg egy firmware-t frissíts hozzá. Nekem 860-om van, és új firmware van hozzá, meg alap háló kártya driver."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Bocs a helyesírási hibákért lejárt a szerkesztési idő.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz 7Heads Drago #16745 üzenetére
Nos van egy TP-LINK TD8810 modem meg egy TP-LINK TL-R460 modem.
eddig sosem volt gond Linux vagy Vista SP2 alatt, magától visszaállt a net. Csak 7-en nem akarja.
Csak úgy áll vissza a net, ha manuálisn újraindítom az Ethernet kártyát. Típusa:
Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T ControllerHa nincs megoldás elég lene rá egy parancsikon hogy gyos vissza tudjam állítani, ne kellejn a vezérlőpultban matatni.
Erről kelelne:[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
-
7Heads Drago
veterán
válasz D4rkAv3ng3r #16743 üzenetére
Azt azért nem ártan tudni hogy milyen készülékről van szó....
Modem, router ? Illetve egy típus szám sem ártana.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Kéne egy kis help. Ha megszakad egy rövid időre 7-en az internet nem képes újrakapcsolódni nálam így manulásian kell az adaptert alaphelyzetbe állítanom. Ehhez szeretnék egy parancsikont csinálni csak nem tusom mi legyen a cél/parancs.
-
-
7Heads Drago
veterán
válasz z0d1AK #16703 üzenetére
Nemhogy örülnél neki hogy vigyáz a gép a szemedre...
natgeo: Az AHCI beállításokat próbáltad már? (bios)
dim dim: Próbálkozz rendszer helyreállítással egy olyan dátumra amikor még jól ment a gép.. Ellenőrizd vírus keresővel a gépet. A win pedig ha megy már a telepítés óta rendesen akkor nem valószínű hogy a Win lenne a hibás. Sokkal valószínűbb hogy valami belerondít kívülről a dologba. (már ha volt nála ilyen időszak hogy jó volt)[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
vante
aktív tag
Valakinek már sikerült a Libraries-t eltávolítani az Intézőből?
Ezzel próbáltam: [link]
De nem engedte a bejegyzéseket törölni, esetleg valami tweak program?
-
Laccoss
addikt
Eredeti win?
-
dim dim
tag
Üdv!
Win7 64bit: mostanában az Intéző/explorer.exe gyakran elszáll az alábbi hibaüzenettel:
ld. képMi lehet a gond?
Mal/spy/vírus nincs, memtest hibát nem talál, hd sentinel 100%
Ötlet?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
walakii
tag
válasz cellpeti #16731 üzenetére
hát szerintem kb semennyit, de így legalább ki kapcsolja magát a gép nemkell a főkapcsolót nyomkodni, mert eddig a win7 a firewire kártya miatt csak a videókari proci+winyó kapcsolt ki, de már le is állít mindent
"Az interneten található idézetekkel az a baj, hogy nem tudhatjuk kitől származnak" - József Attila
-
walakii
tag
válasz Sub-ZeRo #16718 üzenetére
Áhh hálám üldözzön jó sokáig !!!! Big THX! (Amúgy start-keresés-eszközkezelő-IEE1394 busz-állomásvezérlő 2 katt-energiagazdálkodás-a gép kikapcsolhatja... bepipálni menteni újraindít és nagyon örül )
"Az interneten található idézetekkel az a baj, hogy nem tudhatjuk kitől származnak" - József Attila
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Olyan embert keresek,aki már állított be a W7 alatt IIS-t FTP kliensnek!
-
Ice_Man22
senior tag
Hali!Lenne egy kerdesem lehet volt mar rola itt szo csak en nemtudom megkeresni vagy rosszul keresem.Szoval Ujra akarom telepiteni a win7 ultimate x64, es az adatokat at akarom vinni a masik win re, pl. mozill, opera , explorer bol ne tunejenek el a mentett oldalak.Ezt, hogy tudom megcsinalni??Az Easy file transfer segitsegevel?
-
fLeSs
nagyúr
-
Lenry
félisten
válasz Laccoss #16720 üzenetére
ezzel valószínűleg fLeSs is tisztában van, de gondolom itt inkább valami merevlemez-terheléses tesztől lehet szó... ott meg az a pár ciklusnyi CPU idő szinte egynek számít
fLeSs:
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Májsztró
addikt
Van egy kis problémám. A net egy Motorola SurfBoard 5100E-n keresztül jön, USB-n. Na már most , az összes létező drivert letöltöttem . XP-re valót , Vistára valót , 95/98-re valót. De egyiket sem fogadja el a Win7 . Eszközkezelőt elindítom , kijelölöm a modemet , frissíteném a drivert és azt írja ,hogy a Win nem talált illesztőprogramot . Valami ötlet ?
-
Laccoss
addikt
Egyszerre semmi sem indulhat el. Mivel hiába indítanád egyszerre, a folyamat úgyis csak egymás után történik (a processzor kezelés nem teszi lehetővé, max több magos processzornál). Tehát már nem indul egyszerre.
apollo12: Nagy talány, valakinek működik alapból, valakinek nem. De az újabb ventrilokkal nincs gond, csak a 2.xes verziókkal.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz walakii #16716 üzenetére
A firewire kártyánal a pipát vedd ki, hogy energiát takarítson meg. (nem tudom pontosan hogy hogy van, de ott a probléma)
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
apollo12
veterán
Heló valaki ehhez tud valami ötletet
-
walakii
tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne a számítógép (win 7 ultimate edition x64 ha minden igaz) nem kapcsol ki magától, vagyis rámegyek leállítás, winyó meg videókari leáll, de a ventik meg a led világít/pörögnek rajta/benne. És csak úgy tudom lekapcsolni a gépet ha lenyomom a főkapcsolót . 2 winyó van benne a másik egy 80 gigás (amin a win 7 van 750 GB-s) azon Xp sp2 van, és semmi probléma sincs vele. Tudom hogy sok helyen probléma, mert olvastam de azok meg mind lezárt topikok. És a másik nagy windowsos témában több mint 66 ezer hozzászólás az picit sok lenne átolvasni. Légyszives segítsetek mert nagyon nem jó ez így+a gépnek sem tehet vmi marha jó dolgot a folytonos főkapcsoló lenyomogatása Előre is kösz szépen
-
Lenry
félisten
esetleg valami ilyesmi?
itt meg le van írva, hogy hogy lehet egyszerre indítani batch fájlból
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
fLeSs
nagyúr
thanx, ez működik, de nem erre gondoltam.
ezzel a módszerrel a programok egymásutánban indulnak el.nekem olyan módszer kéne, amivel az összes program elindítása egyazon pillanatban történik meg.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Májsztró
addikt
válasz WonderCSabo #16709 üzenetére
És azt hol kell csinálni ?
-
Májsztró
addikt
Üdv !
Már voltam itt , de csak most került terítékre a Win7 telepítés. Szóval azt az opciót hol lehet kikapcsolni ,hogy minden program indítása előtt feldob egy ablakot ,hogy valóban indítani szeretném-e ? Előre is köszi.
-
fLeSs
nagyúr
ismét hülye kérdéssel jelentkezek.
ez nem is biztos, hogy Win7 specifikus, inkább DOS.hogyan lehet megoldani azt batch-fájlból (.bat), hogy x db programot egymástól függetlenül elindítsak? tehát tegyük fel egyszerre akarok elindítani 10 db alkalmazást?
ha a batchfájlba szimplán beírom az exe-k elérési útvonalát, akkor a második program csak akkor indul el, ha az első befejeződött (ráadásul vmiért a hosszú fájlnevek nem is működnek)."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
natgeo
csendes tag
Adott egy MSI MS-163N (Alias: MS-6837D ≡ VR602) notebook. (Paraméterei: grafika: Intel Pentium Dual Core 2,0 GHz, 2+1 GB DDR RAM, 260 GB WD HDD; Integrált SiS® M672FX grafika; LCD-típus 15,4"; Realtek® ALC888 Azalia interface)
Működő WXP SP3 volt rajta.
Jelenség:
BOOT-olás:
- DOS CD-ről => megy;
- DOS USB-ről => megy;
- Hiren's CD-ről => megy;
- W7 USB-ről =megy;
- W7 DVD-ről => megy;DE!!!
Amikor eljut odáig a dög, hogy betölti a WXP, W7, Mini Windows XP rendszerindító fájljait, akkor képes cca.: 72 órán át ott töltődni...
Aztán semmit nem csinál!Próbálkoztam már totál üres HDD-vel, előre Win7 alá particionált HDD-vel, WD által ajánlott "wipe format"-tal, de semmi.
Adalék: a Hiren's Windows memória tesztek rögtön az elején kifagynak.
A W7 el sem jut odáig, hogy a memória tesztet lássan, elindíthassam.A Hiren's CD-ről bármi lefut...
Tippeket kérek, -
-
nagyúr
válasz z0d1AK #16700 üzenetére
Sehogy. Ennyi a natív felbontása. Marad 1024x600-as felbontás.
Aktív témák
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Direct One (műholdas és online TV)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Autós topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...