Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Azt túlzás lenne állítani, hogy fix ND-ket akarok, egyszerűen csak a Vario ND annyival drágább és még így is rendelkezik hátrányokkal, hogy úgy döntöttem megnézném mi a kínálat fix oldalon.
Múltkor hirtelen jött egy felkérés egy zenész barátomtól, hogy forgassunk klipet a készülő kislemezéhez abszolút low budget alapon és az első forgatási nap pont kültéri volt és az időjárási előrejelzés, ünnepek közeledte miatt úgy nézett ki, hogy "holnap reggel megyünk, vagy idén már nem". Egyszerűen nem volt időm már ND-t venni vagy akár kölcsön kérni.
Végül nem lett annyira napos az idő, mint jósolták, de még overcast fényviszonyok mellett is azért rögzítettem 4K/50-ben, mert így legalább 1/100 záridőt tudtam tartani, de még így is f/9-11 körül volt talán a legtágabb rekesz amit tudtam használni szürkület előtt. Aztán amit nem akarunk mégsem meglassítani, arra majd megpróbálok DaVinciben egy kis motion blurt rápakolni (amúgy 25fps lesz a videó, nyugavér).
Szóval ennyi, ilyesmihez kéne nekem az ND ha még forgatunk hasonlókat (és fogunk, mert imádtuk csinálni és a mostani hibákból a vágóasztalon is tanulunk sok újat, nekem ez az első videós projektem, amibe nem meghívnak, hogy nyomkodjam a kamerán a Rec gombot, hanem nekünk kellett kitalálni mindent).
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- GTA VI
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Linux Mint
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest