Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz istvan170 #6956 üzenetére
A mai eszközökön nincs hátránya az NTSC-nek.
VISZONT!Ha 60p-ben veszel fel és 24/25p lesz a végső rendered, szaggatni fog a videó és nem csak azért mert nincs meg megfelelő zársebesség, hanem komolyan mondom, látszik hol dobja el a felesleges 5/6 képkockát a 30p-hez képest a 24/25p-s render.
Szóval úgy használd az 50/60p-t hogy a végterméked is az ennek megfelelő 25p/30p legyen.
Egyébként szerintem az a nyertes ha 60p-be rögzítesz és 30p a végterméked, mert nappali fénynél kevésbé "szaggat" mint a 24/25p, tudsz 50%-ra lassítani ha kell, illetve ha utólag használsz képstabilizálást, szebb eredményt ad.
Az eldobott információ nem akkora probléma, végeztem tesztet 30p és 60p felvételnél, alig láthatóan (250%-os nagyítás esetén) jobb csak a natívan 30p-n felvett felvétel. Pedig ugyanaz a bitrate mindkettő esetén...
u.i.: az ne zavarjon hogy 29,97p, 59,98p, és 23,976p, a szerkesztő programok is a helyén kezelik
-
MrChris
nagyúr
válasz istvan170 #6956 üzenetére
Ha régebbi tv-n szeretnéd visszanézni, vagy tv adásba kerül, tehát ami PAL-t használ ott jobb a 25p, 50i. Számgépnek a 30p/60p/i jobban fekszik, lévén ekkora a frissítés frekvenciája.
Ahogy írod, lassításnál nyersz egy kis plusszt. Egy minőségi hátránya adódhat, ha a végtermék 60 helyett 30/24p akkor sok információ vesztés történik, mennek a levesbe a plusz képkockák.
Legalábbis én így tudom.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz istvan170 #5275 üzenetére
"WB, Élesség, színtelítettség, kontraszt, expo"
Ezekre pont nincs általános szabály, a színelés egyéni stílustól függ. Zársebességet már tudod, ezen kívül minél filmszerűbb hatásért 24p vagy 23,976 fps.
Filmszerű kompozíciókkal (ahol pl. érvényesül a mélységélesség), merészebb nézőpontokkal is próbálkozhatsz, nyilván ne legyen bazári, csak ami a témába belefér, de izgalmasabbá teszi -> és ez persze ne legyen technikai célú izgalom, tech demo, hanem inkább igazodjon a történésekhez. Ehhez persze gyakorlat kell, mikor mi fog történni, mire hogy fogsz reagálni, egyik szem a külvilágon, másik a kijelzőn, stb-stb.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest