- Mozgásban a WUCHANG: Fallen Feathers
- Cyberpunk 2077
- Elite: Dangerous
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Oldalnézetes retró akciójáték lesz a Terminator 2D: NO FATE
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SCUF Valor Pro kontroller teszt
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Xbox One
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
Aktív témák
-
-
hejesírásó
senior tag
válasz
Morden24 #15293 üzenetére
viszont azt tapasztaltam h nem annyira idióta biztos mint az xp-m volt (bár még nincs befrissítve).
volt már olyan szitu aminél nem találta magát és csak a reset segített.karcos lemeznél megakadt, cancel a másolásnak a lemezről, cancel és másolás not responding-> megszüntetem feladatkezelőből és ennyi, a gép nem ment onnantól egy lépést se sehová.
off:
Intel Centrino Duo T4300 2.1Ghz
3Gb
15,6" wide
320 Gb
nVidia GeForce GT 240131 ért...messze sokkal többért lehet csak ilyesmi tudásu gépet kapni. szval ha kerítek használtan hozzá op-t még akkor is nagyon occsó volt.
én mindentől ódzkodom ami nem a jó öreg xp-m, ami meg még csak nem is win attól meg pláne. biztos bennem van a hiba h szeretem a megszokott dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
semetka
őstag
Azt meg tudjátok mondani hogy miért nincs feladatkezelőm. Az asztalon jobb gombot nyomok és ott a feladatkezelő de nem lehet rákattintani. Ötlet?
-
bobsys
veterán
nem kene modositattni az elso hszt valahol, valami moderatorral?
en szivesen updatelnem, hogy egy bsod-kor mit hogy nezzen meg az ember es utanna lehet feltenni a kerdeseket, ugy latom sokan nemtudjak mit kell csinalni, szar leirni mindig ugyanazt
+ meg ha van otlet mi keruljon bele azt is leirom -
Sziasztok!
Tapasztaltatok olyat windows 7 kapcsán, hogy néha magától újraindul?
RC verzióval nem csinálta, de mióta végleges jogtiszta Ultimate van rajta, néha magától újraindul és induláskor egy bluescreen.exe-re hivatkozik.Van valami ötletetek, hogy mitől lehet ez?
Köszönöm
-
válasz
hejesírásó #15292 üzenetére
Én tudok neked jóárasított fukar serialokat adni, ha kell, attól eredetivé változik. Két sörért adok hármat.
(csak vicc)
Amúgy, az ilyen jó ár/érték arányú win nélküli gépekre linux való.
Jó pénzért azt is tudok szerezni.[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz
hejesírásó #15292 üzenetére
nem volt hozzá OP, mert jó ár/érték arányban volt.
Ami valójában nem igaz, mert ha 30K-ért veszel hozzá egy OS-t, az jóval több, mint amennyi beépül egy OS-el értékesített példány árába
Egyébként szívesen
-
hejesírásó
senior tag
válasz
Morden24 #15291 üzenetére
nem volt hozzá OP, mert jó ár/érték arányban volt.
Xp-hez nem jó a 240m hez az nvidia driver(benne is van a leírásban h kivéve fujitsu notik), a gyártó oldalán meg csak vistához és win 7 hez van.
otthon volt legális pista, de az az istenért nem ment fel, most win 7 van rajta, de nem eredeti, de szeretnék rá eredetit. azért kérdeztem, mert totál nem foglalkoztam xp utáni op-kkel, mert nem volt muszáj...ennek sajnos most vége. emlékeztem rá régebbről h vhogy ingyenes volt a 7, de akkor ezek szerint csak egy darabig. köszönöm a választ!
ollie: nem, nem paródia volt.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz
hejesírásó #15288 üzenetére
Nem ingyenes.
A Release Candidate (kiadásra jelölt verzió) volt ingyenesen kipróbálható a tesztidőszak alatt.
Ennek a tesztidőszaknak a teljes értékű szakasza a tegnapi nappal járt le.Meg kell vásárolni a szoftvert, aminek számodra 3 lehetséges kiadása van: Home Premium, Professional illetve Ultimate verzió (balról jobbra drágulva).
Notebookra OEM verzió tökéletesen elegendő, ami egy Home Premium esetében itthon uscve 30K (példa).
Más kérdés, hogy más is felmegy arra a notebookra. A Vista egészen biztos. Drivertől függő, de valszeg az XP is. Mivel vetted egyébként a notebookot? Mert ezek szerint nem Win7-el, de valami csak van rajta, ami mégis megy vele
szerk. (#15290) ollie: A kérdés bizony jogos
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Ez most valami hsz paródia akar lenni?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Nem ingyenes a Win7, meg kell vásárolni. Olyan meg nincs hogy csak az menjen fel a notira, bár lehet hogy xp-s drivereket már nehéz vadászni hozzá, de a chipset gyártó oldalán azért legtöbbször még van, ha konkrétan a laptop gyártó oldalán nem is találsz.
-
hejesírásó
senior tag
Sziasztok!
a win 7 ingyenes jól értem, nem nagyon vagyok képben de a notira csak ez megy fel, és totál nem vágom win 7-et
előre is köszi.
1es hsz-t elolvastam, de okosabb nem lettem.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Mr.Grincs #15284 üzenetére
Pl. a Task Manager "Performance" (vagy Teljesítmény, ha magyar) füle elég jó megoldás erre
Egyébként ha nincsen valami hardveres hibád, akkor használva van a két magod. Feltéve, hogy szükség van rá, illetve az adott program kihasználja a többszáló futás lehetőségét.
Természetesen a Win7 és már a Vista is kihasználja a több magot.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Grincs
veterán
Hali
Honnan tudom meg, milyen progival hogy megy a mindkét mag a procimban mert szerintem csak az egyik megy. Bár lehet tévedek.Nem lassú a gép csak kíváncsi vagyok.
-
Sziasztok!
Hogy tudom kideríteni egy win7-ről, hogy milyen serial van neki megadva?
Köszi!
-
Dooby
tag
Hd 4500 vga (chipset)-hez frissítés érhető el. Update.
-
törölt tag
Az mitől lehet, hogy ha magárahagyom a gépet, kb fél órára, és miután visszajövök eltűnik a tálca, de a Start gomb megmarad?
-
-
bobsys
veterán
válasz
Fejes Péter #15265 üzenetére
win 7 dvdbe, startup repair kivalaszt
-
válasz
Fejes Péter #15265 üzenetére
XP volt rajta, és win7 lett rátelepítve, majd törölve az xp? Akkor ez a megoldás.
-
Fejes Péter
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni olyan ügyben hogy bátyómnak a gépén amin win7 van feltéve nem bootol be neki és grube error 22 ír ki neki hogy van rá valami gyors +oldás hogy ujra elinduljon az oprendszer.Bocs ha rossz helyre írtam de sürgős a dolog.
-
pk2
tag
Kösz. Hálókártyán hogy/hol tudom kikapcsolni az ipv6 -ot? Az kavarhat amúgy hogy húzva van a gép? (egyértelmű mi?)
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
a 0x0000007f STOP uzenet az alabbiakra utal:
Memoria
Nem passzolo memoria modulok
Alaplap hibaA számítógéphez nincs hálózati cím rendelve (a DHCP-kiszolgáló által) a(z) 0x001D7D9A5951 hálózati címmel rendelkező hálózati kártyán. A következő hiba történt: 0x79. A számítógép megkísérel önállóan hálózati címet kérni a hálózati címkiszolgálótól (DHCP).
kapcsold ki az ipv6 supportot a halokartyan
[ Szerkesztve ]
-
pk2
tag
Ilyen hibaüzenetek szerepelnek az eseménynaplóban. Van valakinek ötlete, mi lehet a gond?
A számítógéphez nincs hálózati cím rendelve (a DHCP-kiszolgáló által) a(z) 0x001D7D9A5951 hálózati címmel rendelkező hálózati kártyán. A következő hiba történt: 0x79. A számítógép megkísérel önállóan hálózati címet kérni a hálózati címkiszolgálótól (DHCP).
A rendszer minden alkalmazáshoz betölti az egyéni dinamikus kötésű kódtárakat. A rendszergazdának ajánlott áttekinteni a kódtárak listáját, hogy meggyőződjön arról, mind megbízható alkalmazáshoz tartozik.
Valamint már másodjára kékhalálozik 1-2 héten belűl ezzel a hibával
Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x0000007f (0x00000008, 0x807c6750, 0x00000000, 0x00000000). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\Windows\MEMORY.DMP. Jelentés azonosítója: .
Ez előtt szerepel egy ilyen
Nem lehetett tömörített memóriaképfájlt létrehozni a teljes memóriaképfájlból. -
Laccoss
addikt
De lehetséges hogy még csak az OEM verzióhoz került fel a WATU.
-
bobsys
veterán
válasz
Morden24 #15239 üzenetére
ha meg utanna szeretne a bitlockert hasznalni/kiprobalni es nem lesz hely a gepen akkor megint megy a picsogas, szarfoswindowsmsmondjonle
a wat ugy latszik senkinek nem jott meg meg winupdaten, vagy figyeltek es nem raktak fel? pedig en varom, lehet vicces lesz
[ Szerkesztve ]
-
Dooby
tag
válasz
bobsys #15171 üzenetére
Sziasztok! Nekem éppen ez a problémám.
Xp-vel particionáltam és nem tett a particiók elé-mőgé 100mb-os kistestvért.
Amire választ várnék:
Mi a szerepe a 100 mb-nak?
Hogyan lehetne létrehozni újra telepítés nélkül?A vinyón kihagytam 15 gb-nyi helyet hátha kell vmire (linux, xp stb.)
Hozzá akarom csapni valamelyik particióhoz. Ott viszont csak a partíció zsugorítását engedi a bővítését nem (pedig ott van elhalványítva). Mit kellene tennem? Természetesen telepítés nélkül?Előre is köszi!!
-
Morden24
nagyúr
Jaj tényleg, kora reggeli kis hír Charlie Miller véleményéről - főleg azoknak a bohócoknak ajánlva meleg szívvel, akik még mindig benyalják a nem biztonságos Internet Explorer dumát, és betonszilárd meggyőződéssel hangot is adnak a hülyégüknek
-
negyedes
addikt
-
Morden24
nagyúr
válasz
katt777 #15238 üzenetére
Nekem 8, de hogy valaki 100 megán problémázzon úgy, hogy utána sem néz, mire való, az azért számomra picit száni.hu kategória.
Az, hogy téged rohadtul idegesít, a te dolgod. Ha utánanéztél, és nincsen szükséged rá, akkor lelked rajta, hogy hányszor csinálsz clean install-t. De utánanézés nélkül itt picsogni, na az tényleg értelmetlen hsz-gyarapítás.Arra még senki semmit, hogy stick modem miért lesz mindig újabb hálózat, amikor letiltottam az aut. új hálózat felismerést?
Nekem azon kívül, hogy gagyi lehet a pgsm stick-je, nincs ötletem. Tés stick-el nem volt gond, haver vodása sem generálja sorozatban a kontaktokat. Passz.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz
Morden24 #15234 üzenetére
Én is megtettem, mert engem is rohadtul idegesített!
Nekem csak azok a partíciók legyenek a gépemen, amelyeket én csináltam!
Ha az ember igényes, azért meg kell dolgozni.
OK, torkollja le, ha vmi nem tetszik, de akkor javasoljon megoldást is, különben csak hsz-gyarapítás az egész.
Arra még senki semmit, hogy stick modem miért lesz mindig újabb hálózat, amikor letiltottam az aut. új hálózat felismerést?
[ Szerkesztve ]
-
Zoltánka
tag
válasz
Morden24 #15233 üzenetére
Nagyon köszönöm a kimerítő választ!
A bankkártya típusa mindegy? (Maestro..egyéb..stb.)
A legális magyarítás ( ezen a magyarítás - magyarosítás dolgon mindig vacillálok
ha nem Win Update-ről történik, akkor honnan?
A multilang használatának ugrása annyit jelent, hogy nem tudom majd arabul, dél-jemeniül használni? Erről le tudok mondani...
Z
-
-
Morden24
nagyúr
válasz
Zoltánka #15231 üzenetére
Naszóval, az árad 3 komponensből fog összetevődni.
A rendelési ktg-ből, a hozzáadott értékadóból (nálunk áfának hívják az ilyet, UK-ban meg VAT), valamint a rendelési költségedből. A lényeg, hogy a végösszeged olyan 33K körül lesz, ha jól gondolom, de nem számoltam ki pontosan.
A menete a rendelésnek az, hogy létrehozol egy accountot, ahol megadod a lényeges adataidat, a vásárlásnál meg egy érvényes bankkártyát, amin van megfelelő mennyiségű fedezet. A küldéskor levonják az összeget, good bye pénz, welcome Win7. Uscve 2 hetet írnak postázásra, nekem kijött kevesebb, mint egy alatt (de ez ne legyen garancia semmire).
Egyébként ugyan ezen terméket rendeltem még anno én is, pont innen. Természetesen megbízható, baja nincsen - ez nem OEM, hanem Retail, tehát dobozos verzió.Amúgy lehet legálisan magyarítani (magyarosítani is lehet legálisan, bajuszt festesz rá, meg karikás ostort adsz a kezébe, és máris elég magyaros lesz
), csak nem a Windows Update-ről, és nem lehet multilang-ot használni.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz
BeLucZ #15164 üzenetére
Már írtam: telepítés előtt le kell formázni az egész W7-re tervezett partíciót, és akkor nem lesz ott. Én megértelek!
bobsys: Már csak azért is roppant idegesítő, hogy 100MB.
negyedes: Ha már nem tudod a megoldást, ne írj hülyeséget, és ne torkollj le másokat, mert nem tetszik nekik a W7 vmelyik marhasága a sok közül.
Imy: A legtöbb gyártó mellékel ilyet az alaplaphoz!
-
Zoltánka
tag
Sziasztok!
Win7 vásárlása előtt állok. Valamelyik hozzászólásban találtam egy linket ami Amazon-os vásárlásra mutat és azt írták róla, hogy megbízható forrás, nem OEM a portéka.
A link:
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen külföldről történő vásárlás esetén van-e extra költségem a postaköltségen kívül? Illetve a rendelés menetéről kéne egy kis segítség azoktól, akik rendeltek már erről az oldalról, mert nekem nem világos a dolog.
Köszi előre is!
Z
-
válasz
chesterboy #15218 üzenetére
És ha simán letiltod az nem jó? Itt nincs olyan, hogy a letiltott hálozatot ne lehessen látni?!
-
válasz
Kephamos #15221 üzenetére
Hali!
És mi a STOP code/Bug Check code? Pont az lenne a lényeg. De azt már a kékhalál topic-ba tedd be. Vagy nézz utána itt
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz
Kephamos #15221 üzenetére
Zárójelben jegyzem meg, hogy eddig ez volt a legszimpatikusabb windows, de rá kellett ébrebdnem, hogy ez sem mondható túlzottan stabilnak.
És miből gondolod, hogy ez a Windows hibája?
Az én gépemen (no gányolás, tuning és egyéb baromság) pl. egy darab BSOD-ot nem dob.Ha pl. van tuning a gépen, kezdheted azzal, hogy azt vissza is veszed. Egyébként a memtest (stb.) tesztprogramok egyáltalán nem tévedhetetlenek, simán lehet hibád attól, hogy nem mond semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #15209 üzenetére
ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+1174a3 0x8280f000 0x82c0f000 0x00400000 0x4b1e0907 2009.12.08. 9:06:31 Microsoft® Windows® Operating System NT Kernel & System 6.1.7600.16481 (win7_gdr.091207-1941) Microsoft Corporation C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
A program szerint ez volt a ludas. Nem találtam meg, hogy egyértelműen mit is csinál ez a program.
Memóriára gyanakodtam, de memtest után kiderült, hogy annak semmi baja.Morden24 Ja, ok, sokadszorra, csak tudod nem azzal kezdtem, hogy debug beállításokat keresek. Gondoltam, ha pénzt kérnek érte, akkor minden a paraszt szájíze szerint működik. Zárójelben jegyzem meg, hogy eddig ez volt a legszimpatikusabb windows, de rá kellett ébrebdnem, hogy ez sem mondható túlzottan stabilnak. (Másik gépen és ezen is voltak más jellegű problémáim is) Biztos bennem van a hiba.
Clemi Nyugodtan mondj bármit, bármikor. Ne tartsd magadban.
Másik probléma: Hajtja a CPU-t, mint állat, ráadásul teljesen indokolatlanul. A task manager szerint nem fut semmi különös, mégis sokszor a 90% körüli a terheltség, maximális órajelen. C2D T7100
-
chesterboy
tag
Abban tudnátok segíteni hogy ezt, hogy lehet eltávolítani?: Microsoft virtuális WiFi miniport - adapter
Hiába torlom minden újra indításnál visszajön.
-
Imy
veterán
Milyen program van (ami free!) ami az óra mellé kiírja a CPU hőmérsékletét?(esetleg méga GPU-ét, alaplapét stb.)
Persze win7 kompatibilis legyen.[ Szerkesztve ]
-
gabor85
őstag
kashuk: nem a tulajdonságai mások
hanem az eszközazonosítói. A hardverek összességéből generál egy azonosítót amit összeköt a szériaszámmal. ezt minden windows update esetén ellenőrzi. (ezért kell újraaktiválni 3 napon belül ha változik a konfigurációd...
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz
Kephamos #15207 üzenetére
Sokadszorra: advanced system settings-ben a Startup and recovery-ben az automatikus újraindítás elől ki kéne venni a pipát, akkor el lehet olvasni a BSOD-ot.
Egyébként szerintem addig nem kéne élből fosozni, ameddig fingod nincsen róla, hogy mi a kékhalál oka. Már csak azért sem, mert a BSOD 99%-ban hibásan működő hardver, ami vagy rossz hardvert, rosszul beállított hardvert vagy rossz drivert jelent, és a Windows azért "zárja le" a gépet a BSOD-dal, hogy a hibás múködés ne okozhasson további működési hibát vagy konkrétan fizikai sérülést. Ennyit a fosról.
-
Kephamos
addikt
Tegnap raktam fel a notira ezt az újabb remek mákrofost terméket és kb 20 óráig bírta. Kékhalál. Kb. 5 másodpercig láthattam, aztán újraindult. Van rá esély, hogy valahonnan megtudjam mit írt ki ez a remekül működő stabil tárgyahalmaz?
-
polonic
félisten
válasz
kashuk #15205 üzenetére
De ő nem ezt kérdezte.
(#15204) EarL 007
Ezt nem tudom, hogy OEM licensz-e az msdnaa. De ha igen, akkor sincs nagy gond. Fel kell hívni a microsoftot és beaktiválják ők. Legalábbis lehetett ilyet olvasni itt a fórumban. Pár embernek ez volt a tapasztalata.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[link] Valaki tud valami biztosat erről?
-
kashuk
csendes tag
válasz
fireproof #15199 üzenetére
én megnéztem az én gépemen amit írtal a dll-re.Nálam fent van.Lehet nem jó a flashed.Jártam már én is így aztán átküldték azt az egy fájl ami hiányzot es jó lett. ha kell a dll fájl átküldöm msnben es oda beilleszted amit ide kiírt utvonalnak.de a telepitést folytasd annélkü.Nekem igy oldotot meg.
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Ubiquiti hálózati eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Mozgásban a WUCHANG: Fallen Feathers
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egyedi 12VHPWR csatlakozó a Bilibilin
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)